![]() |
|
YENİ 307 110K VURUNTU SORUNU YARDIM EDİN LÜTFEN |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
meto307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Haziran 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 60 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2012 Saat 17:22 |
|
Merhaba forumunuza yeni katıldım. Peugeot 307 2006 HDI 110K model makyajlı kasa araç aldım. yaklaşık 2000 TL bakım masrafı yaptım. trigiyer degişti volant debriyaj seti degişti.Sorunum şu araçla 100 km nin üzerinde seyir halindeyken gaz pedalından ayagımı çektigimde araç silkme yapıyor ve tekrar bastıgım an sanki biyerde bir boşluk varmış gibi vuruntu yapıyor.Bunun için 3 kere özel peugeot servisine götürdüm aracı çözemediler.Motor kulaklarını degiştirdiler salıncakları degiştirdiler aksları kontrol ettiler fişekleri degiştirdiler.hala sorun çözülmedi
![]() ![]() |
||
![]() |
||
meto307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Haziran 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 60 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Yokmu benden başka bu sorunu yaşayan?
![]() |
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Silkme derken nasil birsey oluyor ben tam anlayamadim. Bir video olsaydi cok daha anlasilir olurdu.
Imzamdaki linke (Aramiza yeni katilan arkadaslar icin) bir ugrayin lutfen. Düzenleyen koliva - 24 Ağustos 2012 Saat 20:19 |
||
![]() |
||
|
böyle gazı kesince kesiliyr araba gaz a yüklenınce de lık dye vuruntu yapıyor video ile anlsılmaz hissedilebiliniyor sadece. sanki boyle. bi boslukwar gbi şaseye vurduruyor. servisler motor güclu geliyo ondan dyo ama sacma geldi bana eger oyleyse peugeot muhendislerinin buyuk bi hatasi var ortada
|
||
![]() |
||
eray307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2011 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 190 |
|
aynısı benim 307dede var ama sebebini bilmiyorum alıştım kullana kullana gazı birden çekp basmıyorum napıyım.problemin kaynağını bilen varsa müdahale ederiz tabi.
Düzenleyen eray307 - 25 Ağustos 2012 Saat 10:33 |
||
![]() |
||
göktuğ ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Eylül 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 661 |
|
aynısı bende de var. 2 yıldır kullanıyorum değişme yok. arıza olduğunu da sanmıyorum. böyle küçük şeyler için masraf yapmamak lazım..
|
||
2004 PEUGEOT 307 xr 1.4 hdı
|
||
![]() |
||
|
bende takmıycam artık bu bir çok arabada varmış. bu şekilde kullanıcam. ilginiz için teşekkur ederim
|
||
![]() |
||
ramtas ![]() 1. Vites ![]() ![]() 21 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 157 |
|
merhaba arkadaşlar bu konuyla alakalı bir tavsiye:boğaz kelebeğini adaptasyon yaptırın.ne alaka diyeceksiniz.dün bakım sonrası boğaz kelebeğini sökmeden dışardan temizleyici sıktırarak temizlettim.sonrasında usta adaptasyon yaptı sökmesede ama adaptasyondan sonra vuruntu oldu.aynı işlemi tekrarladık düzeldi sebebini cihaz zaten söylüyordu.'pedala bastıktan sonra 20 saniye sonra komple kapatın yani kontağı kapatın yoksa araçta vuruntu arıza lambası yakma vs.. arızalar oluşur diyordu
|
||
1.6 xt 307 2005 benzinli otomatik istanbul
|
||
![]() |
||
ByHack ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Ocak - 1986 Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2011 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 264 |
|
aynen katılıyorum. benim araçtata aynı sorun vardı lpg ayarı yapıldı boğaz kelebeği temizlendi(kauçuk gres kvamında tortu vardı boğaz kelebeğinde:) bu gaza basınca silkeleme, gazdan ayağı çekince aniden yığılma şeklinde silkeleme yapması düzeldi...
|
||
307 XT (2004) 1.6 110 Hp....BRC Seq24 LPG
|
||
![]() |
||
eray307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2011 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 190 |
|
Vay be bende alt takımdan şüpheleniyordum ilginç.Bu boğaz kelebeğinin yeri ve temizlenmesi hakkında daha detaya girebilirseniz çok sevinirim
|
||
![]() |
||
rataylan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Şubat 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 74 |
|
aynı sorun benim araçta da mevcut, üzerine gitmedim ancak okuyunca niyetlendim adaptasyon nedir nasıl yapılıyor.
|
||
2006 307 Premium 1.6 HDI
|
||
![]() |
||
cerci07 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
|
iyide sizin araclar benzinliymis arkadasin araci dizel yani bogaz kelebegi yok. vurma yada silkeleme olayini volanttan yada debriajdan yapar benim aracta volant arizasi var ayni sorun bendede var |
||
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
mustafah ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Temmuz 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 126 |
|
Egzos sisteminide bir kontrol ettirin bence belki ilişkili bir durum olabilir
![]() |
||
Artık PUG yok!!
|
||
![]() |
||
kuantum ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 16 Ağustos 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
|
selenoid valflerin değişmesi gerekiyor olabilir.
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Otomatik degil ki ![]() |
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
Abi benimde böyle şikayetim vardı hatırlayabildin mi?. Seyir halinde giderken gazı bırakınca çok hafif bir sarsıntı, daha sonra gaza dokununca hafif bir sarsıntı oluyordu. Bende çözememiştim.
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
|
Evet Metin hatirladim. Acaba ayni problem mi. |
||
![]() |
||
inceyasar ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Eylül - 1980 Kayıt Tarihi: 26 Ocak 2011 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 171 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı inceyasar
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
bu sorunu çözebilen yok mu arkadaşlar acaba?
|
||
2004 307 1.4HDI
|
||
![]() |
||
göktuğ ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Eylül 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 661 |
|
bugün bostancı sanayiinde ustaya aynı problemden dolayı başvurdum. hdı lerde boğaz kelebeği olmadığı için diğer ilgili olabilecek aksamları kontrol etti bişey bulamadı. aracla deneme sürüşü yaptık. sıkıntı yok dedi. bilgisyarda da bir sorun vermeyince üzerine düşmemeye karar verdim. bu sorun sanırım bizim çoğu araçlarda var.
|
||
2004 PEUGEOT 307 xr 1.4 hdı
|
||
![]() |
||
inceyasar ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Eylül - 1980 Kayıt Tarihi: 26 Ocak 2011 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 171 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı inceyasar
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
arkadaşlar aynı sıkıntı bende de vardı usta aksı bir aletle kımıldayamayacak şekilde sabitleyip tekeri eli ile çevirdi ve aks boşluğu olduğu ortaya çıktı başka ustalar bu tüm pejolarda var demişti bizim ustada çok önemli birşey değil dönüşlerde ses yapmaya başlayınca bakarız çaresine demidi fakat ben ayar oluyorum bu boşluğa yaza aks başlarını değiştireceğim yada doldurtacağım varmı bildiğiniz aks doldurma işi yapan biri ankarada
|
||
2004 307 1.4HDI
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |