Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

307 ön tampon ve farlar nasıl sökülür

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307 hakkındaki tüm makaleler
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=25210
Tarih: 07 Ocak 2025 Saat 06:23
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 307 ön tampon ve farlar nasıl sökülür
Mesajı Yazan: fexzi
Konu: 307 ön tampon ve farlar nasıl sökülür
Mesaj Tarihi: 16 Ekim 2012 Saat 12:23
Kısa ve öz anlatayım, tamponu sökmek için kaputu kaldırıyoruz...
radyatör etrafında 3-4 klipsi alıyoruz..
davlumbazlarda 2-3 tutan vida-klipsleri söküyoruz.
bi kriko yardımı ile at tarafta tampon bağlantıları alıyoruz ve tampon kucağınıza düşüyor 10 dk anca sürer bu işlem.

Tampon indikten sonrada tampona ve ön cepheye bağlı farları göreceksiniz.totalde yanlış hatırlamıosam 3 vida tutuyor,vidaları söktükten sonra farlar tamamdır :)

-------------
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp

Cevaplar:
Mesajı Yazan: impact
Mesaj Tarihi: 16 Ekim 2012 Saat 13:03
kardeşim sana videolu anlatım yapacaktım ama fırsatım olmadı tekrar farları sökmeye kardeşimin anlattığı gibi 10 dk da tampon iner farlar ise 3 vida ile bağlı

Mesajı Yazan: fatihgg
Mesaj Tarihi: 16 Ekim 2012 Saat 13:07
Tam dıyecektım kı emraha sor dıye gelmıs bılene :)

-------------
2003 307 1.4
2008 Leon

Mesaj Tarihi: 16 Ekim 2012 Saat 13:10
yettim ama fexzi kardeşim açık net açıklamış..
atla deve değil gayet basit aslında 

Mesajı Yazan: Gargi
Mesaj Tarihi: 16 Ekim 2012 Saat 13:36
Tamponu indirme işi gerçekten çok basit inanın bu konularla hiç içli dışlı değilim ve buna rağmen ben bile forumda ki şemaları ve bilgileri gözlemleyerek yaklaşık 30 dakika içerisinde tamponu ve farları söktüm. Ancak farlarınız eğer orjinal farlarınızsa içini açma işini yabana atmamanız gerektiğini bilmelisiniz. Asıl vaktinizi alacak işlem bu olacaktır :)

Mesaj Tarihi: 16 Ekim 2012 Saat 14:09
walla bende kopardım bi tanesini ama takma kafana..
farları açarken ben düz tornavida falçata kullandım. ancak biraz sıcak suya sokmakta veya güneşte uzun süre bırakmakta fayda olabilir..
junyanda vidalar var farın şeffaf kısmını tutması için onları açtıktan sonra tornavidayla midye açar gibi kenarlarından kastırıp  falçatayla arasındaki yapışkan malzemeyi kestim oyle devam ettim. ayrıca far içi kromları boyamadan önce mutlaka ince zımpara ile zımparala derim bunun dışında far boyası içinde parlak siyah kullanmanı tavsiye ederim daha canlı durur. varya şöyle aynı şehirde olsak hep birlikte uğraşsak çok kıyak olurdu ya..

Mesaj Tarihi: 16 Ekim 2012 Saat 14:46
Zor bi işlem değil dediğin gibi 30-40 dk da halledersin sıkıntı yok :) 

307 ekip olmuş mübarek :D

-------------
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp

Mesaj Tarihi: 16 Ekim 2012 Saat 16:48
kurduk valla :)
onun dışında far temizleme için ben kireç çözücü kullandım baya faydasını gördüm ama niyetim camı içten zımparalamaktı ama içten zor olacağından açıkcası yemedi..
ayrıca angel falan alma gaza gelip ben değiştirmeyi düşünüyorum orjinal far ile..

Mesaj Tarihi: 16 Ekim 2012 Saat 16:53
Emrah kardeşim angellardan memnun değilsen herzaman bir talibi olduğunu aklında bulundurmanı isterim :)

Mesaj Tarihi: 16 Ekim 2012 Saat 17:08
Orjinalini yazan: Gargi Gargi Yazdı:

Emrah kardeşim angellardan memnun değilsen herzaman bir talibi olduğunu aklında bulundurmanı isterim :)
kardeşim aklımda merak etme az daha hevesimi alayım..

Mesajı Yazan: blinddark
Mesaj Tarihi: 16 Ekim 2012 Saat 20:41
arkadaşlar bende farın içini boyamak istiyorum ve farın biri dıştan iyice karardı napabılırım acıklarmısınız bıraz hangı ürünü kullanabılırım hangı boyayı almalıyım link verirseniz sevinirim...

-------------
" http://bit.ly/c25MCx" rel="nofollow"> " 2003 307 1.4 hdi xr 1998 opel vectra 2.0 16v gls

Mesaj Tarihi: 16 Ekim 2012 Saat 22:01
ekibe bende dahilim haberiniz ola :)

-------------
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2012 Saat 09:08
Orjinalini yazan: fexzi fexzi Yazdı:

ekibe bende dahilim haberiniz ola :)
kardeşim ayıpsın kopma ekipten..

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2012 Saat 09:10
Orjinalini yazan: blinddark blinddark Yazdı:

arkadaşlar bende farın içini boyamak istiyorum ve farın biri dıştan iyice karardı napabılırım acıklarmısınız bıraz hangı ürünü kullanabılırım hangı boyayı almalıyım link verirseniz sevinirim...
dıştan karardı derken sarardı mı demek istediniz?
eğer öyleyse zımparalama işlemiyle sorun çözülür..

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2012 Saat 16:45
kardeşim bırak junyan falan mercekleri iyi değil yaw.. sen içini karart kullan canavar gibi

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2012 Saat 23:07
paylaşımlarım oldu nasıl yapılır kısmında elimden geldiği kadar destek çıkarım elbet Big smile

-------------
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp

Mesaj Tarihi: 18 Ekim 2012 Saat 00:31
307 bursa, ben elimde fazlalık olan farlarımı boş vaktimi değerlendirmek amacıyla  bir arkadaşıma getirip içini ısı tabancası yardımıyla açtırdım ve temizleyip mat siyah boya ile boyayarak kararttım sinyallerede daha koyu renkte turuncu uygulama yaptık bugünde aracıma taktım gerçekten hoş bir görüntü oluşturdu. Yarın senin için farların resmini çekip yüklerim en azından kafanda bir fikir oluşturur bu örnek.

Mesaj Tarihi: 18 Ekim 2012 Saat 00:56
Orjinalini yazan: Gargi Gargi Yazdı:

307 bursa, ben elimde fazlalık olan farlarımı boş vaktimi değerlendirmek amacıyla  bir arkadaşıma getirip içini ısı tabancası yardımıyla açtırdım ve temizleyip mat siyah boya ile boyayarak kararttım sinyallerede daha koyu renkte turuncu uygulama yaptık bugünde aracıma taktım gerçekten hoş bir görüntü oluşturdu. Yarın senin için farların resmini çekip yüklerim en azından kafanda bir fikir oluşturur bu örnek.

Gargi resmi sana zahmet paylaş,aynı işlemi bende yaptırmak istiyorum fikir vermiş olursun..

Güle güle de kullan.

-------------
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp

Mesaj Tarihi: 18 Ekim 2012 Saat 08:53
Orjinalini yazan: 307 bursa 307 bursa Yazdı:

Orjinalini yazan: impact impact Yazdı:

kardeşim bırak junyan falan mercekleri iyi değil yaw.. sen içini karart kullan canavar gibi
sen böyle diyosan ben direk vazgeçerim ustam dediğin gibi en güzeli içlerini karartmak yapıcam yakın zamanda farların içini açmak için en kolay yol sıcak suda bekletmek diyolar doğrumudur emrah banada mantıklı geldi :))

bence gerek yok orjinal daha güzel bence..
sıcak su olayına gelince; vectra var bende onun farı vardı kırıktı onun içini ısı tabancasıyla açtık hiç zarar vermedim ve kolay oldu baya ama fazla tutarsan biryeri erir mi bilemem kimisi sıcak fırına atın falan diyor bilemedim en garanti sıcak suda bekletmek bence açılmazsa su ile fön makinasıyla ısıtarak dene bakalım..
yine tekrar ediyorum unutma diye :) krom yerleri zımparala ve parlak siyah kullan..

Mesaj Tarihi: 19 Ekim 2012 Saat 15:04

selam dostlar işlem bu akşam saat 5 itibariyle sonlanmış bulunuyor yalnız o farın içini açmak ölüm be kardeşim siz siz olun yalnız başınıza uğraşmayın yanınızda mutlaka yardım edecek bir arkadaşınızı alın farın camını ayırırken mübarekler ne kapamışlar ama azmin zaferi onuda hallettik şimdi nasıl yaptığımı anlatayım biraz bundan sonra yapmak isteyenlere yardımımız olsun :)
tampon ve farların nasıl söküleceğini arkadaşlar açıklamıştı aynen katılıyorum farın içini açmak için en kolay yöntem ısı tabancası bence ...sıcak su fön makinesi eritmiyo slikonu 2 kişi olursanız daha kolay oluyo biri ısıtıyor biri yavaş yavaş ayırıyor farı sonra güzelce temizlenip metalik kısım hafif zımparalanıp üstüne sprey boyayı aralıklarla uyguluyoruz sonrada güzelce silikonlayıp farın etrafını kablo bağıyla bağlıyoruz sağlam yapışsın diye sonra topluyoruz ve geçmiş olsun deyip iyi günlerde kullanın diyoruz...
benimkiler çok iyi oldu ama resimleri merak edin biraz olurmu :))) yakında..... 
bursalı nerde resimler? :)

Mesaj Tarihi: 19 Ekim 2012 Saat 20:23

çekemedim daha arkadaşım yarın kısmetse çekip yüklerim ama uğraştığıma değdi iyiki başka far almamışım önerin için sağol ...

ayıpsın güle güle kullan

Mesaj Tarihi: 19 Ekim 2012 Saat 21:06
bakamadım yaw kısmet olmadı bir türlü power led alırsam yapacağım 

Mesajı Yazan: tongucuk
Mesaj Tarihi: 31 Temmuz 2013 Saat 22:45
hacılar resim koyunda bizde görelim Wink

-------------
Mecnun tatsaydı PEUGEOT sevgisini, severmiydi Leyla zillisini...

2009 peugeot 308 sw 1.6 hdi 110hp inci siyah ex nic: ramazanturan81

Mesajı Yazan: Enes yıldız
Mesaj Tarihi: 30 Kasım 2015 Saat 19:16
S.A arkadasşlar konyadan yeni katıldım aranıza bende arabayı aldıktan hemen sonra sol ön taraftan ufak bi tıklama yaptık nazarı attım olaydan sonra far su almaya başladı sanayide gitmedigim yer kalmadı kimse garanti vermıyor farın ön camında en ufak catlak yok ama far yuvadan hafif oynamış yardımcı olun lutfen farı su almasını kendim tamir edebilirmiyim yada alan yeri bulanilirmiyim bide bu tampon sökme işlemide makyajlı kasadada aynı şekilde mi cok teşekkür ederim şimdiden

-------------
PEUGEOT 1.6 110HP

Mesajı Yazan: seduray
Mesaj Tarihi: 30 Kasım 2015 Saat 19:57
Konuyla ilgili video , sökerken far ayaklarına dikkat etmek gerek. 
https://www.youtube.com/watch?v=e-ujrET_LTY

-------------
2004 Peugot 307 XR 1,6 Otomatik (LOVATO LPG)

Mesajı Yazan: ismailkaya
Mesaj Tarihi: 01 Aralık 2015 Saat 20:58
ön tekerleklerin çamurluk altında  sağ teker ve sol tekerde 1 er vida var altta dört vida kaput altındada plastik pimler var söküyorsun çamurluk kenarındaki klipsli yerleri dikkatlice söküyorsun o kadar

-------------
KÖTÜ İNSANLARIN HER YERDE OLMASININ TEK SEBEBİ İYİ İNSANLARIN HİÇBİRŞEY YAPMAMASINDANDIR.

Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2015 Saat 09:26
Orjinalini yazan: Enes yıldız Enes yıldız Yazdı:

S.A arkadasşlar konyadan yeni katıldım aranıza bende arabayı aldıktan hemen sonra sol ön taraftan ufak bi tıklama yaptık nazarı attım olaydan sonra far su almaya başladı sanayide gitmedigim yer kalmadı kimse garanti vermıyor farın ön camında en ufak catlak yok ama far yuvadan hafif oynamış yardımcı olun lutfen farı su almasını kendim tamir edebilirmiyim yada alan yeri bulanilirmiyim bide bu tampon sökme işlemide makyajlı kasadada aynı şekilde mi cok teşekkür ederim şimdiden

Öncelikle hoşgeldiniz, daha iyi yardım alabilmek için;

Yeni üyeliğini tamamlamış ve foruma girmiş üyelerimiz, "Üyelerimizi Tanıyalım" başlığı altında lütfen yeni konu açarak kendinizi tanıtınız, Tüm bilgileri eksiksiz doldurmanız sizi daha iyi tanımamız açısından bizlere yardımcı olacaktır, Bilginize...

Tanıtma Konusu Açmak İçin Lütfen;
Bu Linke Tıklayın: http://forum.peugeotturkey.com/new_topic_form.asp?FID=22" rel="nofollow - http://forum.peugeotturkey.com/new_topic_form.asp?FID=22

1.- Adınız, soyadınız:
2.- Yaşınız:
3.- Aracınız (Markası, modeli):
4.- Hobileriniz:
5.- Mesleğiniz:
6.- Siteyi nereden duydunuz:
7.- Kan Grubunuz:
8.- Burcunuz:
9.- Taraftarı olduğunuz takım:
10.- Hangi ilçe yada İldesiniz:
11.- Mail adresiniz:

İlginiz için teşekkür ederiz.

Peugeot Türkiye Fun Club Yönetimi
http://www.peugeotturkey.com/" rel="nofollow - www.peugeotturkey.com  &  http://www.peugeotturkiye.com/" rel="nofollow - www.peugeotturkiye.com

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net