![]() |
|
fren sistem abs kilitleme |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
volkan22 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Aralık 2010 Konum: kibris Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2012 Saat 01:30 |
arkadaslar iyi forumlar
amansiz bir arizayla karsi karsiyayim sorunuma cozumu bulamadim belki siz tecrubeliler az yardimci olursaniz sevinirim sorunum su; Frene (sert) basinca sol on tekerlek kilitleniyor abs devreye giriyor ama sadece sol on tekerlek abs si devreye giriyor ve arac kayiyor durmuyor abs tutup tutup birakiyor sol tekeri, sag on tekerin abs si devreye girmiyor ayrica bisey dikkatimi cekti fren yapinca sanki sol on tekerlegim erken kilitliyor gibi abs sistemini bilirsiniz teker kilitlenince sensor otomatik komut veriyor abs ye acaba diyorum sag on tekerimin freni tam kavramiyormu? ve disk ve balatalarim yeni aldim tuhafima giden sey ise son zamanlarda sol on tekerimden rulama bozulmasi gibi bazen gelen ses cizirti ve frene basinca sesin kaybolmasi buda bana fren e hafif basinca buyuk ihtimalle aracim hep sol on frene yukleniyor gibi geldi. ve zamanla sol on frenim yuke gelerek asindimi? o sesde acaba sebebdenmi kaynaklaniyordur? yapacagim islem su sizce dogrumu? aracimin fren dot4 yagini degistirmek sonra sag on tekerimin fren havasini almak belkide tam kavramiyor sag on teker? sizin goruslerinizi almak beni daha mantikli hareket etmemi saglayacaktir sagolun simdiden.
Düzenleyen volkan22 - 28 Ağustos 2012 Saat 01:31 |
|
2000/Peugeot 306 Cabrio /2.0 16v benzin /silver
|
|
![]() |
|
volkan22 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Aralık 2010 Konum: kibris Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
yokmu bir fikri olan?
|
|
|
|
![]() |
|
fexzi ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Temmuz 2011 Konum: Karaman Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1469 |
aracınızın sağ fren diskine müdahale eden abs sensöründe veya kablosunda sıkıntı olabilir,bu yüzden sadece sola yük bindiriyordur ani frende..
Düzgün bir oto elektrikçi de ya da yetkili serviste bilgisayar ve araç bağlantısı ile sorunun kaynağına müdahele edilebilir.aklıma gelen şu an için bundan ibaret.
|
|
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp |
|
![]() |
|
saol kardesim , benim aklimda kalanda benim sol on tekerin fren esnasinda erken kilitlemesi.
buda demektir ki hani frene basarsin ya aniden tekerin bir tanesi hepsinden once tepki verip kaymaya baslar bizimkiside boyle oldu sanirim sag tekerin yag basinc hortumunu degistirip ve fren yagini degistirip buraya yazarim. buyuk ihtimalle abs degilde heralde sol on tekerin erken kilitlenmesinden kaynaklaniyor sol teker abs si devreye giriyor sag teker tam kavramayinca sensor ani fren algilamiyor gibi zaten yeni degistim sol tekerden balata bitmesine benzer sesler gelmeye basladi bazen yardimin icin cok saol.
|
|
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Balata ve diskleri yeni aldim derken son gunlerde mi aldiniz? Ne kadar km yapmissinizdir degisimden sonra? Biliyorsunuz balatalar icin de bir rodaj suresi var.
|
|
![]() |
|
simdi benim onceden sol on teker ses yapiyordu balata bitmisdi.
bende disk ve balatalari yeni aldim alali 2 ay olmadi daha araci cok surmuyorum zaten. ve suan yine sanirim on sol tekere yukleniyor fren basinca daha sert basmaya devam edince dogal olarak sol on teker erken kilitlenince abs sensorude ani fren olarak algiliyor heralde sadece on sol teker ilk kilitleniyor sadece sol on teker abs si devreye giriyor. ve o an birden teker kopacakmis gibi bir titreme oluyor sol tekerde sadece sag teker tam kavramiyor sanirim fren yapinca ben full on disk balata yeni taktim 2 ay olmadi daha. bence en mantiklisi arac gitmeye gidiyorda ani frende tehlike yaratiyor en iyisi goturup full fren hidroligi havasini aldirmak belkide tam kavramiyor sag teker hep sol tekere yukleniyor fren. suan bile sol balata disk degisimi 2 ay olmadi sol balata ses cikarmaya basladi rulama sesii gibi frene basinca ses kesiliyor.
|
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |