![]() |
|
Kaza yaptım (sağ ön çamurluk) |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ginger ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 30 Temmuz 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 103 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2012 Saat 13:04 |
![]() Arkadaşlar, bayrama girerken Cuma günü arabamı servisten almıştım. Sağ ön çamurluğu usta düzeltmeyelim pimleri gene çıkıyor sağlam olmuyor yenisini takalım demişti. Sağ arka kapı, arka çamurluk ve arka tampon boyanmıştı eski sahibinin garaj girişine sürtmesinden dolayı. Arabayı 2.el alıp hemen servise vermiş acele etmeyin diye orada bırakmıştım 1 aydır oradaydı aracım. Daha ruhsatı üstüme bile almadım. Aracı aldım bizim dik ve virajlı garaja girerken önü iyi göremiyor olabilirim dönerken sürtebilir diye riske atmayayım üşenmeyeyim diye geri alayım dedim. Ne saçma bir debriyajı var bu 206 ların anlayamadım bu kadar mı yukarıda kavrar ya! Neyse arabayı kullanmaya kıyamıyorum vitesini değiştirmeye kıyamıyorum hayatımda ilk defa böyle güzel bir arabam olmuş, aldım geri, el frenini indirirken gaza değmemle pat diye ses çıkması bir oldu. Kibarlığımdan geri diye 5.e atmışım zaten yokuş üstünde olan ve saçma sapan bir kavrama açısına sahip debriyaj ve benim beceriksizliğimle birleşince araç geri yerine ileri gitti. Sağ ön farın altında 3 cm kadar bir çizik, geri kasmış bir çamurluk ve açılmayan bir kapı, çamurluğun ön bölümünde duvarın tırtıklı tırtıklı izleri, öndeki çıta ileri doğru fırlamış, kapının açılıp içeri doğru gelen kısmı ve sağ direkte kasmadan dolayı 2-3 cm boya atmaları oluştu. Çok kafam bozuk çok. Bu debriyajın kavrama noktasının manasızlığınamı kızayım, saçma sapan itina edip az geri gelip riske atmayayım titizliğimemi, eşimin inip oradan geçmem için yardım etmesini düşünmemesinemi yoksa sadece benim beceriksizliğimemi bilemiyorum! Arabayı daha üstüme almadım, trafik sigortası kaskosu vs derken bir sürü para ödeyecektim, onun haricinde bu rutin bakım bazı arızalar ve kaporta boya içlilikleri için daha yeni 1550Tl ödemiş önümüzdeki 2 ayım sıkışmıştı. Normalde araba sürücüsü değilimdir, hafta sonları bir işim olursa varsa araba, yoksa toplu taşıma veya motosikletim ile gezerim, işimi hallederim. Yaklaşık 100.000 km dir motosiklet tecrübem var, Motosiklet ile İstanbul'dan, Adana'ya kadar tüm kıyı şeritlerini gezmiş, Mersin-Antalya sahil yolu gibi tehlikeli yolları geçmiş, İnebolu-Cide yolunda km lerce mıcır üstünde gitmiş, Cide'nin Küre Dağlarında 250CC scooter ile 100Km toprak yolda motosiklet kullanmış, İstanbul sel altındayken motorla belime kadar suların içinde gezmiş en ufak bir kaza yaşamamış kendime bu kazadan dolayı çok kızıyorum!!!! Sadece paylaşmak istedim. Okuduğunuz için teşekkürler... Düzenleyen ginger - 21 Ağustos 2012 Saat 19:22 |
|
![]() |
|
muratoner ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ocak 2011 Konum: Nevşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 253 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muratoner
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Geçmiş olsun kardeşim.Olacak varsa önüne geçilmez debriyaj fren bahanedir.Nazar keser derler bizim buralarda.Allah nazardan korusun. |
|
PEUGEOT 307 1.6 HDİ 110HP PREMİUM
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Gecmis olsun.
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
geçmiş olsun.
|
|
![]() |
|
Çetinler ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Aralık 2010 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 92 |
sıkma canını kardeşim sendeki derdi nimet sayanlar var olur böyle şeyler.
|
|
Peugeot 206 look 1.4 dizel
|
|
![]() |
|
Femida ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 202 |
Takma kafanaaa... allah daha büyük kaza bela vermesin.. MAlesef pejonu var bazı sorunları..
|
|
2013 VolksWagen Comfortline Polo
|
|
![]() |
|
uh9788 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Ağustos 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
olur oyle ayak alısana kadar allah cana vermesin
|
|
sen ona bak o da sana baksın
|
|
![]() |
|
ufuk91 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 30 - Ocak - 1991 Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 921 |
hocam çok geçmiş olsun takma kafana olur böyle görünmez kaza diyip takılmamaya çalış.
ancak anlamadığım bir nokta var geriye atıcam diye 5e attım demişsiniz o nasıl oldu :S 4e mi demek istediniz? 5 ileride geri vites geride 206larda o yüzden şaşırdım |
|
Roland Garros 2000 1.6 8v 90bg
|
|
![]() |
|
ginger ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 30 Temmuz 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 103 |
5 mi 4 mü bilmiyorum :( sonuçta geriye takamamışım
|
|
![]() |
|
mustafah ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Temmuz 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 126 |
çok çok geçmiş olsun
![]() ![]() |
|
Artık PUG yok!!
|
|
![]() |
|
Herkese temennilerinden dolayı teşekkür ederim. Merak eden ve fikir sahibi olmak isteyenler için ilk mesajıma fotoğraf ekledim. Gece ki görüntüden sonra tamirat işinden çok anlamayan biri olarak gün ışığında çok da facia bir görüntü yokmuş gibi duruyor bence. Moral bozukluğundan dün çok incelemememiştim. Umarım bu işi yeniden yapmaya uçuk bir rakkam istemezler.
|
|
![]() |
|
falan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 280 |
AYNİ olayi ben yaşadim.. yokuşta geri vites yerine 4 e takmişim.. seninkine benzer bir vuruk ta bende var :) kafaya takmiyorum ALLAH beterinden saklasin..
|
|
2000 mod 206xr 1.4 8 valf 140000km benzin+lpg manuel
|
|
![]() |
|
Kapi zor aciliyor yarin sabahtan birakacagim servise.
|
|
![]() |
|
AydinBeyol ![]() P.T. TEAM ![]() ![]() GALERİ SORUMLUSU Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2008 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3163 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı AydinBeyol
geçmiş olsun
|
|
![]() |
|
![]() |
|
resul0671 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Haziran 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 29 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı resul0671
hocam çok geçmiş olsun. sana tavsiyem sakınılan göze çöp batarmış derler ya çok doğru. bende senin gibiydim ve özendikce sıkıntı çıkıyordu. artık takmamaya çalışıyorum. ufak defek şeyleri görmezden geliyorum. sanayideki ustam bile benden bıkmıştı o kadar yani. abi senin arabada hiç bir ses ve sıkıntı yok sen git güle güle bin diyor adam.
sözün kısası önemli olan can sağlığı ve buaraçlarda aslında birer makina çok önemsememek ve araçları farklı kişiklere bürümemiz gerek. sonuçta binilmek için varlar.
sende takmamaya çalış.önemli olan her zaman sensin...gerisini boşver.. yapılınca eskisinden daha güzel olur....
|
|
3070671
|
|
![]() |
|
Tesekkurler nasihat icin.
Arabam onarildi. Sag farim icten kirikmis. Orginal sag (yolcu tarafi) far araniyor ... |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |