|
307 ön tampon ve farlar nasıl sökülür |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | ||
fexzi
3. Vites Kayıt Tarihi: 28 Temmuz 2011 Konum: Karaman Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1469 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2012 Saat 12:23 |
|
Kısa ve öz anlatayım, tamponu sökmek için kaputu kaldırıyoruz...
radyatör etrafında 3-4 klipsi alıyoruz.. davlumbazlarda 2-3 tutan vida-klipsleri söküyoruz. bi kriko yardımı ile at tarafta tampon bağlantıları alıyoruz ve tampon kucağınıza düşüyor 10 dk anca sürer bu işlem. Tampon indikten sonrada tampona ve ön cepheye bağlı farları göreceksiniz.totalde yanlış hatırlamıosam 3 vida tutuyor,vidaları söktükten sonra farlar tamamdır :)
|
||
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp |
||
impact
BÖLGE TEMSİLCİSİ İZMİR İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1504 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
kardeşim sana videolu anlatım yapacaktım ama fırsatım olmadı tekrar farları sökmeye kardeşimin anlattığı gibi 10 dk da tampon iner farlar ise 3 vida ile bağlı
|
||
fatihgg
2. Vites Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 857 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Tam dıyecektım kı emraha sor dıye gelmıs bılene :)
|
||
2003 307 1.4
2008 Leon |
||
impact
BÖLGE TEMSİLCİSİ İZMİR İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1504 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
yettim ama fexzi kardeşim açık net açıklamış..
atla deve değil gayet basit aslında
|
||
Gargi
1. Vites 31 - Mayıs - 1987 Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2011 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 88 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Tamponu indirme işi gerçekten çok basit inanın bu konularla hiç içli dışlı değilim ve buna rağmen ben bile forumda ki şemaları ve bilgileri gözlemleyerek yaklaşık 30 dakika içerisinde tamponu ve farları söktüm. Ancak farlarınız eğer orjinal farlarınızsa içini açma işini yabana atmamanız gerektiğini bilmelisiniz. Asıl vaktinizi alacak işlem bu olacaktır :)
|
||
impact
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
walla bende kopardım bi tanesini ama takma kafana..
farları açarken ben düz tornavida falçata kullandım. ancak biraz sıcak suya sokmakta veya güneşte uzun süre bırakmakta fayda olabilir.. junyanda vidalar var farın şeffaf kısmını tutması için onları açtıktan sonra tornavidayla midye açar gibi kenarlarından kastırıp falçatayla arasındaki yapışkan malzemeyi kestim oyle devam ettim. ayrıca far içi kromları boyamadan önce mutlaka ince zımpara ile zımparala derim bunun dışında far boyası içinde parlak siyah kullanmanı tavsiye ederim daha canlı durur. varya şöyle aynı şehirde olsak hep birlikte uğraşsak çok kıyak olurdu ya..
|
||
fexzi
3. Vites Kayıt Tarihi: 28 Temmuz 2011 Konum: Karaman Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1469 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Zor bi işlem değil dediğin gibi 30-40 dk da halledersin sıkıntı yok :)
307 ekip olmuş mübarek :D
|
||
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp |
||
impact
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
kurduk valla :)
onun dışında far temizleme için ben kireç çözücü kullandım baya faydasını gördüm ama niyetim camı içten zımparalamaktı ama içten zor olacağından açıkcası yemedi.. ayrıca angel falan alma gaza gelip ben değiştirmeyi düşünüyorum orjinal far ile..
|
||
Gargi
1. Vites 31 - Mayıs - 1987 Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2011 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 88 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Emrah kardeşim angellardan memnun değilsen herzaman bir talibi olduğunu aklında bulundurmanı isterim :)
|
||
impact
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
kardeşim aklımda merak etme az daha hevesimi alayım..
|
||
blinddark
2. Vites Kayıt Tarihi: 29 Ağustos 2012 Konum: Aşkaabat - Ank. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 448 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı blinddark
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
|
arkadaşlar bende farın içini boyamak istiyorum ve farın biri dıştan iyice karardı napabılırım acıklarmısınız bıraz hangı ürünü kullanabılırım hangı boyayı almalıyım link verirseniz sevinirim...
|
||
fexzi
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
ekibe bende dahilim haberiniz ola :)
|
||
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp |
||
impact
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
kardeşim ayıpsın kopma ekipten.. |
||
impact
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
dıştan karardı derken sarardı mı demek istediniz? eğer öyleyse zımparalama işlemiyle sorun çözülür..
|
||
impact
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
kardeşim bırak junyan falan mercekleri iyi değil yaw.. sen içini karart kullan canavar gibi
|
||
fexzi
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
paylaşımlarım oldu nasıl yapılır kısmında elimden geldiği kadar destek çıkarım elbet
|
||
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp |
||
Gargi
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
307 bursa, ben elimde fazlalık olan farlarımı boş vaktimi değerlendirmek amacıyla bir arkadaşıma getirip içini ısı tabancası yardımıyla açtırdım ve temizleyip mat siyah boya ile boyayarak kararttım sinyallerede daha koyu renkte turuncu uygulama yaptık bugünde aracıma taktım gerçekten hoş bir görüntü oluşturdu. Yarın senin için farların resmini çekip yüklerim en azından kafanda bir fikir oluşturur bu örnek.
|
||
fexzi
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Gargi resmi sana zahmet paylaş,aynı işlemi bende yaptırmak istiyorum fikir vermiş olursun.. Güle güle de kullan.
|
||
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp |
||
impact
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
bence gerek yok orjinal daha güzel bence.. sıcak su olayına gelince; vectra var bende onun farı vardı kırıktı onun içini ısı tabancasıyla açtık hiç zarar vermedim ve kolay oldu baya ama fazla tutarsan biryeri erir mi bilemem kimisi sıcak fırına atın falan diyor bilemedim en garanti sıcak suda bekletmek bence açılmazsa su ile fön makinasıyla ısıtarak dene bakalım.. yine tekrar ediyorum unutma diye :) krom yerleri zımparala ve parlak siyah kullan..
|
||
impact
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
bursalı nerde resimler? :)
|
||
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |