![]() |
|
Motor yağı tavsiyesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
eserxxx ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Nisan 2011 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 94 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2012 Saat 19:52 |
|
Arkadaşlar merhabalar.. aracımın yağ değişim vakti geldi artık. Aracım 307 2.0 HDI 145000 km de. Hangi motor yağını tavsiye edersiniz? birde bor yağ katkısını çok anlattılar, ama bazıları tavsiye etmiyor, bazıları olmazsa olmaz diyorlar. Kullanan arkadaşlardan tavsiye rica ediyorum.. Şimdiden teşekkürler
|
||
PEUGEOT 307 2.0 XT HDI
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Mobil Super 3000 5W-40 veya
Castrol Edge Turbo dizel 5W-40 |
||
![]() |
||
AydinBeyol ![]() P.T. TEAM ![]() ![]() GALERİ SORUMLUSU Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2008 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3163 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı AydinBeyol
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
aracım yağ yakıyordu bor katkısı koydurdum. şimdi biraz daha az yağ yakıyor. tavsiye ederim.
|
||
![]() |
||
![]() |
||
GiTaRRa ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: 106 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 725 |
|
totalden başkası pug iyi gelmiyor bılgınıze...
|
||
Peugeot 106 XR..
1 saat yürüsem 5 km bu sirada 2 sigara içsem 75 kuruş,75 bölü 5 desek km de 15 kuruş yakiyorum PuG gibi adamım.:) KONYA |
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Boyle bir genelleme yapmak bence cok dogru degil. |
||
![]() |
||
feline ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ekim 2011 Konum: erzurum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 445 |
|
Castrol Edge Turbo dizel 5W-40
|
||
206 1.4 hdi feline 2006 model
EDİRNEDEN KARSA,JAPONYADAN RUSYAYA BİZE HER YER TRABZON |
||
![]() |
||
istanbullu_3886 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
|
||
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
|
||
![]() |
||
ramtas ![]() 1. Vites ![]() ![]() 21 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 157 |
|
ben son 3 bakımdır 5 40 edge castrol kullanıyorum.ayrıca aracın motoru sağlamsa yağ yakmıyorsa yağa katkı koymak doğru değil diyo benim usta
|
||
1.6 xt 307 2005 benzinli otomatik istanbul
|
||
![]() |
||
Haksen016 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
|
zaten total olsun castrol , bp vs. hepsi birbirine denk kaliteli yakıtlar önemki olan aracı kullandığınız bölge , iklim hava şartlarına uygun kalite ve kalınlıkta yağ kullanmak. Araç motor yağı katkılarına gelince bende bir dönem uzun süre araştırma yapmıştım fayda gördüğünü söyleyende var yaramadığını söyleyende motor yağı firmaları ise kesinlikle yağlarına karıştırılmasını önermiyorlar.
|
||
2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa |
||
![]() |
||
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
|
Bana ne önerirsiniz? Aracım 97000 de ve önceki yağı Total 10w40 mış. Ondan önceki yağlarını bilmiyorum tabi ki yeni aldığımda verdiğim usta değiştirmişti sanırım. Şimdi özel servise sordum total10w40 koy karıştırma diğerlerini Peugeot onu öneriyor dediler (ki kaputun altında da Total logosu var). Herneyse Castrol Edge Dizel 5w40 var bir yerlerden okudum iyiymiş diyorlar dedim usta ses yapar 5w40 hiç gerek yok Total 10w40 senin aracın boşver dedi. Şimdi ne önerirsiniz değiştireyim mi yoksa 10w40 la devam mı edeyim karar veremedim arkadaşlar, yorum alabilirsem sevinirim.
|
||
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
||
![]() |
||
|
Biz kulaktan dolma ya da kafadan bu onerileri yapmiyoruz ki. Sizin araciniza da onerilen 5W-40 yagdir. Onerilen Total olabilir ama tamamen ticari kaygilardan dolayi oldugunu dusunuyorum. Total kotu demiyoruz. Ancak Castrol veya Mobil 1 de en az total kadar iyidir. |
||
![]() |
||
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
|
Koliva hocam, ben de böyle birşey ima dahi etmedim
![]() |
||
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
||
![]() |
||
|
Yok yaw ben de oyle birsey anlamadim. Sanirim yine ayni durum olustu ![]() ![]() |
||
![]() |
||
eserxxx ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Nisan 2011 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 94 |
|
Bugün gittim 4 lt Castrol Edge Turbo dizel 5W-40 aldım, üzerine yarım litre daha ilave ettiler. Gerçekten arabanın sesi değişti. Bursada Metin Peugeot özel servisi vardır, Bursalılar bilirler. Telefon açtım ona, abi, yağı değiştirmek istiyorum ben dedim, daha ne tavsiye edersin demeden hemen Castrol Edge Turbo dizel 5W-40 koy, senin araca en iyisi bu dedi. :)
|
||
PEUGEOT 307 2.0 XT HDI
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |