![]() |
|
Beni ve ailemi Öldürüyordu |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | ||
Çetinler ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Aralık 2010 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 92 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2012 Saat 12:12 |
|
selamlar,başlıktada okuduğunuz gibi bu peugeot az daha beni öldürüyordu,hayatımda duymadığım görmediğim şey benim başıma geldi...
cumartesiyi pazara bağlayan gece bayramın ilk gününü geçirmek üzere gaziantepten iskenderuna ailemle beraber gittim dün akşam tekrar antebe dönüş yolunda adana gaziantep arasındaki otoyolda tünelde süratim 110 la seyrederken araba kendiliğinden tüm gücüyle fren yapıp 20-30 metre kaydı savurdu zor toparladım evet ben 5.viteste hafif gaz verirken kendiliğinden fren yaptı kaydı ve durdu tüneli birbirine kattı o esnada ve daha sonrasında arkadan gelen diğer araçların bana vurmaması sadece bir MUCİZE,ben hemen dörtlüleri yaktım,arka koltukta eşim ve iki çocuğum oturuyor yan koltuktaki kardeşim el fenerini alıp aşağıya atladı geriye doğru koşarak gelen diğer araçları uyarmaya çalışıyordu ben ne olduğunu anlamaya çalışıyorum arabayı çalıştırdım ama araba hareket etmiyor allaha yalvarıyorum biri bana çarpmasın diye arkadan kamyonlar otobüsler en düşük sürati 100 le geliyor manevra yapıp sağımdan solumdan geçiyorlar onların hayatlarınıda tehlikeye atıyorum ama araba hala hareket etmiyor,fren pedalı taş gibi sertti pompala pompala bir süre sonra açıldı zorda olsa sağdaki emniyet şeridine çekebildim ama yaşadığım o dakikaları bir allah bir ben biliyorum kendi canımı değil çocuklarımı sadece çocuklarımı düşündüm.
benim herhangi bir hatam olmadan bu araba canlarıma mal oluyordu,sadece bizlerin değil başka insanlarında hayatlarını tehlikeye attı,bizi kurtaran tek şeyse önce allah sonrada kardeşim ve hemen torpidoda elimizin altında duran el feneriydi.
kendiliğinden fren yapan arabayı ilk defa duyuyorum,şimdi bu arabanın hakkı benzin döküp yakmakmı yoksa hemen satmakmı?
|
||
Peugeot 206 look 1.4 dizel
|
||
![]() |
||
westun ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Temmuz 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 18 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Çok geçmiş olsun hemşerim ya ALLAH korusun...satmak iyi olmaz aynısı arabayı alanın başına gelebilir..en iyisi saglam bir tamirci ustasına göstermek , çözümü bulmak onarmak...sonrada isteye baglı olarak satmak...diye düşünüyorum..
|
||
![]() |
||
Çetinler ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Aralık 2010 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 92 |
|
|
||
|
||
![]() |
||
fexzi ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Temmuz 2011 Konum: Karaman Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1469 |
|
çok geçmiş olsun okurken bile ürpertici yaşanması kim bilir nasıl olabilir,büyük geçmiş olsun.
|
||
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp |
||
![]() |
||
westun ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Temmuz 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 18 |
|
Haklısın , dogrudur...
|
||
![]() |
||
ahmetismet ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 26 Ekim 2011 Konum: kırşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 500 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmetismet
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Geçmiş olsun hocam, bence yaptır sat, satarken de alıcıya durumu belirt..
|
||
neverThere
Yeni Astra HB 1.4 Turbo 140hp Active Select Sport 2013 |
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
Öncelikle geçmiş olsun.
Normal şartlarda bu olayın olması imkansızdır çünkü aracın fren yapması için bir kuvvet (frene basmak gibi) kuvvet gereklidir. Araç bu kuvveti kendi kendisine üretemez. sistemde bir sorun olsa basınç düşer bu seferde fren tutmaz ama yine de böyle bir sorun olması çok düşük ihtimal. Aracı hareket ettireceğiniz zaman frenin çok sert olduğunu söylemişsiniz. Bu durumda frenin hidrolik sistemi akla geliyor. Fren merkezindede sorun oluşmuş olabilir. Aracın fren bakımlarını ve kontrollerini en son ne zaman yaptırdınız? Yaptırdığınız usta güvenilir birisi mi? Normalde sizin de dediğiniz gibi benim de ilk kez duyduğum bir şey. Buradaki sorunu bakımı yaptırmayan da ya da bakım yapılıyorsa da yapan ustada aramak gerekiyor benim fikrim. Umarım tekrarı olmaz, tekrar geçmiş olsun..
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
|
ben arabamın bakımlarını zamanında aksatmadan gerektiği gibi yaparım,freni tutmayan freni boşalan araba çok duydumda kendiğinden fren yapıp duran arabayıda ilk defa duydum gördüm eminim bu dünyada başka kimsenin başına gelmemiştir böyle bi arıza.kırmızı ışıkta beklerken 1 ay önce bi araba bana arkadan çarpmıştı daha 3 gün önce servisten aldım arabayı ama arabadaki sorunum sadece bagaj kapağı ve içeri göçen bagajdı yani kaporta işçiliği yapıldı mekanik sorunum yoktu ama yinede o kazayla bu arızanın ilgisi varmı diye düşünmüyor değilim?
|
||
|
||
![]() |
||
|
geçmiş olsun dilekleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum,umarım bu durum hiçkimsenin başına gelmez.
|
||
|
||
![]() |
||
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
|
Değerli arkadaşım öncelikle çok çok geçmiş olsun,allah beterinden saklasın. Aynı durum bir arkadaşımın başına gelmişti,aracı Ford Focus C-Max di ve 4 takla attı araç ile. Yapılan inceleme sonucu düz yolda giderken birden ön lastiklerin kilitlemesi akslarla alakalı çıkmıştı ve Ford firmasına açtığı yüklü tazminat davasını 23 ayda kazanmıştı.
|
||
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
||
![]() |
||
|
enson 4 teker fren balatalarını ve yağını 4 ay önce arabayı ilk aldığımda değiştirdim,sanayideki herhangibir peugeot servisine yaptırdım şimdiye kadarda sorunsuz bir şekilde kullandım frenle ilgili hiçbir sorunum olmadı,zaten o olaydan sonra önümde daha 100 km yol vardı ve yine sorunsuz araba yürüdü,kaput altında ve arabanın altında gözle görebileceğim herşeyi inceledim anormal hiçbişey yoktu halende yok sorun neydi ne oldu bende anlamadım.
|
||
|
||
![]() |
||
|
|
||
|
||
![]() |
||
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
|
Geçmiş olsun dostum, bende ilk defa duyuyorum böyle bir olayı
|
||
![]() |
||
mustafah ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Temmuz 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 126 |
|
Cidden olay çok enteresan Allah yardımcınız olmuş
![]() ![]() |
||
Artık PUG yok!!
|
||
![]() |
||
mustafah ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Temmuz 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 126 |
|
Fren bakımı durumuna kesinlikle katılıyorum, en son frenler detaylı olarak ne zaman incelendi?
|
||
Artık PUG yok!!
|
||
![]() |
||
Kadir ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ağustos 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
|
Geçmiş olsun. Normalde bakım kitapçıklarında 2yıl ya da 60000km de bir fren hidrolik yağının değişmesi gerektiği yazıyor fakat genellikle fren sistemindeki bir arızadan dolayı hidroliğin boşalması haricinde buna dikkat edilmiyor...
|
||
Peugeot 206+ 1.4HDI Urban Move 2012
|
||
![]() |
||
|
enson 4 teker fren balatalarını ve yağını 4 ay önce arabayı ilk aldığımda değiştirdim,sanayideki herhangibir peugeot servisine yaptırdım şimdiye kadarda sorunsuz bir şekilde kullandım frenle ilgili hiçbir sorunum olmadı,zaten o olaydan sonra önümde daha 100 km yol vardı ve yine sorunsuz araba yürüdü,kaput altında ve arabanın altında gözle görebileceğim herşeyi inceledim anormal hiçbişey yoktu halende yok sorun neydi ne oldu bende anlamadım.Ayrıca fren ve sistemiyle ilgili sorunlarda tutmayan frenle karşılaştık veya duyduk ama sorun sebebiyle tutan fren ne duyduk nede gördük. |
||
|
||
![]() |
||
|
|
||
|
||
![]() |
||
Kadir ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ağustos 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
|
Bu şekilde değilde bunun farklı bir versiyonu arkadaşımın başına gelmişti. Hyundai starex te frenler aniden kiteleme şeklinde değilde ön balatalar sıkılı kalıyormuş ve araçta aşırı bir titreme meydana geliyormuş. Dolayısıyla frenlerde ısınma ve yanık kokusu geliyor demişti.
|
||
Peugeot 206+ 1.4HDI Urban Move 2012
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Gecmis olsun. Allah korumus.
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |