Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Motor yağı tavsiyesi

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=24671
Tarih: 31 Ekim 2025 Saat 19:33
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Motor yağı tavsiyesi
Mesajı Yazan: eserxxx
Konu: Motor yağı tavsiyesi
Mesaj Tarihi: 01 Eylül 2012 Saat 19:52
Arkadaşlar merhabalar.. aracımın yağ değişim vakti geldi artık. Aracım 307 2.0 HDI 145000 km de. Hangi motor yağını tavsiye edersiniz? birde bor yağ katkısını çok anlattılar, ama bazıları tavsiye etmiyor, bazıları olmazsa olmaz diyorlar. Kullanan arkadaşlardan tavsiye rica ediyorum.. Şimdiden teşekkürler

-------------
PEUGEOT 307 2.0 XT HDI

Cevaplar:
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 01 Eylül 2012 Saat 20:24
Mobil Super 3000 5W-40 veya
Castrol Edge Turbo dizel 5W-40

Mesajı Yazan: AydinBeyol
Mesaj Tarihi: 01 Eylül 2012 Saat 20:57
aracım yağ yakıyordu bor katkısı koydurdum. şimdi biraz daha az yağ yakıyor. tavsiye ederim.

-------------

Mesajı Yazan: GiTaRRa
Mesaj Tarihi: 02 Eylül 2012 Saat 00:01
totalden başkası pug iyi gelmiyor bılgınıze...

-------------
      Peugeot 106 XR..
1 saat yürüsem 5 km bu sirada 2 sigara içsem 75 kuruş,75 bölü 5 desek km de 15 kuruş yakiyorum PuG gibi adamım.:)
          KONYA

Mesaj Tarihi: 02 Eylül 2012 Saat 07:54
Orjinalini yazan: GiTaRRa GiTaRRa Yazdı:

Boyle bir genelleme yapmak bence cok dogru degil.

Mesajı Yazan: feline
Mesaj Tarihi: 02 Eylül 2012 Saat 08:24
Castrol Edge Turbo dizel 5W-40

-------------
206 1.4 hdi feline 2006 model

EDİRNEDEN KARSA,JAPONYADAN RUSYAYA BİZE HER YER TRABZON

Mesajı Yazan: istanbullu_3886
Mesaj Tarihi: 02 Eylül 2012 Saat 11:54
Orjinalini yazan: GiTaRRa GiTaRRa Yazdı:

ilaçmı bu nasıl gülüm anlatamam marka önemlimi 5.40 yag kaliteli seçkin bi yag oldummu tamamdır

-------------
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci

Mesajı Yazan: ramtas
Mesaj Tarihi: 02 Eylül 2012 Saat 13:13
ben son 3 bakımdır 5 40 edge castrol kullanıyorum.ayrıca aracın motoru sağlamsa yağ yakmıyorsa yağa katkı koymak doğru değil diyo benim usta

-------------
1.6 xt 307 2005 benzinli otomatik istanbul

Mesajı Yazan: Haksen016
Mesaj Tarihi: 02 Eylül 2012 Saat 14:11
zaten total olsun castrol , bp vs. hepsi birbirine denk kaliteli yakıtlar önemki olan aracı kullandığınız bölge , iklim hava şartlarına uygun kalite ve kalınlıkta yağ kullanmak. Araç motor yağı katkılarına gelince bende bir dönem uzun süre araştırma yapmıştım fayda gördüğünü söyleyende var yaramadığını söyleyende motor yağı firmaları ise kesinlikle yağlarına karıştırılmasını  önermiyorlar.

-------------
2006 Peugeot 307 XT Triptonik

1973 - Bursa

Mesajı Yazan: tellotello
Mesaj Tarihi: 02 Eylül 2012 Saat 22:18
Bana ne önerirsiniz? Aracım 97000 de ve önceki yağı Total 10w40 mış. Ondan önceki yağlarını bilmiyorum tabi ki yeni aldığımda verdiğim usta değiştirmişti sanırım. Şimdi özel servise sordum total10w40 koy karıştırma diğerlerini Peugeot onu öneriyor dediler (ki kaputun altında da Total logosu var). Herneyse Castrol Edge Dizel 5w40 var bir yerlerden okudum iyiymiş diyorlar dedim usta ses yapar 5w40 hiç gerek yok Total 10w40 senin aracın boşver dedi. Şimdi ne önerirsiniz değiştireyim mi yoksa 10w40 la devam mı edeyim karar veremedim arkadaşlar, yorum alabilirsem sevinirim.

-------------
2005 307 1.4 HDI XR 70bg

Mesaj Tarihi: 02 Eylül 2012 Saat 22:25
Orjinalini yazan: tellotello tellotello Yazdı:

Bana ne önerirsiniz? Aracım 97000 de ve önceki yağı Total 10w40 mış. Ondan önceki yağlarını bilmiyorum tabi ki yeni aldığımda verdiğim usta değiştirmişti sanırım. Şimdi özel servise sordum total10w40 koy karıştırma diğerlerini Peugeot onu öneriyor dediler (ki kaputun altında da Total logosu var). Herneyse Castrol Edge Dizel 5w40 var bir yerlerden okudum iyiymiş diyorlar dedim usta ses yapar 5w40 hiç gerek yok Total 10w40 senin aracın boşver dedi. Şimdi ne önerirsiniz değiştireyim mi yoksa 10w40 la devam mı edeyim karar veremedim arkadaşlar, yorum alabilirsem sevinirim.

Biz kulaktan dolma ya da kafadan bu onerileri yapmiyoruz ki. Sizin araciniza da onerilen 5W-40 yagdir. Onerilen Total olabilir ama tamamen ticari kaygilardan dolayi oldugunu dusunuyorum. Total kotu demiyoruz. Ancak Castrol veya Mobil 1 de en az total kadar iyidir.

Mesajı Yazan: tellotello
Mesaj Tarihi: 02 Eylül 2012 Saat 22:37
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Biz kulaktan dolma ya da kafadan bu onerileri yapmiyoruz ki. Sizin araciniza da onerilen 5W-40 yagdir. Onerilen Total olabilir ama tamamen ticari kaygilardan dolayi oldugunu dusunuyorum. Total kotu demiyoruz. Ancak Castrol veya Mobil 1 de en az total kadar iyidir.

Koliva hocam, ben de böyle birşey ima dahi etmedim Confused. Bilginize her zaman ustalarınkinden daha fazla deger vermisimdir. Sadece servise götürüp yağı değişecek desem koyacakları Total olacakmış ve hangisi aracım için daha iyidir karar vermeye çalışıyorum. Umarım ifade edebilmişimdir. Yanlış anlaşıldıysamda affedin.

-------------
2005 307 1.4 HDI XR 70bg

Mesaj Tarihi: 02 Eylül 2012 Saat 22:50

Koliva hocam, ben de böyle birşey ima dahi etmedim Confused. Bilginize her zaman ustalarınkinden daha fazla deger vermisimdir. Sadece servise götürüp yağı değişecek desem koyacakları Total olacakmış ve hangisi aracım için daha iyidir karar vermeye çalışıyorum. Umarım ifade edebilmişimdir. Yanlış anlaşıldıysamda affedin.

Yok yaw ben de oyle birsey anlamadim. Sanirim yine ayni durum olustu Smile Yani yazarken hislerimi aktaramadim LOL Kusura bakmayin.

Mesajı Yazan: eserxxx
Mesaj Tarihi: 02 Eylül 2012 Saat 23:26
Bugün gittim  4 lt Castrol Edge Turbo dizel 5W-40 aldım, üzerine yarım litre daha ilave ettiler. Gerçekten arabanın sesi değişti. Bursada Metin Peugeot özel servisi vardır, Bursalılar bilirler. Telefon açtım ona, abi, yağı değiştirmek istiyorum ben dedim, daha ne tavsiye edersin demeden hemen Castrol Edge Turbo dizel 5W-40 koy, senin araca en iyisi bu dedi. :)

-------------
PEUGEOT 307 2.0 XT HDI

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net