![]() |
|
307 Hararet Problemi Lütfen Yardımcı Olun |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
ozan__albayrak ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Eylül 2012 Konum: BALIKESİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 14 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ozan__albayrak
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2012 Saat 10:48 |
Merhabalar,
2006 1.4 comfort lpgli aracım var.Çok heves ederek aldım fakat aldığımdan beri tamirciden kurtulamıyorum.Yaz döneminde hararet problemi göstermeye başladı.Sorunu şöyle özetleyeyim. Şehirlerarası bir yolculuktan önce aracımın bakımını yaptırıp yola çıktım ve dönüşte şehir merkezine girdiğimde araç aniden yağ basıncı arızası verip stop etti.Yolboyunca hararette ciddi bir artış görmemiştim,inip kaputu açtığımda radayatör suyunun kapağının olmadığını farkettim (yolda düşmüş sanırım) Akabinde tekrar bakıma girdi yeni bir kapak takıldı ve silindir kapak contası yandığından dolayı değişim yapıldı.Bu değişim sırasında radyatör fanının (birinci - ikinci kademe diye bir ayrım var mı bilmiyorum bizim fan hiçbir şekilde çalışmıyordu)sigortası değiştirildi.Dün gece şehir içinde yine aynı sıkıntı meydana geldi ve hemen aracı durdurdum.Bu sefer kapak yerindeydi fakat fan klimayı açsam da açmasamda devreye girmedi hararet yükseldi ve yine sistem arıza uyarısı verdi. Problemin ne olduğunu bilmiyorum fakat inanın o kadar özenerek aldığım arabaya binmeye korkar oldum.Bulunduğum şehirde yetkili servis dahil birçok tamirciye gittim ve hepsinde farkettiğim durum şu:Ustalar bir arıza varsa sırayla parça değiştirmeye başlıyor hangisinde problem düzelirse tamam arıza bu diyor.Rolantide dalgalanma yapmasından dolayı hava filtresinden bujilerine kadar herşeyini değiştirmişler ve arıza düzelmedi.Yani durduk yere düzenli olarak 1000 tl civarında rakamlar yatırıyorum sanayi esnafına.Hiç kimse bu aracın fanının ne zaman kaç derecede ne durumda devreye gireceğini bile bilmiyor. İşyerimden devamlı ayrılamıyorum sizden ricam lütfen bu konuda beni biraz aydınlatır mısınız çok sevdiğim aracımı satma noktasına kadar geldim.2 Yılda verdiğim paranın haddi hesabı yok ve devamlı gidip gelemediğim için ustanın o an ne kadar paraya ihtiyacı varsa ona göre parçalar değişiyor ama sorun düzelmiyor.
|
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam termostatına baktır arabanın hararet musurune baktır elektrık tesısatında sorun olabılır klımayı calıstırdıgınzdada fan acılmadıysa buyuk ıhtımal ya elektrık tesısatında sorun var yada fan motoru arızalanmıstır
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
bunun harıcınde yapılan kapak taslaması onemlı duzgun yapıldımı conta orjınalıylemı degıstı
|
|
|
|
![]() |
|
ozan__albayrak ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Eylül 2012 Konum: BALIKESİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 14 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ozan__albayrak
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bize söylenen orjinaliyle değişim yapıldığı çünkü hakikaten ucuza kaçmamaya orjinal parça kullanmaya çalışıyoruz.
elektrik tesisatından başlamak mantıklı olacak gibi işte problemimiz şurda başlıyor sizin saydığınız parçalara baktırdığımda usta yenisini takıyo direk bu arızalı mı değilmi diye bir deneme yok gördüğüm kadarıyla.Usta bu arızalı mı diyorum tabi abi gitmiş bu diyor ama parça değişince yine aynı sorun var bu sefer haydi diğer parçaya geçiyor maalesef.(birazda anlamak lazım sanırım kazık yememek için)
|
|
![]() |
|
lifeexciting ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Temmuz 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 45 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı lifeexciting
rölanti dalgalanması için gaz kelebeği temizliği ve kalibrasyonu yaptırarak sonucu test edebilirsiniz.(yaklaşık maaliyet maksimum 30-50 tl arası)
|
|
2003 307 1.6 XR Benzin+LPG
|
|
![]() |
|
blinddark ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ağustos 2012 Konum: Aşkaabat - Ank. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 448 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı blinddark
usta fanın rolelerine baktır oksit yapıyo iletkenlik sağlamıyo ve hararete yol acıyo benim başıma önceki arabalarımızda geldi ayriyeten buna yakın bi problem benim şuankı 307 imdede vardı burdada paylaştım araç şehir içi kesimlikle hararet yapmıyodu fakat şehirler arası otobanda yada rampa tırmanırken hararet nerdeyse kırmızıya dayanıyodu ustaya götürdüm herhangi bi sıkıntı yok herşey sağlam fakat opel ve pejo sıcak sever dedi peki fan calışmıyo olabilirmi dedim pc ekranında o konuma gelınce calısmazsa yazar demişti
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ozan__albayrak
Hararet yükseldiğinde oil pressure diye bir uyarı verdi ve ötmeye başladı.Ve araç çalışır haldeyken klimayı açtım sıcakta yada soğukta fan kesinlikle çalışmadı.Yani sıcak sever deniyor doğrudur ama benim problemim fanın devreye girmemesiyle alakalı klima kapalı iken belli bir seviyeye gelince çalışır fan doğrudur ama ben klimayı açtığımda da fan hiçbir şekilde çalışmıyor.20 gün önce de aynı şey olmuştu fanın sigortası değiştirildi sonra çalışıyordu şimdi yine aynı şey oldu sigortaya bakacağım ama sanırım bir problem var ki düzenli olarak sigorta atıyor
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Balikesir'de monur nickli arkadasimiz var. Kendisi usta olmasa da ustalar kadar bu isi bilir, en azindan size gercek bir usta onerebilir. Isterseniz kendisi ile iletisime gecin.
|
|
![]() |
|
soldiermertefe ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 29 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı soldiermertefe
fan açmıyorsa büyük bir ihtimal termostat arızan var demektir bide müşüre bak, termostat açıp sıcak su radyatöre gelmezse fan çalışmaz.ayrıca radyatörün kenarından çıkan ve ganleşme kabına giden ince hortuma bak tıkalı olmasın ( hortumu iki taraftan çıkarıp üfleyerek kendin kontrol edebilirsin)
|
|
2008 206 sedan comfort
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ozan__albayrak
Su kabında ve hortumda bir sıkıntı yok hararet yükselince genleşme kabında su hareketi gözleniyor.
Şimdi bir usta baktı arkadaşlar fan sigortası atmış yine bu sigorta neden düzenli olarak atıyor acaba ? |
|
![]() |
|
hocam dınamoya felan baktır sen tesısatında sıkıntı var
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ozan__albayrak
Arkadaşlar şimdi tamirci aradı.
"Sigorta fanını değiştirmiş klima açıkken fan çalışıyor klima kapalı iken hararet yükseldiğinde (110 a kadar çıktı dedi) fan devreye girmiyor.Aracın ön tarafında bir beyin varmış onu kontrol edecekmiş.
Ustamızın açıklamalarını dinlediğiniz =) |
|
![]() |
|
xxxxxxxxxo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Ağustos 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 18 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı xxxxxxxxxo
Mrb aracının sorunu şu olabılır aracınızın ön tarfında bulunan fan rolesı veya fan resistansı çalışmadığında bu sorunu yapar
2 Şık ise aracın daha once hararet gördüğünden conta değişltrıldı lısteye bak su pompası varmı devırdaym ıkıncı ısmı yok ıse devırdaym pompası ve termostat hararetı gördüğünde zarar gorecek parcalardır devırdaymın pervanesınde erıme var ıse arac sehır ıcı trfıgınde hararet yapar fan acımı 90 dc ıle 98 dc acar cıft devre oldugundan özcan peugeot yetkılı servıs sorumlusu
|
|
![]() |
|
EmSul ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Mart 2012 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 874 |
Bende Balıkesir merkezdenim..Sanayide kime götürüyosun sen aracı?
|
|
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v" "1998 Ford Mondeo 2.0 glx" "2005 Peugeot Partner 2.0hdi" "2004 Peugeot 307 1.6 bva" |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ozan__albayrak
Merhaba Samur Peugeot servisi 3. kapıda
Aracın fan resistansı değişti ve 2 gün sonra aynı şekilde hararet yükseldi.Şimdi tekrar aldı aracı. Aynı problemden 3 kez gitmiş oldu 20 günde ne olduğunu hala çözemedik. |
|
![]() |
|
MagicPerformance ![]() 2. Vites ![]() ![]() 24 - Temmuz - 1978 Kayıt Tarihi: 09 Haziran 2011 Konum: Büyükçekmece Durum: Aktif Değil Mesajlar: 867 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MagicPerformance
aracın termostadını kontrol ettirip havayı alın, rolantide dalgalanmayı araç 2 şeyden yapar ya rölanti valfinden yada termostattan olur, diğer ihtimalde motor suyunda hava olması dalgalanmayı buda yapar termostadı kontrol edip motor suyundaki havayı alın sıkıntı geçecektir.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ozan__albayrak
Arkadaşların araca 10 gündür binemiyoruz nasıl bir sorunsa anlamadık konu karışmasın diye son durumu özetliyorum sizlere
Aracın fanına termostatına sigortasına herşeyine bakıldı hatta bazı termostat falan değiştirildi bazı parçalar.Hepsi çalışıyor.Araç çalıştığında daha fan devreye giremeden suyu kapaktan dışarı atıyor püskürtüyor.Devirdaim pompasına da bakıldı yani anlayamadım herşeyi çalışıyorsa bu ara neden çalışır çalışmaz su püskürtüyor?Usta uğraşıyor sağolsun ama bir aydır arabaya binemiyorum,esnafım işlerin en yoğun olduğu dönemde mahvolduk kaldık arabasız.Aracın şu anki durumuna göre tavsiyede bulunabilirseniz çok memnun olurum. |
|
![]() |
|
hocam 10 gunde bı arıza bulunamazmı bence sen ustayı degıstır kapak contasına felan baktırın suyun rengı nasıl
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ozan__albayrak
Silindir kapak contası yeni değiştirilmişti yani 15 gün önce falan işte sonrasında bu problemler olmaya başladı.Valla suyun rengi hatırladığım kadarıyla sarı-kahverengi arası bişeydi pas rengi gibi.
|
|
![]() |
|
ozaman contan sıkıntılı hocam kapagı taslayan kısı ıyı yapamamıs bence
|
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |