Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Debriyaj takılı kalması

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=25449
Tarih: 02 Ağustos 2025 Saat 08:23
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Debriyaj takılı kalması
Mesajı Yazan: mrttkin
Konu: Debriyaj takılı kalması
Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2012 Saat 00:50
Arkadaşlar öncelikle hayırlı geceler.Yaklaşık 2 saat önce başıma gelen arızayı sizlerle paylaşmak istiyorum..Arabayı 1den 2ye atarken debriyaj takılı kaldı ve 2ye gecmedi hemen cektim sağa..biraz pompaladım debriyajı olmadı takılı kalmaya devam etti..o durumdayken vitese de geçmiyor araba.biraz bekledim tekrar bastım marşa bu sefer kaputun altından çok ince bir ses gelmeye basladı..sonra bıraktım arabayı geldim.

Buraya yazmadan önce arastırdım baya paspasla alakası yok sorunun öncelikle belirteyim..Debriyajın takılı kalması bi kez daha basıma gelmişti..ustaya götürdüğüm de zamanla tel kendini yağlar gecer dedi..o günden beri de hiç olmadı..2 gündür de yağmur yağıyo acaba paslanmış olabilir mi??

Arabam 206 1.4 HDI

Cevaplar:
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2012 Saat 08:47
Kaputu acip vites cubugunun ucunun hala yuvasinda olup olmadigina bir bakin. 

Mesajı Yazan: FeverDog
Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2012 Saat 12:51
gecmiş olsun arkadasım, aynı sorun bende de olmustu debrıyaj bılyası degıstı. aslnda degıstkten kısa bı sure sonra pedaldan tam ayagımı cekıcegım sırada, yanı pedal yukardayken bı takılma oluyordu, sonra kendılıgınden gectı. koliva, o bahsettıgınız cubugu kaputun neresınden gorebılırım ben de kontrol etmek ıstıyorum

-------------
Peugeot 206 Fever HDİ, 2006

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2012 Saat 13:04
Orjinalini yazan: FeverDog FeverDog Yazdı:

gecmiş olsun arkadasım, aynı sorun bende de olmustu debrıyaj bılyası degıstı. aslnda degıstkten kısa bı sure sonra pedaldan tam ayagımı cekıcegım sırada, yanı pedal yukardayken bı takılma oluyordu, sonra kendılıgınden gectı. koliva, o bahsettıgınız cubugu kaputun neresınden gorebılırım ben de kontrol etmek ıstıyorum

Motorun hemen sag arka tarafina dogru baktiginizda gorulur. Iceride bir kisi vites degistirsin, siz ustten asagiya dogru bakin. Hareket ettigini goreceksiniz. Etmiyorsa cikmistir demektir. Genelde olan sorun budur. Zaten eger sorun burada degil ise daha derin ve pahali cozumlere basvurmak gerekir.

Mesajı Yazan: nkre51
Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2012 Saat 18:47
debraj halatının değişmesi gerekli
geçici çözüm olarakta
debraj halatının sökülüp temizlendikten sonra yağlanması

Mesajı Yazan: 06ÖzGüR06
Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2012 Saat 20:34
Aynı durum benim başıma geldi debriyaj sistemi telli olunca karşılabileceğiniz bir problem.Sorun debriyaj telinde arkadaşım.Ustanın dediği gibi debriyaj teli kendini yağlamaz aksine daha çok takılı kalır.debriyaj telini komple değiştirmeniz çözüm olacaktır.Ben kendim değiştirdim ve sonuç başarılı oldu.parça fiyatı 30-40 Tl civarında.işçilik dahil olursa toplam 60 Tl ye sorun çözülür.Ve sürüş keyfiniz artar

Mesajı Yazan: sansasyon61
Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2012 Saat 20:51
peki debryajdan bazen gelen gıcırtı sesıde buı telle mı alakalı acaba :)

Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2012 Saat 22:41
bugun bi ustaya gösterdim daha doğrusu usta geldi halat değişecek dedi ancak marşa basınca gelen sesi duyunca direk baskı balata bilya dedi 500 lira masraf cıkardı bana

Mesajı Yazan: cgty86
Mesaj Tarihi: 05 Kasım 2012 Saat 21:44
ustanın tespit doğru.. 

-------------
peugeot 206 panoromic 1.4 75pswith k&n highflow air filter, brc sequental lpg kit

Mesaj Tarihi: 06 Kasım 2012 Saat 18:36
ilgilendiğiniz için teşekkür ederim yarın bana sanayi yolu gözüktü :)

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net