Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Beni ve ailemi Öldürüyordu

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=24512
Tarih: 07 Kasım 2025 Saat 00:09
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Beni ve ailemi Öldürüyordu
Mesajı Yazan: Çetinler
Konu: Beni ve ailemi Öldürüyordu
Mesaj Tarihi: 20 Ağustos 2012 Saat 12:12
selamlar,başlıktada okuduğunuz gibi bu peugeot az daha beni öldürüyordu,hayatımda duymadığım görmediğim şey benim başıma geldi...
cumartesiyi pazara bağlayan gece bayramın ilk gününü geçirmek üzere gaziantepten iskenderuna ailemle beraber gittim dün akşam tekrar antebe dönüş yolunda adana gaziantep arasındaki otoyolda tünelde süratim 110 la seyrederken araba kendiliğinden tüm gücüyle fren yapıp 20-30 metre kaydı savurdu zor toparladım evet ben 5.viteste hafif gaz verirken kendiliğinden fren yaptı  kaydı ve durdu tüneli birbirine kattı o esnada ve daha sonrasında arkadan gelen diğer araçların bana vurmaması sadece bir MUCİZE,ben hemen dörtlüleri yaktım,arka koltukta eşim ve iki çocuğum oturuyor yan koltuktaki kardeşim el fenerini alıp aşağıya atladı geriye doğru koşarak gelen diğer araçları uyarmaya çalışıyordu ben ne olduğunu anlamaya çalışıyorum arabayı çalıştırdım ama araba hareket etmiyor allaha yalvarıyorum biri bana çarpmasın diye arkadan kamyonlar otobüsler en düşük sürati 100 le geliyor manevra yapıp sağımdan solumdan geçiyorlar onların hayatlarınıda tehlikeye atıyorum ama araba hala hareket etmiyor,fren pedalı taş gibi sertti pompala pompala bir süre sonra açıldı zorda olsa sağdaki emniyet şeridine çekebildim ama yaşadığım o dakikaları bir allah bir ben biliyorum kendi canımı değil çocuklarımı sadece çocuklarımı düşündüm.
benim herhangi bir hatam olmadan bu araba canlarıma mal oluyordu,sadece bizlerin değil başka insanlarında hayatlarını tehlikeye attı,bizi kurtaran tek şeyse önce allah sonrada kardeşim ve hemen torpidoda elimizin altında duran el feneriydi.
kendiliğinden fren yapan arabayı ilk defa duyuyorum,şimdi bu arabanın hakkı benzin döküp yakmakmı yoksa hemen satmakmı?

-------------
Peugeot 206 look 1.4 dizel

Cevaplar:
Mesajı Yazan: westun
Mesaj Tarihi: 20 Ağustos 2012 Saat 12:18
Çok  geçmiş olsun hemşerim ya ALLAH korusun...satmak iyi olmaz aynısı arabayı alanın başına gelebilir..en iyisi saglam bir tamirci ustasına göstermek , çözümü bulmak onarmak...sonrada isteye baglı olarak satmak...diye düşünüyorum..

Mesaj Tarihi: 20 Ağustos 2012 Saat 12:21
Orjinalini yazan: westun westun Yazdı:

Çok  geçmiş olsun hemşerim ya ALLAH korusun...satmak iyi olmaz aynısı arabayı alanın başına gelebilir..en iyisi saglam bir tamirci ustasına göstermek , çözümü bulmak onarmak...sonrada isteye baglı olarak satmak...diye düşünüyorum..
geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkürler,parasına ihtiyacım olmasa emin olun benzin döker yakardım.

-------------

Mesajı Yazan: fexzi
Mesaj Tarihi: 20 Ağustos 2012 Saat 12:22
çok geçmiş olsun okurken bile ürpertici yaşanması kim bilir nasıl olabilir,büyük geçmiş olsun.

-------------
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp

Mesajı Yazan: westun
Mesaj Tarihi: 20 Ağustos 2012 Saat 12:23
Haklısın , dogrudur...

Mesajı Yazan: ahmetismet
Mesaj Tarihi: 20 Ağustos 2012 Saat 12:24
Geçmiş olsun hocam, bence yaptır sat, satarken de alıcıya durumu belirt.. 

-------------
neverThere
Yeni Astra HB 1.4 Turbo 140hp Active Select Sport 2013

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 20 Ağustos 2012 Saat 12:25
Öncelikle geçmiş olsun. 

Normal şartlarda bu olayın olması imkansızdır çünkü aracın fren yapması için bir kuvvet (frene basmak gibi) kuvvet gereklidir. Araç bu kuvveti kendi kendisine üretemez. sistemde bir sorun olsa basınç düşer bu seferde fren tutmaz ama yine de böyle bir sorun olması çok düşük ihtimal. 

Aracı hareket ettireceğiniz zaman frenin çok sert olduğunu söylemişsiniz. Bu durumda frenin hidrolik sistemi akla geliyor. Fren merkezindede sorun oluşmuş olabilir. 

