![]() |
|
307 1.4 hdi ALICAM NERELERİNE BAKMALIYIM? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
leylimley ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ağustos 2012 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı leylimley
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2012 Saat 00:31 |
Arkadaşlar sabah aracı servise göstericem, daha önce 307 almadım sizce nerelerine dikkat etmeliyim, araç sahibine nelerini sormalıyım birde bu araç fiyat olarak nasıldır sizce? görüşlerinizi belirtirseniz çok mutlu olurum arkadaşlar.
|
|
![]() |
|
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
307 hakkında pek bilgim yok aksamları vs. Aracın bakım geçmişi çok önemli. eğer bakımları düzgün yapılmışsa ve hor kullanılmamışsa motorunda bir sıkıntı olacağını sanmıyorum çünkü 114.000km çok da fazla sayılmaz. Ben 206yı 138binde aldım, bakım geçmişinde sıkıntı yoktu hepsine baktım. motor durumu da yarının üzerinde %60 gibi. bakımını düzgün yaptığın sürece 400bin km ye kadar yolu var dediler. hatta son bakımında ( haziran ayında ) torsiyon değişimi, ön aksamlarının değişimi, periyodik bakımları hepsi yapılmış olarak aldım. bunlar da önemli çünkü bu saydıklarım 1.000 TL yi buluyor. sadece arka aksamda burçları değiştirdim az bir tıkırtı vardı o da geçti. Ağır kaza durumu da önemli. benim de sağ ön kapıya dururken dokunmuşlar hafif çökme olmuş, fotoğraflarına falan baktım o kadar önemli bir kaza değil. onun dışında çizikten arka çamurluk boyanmış. bu da önemli değil. ağır bir kazası yoksa problem değil. ilanda hava yastıkları, camlar, elektrikli aynalar, klima belirtilmiş. çalışmayan ya da sorunlu bir aksamı var mı bu da önemli. mesela klimada büyük bir sorun varsa 750-1000TL gibi bir tutarı var komple değişim için. ben bir araca bakmıştım klimasının komple değişmesi gerekiyordu, o zaman fiyat araştırmıştım bu rakamları vermişlerdi. adam bu masrafı düşmedi ben de vazgeçtim almaktan. onun dışında gazı eksikse sorun değil 50-70 TL gibi basıyorlar. elektrikli camlarda da motorlar biraz pahalı. Bu şekilde çalışmayan aksamları var mı, periyodik bakımlarının geçmişi, kaza geçmişi gibi şeyler ön plandaydı benim için. eksik ya da yanlış olan varsa arkadaşlar düzeltir. |
|
Peugeot 206 1.4 HDI 2004 X-Line
|
|
![]() |
|
hsnsnl ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2012 Konum: ögrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1254 |
biraz daha koy üzerine 1.6 dizel 110 bg al veya 1.6 benzınlı tuplu al derım.. 1.4 icin fazla geldi bana
|
|
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance
|
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba,
Bence fiyatta sıkıntı yok, bundan daha ucuza alamazsınız (en azından ben satmam ![]() ![]() Şimdi genel olarak 2. el araba alımı prosedürüne gelirsek, aracın her tarafına hiç çekinmeden bakın, gerekirse koltuğu kaldırın (tabi söküp takmayında ![]() Arkadaşın dediği gibi klimayı açın çalışıyor mu kontrol edin, bekleyin iyice üflesin. Trigeri, devirdaim pompası ne zaman değişmiş (değişmiş mi, 114000 de bir aracın değişmiş olması gerekli.) Eğer değiştirmemiş ise size en yakın zamanda 800 TL gibi bir harcama görünür haberiniz olsun. Sürekli bakımları yapılmış diyorsa nerede yapılmış, geçmişi nedir? bir çıktı sağlayabiliyor mu? Belge sunabiliyor mu? Türkiyede her şeyi anlıyorum ama yok özel servise yaptırdım diyip ama işte elimde belge yok fatura almadım muhabbeti yapıyorlar ve buna sinir oluyorum. Millet köpeğinin aşı kağıdını bile saklıyor ama nedense bunu saklamıyor ya da almıyor (tamam sakinim ![]() Ayrıca tramerden sorgu yapın. Sol ön kapı değişti demiş? Neden değişti? Var mı elinde fotoğrafları. En önemlisi şuna dikkat edin; ilan sayfasına sol ön kapı haricinde hiçbir bilgi eklememiş inş kontrol edilirken başka yerinde boya çıkmaz. Ben alırkende bu durum oldu, efendim sadece şurası değişti diyor ama bir kontrol sol ve sağ arka çamurlukta lokal boya çıkıyor. Diğer arkadaşın 1.6 olayına gelince; bence de 1.4 motor böyle 1250 kiloluk araca hiç gitmemiş, hele hele de 70 beygir hiç gitmemiş. Tamam yakıtı güzel (ki memleketim düzdür siz benden daha az yakarsınız) ama arabaya 4. kişi bindiği anda öyle hantallaşıyor ki anlatamam, gaz pedalının varlığını resmen hissediyorum. Eğer çok geniş bir aileniz varsa ve uçsun kaçsın istiyorsanız bu motor sizi memnun etmeyebilir. Bizim gibi bir karı bir koca 2 kişillik aile için hiç sorun yaratmıyor ama onu da söyleyeyim ben çok memnunum aracımdan. Şunuda belirteyim Peugoet'larda çok fazla LPG sorunu okudum o da aklınızda olsun. Sanırım biraz uzun yazdım ve bir kısmını zaten biliyordunuz eğer daha önce araba aldıysanız, eğer vaktinizi aldıysam affola
![]() |
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
106fb ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Kasım 2011 Konum: KONYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 301 |
Aracın kilometresini muhakkak yetkili servisten kontrol ettir...
|
|
2003 307 XT PRE 1.6 110 HP
|
|
![]() |
|
leylimley ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ağustos 2012 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı leylimley
![]() ![]() ![]() ![]() |
Arakadaşlar ilginizden ötürü çok teşekkür ederim baya faydalı bilgiler vermişsiniz. Arabaya baktım abugun serviste gösterdik sol taraf komple boyalı çıktı artı turboda yağ kaçağı vardı bende vazgeçtim. Araç sahibi motoru yıkatmış yağ kaçakları belli olmuyodu bir kaç dk lik test sürüşü yaptım sürekli turboya bağladım aracı geri geldik baktımki motor kapağından yağ damlıyor. Hayırlısı diyelim.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |