|
Merhaba,
Bence fiyatta sıkıntı yok, bundan daha ucuza alamazsınız (en azından ben satmam  ). Şimdi öncelikle mutlaka ve mutlaka bu test yapan yerlere gösterin ve oradan rapor alın. Size neresi değişmiş neresinde düzeltme yapılmış ve motor performansı nedir söylenecektir ve gayet yararlı bilgiler olacaktır. Fakat bununla yetinmeyin alın aracı bir peugoet servisine götürün ve aracı bilgisayara bağlasınlar ve size hafızada hata var mı varsa nerede var gibi bilgileri söylesinler. Ben şimdi bir daha alsam alır götürürüm ve sürekli baktırdım, herşeyi orjinal diyen kişinin önünde o orjinal parçaları servise onaylattırırdım (arabamı alacak kişi de buyursun baktırsın  )
Şimdi genel olarak 2. el araba alımı prosedürüne gelirsek, aracın her tarafına hiç çekinmeden bakın, gerekirse koltuğu kaldırın (tabi söküp takmayında  ) yani çekinmeyin.
Arkadaşın dediği gibi klimayı açın çalışıyor mu kontrol edin, bekleyin iyice üflesin. Trigeri, devirdaim pompası ne zaman değişmiş (değişmiş mi, 114000 de bir aracın değişmiş olması gerekli.) Eğer değiştirmemiş ise size en yakın zamanda 800 TL gibi bir harcama görünür haberiniz olsun. Sürekli bakımları yapılmış diyorsa nerede yapılmış, geçmişi nedir? bir çıktı sağlayabiliyor mu? Belge sunabiliyor mu? Türkiyede her şeyi anlıyorum ama yok özel servise yaptırdım diyip ama işte elimde belge yok fatura almadım muhabbeti yapıyorlar ve buna sinir oluyorum. Millet köpeğinin aşı kağıdını bile saklıyor ama nedense bunu saklamıyor ya da almıyor (tamam sakinim  ). Yağı ne marka ve hangi kalınlıkta kullanmış şimdiye kadar? Aracın kaçıncı sahibi? 5'li cd changer çalışıyor mu? Genelde problemlidir ve çalışmaz.
Ayrıca tramerden sorgu yapın. Sol ön kapı değişti demiş? Neden değişti? Var mı elinde fotoğrafları. En önemlisi şuna dikkat edin; ilan sayfasına sol ön kapı haricinde hiçbir bilgi eklememiş inş kontrol edilirken başka yerinde boya çıkmaz. Ben alırkende bu durum oldu, efendim sadece şurası değişti diyor ama bir kontrol sol ve sağ arka çamurlukta lokal boya çıkıyor.
Diğer arkadaşın 1.6 olayına gelince; bence de 1.4 motor böyle 1250 kiloluk araca hiç gitmemiş, hele hele de 70 beygir hiç gitmemiş. Tamam yakıtı güzel (ki memleketim düzdür siz benden daha az yakarsınız) ama arabaya 4. kişi bindiği anda öyle hantallaşıyor ki anlatamam, gaz pedalının varlığını resmen hissediyorum. Eğer çok geniş bir aileniz varsa ve uçsun kaçsın istiyorsanız bu motor sizi memnun etmeyebilir. Bizim gibi bir karı bir koca 2 kişillik aile için hiç sorun yaratmıyor ama onu da söyleyeyim ben çok memnunum aracımdan. Şunuda belirteyim Peugoet'larda çok fazla LPG sorunu okudum o da aklınızda olsun.
Sanırım biraz uzun yazdım ve bir kısmını zaten biliyordunuz eğer daha önce araba aldıysanız, eğer vaktinizi aldıysam affola  Yazdıklarım tamamen tecrübedir ve asla ve asla genel geçer kabul etmeyin sonuçta bir usta değilim.Teşk.
------------- 2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|