![]() |
|
ABS |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
rhcpeppers ![]() 1. Vites ![]() ![]() 30 - Nisan - 1988 Kayıt Tarihi: 11 Ağustos 2011 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 339 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rhcpeppers
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2012 Saat 14:17 |
Arkadaşlar merhaba. Bu ara fren beni korkutuyor. frene bastıgımda abs devreye giriyormu girmiyormu şüphelerim var. Geçenlerde ışıklardan geçerken öndeki araç pat diye durdu frene bastım ama nafile.. Titreme yapıyor ayagımı geri geri atıyo titretiyo. Debriyaj seti değişmişti 1 2 ay evvel. Onunla alakası olabilirmi ? Yoksa abs devreye giriyorda benmi farkına varamıyorum ?
|
|
206 XT 2000 1.6 siyah
|
|
![]() |
|
impact ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() İZMİR İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1504 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ABS de sıkıntı yok ama öyle ani frenlerde açıkcası ben pek faydası olmuyor gibi ya da psikolojik..
|
|
![]() |
|
xpyhre ![]() 2. Vites ![]() ![]() 11 - Aralık - 1987 Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2011 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 737 |
geri geri atıyor titretiyor ise abs calişiyor.
|
|
Peugeot 206 gti 2.0 (s16)
|
|
![]() |
|
rhcpeppers ![]() 1. Vites ![]() ![]() 30 - Nisan - 1988 Kayıt Tarihi: 11 Ağustos 2011 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 339 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rhcpeppers
![]() ![]() ![]() ![]() |
evet titretiyor ama pat diye durması gerekmezmi ? ;) geçen ışıklar tam kırmızıya dönecek öndeki transporter baktım geçecek arkasına takılayım geçeyim dedim. 1 2. vites derken araç bir anda durdu bastım ama nafile geçirdik neyseki 1 2 izden başka birşey olmadı.
|
|
206 XT 2000 1.6 siyah
|
|
![]() |
|
fTh206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Haziran - 1991 Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2011 Konum: İstanbul/Şişli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 652 |
|
|
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC 2010 CVT OTOMATİK |
|
![]() |
|
simirnoffredbull ![]() 1. Vites ![]() ![]() 26 - Şubat - 1990 Kayıt Tarihi: 02 Kasım 2011 Konum: edirne Durum: Aktif Değil Mesajlar: 178 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı simirnoffredbull
abs yi anlış biliyosun malesef. abs ani durumlarda direksiyonu kilitlemeden frenler yaparak kazayı önleme amaçlıdır yani ani fren yapınca durması için yapılan bir fren sistemi değil.genelde agırlığı olan arabalarda ani frenlemede çok kısa sürelerde frenlemelerde ki amaca ulaşılıyor.
|
|
2006 Peugeot 307 1.4 comfort
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rhcpeppers
doğrudur bilgiler için teşekkürler arkadaşlar
|
|
206 XT 2000 1.6 siyah
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
ABS'nin durma mesafesine etkisi yok denecek kadar azdır, asıl görevi fren anında tekerleklerin kitlenmesi önleyip araca manevra müdahesi vermektir, yani hem fren yapıp hemde sağa sola kaçabilirsiniz, ama abs yoksa araç kaymaya başladıktan sonra istediğiniz kadar manevra yapın araç düz gider...
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rhcpeppers
eyvallah sağolun
|
|
206 XT 2000 1.6 siyah
|
|
![]() |
|
aslanparcası ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Nisan - 1981 Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2010 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 59 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aslanparcası
siz lastikler konusunu ele alın derimn sanırım abs de devreye erken giriyor lastik sertleştiğinden veya diş kalmadığından
|
|
2009 206 sedan 1.4 8V atiker obd2
|
|
![]() |
|
jiyanxese ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Kasım 2011 Konum: antep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 223 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı jiyanxese
titreme olduysa abs devrede demek :)
|
|
peugeot 307,2003 XT
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |