![]() |
|
307 SW / HDI / 2006 / Stepne Kriko Tamiri |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ssertbakan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Temmuz 2012 Konum: Nevşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 32 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ssertbakan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2012 Saat 10:05 |
2006 model 307 SW aracımın stepne krikosu işgüzar lastik tamircisi bir arkadaşın sayesinde arızalandı. Gittiğim birkaç tamirciden tamirinin yapılamayacağı yenisini almam gerektiği söylendi. Araştırma Fiyat olarak (Parça Kodu:6735.04) 200 Tl civarında olduğunu gördüm. Şu aralar fazla şehir dışına gitmediğimden beklemeye almıştım.
Ancak bayramlar ve uzun yollar ufukta görününce almak yada tamir ettirmek farz oldu. Ben kendim tamir edebileceğimi düşünerek tornacı bir arkadaşın yanına gittim. ve işe başladık , faydası olaması açısından aşağıda yaptığım işlemleri maddeler halinde yazıyorum. 1. Bagaj içerisinde kriko kumanda vidasının etrafında bulunan çerçevenin sökülebilmesi için bagaj halısını sabitleyen nikelajlı parçanın 4 adet sekizgen vidasının sökülmesi , halının bir miktar kaldırılarak çerçeve klipsinin krikodan ayrılması gerekmektedir. 2. Aracın altına yatarak kriko gövdesini araca bağlayan 10 luk 3 adet ve stepne tutucu üzerinde bulunan 2 adet 10 luk somunun yıldız anahtarla sökülmesiyle serbest bırakıldı , halat kılıflarını tutatn klipsin ayrılmasıyla kriko tamir için artık elimizdeydi.(El frenin çekili ve aracın viteste olduğundan lütfen emin olunuz) 3. Kriko ana gövdesi üzerinde bulunan 4 adet 8 köşe vidanın sökülmesiyle kapak açıldı. içerisinde 3 ana parça bulunmakta a) halat makarası b) halat dişlisi c ) haraket dişlisi ve sacı. Burada 2 işlev ve 2 adet halat bulunmakta. 1 tanesi ana sarma halatı 1 tanesi de kilit mekanizmasını kontrol eden halat. 2. halat siz stepneyi indirmek için bagaj içerisindeki kapağı kaldırdığınızda sepne tutucuda ki kilidi açarak stepnenin kendi halinde inmesini sağlamakta. ( Hiç bir zaman stepneyi indirmek için vida ve kol kullanmayın kapağı yukarı doğru tam olarak çektiğinizden kendiliğinden aşağıya inmekte ![]() 4. Krikonun açılmasıyla sarma halatının yatağından çıkarak epeyce deforme olduğu ve bir kısım telinin kırılmış olduğu görüldü. Değişmek gerekti. Önümüzde 2 sorun vardı 1. uygun kalınlıkta halat bulmak ( 2.5 mm) ve 2. stepneyi sabitleyiciye oturtan parçanın yeni halata bağlanması. Çünkü Halatın makaradan sabitleyiciye kadrar eksiz olması gerekiyor. 5. Sanayideki hırdavatçılarda yaptığım araştırmada 2 yada 3 mm halat vardı . 2.5 mm halat yok ![]() ![]() 6. Almış olduğum yeni halatın yaylı kısmını keserek içesindeki halatı çıkarttık. aklaşık uzunluğu 1.20 metre . Bize fazlasıyla yetiyor. Eski halat ucunda bulunan ve halatın perçinle sıkıştırılmak suretiyle birleştirildiği uc parcadan tam sıfırından kestik. Emrah arkadaşım torna tezgahında parçanın tam ortasında parça boyınca 3 mm kalemle delik açtı. daha sonrasında alt ucuna 6.5 mm kalemle bir yuva yaptı. yeni aldığım halatın ucunda Bulunan kurşun sabitleyicinin taşla biraz törpülenmesiyle tam yerine oturdu. Böylece artık halatı makaraya oturtma toplama aşamasına geçebilirdik. 7. Önümüzde halledilmesi gereken tek bir sıkıntı kalmıştı. Oda yeni halaın bounun ne kadar olacağı. Biraz ölçüm yapıktan sonra stepne sabitleyiciden uç dahil toplamda halatın 31 cm çıkması gerektiğini gördük. Bunu dikkate alarak halatı kanallardan tekrar geçirerek halat makarasına kadar getirdik.Burda Motorsiklet parça satıcısının tavsiyesi ile aldığım yuvarlak vidalı sonlandırıcıyı kullanarak ve 31 cm halat boşluğunu tekrar kontrol ederek halatı makaraya sabitledim. 8. Daha sonra altta dişli üste makara olacak şekilde kutuyu kapattım , araca montajını yaptım. Yaptığımız denemede halat sağlam ve işlevini yerine getiriyordu. Mutlu olduk keyf için kendimize 2 çay söyledik. Sonuç olarak kendime fotoğraf çekmediğim ve bu kadar yazı yazmak zorunda kaldığım için kızdım. Bu yazdığım aşamaları geçebilmek için 3 halat değiştirdim 4 defa mekanizmayı komple söküp takmak zorunda kaldım. Ama sonunda tamir ettik ve çalıştırmayı başardık. Arkadaşlara faydamız olabilirse ne mutlu bana. Saygılar |
|
5008 2013 e-HDI Allure / 0 Rh (+)
|
|
![]() |
|
ssertbakan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Temmuz 2012 Konum: Nevşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 32 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ssertbakan
![]() ![]() ![]() ![]() |
Parçaya ait resim
http://s559.photobucket.com/albums/ss31/ssertbakan/?action=view¤t=SCX-4623_20120831_09392201.jpg
![]() Düzenleyen koliva - 31 Ağustos 2012 Saat 10:22 |
|
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cok tesekkurler. Cok faydali bir calisma. Ayrica anlatiminiz da cok iyi.
|
|
![]() |
|
kuantum ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 16 Ağustos 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
Merhaba aynı sorundan ben de muzdaribim. Stepne krikosundan haberim olmadığı için patlayan lastiğim yüzünden çıkartmaya çalıştığım stepneyi çevirererek düşürebliceğimi sandım. Düştü ama çelit halatı kopartarak düşürdüm. Meğerse aracın bagajında bir düğme varmış, o düğmeye basınca zaten kendisi düşüyormuş. Şu an stepnenin üstteki grafikteki 71 nolu bölümündeki çelik halat koptu. Ben bunu tamir edebilir miyim, nasıl edebilirim? Benim araç imzada.
|
|
![]() |
|
xxxxxxxxxo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Ağustos 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 18 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı xxxxxxxxxo
O telı herhangı bir kilit tamırı yapan yere gidin orda tel takılıyor maliyet 35.00 tl ok
|
|
![]() |
|
kuantum ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 16 Ağustos 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
kilit derken, ne kilidi? yani araba kapı kilidi tamiri yapan bir yere mi?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ssertbakan
Dostum yazıda da bahsettiğim gibi o halatı değiştirmek mümkün . orjinali gibide oluyor. Yazıyı takip edersen sorun çıkmayacaktır. İyi bir torna ustası birazda el becerisiyle halledilir.
|
|
|
|
![]() |
|
yağmurdolu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Şubat 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yağmurdolu
arkadaslar bende stepneyi çıkarırken halatı koparttım tum aramalarıma rağmen yenisini bulamadım buldugum da 500 tl işçilik hariç istediler en sonunda stepne kriko sistemini komle soktum inceledim ve bir tornacıya gittim tamir edemeyeceğini ancak birebir aynısı yapabileceğini söyledi bende yap dedim ve sağolsun usta aynısı yaptı yerine monte ettik ve tek seferde şıkır şıkır çalıştı ve su anda sorunsuz toplam maliyet işçilik ve malzeme dahil 73 tl yazıyla yetmişüç türk lirası böyle bir sorununuz varsa en yakın bir tornacıya gidin derim
|
|
peugeot 307 sw 1.6 pack
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |