![]() |
|
Altdan Gelen Ses |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
frtkck ![]() 1. Vites ![]() ![]() 02 - Aralık - 1980 Kayıt Tarihi: 23 Temmuz 2011 Konum: GİRESUN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 109 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2012 Saat 23:56 |
Öncelikle herkese iyi forumlar,2004 model triptonik 206 aracımda yaklaşık 6 aylık süreçte motor sol tarafdan diye tahmin ettiğim ,gaz yada devir ile doğru orantılı artan metal metale vurma sesine benzer şangırtı sesi artık iyiyce rahatsız etmeye başladı.Fakat çoğu kez ustalarla çıktığım deneme sürüşlerinde o ses çıkmıyor .Birçok parça değişti her ihtimali denedim neredeyse v kayışı ,çeşitli bilyalar ,egsoz deposu ,bunlar yetmezmiş gibi bir çok arkadaşımın sesi avans sesine benzetmesi üzerine şanzıman sistemini bile açtırıp elden geçirtdim.Ama yok yine de ses kesilmedi kesilmiyor ve ustalara derdimi anlatamıyorum.Unutmadan belirteyim önceki sahibi araca lpg takdırmış idi iki yıl önce aracı aldığımızda lpg yi söktürüp ruhsatdan sildirdim.En son çare alt takımda bulunan tüm parçaları elden geçirteceğim fakat devir ve gaz ile alakalı olması beni başka yöne çekiyor.Böyle bir sorun ile karşılaşan arkadaşlar yorumlarıyla yardımcı olurlarsa sevinirim.Şimdiden ilgi ve alakanıza teşekkürler.
Düzenleyen frtkck - 01 Eylül 2012 Saat 23:59 |
|
Ferit Küçük Peugeot206 2004 triptonik xline
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sesin geldigi yeri tam olarak saptamak gerekiyor. Eger motorun kendisinden yan da yuruyen aksamlarindan gelmiyor ise sunlardan olma ihtimali var.
1. Egzos isi kalkani. Eger sorun burada ise sanki bir metal parcasi bir teneke kutunun icerisindeymis gibi ses yapar. 2. Katalitik konvertor dagilmis ise de bu tarz bir ses yapar. |
|
![]() |
|
maestro ![]() 2. Vites ![]() ![]() 28 - Haziran - 1983 Kayıt Tarihi: 26 Mart 2011 Konum: malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 413 |
devirle arttığını söyleyince aklıma fincanlar geliyor kalın yağ koydun mu aracına ya da yağdeğişimini geciktirdin mi eğer öyleyse fincanlara zarar vermiş olabilir
|
|
Kem âlât ile kemâlât olmaz...
|
|
![]() |
|
frtkck ![]() 1. Vites ![]() ![]() 02 - Aralık - 1980 Kayıt Tarihi: 23 Temmuz 2011 Konum: GİRESUN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 109 |
Değerli yorum ve yönlendirmeleriniz için teşekkürler,yazmış olduğunuz her ihtimali gözden geçireceğim.Umarım yine büyük masraflı bişi çıkmaz çünkü bugüne kadar baya bi harcama yaptım bu sorun için.Yağ değişimleri zamanında ve araç üreticisinin önerdiği değerde kullanılıyor.Koliva sanırım ayni fikirdeyiz egsoz ısı kalkanı peki egsozun neresinde bulunur bu parça çünkü bir ay önce bende egsozdan geldiğini düşünüp egsoz çıkışına yakın olan depoyu adını bilmiyorum değiştirtmiştim ilk başta azalır gibi oldu ama sonra tekrar sese devam .
|
|
Ferit Küçük Peugeot206 2004 triptonik xline
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Sanirim son susturucudan bahsediyorsunuz. Isi kalkani egzos manifoltundan son susturucuya kadar parca parca olarak her yer vardir. Normalde egzo borusunun bu isi kalkani arasinda bir mesafe oluyor. Isterseniz araci bir lifte kaldirtin ve elinizle bastan sona muayene edin-ettirin. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |