Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 307 1.4 hdi ALICAM NERELERİNE BAKMALIYIM?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

307 1.4 hdi ALICAM NERELERİNE BAKMALIYIM?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
leylimley Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı leylimley Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 307 1.4 hdi ALICAM NERELERİNE BAKMALIYIM?
    Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2012 Saat 00:31
Arkadaşlar sabah aracı servise göstericem, daha önce 307 almadım sizce nerelerine dikkat etmeliyim, araç sahibine nelerini sormalıyım birde bu araç fiyat olarak nasıldır sizce? görüşlerinizi belirtirseniz çok mutlu olurum arkadaşlar.

Yukarı Dön
yenice Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yenice Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2012 Saat 01:16
Orjinalini yazan: leylimley leylimley Yazdı:

Arkadaşlar sabah aracı servise göstericem, daha önce 307 almadım sizce nerelerine dikkat etmeliyim, araç sahibine nelerini sormalıyım birde bu araç fiyat olarak nasıldır sizce? görüşlerinizi belirtirseniz çok mutlu olurum arkadaşlar.

307 hakkında pek bilgim yok aksamları vs. Aracın bakım geçmişi çok önemli. eğer bakımları düzgün yapılmışsa ve hor kullanılmamışsa motorunda bir sıkıntı olacağını sanmıyorum çünkü 114.000km çok da fazla sayılmaz.

Ben 206yı 138binde aldım, bakım geçmişinde sıkıntı yoktu hepsine baktım. motor durumu da yarının üzerinde %60 gibi. bakımını düzgün yaptığın sürece 400bin km ye kadar yolu var dediler. hatta son bakımında ( haziran ayında ) torsiyon değişimi, ön aksamlarının değişimi, periyodik bakımları hepsi yapılmış olarak aldım. bunlar da önemli çünkü bu saydıklarım 1.000 TL yi buluyor. sadece arka aksamda burçları değiştirdim az bir tıkırtı vardı o da geçti.

Ağır kaza durumu da önemli. benim de sağ ön kapıya dururken dokunmuşlar hafif çökme olmuş, fotoğraflarına falan baktım o kadar önemli bir kaza değil. onun dışında çizikten arka çamurluk boyanmış. bu da önemli değil. ağır bir kazası yoksa problem değil.

ilanda hava yastıkları, camlar, elektrikli aynalar, klima belirtilmiş. çalışmayan ya da sorunlu bir aksamı var mı bu da önemli. mesela klimada büyük bir sorun varsa 750-1000TL gibi bir tutarı var komple değişim için. ben bir araca bakmıştım klimasının komple değişmesi gerekiyordu, o zaman fiyat araştırmıştım bu rakamları vermişlerdi. adam bu masrafı düşmedi ben de vazgeçtim almaktan. onun dışında gazı eksikse sorun değil 50-70 TL gibi basıyorlar. elektrikli camlarda da motorlar biraz pahalı.

Bu şekilde çalışmayan aksamları var mı, periyodik bakımlarının geçmişi, kaza geçmişi gibi şeyler ön plandaydı benim için. eksik ya da yanlış olan varsa arkadaşlar düzeltir.

Peugeot 206 1.4 HDI 2004 X-Line
Yukarı Dön
hsnsnl Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hsnsnl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2012 Saat 02:01
biraz daha koy üzerine 1.6 dizel 110 bg al veya 1.6 benzınlı tuplu al derım.. 1.4 icin fazla geldi bana
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance
Yukarı Dön
tellotello Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tellotello Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2012 Saat 09:29
Merhaba,

Bence fiyatta sıkıntı yok, bundan daha ucuza alamazsınız (en azından ben satmam Smile). Şimdi öncelikle mutlaka ve mutlaka bu test yapan yerlere gösterin ve oradan rapor alın. Size neresi değişmiş neresinde düzeltme yapılmış ve motor performansı nedir söylenecektir ve gayet yararlı bilgiler olacaktır. Fakat bununla yetinmeyin alın aracı bir peugoet servisine götürün ve aracı bilgisayara bağlasınlar ve size hafızada hata var mı varsa nerede var gibi bilgileri söylesinler. Ben şimdi bir daha alsam alır götürürüm ve sürekli baktırdım, herşeyi orjinal diyen kişinin önünde o orjinal parçaları servise onaylattırırdım (arabamı alacak kişi de buyursun baktırsın Smile)

Şimdi genel olarak 2. el araba alımı prosedürüne gelirsek, aracın her tarafına hiç çekinmeden bakın, gerekirse koltuğu kaldırın (tabi söküp takmayında Smile) yani çekinmeyin. 

Arkadaşın dediği gibi klimayı açın çalışıyor mu kontrol edin, bekleyin iyice üflesin. Trigeri, devirdaim pompası ne zaman değişmiş (değişmiş mi, 114000 de bir aracın değişmiş olması gerekli.) Eğer değiştirmemiş ise size en yakın zamanda 800 TL gibi bir harcama görünür haberiniz olsun. Sürekli bakımları yapılmış diyorsa nerede yapılmış, geçmişi nedir? bir çıktı sağlayabiliyor mu? Belge sunabiliyor mu? Türkiyede her şeyi anlıyorum ama yok özel servise yaptırdım diyip ama işte elimde belge yok fatura almadım muhabbeti yapıyorlar ve buna sinir oluyorum. Millet köpeğinin aşı kağıdını bile saklıyor ama nedense bunu saklamıyor ya da almıyor (tamam sakinim LOL). Yağı ne marka ve hangi kalınlıkta kullanmış şimdiye kadar? Aracın kaçıncı sahibi? 5'li cd changer çalışıyor mu? Genelde problemlidir ve çalışmaz. 

Ayrıca tramerden sorgu yapın. Sol ön kapı değişti demiş? Neden değişti? Var mı elinde fotoğrafları. En önemlisi şuna dikkat edin; ilan sayfasına sol ön kapı haricinde hiçbir bilgi eklememiş inş kontrol edilirken başka yerinde boya çıkmaz. Ben alırkende bu durum oldu, efendim sadece şurası değişti diyor ama bir kontrol sol ve sağ arka çamurlukta lokal boya çıkıyor.

Diğer arkadaşın 1.6 olayına gelince; bence de 1.4 motor böyle 1250 kiloluk araca hiç gitmemiş, hele hele de 70 beygir hiç gitmemiş. Tamam yakıtı güzel (ki memleketim düzdür siz benden daha az yakarsınız) ama arabaya 4. kişi bindiği anda öyle hantallaşıyor ki anlatamam, gaz pedalının varlığını resmen hissediyorum. Eğer çok geniş bir aileniz varsa ve uçsun kaçsın istiyorsanız bu motor sizi memnun etmeyebilir. Bizim gibi bir karı bir koca 2 kişillik aile için hiç sorun yaratmıyor ama onu da söyleyeyim ben çok memnunum aracımdan. Şunuda belirteyim Peugoet'larda çok fazla LPG sorunu okudum o da aklınızda olsun.

Sanırım biraz uzun yazdım ve bir kısmını zaten biliyordunuz eğer daha önce araba aldıysanız, eğer vaktinizi aldıysam affolaSmile Yazdıklarım tamamen tecrübedir ve asla ve asla genel geçer kabul etmeyin sonuçta bir usta değilim.Teşk.
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
Yukarı Dön
106fb Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 106fb Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2012 Saat 09:58
Orjinalini yazan: leylimley leylimley Yazdı:

Aracın kilometresini muhakkak yetkili servisten kontrol ettir...
2003 307 XT PRE 1.6 110 HP
Yukarı Dön
leylimley Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı leylimley Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2012 Saat 16:49
Arakadaşlar ilginizden ötürü çok teşekkür ederim baya faydalı bilgiler vermişsiniz. Arabaya baktım abugun serviste gösterdik sol taraf komple boyalı çıktı artı turboda yağ kaçağı vardı bende vazgeçtim.  Araç sahibi motoru yıkatmış yağ kaçakları belli olmuyodu bir kaç dk lik test sürüşü yaptım sürekli turboya bağladım aracı geri geldik baktımki motor kapağından yağ damlıyor. Hayırlısı diyelim.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon YARDIM!! 3008 motor titremesi ve diğer sorunlar son mesaja git 1090 1 berter
konu icon DİZEL MOTORDA YAĞ ÇUBUĞUNDAN YAĞ ATMASI son mesaja git 200 0 GRKN35
konu icon Hoparlörden gelen çatlama sesi son mesaja git 6458 4 Murat0642
konu icon Peugeot 308 Kilit Problemi son mesaja git 355 0 gulemans
konu icon Çözülemeyen gaz kesme arızası son mesaja git 555 0 tunakrf
konu icon Soğutmalı Torpido Gözü son mesaja git 2678 1 burak0701
konu icon ARKADAŞLAR Bİ SORUNUMA ÇÖZÜM BULALIM LÜTFEN. son mesaja git 4811 9 telliogluorhan
konu icon hararet sonrası stop etmesi son mesaja git 336 0 egecaglar
konu icon 207 far ayar vidası yerinden çıktı son mesaja git 429 0 Ayan
konu icon Mazotta su var uyarisi son mesaja git 4646 2 407aziz
konu icon Peugeot 206 1. Vitesten 2.vitesen geçerken vuruntu son mesaja git 4844 9 sedatdizin
konu icon DTC P1351 son mesaja git 40410 12 Ebulfeth
konu icon 208 yağ yakma son mesaja git 774 0 barisF
konu icon Otomobil Neden Hararet Yapar.? son mesaja git 19324 8 brs3393brs
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 6185 7 Serdar102
konu icon Atatürk'ün Gölgesi Yeter - Serdar Yıldırım son mesaja git 732 4 Serdar102
konu icon Külbütör yağ sızıntısı ve sesi yardım son mesaja git 1063 1 Warcry
konu icon Kapı kilidi son mesaja git 13756 6 brs3393brs
konu icon Merhaba tanışma son mesaja git 4 0 brs3393brs
konu icon Merhaba tanışma son mesaja git 1 0 brs3393brs
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 SEPTEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Serdar102 9
brs3393brs 4
Murat0642 3
tunakrf 2
Warcry 2
barisF 1
Ebulfeth 1
sedatdizin 1
407aziz 1
Ayan 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English