![]() |
|
Motor yağı göstergesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2012 Saat 09:35 |
Dogurusu zaten yag cubugundan bakmaktir. Bu gostergeyi sadece yanip sondugu zaman dikkate almak gerekir. Zaten aracinin haftalik olarak yag-su kontrolunu yapan birisinin bu gostergeye ihtiyaci yoktur. |
|
![]() |
|
impact ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() İZMİR İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1504 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
valla aynı sıkıntı bende de vardı. full gösterirken yağı azalttırdım sonra kutuların hepsi çizgi oldu sonra yağı boşaltıp 3.2 litre yağ koydurdum motor soğukken full çalışınca yine çizgiler çıkıyor. yağ çubuğuna bakıyorum altta 2 çentik var ama yağ seviyesi çentiğin baya üzerinde sıkıldım kendi haline bıraktım artık..
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Bence soyle: Eger kutular bos ise ve yanip sonmesi yag sviyesinin kritik bolgenin altinda oldugunu ve kontrol etmeniz gerektigini soyluyor. Eger kutular tam ise, bu durumda asiri fazla yag oldugunu soyluyor ve kontrol etmenizi istiyor. Sizde kontrol etmissiniz yag seviyesini ve max cizgisinin ustunde olmadigini gormussunuz. Sorun yoktur.
|
|
![]() |
|
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
Sanırım göstergenin yanıp sönmesini şimdi anladım. önceden aşağıdaki resimdeki gibi 6 tane kare vardı göstergede. Dün de 6 tane vardı ama yanıp sönüyordu 3 kez, sonra kilometre göstergesine geçiş yapıyordu. Normalde yanıp sönmeden direk geçiyordu.
Bugün baktım yanıp sönme kesilmiş. direk kilometre göstergesine geçiyor. Fakat resimdeki gibi 6 tane kare 5 e düşmüş. en sondaki kare çizgi şeklinde şuanda. sanırım 1 kademe yağ seviyesi azalacağı zaman yanıp sönme yapıyor uyarı veriyor. Bugün çubuğunu da kontrol ettim, 4 tane bölme vardı sanırım, hemen hemen tam dolu sayılır ayırt edilebilecek bir eksiklik dahi anlaşılmıyor. ![]() |
|
Peugeot 206 1.4 HDI 2004 X-Line
|
|
![]() |
|
Forumda bu konu ile ilgili duzinelerce konu var. Yag cubugundan durumu kontrol etmelisiniz. O gostergeye pek guvenmeyiniz.
|
|
![]() |
|
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
selamlar. arabayı çalıştırdıktan sonra bakım kilometresinden sonra çıkan gösterge sanırım motor yağı göstergesi. arabayı çalıştırınca baktım birkaç kez yanıp söndükten sonra kilometre sayacına geçti. daha önce sanki yanıp sönme hiç yapmıyordu ya da bana mı öyle geliyor. bilgi için teşekkürler
|
|
Peugeot 206 1.4 HDI 2004 X-Line
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |