![]() |
|
Debriyaj takılı kalması |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
mrttkin ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Kasım 2012 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 53 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2012 Saat 00:50 |
Arkadaşlar öncelikle hayırlı geceler.Yaklaşık 2 saat önce başıma gelen arızayı sizlerle paylaşmak istiyorum..Arabayı 1den 2ye atarken debriyaj takılı kaldı ve 2ye gecmedi hemen cektim sağa..biraz pompaladım debriyajı olmadı takılı kalmaya devam etti..o durumdayken vitese de geçmiyor araba.biraz bekledim tekrar bastım marşa bu sefer kaputun altından çok ince bir ses gelmeye basladı..sonra bıraktım arabayı geldim.
Buraya yazmadan önce arastırdım baya paspasla alakası yok sorunun öncelikle belirteyim..Debriyajın takılı kalması bi kez daha basıma gelmişti..ustaya götürdüğüm de zamanla tel kendini yağlar gecer dedi..o günden beri de hiç olmadı..2 gündür de yağmur yağıyo acaba paslanmış olabilir mi?? Arabam 206 1.4 HDI
Düzenleyen mrttkin - 04 Kasım 2012 Saat 00:51 |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kaputu acip vites cubugunun ucunun hala yuvasinda olup olmadigina bir bakin.
|
|
![]() |
|
FeverDog ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Mayıs 2012 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 81 |
gecmiş olsun arkadasım, aynı sorun bende de olmustu debrıyaj bılyası degıstı. aslnda degıstkten kısa bı sure sonra pedaldan tam ayagımı cekıcegım sırada, yanı pedal yukardayken bı takılma oluyordu, sonra kendılıgınden gectı. koliva, o bahsettıgınız cubugu kaputun neresınden gorebılırım ben de kontrol etmek ıstıyorum
|
|
Peugeot 206 Fever HDİ, 2006
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Motorun hemen sag arka tarafina dogru baktiginizda gorulur. Iceride bir kisi vites degistirsin, siz ustten asagiya dogru bakin. Hareket ettigini goreceksiniz. Etmiyorsa cikmistir demektir. Genelde olan sorun budur. Zaten eger sorun burada degil ise daha derin ve pahali cozumlere basvurmak gerekir. |
|
![]() |
|
nkre51 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 07 Aralık 2011 Konum: KONYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 95 |
debraj halatının değişmesi gerekli
geçici çözüm olarakta debraj halatının sökülüp temizlendikten sonra yağlanması
|
|
![]() |
|
06ÖzGüR06 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Aynı durum benim başıma geldi debriyaj sistemi telli olunca karşılabileceğiniz bir problem.Sorun debriyaj telinde arkadaşım.Ustanın dediği gibi debriyaj teli kendini yağlamaz aksine daha çok takılı kalır.debriyaj telini komple değiştirmeniz çözüm olacaktır.Ben kendim değiştirdim ve sonuç başarılı oldu.parça fiyatı 30-40 Tl civarında.işçilik dahil olursa toplam 60 Tl ye sorun çözülür.Ve sürüş keyfiniz artar
![]() |
|
![]() |
|
sansasyon61 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 349 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sansasyon61
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
peki debryajdan bazen gelen gıcırtı sesıde buı telle mı alakalı acaba :)
|
|
![]() |
|
mrttkin ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Kasım 2012 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 53 |
bugun bi ustaya gösterdim daha doğrusu usta geldi halat değişecek dedi ancak marşa basınca gelen sesi duyunca direk baskı balata bilya dedi 500 lira masraf cıkardı bana
|
|
![]() |
|
cgty86 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 80 |
ustanın tespit doğru..
|
|
peugeot 206 panoromic 1.4 75pswith k&n highflow air filter, brc sequental lpg kit
|
|
![]() |
|
ilgilendiğiniz için teşekkür ederim yarın bana sanayi yolu gözüktü :)
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |