Motor yağı göstergesi
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=24930
Tarih: 28 Temmuz 2025 Saat 08:30 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: Motor yağı göstergesi
Mesajı Yazan: yenice
Konu: Motor yağı göstergesi
Mesaj Tarihi: 20 Eylül 2012 Saat 00:40
selamlar. arabayı çalıştırdıktan sonra bakım kilometresinden sonra çıkan gösterge sanırım motor yağı göstergesi. arabayı çalıştırınca baktım birkaç kez yanıp söndükten sonra kilometre sayacına geçti. daha önce sanki yanıp sönme hiç yapmıyordu ya da bana mı öyle geliyor. bilgi için teşekkürler
------------- Peugeot 206 1.4 HDI 2004 X-Line
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 20 Eylül 2012 Saat 07:09
Forumda bu konu ile ilgili duzinelerce konu var. Yag cubugundan durumu kontrol etmelisiniz. O gostergeye pek guvenmeyiniz.
|
Mesajı Yazan: yenice
Mesaj Tarihi: 21 Eylül 2012 Saat 01:41
Sanırım göstergenin yanıp sönmesini şimdi anladım. önceden aşağıdaki resimdeki gibi 6 tane kare vardı göstergede. Dün de 6 tane vardı ama yanıp sönüyordu 3 kez, sonra kilometre göstergesine geçiş yapıyordu. Normalde yanıp sönmeden direk geçiyordu.
Bugün baktım yanıp sönme kesilmiş. direk kilometre göstergesine geçiyor. Fakat resimdeki gibi 6 tane kare 5 e düşmüş. en sondaki kare çizgi şeklinde şuanda. sanırım 1 kademe yağ seviyesi azalacağı zaman yanıp sönme yapıyor uyarı veriyor.
Bugün çubuğunu da kontrol ettim, 4 tane bölme vardı sanırım, hemen hemen tam dolu sayılır ayırt edilebilecek bir eksiklik dahi anlaşılmıyor.

------------- Peugeot 206 1.4 HDI 2004 X-Line
|
Mesaj Tarihi: 21 Eylül 2012 Saat 06:56
Bence soyle: Eger kutular bos ise ve yanip sonmesi yag sviyesinin kritik bolgenin altinda oldugunu ve kontrol etmeniz gerektigini soyluyor. Eger kutular tam ise, bu durumda asiri fazla yag oldugunu soyluyor ve kontrol etmenizi istiyor. Sizde kontrol etmissiniz yag seviyesini ve max cizgisinin ustunde olmadigini gormussunuz. Sorun yoktur.
|
Mesajı Yazan: impact
Mesaj Tarihi: 21 Eylül 2012 Saat 09:06
valla aynı sıkıntı bende de vardı. full gösterirken yağı azalttırdım sonra kutuların hepsi çizgi oldu sonra yağı boşaltıp 3.2 litre yağ koydurdum motor soğukken full çalışınca yine çizgiler çıkıyor. yağ çubuğuna bakıyorum altta 2 çentik var ama yağ seviyesi çentiğin baya üzerinde sıkıldım kendi haline bıraktım artık..
|
Mesaj Tarihi: 21 Eylül 2012 Saat 09:35
impact Yazdı:
valla aynı sıkıntı bende de vardı. full gösterirken yağı azalttırdım sonra kutuların hepsi çizgi oldu sonra yağı boşaltıp 3.2 litre yağ koydurdum motor soğukken full çalışınca yine çizgiler çıkıyor. yağ çubuğuna bakıyorum altta 2 çentik var ama yağ seviyesi çentiğin baya üzerinde sıkıldım kendi haline bıraktım artık.. |
Dogurusu zaten yag cubugundan bakmaktir. Bu gostergeyi sadece yanip sondugu zaman dikkate almak gerekir. Zaten aracinin haftalik olarak yag-su kontrolunu yapan birisinin bu gostergeye ihtiyaci yoktur.
|
|