Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

KIŞ LASTİĞİ ZORUNLULUĞU

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=25516
Tarih: 04 Ağustos 2025 Saat 12:08
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: KIŞ LASTİĞİ ZORUNLULUĞU
Mesajı Yazan: mev347
Konu: KIŞ LASTİĞİ ZORUNLULUĞU
Mesaj Tarihi: 08 Kasım 2012 Saat 12:01
KIŞ LASTİĞİ TAKMAYAN 500 LİRA CEZA ÖDEYECEK

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, yolcu ve yük taşımada kullanılan araçlara her yılın 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği takma zorunluluğu getirdi. Kış lastiğini takmayanlar, tespit edildikleri taktirde 500 TL ceza ödeme durumunda kalacak. Yönetmelik 12 Kasım Pazartesi günü yürürlüğe girecek.

-------------
peugeot 206xr 1.4 2000 mod

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Alicilik
Mesaj Tarihi: 08 Kasım 2012 Saat 12:04
Güzel bir bilgilendirme.

Sonunda insan canını düşünen bir yönetmelik uygulamaya geçecek bakalım.

Kışlık lastiklerim karajant üzerinde haftaya takmayı planlıyorum ben de.

-------------
http://fb.me/hizimsabit" rel="nofollow - Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesajı Yazan: Barut
Mesaj Tarihi: 08 Kasım 2012 Saat 12:05
500 tl cezada az değil bide şimdi lastiğe para ver, paylaşım için teşekkürler.

-------------
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver
206 1.4 Feline
206 1.6 Xs
206 1.4 Bva Colorline

Mesajı Yazan: Barut
Mesaj Tarihi: 08 Kasım 2012 Saat 12:07
lastiklerin tümümü kışlık mı olacak ?

-------------
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver
206 1.4 Feline
206 1.6 Xs
206 1.4 Bva Colorline

Mesajı Yazan: Burak
Mesaj Tarihi: 08 Kasım 2012 Saat 12:31
Bizim araçlarımız içinde geçerlimi bu hususi otoobiller için orada yolcu taşıyan araçlar diyor ama otobüsler için mi geçerli yoksa bütün araçlarmı bilgisi olan varmı ?

-------------
Zalım Quik Oyun Bozan ...

Mesaj Tarihi: 08 Kasım 2012 Saat 12:34
Orjinalini yazan: mekanuaes mekanuaes Yazdı:

Bizim araçlarımız içinde geçerlimi bu hususi otoobiller için orada yolcu taşıyan araçlar diyor ama otobüsler için mi geçerli yoksa bütün araçlarmı bilgisi olan varmı ?

Sürücü koltuğu dışıdna başka bir koltuk daha varsa arabada yolcu taşıyor demektir LOL
Ticari, hususi ile alakası yok.

-------------
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesajı Yazan: Burak
Mesaj Tarihi: 08 Kasım 2012 Saat 12:39
Orjinalini yazan: Alicilik Alicilik Yazdı:

Orjinalini yazan: mekanuaes mekanuaes Yazdı:

Sürücü koltuğu dışıdna başka bir koltuk daha varsa arabada yolcu taşıyor demektir LOL
Ticari, hususi ile alakası yok.

:D:D ben ticari hususi olarak sormuştum ama buda bir bakış açısı cevabımı aldım saol :)))

-------------
Zalım Quik Oyun Bozan ...

Mesajı Yazan: impact
Mesaj Tarihi: 08 Kasım 2012 Saat 12:41
bizim buralarda don-kar olmaz ama bize de zorunlu sanırım

Mesajı Yazan: blinddark
Mesaj Tarihi: 08 Kasım 2012 Saat 12:42
bence süper bişey ben kurban bayramında kışlık lastıklerimi taktım normal lastıkle arasında karlı yolda dağlar kadar fark var herkez kullanmalı bide bizim milletimiz sadece çeker tekerlere takıyor 4 tane almak zor geliyo 2 tane alıyor dolayısıyla bi taraf kalk gidek diyo diğer taraf otur b.k yeme diyo bide bizim arabalar önden çekişli arkalar kayarsa arkanın kontrolü yok olursa durum vahim herkez iyi düşünsün

-------------
" http://bit.ly/c25MCx" rel="nofollow"> " 2003 307 1.4 hdi xr 1998 opel vectra 2.0 16v gls

Mesaj Tarihi: 08 Kasım 2012 Saat 12:52
Orjinalini yazan: blinddark blinddark Yazdı:

bence süper bişey ben kurban bayramında kışlık lastıklerimi taktım normal lastıkle arasında karlı yolda dağlar kadar fark var herkez kullanmalı bide bizim milletimiz sadece çeker tekerlere takıyor 4 tane almak zor geliyo 2 tane alıyor dolayısıyla bi taraf kalk gidek diyo diğer taraf otur b.k yeme diyo bide bizim arabalar önden çekişli arkalar kayarsa arkanın kontrolü yok olursa durum vahim herkez iyi düşünsün

Aynı durumu yaşadık 2000 de yeni astra aldık. O zaman lastikler bu kadar ucuz değildi. Önlere aldık sadece. Bir gün akşam hafif buzlanmış bir yolda (ankara da inönü stadını bilen varsa onun yanından cebeciye çıkarken hafifi dönüş var sinemanın yanı) hızımız duracak seviyede olamsına rağmen kontrolsüz bir şekilde yuvarlak çizdik. Ön durdu arka bildiğiniz daire çizdi. Babam aşırı serin kanlı bir adam sağolsun yavaşça döndü aynı yoldan devam etti.

-------------
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesajı Yazan: fatihgg
Mesaj Tarihi: 08 Kasım 2012 Saat 13:01
Bır yandan cok guzel olmus.Dıger yandan bence herkesı mecbur tutamaz sanmıyorum bır esneklıgı vardır durumun arastırmak gerekıyor kaynakları.

-------------
2003 307 1.4
2008 Leon

Mesajı Yazan: blinddark
Mesaj Tarihi: 08 Kasım 2012 Saat 13:04

Aynı durumu yaşadık 2000 de yeni astra aldık. O zaman lastikler bu kadar ucuz değildi. Önlere aldık sadece. Bir gün akşam hafif buzlanmış bir yolda (ankara da inönü stadını bilen varsa onun yanından cebeciye çıkarken hafifi dönüş var sinemanın yanı) hızımız duracak seviyede olamsına rağmen kontrolsüz bir şekilde yuvarlak çizdik. Ön durdu arka bildiğiniz daire çizdi. Babam aşırı serin kanlı bir adam sağolsun yavaşça döndü aynı yoldan devam etti.
şuanda kışlık lastikler bizim araclar için 130 - 250 arası ben geçen yıl kampanyadan 4 lastiği 600 tlye aldım iki lastik eksik alsam 300 tl bu fiyat için ne kendimi sıkıntıya sokarım ne milletin günahına girmeyi isterim nede malıma zarar gelmesine göz yumarım eğer araç sahibi kış geldiğinde araçına lastik almıyorsa binmesin o araca trafiğide tehlikeye sokmasın...

-------------
" http://bit.ly/c25MCx" rel="nofollow"> " 2003 307 1.4 hdi xr 1998 opel vectra 2.0 16v gls

Mesaj Tarihi: 08 Kasım 2012 Saat 14:23
Orjinalini yazan: 307 bursa 307 bursa Yazdı:

desenize kışın 15 orjinal jantlara dönecez malum şuanki 18 liklere kış lastiği almaya kalkarsak ekonomi çöker :) 
Ben almayacagım abı dunya para oluyor daha yenı lastıklerın taksıtlerı bıtmedı.kapaklı orjınal janta gecegım onlarda yenı lastıkler.Ama dıyorum ya bı esneklık elbet vardır.O zaman uygun fıyata devlet dagıtsında takalım.Ben alamam almamda valla.takarım zıncırımı pasa pasa.

-------------
2003 307 1.4
2008 Leon

Mesaj Tarihi: 08 Kasım 2012 Saat 14:47
Orjinalini yazan: fatihgg fatihgg Yazdı:

Ben almayacagım abı dunya para oluyor daha yenı lastıklerın taksıtlerı bıtmedı.kapaklı orjınal janta gecegım onlarda yenı lastıkler.Ama dıyorum ya bı esneklık elbet vardır.O zaman uygun fıyata devlet dagıtsında takalım.Ben alamam almamda valla.takarım zıncırımı pasa pasa.

kısa mesafe kullanımda belki dediğiniz gibi opsiyon tanınabilir ama hava şartlarının nasıl olacağı bilinmez. Yolda kaldığım için çok iyi biliyorum (Good Year GT3 175-65-14 -2 aylık lastikti !! ) Ertesi sene hemen gittim alpin A4 e sarıldım. Günde en az 30km yol yapıyorumki gittiğim yollar (ODTU - eskişehir yolu - Anadolubulvarı - İstanbul yolu) ikilimin çetin geçtiği yollardn. Yeri geliyor zincir bile fayda etmiyor.
Özel tüketim vergisi ödediğiniz araça devletten yardım beklemek saçma olur. İmkan dahilinde alınabilir ama zincir olmasa da kış lastğiği olmadan kattiyen karlı hava da yola çıkılmasına karşıyım.

-------------
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesajı Yazan: Buğra
Mesaj Tarihi: 08 Kasım 2012 Saat 14:56
bendede 195/45R16 pirelli pzere nero lastik vardı. tanesini 230 tl ye almıştım. kış lastiği için orjinale dönüp 175/65R14 goodyear ug8 aldım. tanesi 130 tl den. 4 tanede teneke jant aldım 2. el takımı 100 tl. bide boya yaptırdım 4üne 50 tl. şimdi kış için kafam rahat. ayın 15 ine doğru takmayı düşünüyorum kış lastiklerini

Bu arada antalyada falan yaşıyanlar napcak? karı bırakın, çoğu zaman +6 dereceye bile düşmüyor hava sıcaklığı! onlarda takmayınca ceza yiycekmiShocked

bide goodyear ug8 için görüş bildirebilecek varsa sevinirim..

-------------
      2005 model
206 1.4 hdi panoramic

Mesajı Yazan: tellotello
Mesaj Tarihi: 08 Kasım 2012 Saat 15:01
Aldık bakalım Nokian'ları takılmayı bekliyorlar, görüşler iyiydi ama gelen lastiklerin yanakları bana o kadar ince geldi ki anlatamam LOL Deneyip göreceğiz bakalım. 

-------------
2005 307 1.4 HDI XR 70bg

Mesaj Tarihi: 08 Kasım 2012 Saat 15:03

Orjinalini yazan: fatihgg fatihgg Yazdı:

kısa mesafe kullanımda belki dediğiniz gibi opsiyon tanınabilir ama hava şartlarının nasıl olacağı bilinmez. Yolda kaldığım için çok iyi biliyorum (Good Year GT3 175-65-14 -2 aylık lastikti !! ) Ertesi sene hemen gittim alpin A4 e sarıldım. Günde en az 30km yol yapıyorumki gittiğim yollar (ODTU - eskişehir yolu - Anadolubulvarı - İstanbul yolu) ikilimin çetin geçtiği yollardn. Yeri geliyor zincir bile fayda etmiyor.
Özel tüketim vergisi ödediğiniz araça devletten yardım beklemek saçma olur. İmkan dahilinde alınabilir ama zincir olmasa da kış lastğiği olmadan kattiyen karlı hava da yola çıkılmasına karşıyım.

Iste en basta dedıgım gıbı butce meselesı tamamıyle ve gorus.Aslında pek de dert etmıyorum ıst de zorlu kıs sartları olsada yollar genelde ıyı oluyor.Pıyango cıkarsa ama hemen bırgun alırım :D

-------------
2003 307 1.4
2008 Leon

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 08 Kasım 2012 Saat 19:02
teşekkürler bilgi için..

Mesajı Yazan: bysonic
Mesaj Tarihi: 08 Kasım 2012 Saat 19:45
Arabayı aldığımdan beri kış lastiğini düşünüyordum. Ama İzmir'de kış lastiği için gerekli bir durum yok ki yaz kış lastik alıyor burada herkes. Yoldan geçen her arabayı durdursa polis ceza yazar İzmir'de o zaman. Şu anki lastikler iyi durumda kış lastiği olup olmadığını nereden anlayabilirim sembol yazı vs ?

-------------
206 cc 1,6

Mesajı Yazan: jack67
Mesaj Tarihi: 08 Kasım 2012 Saat 20:24

Çok güzel açıklanmış bende 4 yane kullanıyorum ankarada dikmende oturuyorum hiçbir sıkıntı yaşamadım fakat yaşayanların arasından sıyrılarak evime güvenli bir şekilde ulaştım :)

-------------
206 XT 1.4 HDi 70 PS Gri Hatchback 2004 Model Manuel+com2000+3satır bilgi ekranı 10 yıl 250.000km beraberlik

Mesajı Yazan: impact
Mesaj Tarihi: 08 Kasım 2012 Saat 20:48
Orjinalini yazan: 307 bursa 307 bursa Yazdı:

arkadaşlar konuyu araştırdım zorunlu olanlar yolcu ve yük taşıyan araçlar yani ticariler şahıs araçlarında böyle bir zorunluluk yok ..
tabi yoğun kış şartlarında can güvenliğimiz için kış lastiklerini kullanmaya devam ederiz ...saygılar....
aynen abi yazıyı dikkatli okuyunca mevzuyu anladım eğer herkes için geçerli olsaydı tüm motorlu taşıtlar tarzı birşey kullanılırdı oysa burda yolcu ve yük taşımacılığı demiş yani ticari kesimden bahsediyor. yırttık o zaman izmirli olarak ancak kış lastiğinin çok faydası olduğunu birçok kişiden duydum lütfen kar olan şehirdeki arkadaşlarım 3 e 5 e bakmayıp kullanın kendinizi düşünmeseniz bile ailenizi karşı tarafı düşünün..

Mesajı Yazan: sezar206
Mesaj Tarihi: 08 Kasım 2012 Saat 21:32
*** şeklinde işaretler olur ya da mesela bendekinde lassa snoways yazıyor.

-------------
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg

Mesajı Yazan: KenBlockJR
Mesaj Tarihi: 08 Kasım 2012 Saat 21:54
ceza 72TL. 500 değil

-------------
206 Roland Garros 1,6 16V

Mesajı Yazan: sert-aç
Mesaj Tarihi: 09 Kasım 2012 Saat 16:05
arkadaşların dediği gibi hususı aracları kapsamıyor yasa saten ben ızmırdeyım hatta antalyadakı datcadakı adam ne yapsın kıs lastıgını yolcu tasıyan ve yuk tasıyan araclar ıcın gecerlı ayrıca nerde olursan ol zıncırın bulunacak yok zıncır dersen o zaman kıslastıgın varmı dıye bakılacak..

-------------
2006 307 HDI premıum 1.6 110bg

Mesajı Yazan: foresteng.
Mesaj Tarihi: 10 Kasım 2012 Saat 23:08
Haberin doğrusu aşağıdaki gibidir, Ulaştırma bakanının ağzından birebir çıkan;

''Bu yıldan itibaren 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında kış şartlarına uygun  http://www.cnnturk.com/guncel.konular/kar.kis/633/index.html" rel="nofollow - kar  lastiği mecburiyeti getirildi. Bu süreler kış şartlarında değiştirilebilir, öne alınabilir, ertelenebilir. 

Şu anda ilk etapta şehirlerarası çalışan yolcu ve yük taşımaya yönelik büyük araçları kapsıyor. İleriki yıllarda diğer araçlara da yaygınlaştırılacak. 

Denetimlerde amaç ceza yazmak değil, vatandaşların tedbirli olup olmadıklarını tespit etmek. Hem onların sıkıntı yaşamalarının önüne geçmek hem de taşıdıkları yolcuların mağdur olmamasını sağlamak. 

Bunun için araçlar durdurulacak, tedbirli olmayan araçlara yol devam izni verilmeyecek. Ama bu konuda ısrar olursa ceza da verilecek. Ceza miktarı 500 liradır.''

Yani bizim araçlara şuan için zorunluluk yok .. Ama kış lastiği, 7 'C den sonra candır, kullanan bilir..

-------------
2006/206 Feline OV 1,4 (benzinli)
Kapkara

Mesajı Yazan: bahcekapili
Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2012 Saat 21:50
Şu Ankara Dikmen, Öveçlerde yaşayan arkadaşlar gerçekten merak ediyorum. Kar kış olduğunda o rampaları gerçekten kış lastiği ile çıkabiliyor musunuz? Özellikle Öveçler 4.cadde ve Dikmen Caddesinden İlkere çıkan ara sokaklarda. :)

-------------
İnandığı gibi yaşamayan, yaşadığına inanmaya başlar.

Mesajı Yazan: jack67
Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2012 Saat 23:01
Orjinalini yazan: bahcekapili bahcekapili Yazdı:

Şu Ankara Dikmen, Öveçlerde yaşayan arkadaşlar gerçekten merak ediyorum. Kar kış olduğunda o rampaları gerçekten kış lastiği ile çıkabiliyor musunuz? Özellikle Öveçler 4.cadde ve Dikmen Caddesinden İlkere çıkan ara sokaklarda. :)

Keklikpınarı mah 890 sokakta oturuyorum opetin yukarısında 3 senedir dikmendeyim bir kere sıkıntı yaşamadım kışlık lastiklerimle.Bir kez otoparktan bile hareket ettiremedim ki kar diz üsti bel altıydı zaten arabanın hareket etme ihtimali yoktu :)

-------------
206 XT 1.4 HDi 70 PS Gri Hatchback 2004 Model Manuel+com2000+3satır bilgi ekranı 10 yıl 250.000km beraberlik

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net