Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kaza yaptım (sağ ön çamurluk)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kaza yaptım (sağ ön çamurluk)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ginger Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ginger Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kaza yaptım (sağ ön çamurluk)
    Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2012 Saat 13:04

Arkadaşlar, bayrama girerken Cuma günü arabamı servisten almıştım. Sağ ön çamurluğu usta düzeltmeyelim pimleri gene çıkıyor sağlam olmuyor yenisini takalım demişti. Sağ arka kapı, arka çamurluk ve arka tampon boyanmıştı eski sahibinin garaj girişine sürtmesinden dolayı. Arabayı 2.el alıp hemen servise vermiş acele etmeyin diye orada bırakmıştım 1 aydır oradaydı aracım. Daha ruhsatı üstüme bile almadım. Aracı aldım bizim dik ve virajlı garaja girerken önü iyi göremiyor olabilirim dönerken sürtebilir diye riske atmayayım üşenmeyeyim diye geri alayım dedim. Ne saçma bir debriyajı var bu 206 ların anlayamadım bu kadar mı yukarıda kavrar ya! Neyse arabayı kullanmaya kıyamıyorum vitesini değiştirmeye kıyamıyorum hayatımda ilk defa böyle güzel bir arabam olmuş, aldım geri, el frenini indirirken gaza değmemle pat diye ses çıkması bir oldu. Kibarlığımdan geri diye 5.e atmışım zaten yokuş üstünde olan ve saçma sapan bir kavrama açısına sahip debriyaj ve benim beceriksizliğimle birleşince araç geri yerine ileri gitti.

Sağ ön farın altında 3 cm kadar bir çizik, geri kasmış bir çamurluk ve açılmayan bir kapı, çamurluğun ön bölümünde duvarın tırtıklı tırtıklı izleri, öndeki çıta ileri doğru fırlamış, kapının açılıp içeri doğru gelen kısmı ve sağ direkte kasmadan dolayı 2-3 cm boya atmaları oluştu.

Çok kafam bozuk çok. Bu debriyajın kavrama noktasının manasızlığınamı kızayım, saçma sapan itina edip az geri gelip riske atmayayım titizliğimemi, eşimin inip oradan geçmem için yardım etmesini 
düşünmemesinemi yoksa sadece benim beceriksizliğimemi bilemiyorum!

Arabayı daha üstüme almadım, trafik sigortası kaskosu vs derken bir sürü para ödeyecektim, onun haricinde bu rutin bakım bazı arızalar ve kaporta boya içlilikleri için daha yeni 1550Tl ödemiş önümüzdeki 2 ayım sıkışmıştı.

Normalde araba sürücüsü değilimdir, hafta sonları bir işim olursa varsa araba, yoksa toplu taşıma veya motosikletim ile gezerim, işimi hallederim. Yaklaşık 100.000 km dir motosiklet tecrübem var, Motosiklet ile İstanbul'dan, Adana'ya kadar tüm kıyı şeritlerini gezmiş, Mersin-Antalya sahil yolu gibi tehlikeli yolları geçmiş, İnebolu-Cide yolunda km lerce mıcır üstünde gitmiş, Cide'nin Küre Dağlarında 250CC scooter ile 100Km toprak yolda motosiklet kullanmış, İstanbul sel altındayken motorla belime kadar suların içinde gezmiş en ufak bir kaza yaşamamış kendime bu kazadan dolayı çok kızıyorum!!!!

Sadece paylaşmak istedim. Okuduğunuz için teşekkürler...

Düzenleyen ginger - 21 Ağustos 2012 Saat 19:22
Yukarı Dön
muratoner Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı muratoner Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2012 Saat 13:42

Geçmiş olsun kardeşim.Olacak varsa önüne geçilmez debriyaj fren bahanedir.Nazar keser derler bizim buralarda.Allah nazardan korusun.

PEUGEOT 307 1.6 HDİ 110HP PREMİUM
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2012 Saat 13:47
Gecmis olsun.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2012 Saat 14:08
geçmiş olsun.
Yukarı Dön
Çetinler Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Çetinler Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2012 Saat 14:11
sıkma canını kardeşim sendeki derdi nimet sayanlar var olur böyle şeyler.
Peugeot 206 look 1.4 dizel
Yukarı Dön
Femida Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Femida Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2012 Saat 15:16
Takma kafanaaa... allah daha büyük kaza bela vermesin.. MAlesef pejonu var bazı sorunları..
2013 VolksWagen Comfortline Polo
Yukarı Dön
uh9788 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı uh9788 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2012 Saat 16:29
olur oyle ayak alısana kadar allah cana vermesin 
sen ona bak o da sana baksın
Yukarı Dön
ufuk91 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
30 - Ocak - 1991

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ufuk91 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2012 Saat 16:30
hocam çok geçmiş olsun takma kafana olur böyle görünmez kaza diyip takılmamaya çalış.

ancak anlamadığım bir nokta var geriye atıcam diye 5e attım demişsiniz o nasıl oldu :S 4e mi demek istediniz? 5 ileride geri vites geride 206larda o yüzden şaşırdım
Roland Garros 2000 1.6 8v 90bg
Yukarı Dön
ginger Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ginger Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2012 Saat 16:50
5 mi 4 mü bilmiyorum :( sonuçta geriye takamamışım
Yukarı Dön
mustafah Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mustafah Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2012 Saat 18:43
Orjinalini yazan: ginger ginger Yazdı:

Arkadaşlar, bayrama girerken Cuma günü arabamı servisten almıştım. Sağ ön çamurluğu usta düzeltmeyelim pimleri gene çıkıyor sağlam olmuyor yenisini takalım demişti. Sağ arka kapı, arka çamurluk ve arka tampon boyanmıştı eski sahibinin garaj girişine sürtmesinden dolayı. Arabayı 2.el alıp hemen servise vermiş acele etmeyin diye orada bırakmıştım 1 aydır oradaydı aracım. Daha ruhsatı üstüme bile almadım. Aracı aldım bizim dik ve virajlı garaja girerken önü iyi göremiyor olabilirim dönerken sürtebilir diye riske atmayayım üşenmeyeyim diye geri alayım dedim. Ne saçma bir debriyajı var bu 206 ların anlayamadım bu kadar mı yukarıda kavrar ya! Neyse arabayı kullanmaya kıyamıyorum vitesini değiştirmeye kıyamıyorum hayatımda ilk defa böyle güzel bir arabam olmuş, aldım geri, el frenini indirirken gaza değmemle pat diye ses çıkması bir oldu. Kibarlığımdan geri diye 5.e atmışım zaten yokuş üstünde olan ve saçma sapan bir kavrama açısına sahip debriyaj ve benim beceriksizliğimle birleşince araç geri yerine ileri gitti.

Sağ ön farın altında 3 cm kadar bir çizik, geri kasmış bir çamurluk ve açılmayan bir kapı, çamurluğun ön bölümünde duvarın tırtıklı tırtıklı izleri, öndeki çıta ileri doğru fırlamış, kapının açılıp içeri doğru gelen kısmı ve sağ direkte kasmadan dolayı 2-3 cm boya atmaları oluştu.

Çok kafam bozuk çok. Bu debriyajın kavrama noktasının manasızlığınamı kızayım, saçma sapan itina edip az geri gelip riske atmayayım titizliğimemi, eşimin inip oradan geçmem için yardım etmesini 
düşünmemesinemi yoksa sadece benim beceriksizliğimemi bilemiyorum!

Arabayı daha üstüme almadım, trafik sigortası kaskosu vs derken bir sürü para ödeyecektim, onun haricinde bu rutin bakım bazı arızalar ve kaporta boya içlilikleri için daha yeni 1550Tl ödemiş önümüzdeki 2 ayım sıkışmıştı.

Normalde araba sürücüsü değilimdir, hafta sonları bir işim olursa varsa araba, yoksa toplu taşıma veya motosikletim ile gezerim, işimi hallederim. Yaklaşık 100.000 km dir motosiklet tecrübem var, Motosiklet ile İstanbul'dan, Adana'ya kadar tüm kıyı şeritlerini gezmiş, Mersin-Antalya sahil yolu gibi tehlikeli yolları geçmiş, İnebolu-Cide yolunda km lerce mıcır üstünde gitmiş, Cide'nin Küre Dağlarında 250CC scooter ile 100Km toprak yolda motosiklet kullanmış, İstanbul sel altındayken motorla belime kadar suların içinde gezmiş en ufak bir kaza yaşamamış kendime bu kazadan dolayı çok kızıyorum!!!!

Sadece paylaşmak istedim. Okuduğunuz için teşekkürler...

çok çok geçmiş olsun Confused olacağı varmış olmuş kısmettir herşey. kavrama konusunda ise bir araca bir bindim mi önce kavrama noktasına hemen kendimi alıştırmaya çalışırım, dediğin gibi bazı araçlarda kavrama yukarıda yada aşağıda olabiliyor. Allah beterinden korusun can kayıplı bir durum yok şükür Wink
Artık PUG yok!!
Yukarı Dön
ginger Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ginger Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2012 Saat 19:24
Herkese temennilerinden dolayı teşekkür ederim. Merak eden ve fikir sahibi olmak isteyenler için ilk mesajıma fotoğraf ekledim. Gece ki görüntüden sonra tamirat işinden çok anlamayan biri olarak gün ışığında çok da facia bir görüntü yokmuş gibi duruyor bence. Moral bozukluğundan dün çok incelemememiştim. Umarım bu işi yeniden yapmaya uçuk bir rakkam istemezler.
Yukarı Dön
falan Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı falan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2012 Saat 19:44
AYNİ olayi ben yaşadim.. yokuşta geri vites yerine 4 e takmişim.. seninkine benzer bir vuruk ta bende var :)   kafaya takmiyorum ALLAH beterinden saklasin..
2000 mod 206xr 1.4 8 valf 140000km benzin+lpg manuel
Yukarı Dön
ginger Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ginger Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2012 Saat 19:48
Kapi zor aciliyor yarin sabahtan birakacagim servise.
Yukarı Dön
AydinBeyol Açılır Kutu Gör
P.T. TEAM
P.T. TEAM
Simge
GALERİ SORUMLUSU

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı AydinBeyol Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2012 Saat 22:46
geçmiş olsun
Yukarı Dön
resul0671 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı resul0671 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2012 Saat 10:20
hocam çok geçmiş olsun. sana tavsiyem sakınılan göze çöp batarmış derler ya çok doğru. bende senin gibiydim ve özendikce sıkıntı çıkıyordu. artık takmamaya çalışıyorum. ufak defek şeyleri görmezden geliyorum. sanayideki ustam bile benden bıkmıştı o kadar yani. abi senin arabada hiç bir ses ve sıkıntı yok sen git güle güle bin diyor adam.
sözün kısası önemli olan can sağlığı ve buaraçlarda aslında birer makina çok önemsememek ve araçları farklı kişiklere bürümemiz gerek. sonuçta binilmek için varlar.
sende takmamaya çalış.önemli olan her zaman sensin...gerisini boşver.. yapılınca eskisinden daha güzel olur....
3070671
Yukarı Dön
ginger Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ginger Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2012 Saat 21:28
Tesekkurler nasihat icin.

Arabam onarildi. Sag farim icten kirikmis. Orginal sag (yolcu tarafi) far araniyor ...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Otomobil Neden Hararet Yapar.? son mesaja git 18310 8 brs3393brs
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 5728 7 Serdar102
konu icon Atatürk'ün Gölgesi Yeter - Serdar Yıldırım son mesaja git 78 4 Serdar102
konu icon Külbütör yağ sızıntısı ve sesi yardım son mesaja git 408 1 Warcry
konu icon Kapı kilidi son mesaja git 12812 6 brs3393brs
konu icon Merhaba tanışma son mesaja git 1 0 brs3393brs
konu icon Merhaba tanışma son mesaja git 1 0 brs3393brs
konu icon Merhabalar son mesaja git 5 0 tunakrf
konu icon Peugeot 1.2 Puretech genel bakım ve değerlendirme son mesaja git 951 0 Dustero59
konu icon 2024 Model Yeni Peugeot 2008 Type-C Sorunu son mesaja git 571 0 ergunasaf
konu icon Peugeot 206 kilit unutma sorunu son mesaja git 1364 0 Sabri45
konu icon 2008 Turbo Hava Hortumu Yağlanması son mesaja git 2920 1 Peugeotturkey123
konu icon 2023 Model Peugeot 208 GT kablosuz şarj hk son mesaja git 848 0 mhakan71
konu icon 2008 Kedi Çiziği Kırmızı ELIXIR son mesaja git 1039 0 55adige1919
konu icon 2004 1.4 HDI Klima ile ilgili son mesaja git 1102 0 Samet1697
konu icon Lastik basınç sensörü son mesaja git 7 0 DVRM77
konu icon 3008 2022 Far yüksekliği ayarı ve motor titremesi son mesaja git 936 0 berter
konu icon Peugeot 208 GT yeni nesil yakıt tüketimi hk son mesaja git 1030 0 mhakan71
konu icon Adblue seviyesini Kaç litre nasıl öğrenirim artık son mesaja git 706 0 Lepromer
konu icon 208 Yağ Azaltma Problemi son mesaja git 6645 8 selahattnsahman
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 SEPTEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Serdar102 9
brs3393brs 4
Warcry 2
tunakrf 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English