Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

YENİ 307 110K VURUNTU SORUNU YARDIM EDİN LÜTFEN

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=24568
Tarih: 14 Ağustos 2025 Saat 18:03
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: YENİ 307 110K VURUNTU SORUNU YARDIM EDİN LÜTFEN
Mesajı Yazan: meto307
Konu: YENİ 307 110K VURUNTU SORUNU YARDIM EDİN LÜTFEN
Mesaj Tarihi: 24 Ağustos 2012 Saat 17:22
Merhaba forumunuza yeni katıldım. Peugeot 307 2006 HDI 110K model makyajlı kasa araç aldım. yaklaşık 2000 TL bakım masrafı yaptım. trigiyer degişti volant debriyaj seti degişti.Sorunum şu araçla 100 km nin üzerinde seyir halindeyken gaz pedalından ayagımı çektigimde araç silkme yapıyor ve tekrar bastıgım an sanki biyerde bir boşluk varmış gibi vuruntu yapıyor.Bunun için 3 kere özel peugeot servisine  götürdüm aracı çözemediler.Motor kulaklarını degiştirdiler salıncakları degiştirdiler aksları kontrol ettiler fişekleri degiştirdiler.hala sorun çözülmediCry Cry Aynı aracı kullanan forumdaki  arkadaşlar böyle bir sorun yaşadınız mı yada yaşıyormusunuz yoksa tüm 307 lerdemi var bu sorun yardımcı olursanız çok sevinirim.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 24 Ağustos 2012 Saat 18:46
Yokmu benden başka bu sorunu yaşayan?Confused

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 24 Ağustos 2012 Saat 20:19
Silkme derken nasil birsey oluyor ben tam anlayamadim. Bir video olsaydi cok daha anlasilir olurdu.

Imzamdaki linke ( http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=7516" rel="nofollow - Aramiza yeni katilan arkadaslar icin ) bir ugrayin lutfen.

Mesaj Tarihi: 24 Ağustos 2012 Saat 22:00
böyle gazı kesince kesiliyr araba gaz a yüklenınce de lık dye vuruntu yapıyor video ile anlsılmaz hissedilebiliniyor sadece. sanki boyle. bi boslukwar gbi şaseye vurduruyor. servisler motor güclu geliyo ondan dyo ama sacma geldi bana eger oyleyse peugeot muhendislerinin buyuk bi hatasi var ortada

Mesajı Yazan: eray307
Mesaj Tarihi: 25 Ağustos 2012 Saat 10:32
aynısı benim 307dede var ama sebebini bilmiyorum alıştım kullana kullana gazı birden çekp basmıyorum napıyım.problemin kaynağını bilen varsa müdahale ederiz tabi.

Mesajı Yazan: göktuğ
Mesaj Tarihi: 26 Ağustos 2012 Saat 12:29
aynısı bende de var. 2 yıldır kullanıyorum değişme yok. arıza olduğunu da sanmıyorum. böyle küçük şeyler için masraf yapmamak lazım..

-------------
2004 PEUGEOT 307 xr 1.4 hdı

Mesaj Tarihi: 26 Ağustos 2012 Saat 13:27
bende takmıycam artık bu bir çok arabada varmış. bu şekilde kullanıcam. ilginiz için teşekkur ederim

Mesajı Yazan: ramtas
Mesaj Tarihi: 26 Ağustos 2012 Saat 17:05
merhaba arkadaşlar bu konuyla alakalı bir tavsiye:boğaz kelebeğini adaptasyon yaptırın.ne alaka diyeceksiniz.dün bakım sonrası boğaz kelebeğini sökmeden dışardan temizleyici sıktırarak temizlettim.sonrasında usta adaptasyon yaptı sökmesede ama adaptasyondan sonra vuruntu oldu.aynı işlemi tekrarladık düzeldi sebebini cihaz zaten söylüyordu.'pedala bastıktan sonra 20 saniye sonra komple kapatın yani kontağı kapatın yoksa araçta vuruntu arıza lambası yakma vs.. arızalar oluşur diyordu 

-------------
1.6 xt 307 2005 benzinli otomatik istanbul

Mesajı Yazan: ByHack
Mesaj Tarihi: 27 Ağustos 2012 Saat 03:19
Orjinalini yazan: ramtas ramtas Yazdı:

merhaba arkadaşlar bu konuyla alakalı bir tavsiye:boğaz kelebeğini adaptasyon yaptırın.ne alaka diyeceksiniz.dün bakım sonrası boğaz kelebeğini sökmeden dışardan temizleyici sıktırarak temizlettim.sonrasında usta adaptasyon yaptı sökmesede ama adaptasyondan sonra vuruntu oldu.aynı işlemi tekrarladık düzeldi sebebini cihaz zaten söylüyordu.'pedala bastıktan sonra 20 saniye sonra komple kapatın yani kontağı kapatın yoksa araçta vuruntu arıza lambası yakma vs.. arızalar oluşur diyordu 

aynen katılıyorum. benim araçtata aynı sorun vardı lpg ayarı yapıldı boğaz kelebeği temizlendi(kauçuk gres kvamında tortu vardı boğaz kelebeğinde:) bu gaza basınca silkeleme, gazdan ayağı çekince aniden yığılma şeklinde silkeleme yapması düzeldi...

-------------
307 XT (2004) 1.6 110 Hp....BRC Seq24 LPG

Mesajı Yazan: eray307
Mesaj Tarihi: 27 Ağustos 2012 Saat 17:58
Vay be bende alt takımdan şüpheleniyordum ilginç.Bu boğaz kelebeğinin yeri ve temizlenmesi hakkında daha detaya girebilirseniz çok sevinirim

Mesajı Yazan: rataylan
Mesaj Tarihi: 27 Ağustos 2012 Saat 22:15
aynı sorun benim araçta da mevcut, üzerine gitmedim ancak okuyunca niyetlendim adaptasyon nedir nasıl yapılıyor. 

-------------
2006 307 Premium 1.6 HDI

Mesajı Yazan: cerci07
Mesaj Tarihi: 28 Ağustos 2012 Saat 21:14
Orjinalini yazan: ByHack ByHack Yazdı:

Orjinalini yazan: ramtas ramtas Yazdı:

aynen katılıyorum. benim araçtata aynı sorun vardı lpg ayarı yapıldı boğaz kelebeği temizlendi(kauçuk gres kvamında tortu vardı boğaz kelebeğinde:) bu gaza basınca silkeleme, gazdan ayağı çekince aniden yığılma şeklinde silkeleme yapması düzeldi...

iyide sizin araclar benzinliymis arkadasin araci dizel yani bogaz kelebegi yok.
vurma yada silkeleme olayini volanttan yada debriajdan yapar benim aracta volant arizasi var ayni sorun bendede var

-------------

Mesajı Yazan: mustafah
Mesaj Tarihi: 29 Ağustos 2012 Saat 11:13
Egzos sisteminide bir kontrol ettirin bence belki ilişkili bir durum olabilir Smile

-------------
Artık PUG yok!!

Mesajı Yazan: kuantum
Mesaj Tarihi: 04 Eylül 2012 Saat 14:22
selenoid valflerin değişmesi gerekiyor olabilir.

Mesaj Tarihi: 04 Eylül 2012 Saat 14:41
Orjinalini yazan: kuantum kuantum Yazdı:

selenoid valflerin değişmesi gerekiyor olabilir.

Otomatik degil ki Embarrassed

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 04 Eylül 2012 Saat 22:09
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Silkme derken nasil birsey oluyor ben tam anlayamadim. Bir video olsaydi cok daha anlasilir olurdu.

Imzamdaki linke ( http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=7516" rel="nofollow - Aramiza yeni katilan arkadaslar icin ) bir ugrayin lutfen.

Abi benimde böyle şikayetim vardı hatırlayabildin mi?. 

Seyir halinde giderken gazı bırakınca çok hafif bir sarsıntı, daha sonra gaza dokununca hafif bir sarsıntı oluyordu. Bende çözememiştim.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 04 Eylül 2012 Saat 22:15
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

Abi benimde böyle şikayetim vardı hatırlayabildin mi?. 

Seyir halinde giderken gazı bırakınca çok hafif bir sarsıntı, daha sonra gaza dokununca hafif bir sarsıntı oluyordu. Bende çözememiştim.

Evet Metin hatirladim. Acaba ayni problem mi.

Mesajı Yazan: inceyasar
Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2012 Saat 11:23
bu sorunu çözebilen yok mu arkadaşlar acaba?

-------------
2004 307 1.4HDI

Mesajı Yazan: göktuğ
Mesaj Tarihi: 05 Kasım 2012 Saat 22:12
bugün bostancı sanayiinde ustaya aynı problemden dolayı başvurdum. hdı lerde boğaz kelebeği olmadığı için diğer ilgili olabilecek aksamları kontrol etti bişey bulamadı. aracla deneme sürüşü yaptık. sıkıntı yok dedi. bilgisyarda da bir sorun vermeyince üzerine düşmemeye karar verdim. bu sorun sanırım bizim çoğu araçlarda var.

-------------
2004 PEUGEOT 307 xr 1.4 hdı

Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2012 Saat 11:40
arkadaşlar aynı sıkıntı bende de vardı usta aksı bir aletle kımıldayamayacak şekilde sabitleyip tekeri eli ile çevirdi ve aks boşluğu olduğu ortaya çıktı başka ustalar bu tüm pejolarda var demişti bizim ustada çok önemli birşey değil dönüşlerde ses yapmaya başlayınca bakarız çaresine demidi fakat ben ayar oluyorum bu boşluğa yaza aks başlarını değiştireceğim yada doldurtacağım varmı bildiğiniz aks doldurma işi yapan biri ankarada

-------------
2004 307 1.4HDI

Mesaj Tarihi: 25 Şubat 2013 Saat 16:17
bugün aks ı söktürüp aksçıda baktırdım herhangi birşey çıkmadı sadece aksın içindeki yağ değiştirildi şimdilik vuruntu azaldı

-------------
2004 307 1.4HDI

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net