Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

fren sistem abs kilitleme

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=24612
Tarih: 07 Ağustos 2025 Saat 03:39
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: fren sistem abs kilitleme
Mesajı Yazan: volkan22
Konu: fren sistem abs kilitleme
Mesaj Tarihi: 28 Ağustos 2012 Saat 01:30
arkadaslar iyi forumlar

amansiz bir arizayla karsi karsiyayim sorunuma cozumu bulamadim belki siz tecrubeliler az yardimci olursaniz sevinirim

sorunum su;  Frene (sert) basinca sol on tekerlek kilitleniyor abs devreye giriyor  ama sadece sol on tekerlek  abs si devreye giriyor ve arac kayiyor durmuyor abs tutup tutup birakiyor sol tekeri, sag on tekerin abs si devreye girmiyor  

ayrica bisey dikkatimi cekti fren yapinca sanki sol on tekerlegim erken kilitliyor gibi abs sistemini bilirsiniz teker kilitlenince sensor otomatik komut veriyor abs ye

acaba diyorum sag on tekerimin freni tam kavramiyormu? ve  disk ve balatalarim yeni aldim

tuhafima giden sey ise son zamanlarda sol on tekerimden rulama bozulmasi gibi bazen gelen ses cizirti ve frene basinca sesin kaybolmasi buda bana fren e hafif basinca buyuk ihtimalle aracim hep sol on frene yukleniyor gibi geldi. ve zamanla  sol on frenim yuke gelerek asindimi? o sesde acaba sebebdenmi kaynaklaniyordur?

yapacagim islem su sizce dogrumu?

aracimin fren dot4 yagini degistirmek  sonra sag on tekerimin fren havasini almak belkide tam kavramiyor sag on teker? 

sizin goruslerinizi almak beni daha mantikli hareket etmemi saglayacaktir sagolun simdiden.

-------------
2000/Peugeot 306 Cabrio /2.0 16v benzin /silver

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 28 Ağustos 2012 Saat 19:39
yokmu bir fikri olan?

-------------

Mesajı Yazan: fexzi
Mesaj Tarihi: 28 Ağustos 2012 Saat 20:06
aracınızın sağ fren diskine müdahale eden abs sensöründe veya kablosunda sıkıntı olabilir,bu yüzden sadece sola yük bindiriyordur ani frende..

Düzgün bir oto elektrikçi de ya da yetkili serviste bilgisayar ve araç bağlantısı ile sorunun kaynağına müdahele edilebilir.aklıma gelen şu an için bundan ibaret.

-------------
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp

Mesaj Tarihi: 03 Eylül 2012 Saat 00:45
saol kardesim , benim aklimda kalanda benim sol on tekerin fren esnasinda erken kilitlemesi.

buda demektir ki hani frene basarsin ya aniden tekerin bir tanesi hepsinden once tepki verip kaymaya baslar  bizimkiside boyle oldu sanirim    sag tekerin yag basinc hortumunu degistirip ve fren yagini degistirip buraya yazarim.

buyuk ihtimalle abs degilde heralde sol on tekerin erken kilitlenmesinden kaynaklaniyor sol teker abs si devreye giriyor   sag teker tam kavramayinca sensor ani fren algilamiyor gibi

zaten yeni degistim sol tekerden balata bitmesine benzer sesler gelmeye basladi bazen 

yardimin icin cok saol.

-------------

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 03 Eylül 2012 Saat 06:58
Balata ve diskleri yeni aldim derken son gunlerde mi aldiniz? Ne kadar km yapmissinizdir degisimden sonra? Biliyorsunuz balatalar icin de bir rodaj suresi var. 

Mesaj Tarihi: 03 Eylül 2012 Saat 15:57
simdi benim onceden sol on teker ses yapiyordu balata bitmisdi.

bende disk ve balatalari yeni aldim alali 2 ay olmadi daha araci cok surmuyorum zaten.

ve suan yine sanirim on sol tekere yukleniyor fren basinca  daha sert basmaya devam edince dogal olarak sol on teker erken kilitlenince abs sensorude ani fren olarak algiliyor heralde sadece on sol teker ilk kilitleniyor sadece sol on teker abs si devreye giriyor. ve o an birden teker kopacakmis gibi bir titreme oluyor sol tekerde sadece

sag teker tam kavramiyor sanirim fren yapinca ben full on disk balata yeni taktim 2 ay olmadi daha.

bence en mantiklisi arac gitmeye gidiyorda ani frende tehlike yaratiyor en iyisi goturup full fren hidroligi havasini aldirmak belkide tam kavramiyor sag teker hep sol tekere yukleniyor fren. suan bile sol balata disk degisimi 2 ay olmadi sol balata ses cikarmaya basladi rulama sesii gibi frene basinca ses kesiliyor.

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net