Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - KIŞ LASTİĞİ ZORUNLULUĞU
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

KIŞ LASTİĞİ ZORUNLULUĞU

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mev347 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mev347 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: KIŞ LASTİĞİ ZORUNLULUĞU
    Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2012 Saat 12:01
KIŞ LASTİĞİ TAKMAYAN 500 LİRA CEZA ÖDEYECEK

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, yolcu ve yük taşımada kullanılan araçlara her yılın 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği takma zorunluluğu getirdi. Kış lastiğini takmayanlar, tespit edildikleri taktirde 500 TL ceza ödeme durumunda kalacak. Yönetmelik 12 Kasım Pazartesi günü yürürlüğe girecek.
peugeot 206xr 1.4 2000 mod
Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2012 Saat 12:04
Güzel bir bilgilendirme.

Sonunda insan canını düşünen bir yönetmelik uygulamaya geçecek bakalım.

Kışlık lastiklerim karajant üzerinde haftaya takmayı planlıyorum ben de.
Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
Barut Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Barut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2012 Saat 12:05
500 tl cezada az değil bide şimdi lastiğe para ver, paylaşım için teşekkürler.
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver
206 1.4 Feline
206 1.6 Xs
206 1.4 Bva Colorline
Yukarı Dön
Barut Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Barut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2012 Saat 12:07
lastiklerin tümümü kışlık mı olacak ?
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver
206 1.4 Feline
206 1.6 Xs
206 1.4 Bva Colorline
Yukarı Dön
Burak Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge
P.T FORUM MODERATOR

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Burak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2012 Saat 12:31
Bizim araçlarımız içinde geçerlimi bu hususi otoobiller için orada yolcu taşıyan araçlar diyor ama otobüsler için mi geçerli yoksa bütün araçlarmı bilgisi olan varmı ?
Zalım Quik Oyun Bozan ...
Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2012 Saat 12:34
Orjinalini yazan: mekanuaes mekanuaes Yazdı:

Bizim araçlarımız içinde geçerlimi bu hususi otoobiller için orada yolcu taşıyan araçlar diyor ama otobüsler için mi geçerli yoksa bütün araçlarmı bilgisi olan varmı ?

Sürücü koltuğu dışıdna başka bir koltuk daha varsa arabada yolcu taşıyor demektir LOL
Ticari, hususi ile alakası yok.
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
Burak Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge
P.T FORUM MODERATOR

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Burak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2012 Saat 12:39
Orjinalini yazan: Alicilik Alicilik Yazdı:

Orjinalini yazan: mekanuaes mekanuaes Yazdı:

Sürücü koltuğu dışıdna başka bir koltuk daha varsa arabada yolcu taşıyor demektir LOL
Ticari, hususi ile alakası yok.

:D:D ben ticari hususi olarak sormuştum ama buda bir bakış açısı cevabımı aldım saol :)))
Zalım Quik Oyun Bozan ...
Yukarı Dön
impact Açılır Kutu Gör
BÖLGE TEMSİLCİSİ
BÖLGE TEMSİLCİSİ
Simge
İZMİR İL TEMSİLCİSİ

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı impact Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2012 Saat 12:41
bizim buralarda don-kar olmaz ama bize de zorunlu sanırım
Yukarı Dön
blinddark Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı blinddark Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2012 Saat 12:42
bence süper bişey ben kurban bayramında kışlık lastıklerimi taktım normal lastıkle arasında karlı yolda dağlar kadar fark var herkez kullanmalı bide bizim milletimiz sadece çeker tekerlere takıyor 4 tane almak zor geliyo 2 tane alıyor dolayısıyla bi taraf kalk gidek diyo diğer taraf otur b.k yeme diyo bide bizim arabalar önden çekişli arkalar kayarsa arkanın kontrolü yok olursa durum vahim herkez iyi düşünsün
"" 2003 307 1.4 hdi xr 1998 opel vectra 2.0 16v gls
Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2012 Saat 12:52
Orjinalini yazan: blinddark blinddark Yazdı:

bence süper bişey ben kurban bayramında kışlık lastıklerimi taktım normal lastıkle arasında karlı yolda dağlar kadar fark var herkez kullanmalı bide bizim milletimiz sadece çeker tekerlere takıyor 4 tane almak zor geliyo 2 tane alıyor dolayısıyla bi taraf kalk gidek diyo diğer taraf otur b.k yeme diyo bide bizim arabalar önden çekişli arkalar kayarsa arkanın kontrolü yok olursa durum vahim herkez iyi düşünsün

Aynı durumu yaşadık 2000 de yeni astra aldık. O zaman lastikler bu kadar ucuz değildi. Önlere aldık sadece. Bir gün akşam hafif buzlanmış bir yolda (ankara da inönü stadını bilen varsa onun yanından cebeciye çıkarken hafifi dönüş var sinemanın yanı) hızımız duracak seviyede olamsına rağmen kontrolsüz bir şekilde yuvarlak çizdik. Ön durdu arka bildiğiniz daire çizdi. Babam aşırı serin kanlı bir adam sağolsun yavaşça döndü aynı yoldan devam etti.
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
fatihgg Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fatihgg Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2012 Saat 13:01
Bır yandan cok guzel olmus.Dıger yandan bence herkesı mecbur tutamaz sanmıyorum bır esneklıgı vardır durumun arastırmak gerekıyor kaynakları.
2003 307 1.4
2008 Leon
Yukarı Dön
blinddark Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı blinddark Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2012 Saat 13:04

Aynı durumu yaşadık 2000 de yeni astra aldık. O zaman lastikler bu kadar ucuz değildi. Önlere aldık sadece. Bir gün akşam hafif buzlanmış bir yolda (ankara da inönü stadını bilen varsa onun yanından cebeciye çıkarken hafifi dönüş var sinemanın yanı) hızımız duracak seviyede olamsına rağmen kontrolsüz bir şekilde yuvarlak çizdik. Ön durdu arka bildiğiniz daire çizdi. Babam aşırı serin kanlı bir adam sağolsun yavaşça döndü aynı yoldan devam etti.
şuanda kışlık lastikler bizim araclar için 130 - 250 arası ben geçen yıl kampanyadan 4 lastiği 600 tlye aldım iki lastik eksik alsam 300 tl bu fiyat için ne kendimi sıkıntıya sokarım ne milletin günahına girmeyi isterim nede malıma zarar gelmesine göz yumarım eğer araç sahibi kış geldiğinde araçına lastik almıyorsa binmesin o araca trafiğide tehlikeye sokmasın...
"" 2003 307 1.4 hdi xr 1998 opel vectra 2.0 16v gls
Yukarı Dön
fatihgg Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fatihgg Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2012 Saat 14:23
Orjinalini yazan: 307 bursa 307 bursa Yazdı:

desenize kışın 15 orjinal jantlara dönecez malum şuanki 18 liklere kış lastiği almaya kalkarsak ekonomi çöker :) 
Ben almayacagım abı dunya para oluyor daha yenı lastıklerın taksıtlerı bıtmedı.kapaklı orjınal janta gecegım onlarda yenı lastıkler.Ama dıyorum ya bı esneklık elbet vardır.O zaman uygun fıyata devlet dagıtsında takalım.Ben alamam almamda valla.takarım zıncırımı pasa pasa.
2003 307 1.4
2008 Leon
Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2012 Saat 14:47
Orjinalini yazan: fatihgg fatihgg Yazdı:

Ben almayacagım abı dunya para oluyor daha yenı lastıklerın taksıtlerı bıtmedı.kapaklı orjınal janta gecegım onlarda yenı lastıkler.Ama dıyorum ya bı esneklık elbet vardır.O zaman uygun fıyata devlet dagıtsında takalım.Ben alamam almamda valla.takarım zıncırımı pasa pasa.

kısa mesafe kullanımda belki dediğiniz gibi opsiyon tanınabilir ama hava şartlarının nasıl olacağı bilinmez. Yolda kaldığım için çok iyi biliyorum (Good Year GT3 175-65-14 -2 aylık lastikti !! ) Ertesi sene hemen gittim alpin A4 e sarıldım. Günde en az 30km yol yapıyorumki gittiğim yollar (ODTU - eskişehir yolu - Anadolubulvarı - İstanbul yolu) ikilimin çetin geçtiği yollardn. Yeri geliyor zincir bile fayda etmiyor.
Özel tüketim vergisi ödediğiniz araça devletten yardım beklemek saçma olur. İmkan dahilinde alınabilir ama zincir olmasa da kış lastğiği olmadan kattiyen karlı hava da yola çıkılmasına karşıyım.
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
Buğra Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Buğra Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2012 Saat 14:56
bendede 195/45R16 pirelli pzere nero lastik vardı. tanesini 230 tl ye almıştım. kış lastiği için orjinale dönüp 175/65R14 goodyear ug8 aldım. tanesi 130 tl den. 4 tanede teneke jant aldım 2. el takımı 100 tl. bide boya yaptırdım 4üne 50 tl. şimdi kış için kafam rahat. ayın 15 ine doğru takmayı düşünüyorum kış lastiklerini

Bu arada antalyada falan yaşıyanlar napcak? karı bırakın, çoğu zaman +6 dereceye bile düşmüyor hava sıcaklığı! onlarda takmayınca ceza yiycekmiShocked

bide goodyear ug8 için görüş bildirebilecek varsa sevinirim..
      2005 model
206 1.4 hdi panoramic
Yukarı Dön
tellotello Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tellotello Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2012 Saat 15:01
Aldık bakalım Nokian'ları takılmayı bekliyorlar, görüşler iyiydi ama gelen lastiklerin yanakları bana o kadar ince geldi ki anlatamam LOL Deneyip göreceğiz bakalım. 
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
Yukarı Dön
fatihgg Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fatihgg Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2012 Saat 15:03

Orjinalini yazan: fatihgg fatihgg Yazdı:

kısa mesafe kullanımda belki dediğiniz gibi opsiyon tanınabilir ama hava şartlarının nasıl olacağı bilinmez. Yolda kaldığım için çok iyi biliyorum (Good Year GT3 175-65-14 -2 aylık lastikti !! ) Ertesi sene hemen gittim alpin A4 e sarıldım. Günde en az 30km yol yapıyorumki gittiğim yollar (ODTU - eskişehir yolu - Anadolubulvarı - İstanbul yolu) ikilimin çetin geçtiği yollardn. Yeri geliyor zincir bile fayda etmiyor.
Özel tüketim vergisi ödediğiniz araça devletten yardım beklemek saçma olur. İmkan dahilinde alınabilir ama zincir olmasa da kış lastğiği olmadan kattiyen karlı hava da yola çıkılmasına karşıyım.

Iste en basta dedıgım gıbı butce meselesı tamamıyle ve gorus.Aslında pek de dert etmıyorum ıst de zorlu kıs sartları olsada yollar genelde ıyı oluyor.Pıyango cıkarsa ama hemen bırgun alırım :D
2003 307 1.4
2008 Leon
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2012 Saat 19:02
teşekkürler bilgi için..
Yukarı Dön
bysonic Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı bysonic Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2012 Saat 19:45
Arabayı aldığımdan beri kış lastiğini düşünüyordum. Ama İzmir'de kış lastiği için gerekli bir durum yok ki yaz kış lastik alıyor burada herkes. Yoldan geçen her arabayı durdursa polis ceza yazar İzmir'de o zaman. Şu anki lastikler iyi durumda kış lastiği olup olmadığını nereden anlayabilirim sembol yazı vs ?
206 cc 1,6
Yukarı Dön
jack67 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı jack67 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2012 Saat 20:24

Çok güzel açıklanmış bende 4 yane kullanıyorum ankarada dikmende oturuyorum hiçbir sıkıntı yaşamadım fakat yaşayanların arasından sıyrılarak evime güvenli bir şekilde ulaştım :)
206 XT 1.4 HDi 70 PS Gri Hatchback 2004 Model Manuel+com2000+3satır bilgi ekranı 10 yıl 250.000km beraberlik
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 306 1.6 8V silindir kapak son mesaja git 32 0 freestyle53
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 6377 16 a.selim
konu icon PEVGEOT 206 TEKLEM SORUNU son mesaja git 169 0 kartal5200
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 454 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 366 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107534 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1607 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3234 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 9825 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 8962 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 1074 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 1155 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1680 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55600 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 324 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1426 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 2574 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 284 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 2807 0 berkancelik
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
Pejocum 1
Rock 1
kralex18 1
Salihsencan 1
leow 1
alibozoglu1 1
kartal5200 1
İlyas41 1
a.selim 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English