Aracın fren bakımlarını ve kontrollerini en son ne zaman yaptırdınız? Yaptırdığınız usta güvenilir birisi mi? Normalde sizin de dediğiniz gibi benim de ilk kez duyduğum bir şey. Buradaki sorunu bakımı yaptırmayan da ya da bakım yapılıyorsa da yapan ustada aramak gerekiyor benim fikrim.

Umarım tekrarı olmaz, tekrar geçmiş olsun..

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 20 Ağustos 2012 Saat 12:27
ben arabamın bakımlarını zamanında aksatmadan gerektiği gibi yaparım,freni tutmayan freni boşalan araba çok duydumda kendiğinden fren yapıp duran arabayıda ilk defa duydum gördüm eminim bu dünyada başka kimsenin başına gelmemiştir böyle bi arıza.kırmızı ışıkta beklerken 1 ay önce bi araba bana arkadan çarpmıştı daha 3 gün önce servisten aldım arabayı ama arabadaki sorunum sadece bagaj kapağı ve içeri göçen bagajdı yani kaporta işçiliği yapıldı mekanik sorunum yoktu ama yinede o kazayla bu arızanın ilgisi varmı diye düşünmüyor değilim?

-------------

Mesaj Tarihi: 20 Ağustos 2012 Saat 12:30
geçmiş olsun dilekleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum,umarım bu durum hiçkimsenin başına gelmez.

-------------

Mesajı Yazan: monur
Mesaj Tarihi: 20 Ağustos 2012 Saat 12:33
Değerli arkadaşım öncelikle çok çok geçmiş olsun,allah beterinden saklasın. Aynı durum bir arkadaşımın başına gelmişti,aracı Ford Focus C-Max di ve 4 takla attı araç ile. Yapılan inceleme sonucu düz yolda giderken birden ön lastiklerin kilitlemesi akslarla alakalı çıkmıştı ve Ford firmasına açtığı yüklü tazminat davasını 23 ayda kazanmıştı.

-------------
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı

Mesaj Tarihi: 20 Ağustos 2012 Saat 12:39
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

Öncelikle geçmiş olsun. 

Normal şartlarda bu olayın olması imkansızdır çünkü aracın fren yapması için bir kuvvet (frene basmak gibi) kuvvet gereklidir. Araç bu kuvveti kendi kendisine üretemez. sistemde bir sorun olsa basınç düşer bu seferde fren tutmaz ama yine de böyle bir sorun olması çok düşük ihtimal. 

Aracı hareket ettireceğiniz zaman frenin çok sert olduğunu söylemişsiniz. Bu durumda frenin hidrolik sistemi akla geliyor. Fren merkezindede sorun oluşmuş olabilir. 

Aracın fren bakımlarını ve kontrollerini en son ne zaman yaptırdınız? Yaptırdığınız usta güvenilir birisi mi? Normalde sizin de dediğiniz gibi benim de ilk kez duyduğum bir şey. Buradaki sorunu bakımı yaptırmayan da ya da bakım yapılıyorsa da yapan ustada aramak gerekiyor benim fikrim.

enson 4 teker fren balatalarını ve yağını 4 ay önce arabayı ilk aldığımda değiştirdim,sanayideki herhangibir peugeot servisine yaptırdım şimdiye kadarda sorunsuz bir şekilde kullandım frenle ilgili hiçbir sorunum olmadı,zaten o olaydan sonra önümde daha 100 km yol vardı ve yine sorunsuz araba yürüdü,kaput altında  ve arabanın altında gözle görebileceğim herşeyi inceledim anormal hiçbişey yoktu halende yok sorun neydi ne oldu bende anlamadım.

-------------

Mesaj Tarihi: 20 Ağustos 2012 Saat 12:54
Orjinalini yazan: monur monur Yazdı:

Değerli arkadaşım öncelikle çok çok geçmiş olsun,allah beterinden saklasın. Aynı durum bir arkadaşımın başına gelmişti,aracı Ford Focus C-Max di ve 4 takla attı araç ile. Yapılan inceleme sonucu düz yolda giderken birden ön lastiklerin kilitlemesi akslarla alakalı çıkmıştı ve Ford firmasına açtığı yüklü tazminat davasını 23 ayda kazanmıştı.
çok teşekkür ederim rabbim sizlerden uzak etsin demekki benden daha kötü duruma düşebilenlerde varmış halime şükrediyorum zaten,benim arabada abs yok bu sebebten 4 lastik birden kitledi.

-------------

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 20 Ağustos 2012 Saat 13:29
Geçmiş olsun dostum, bende ilk defa duyuyorum böyle bir olayı

Mesajı Yazan: mustafah
Mesaj Tarihi: 20 Ağustos 2012 Saat 13:37
Cidden olay çok enteresan Allah yardımcınız olmuş Shocked Tamir sonrası serviste araca ne yapıldığına bir bakmak lazım. Ayrıca fren sertliği öncelikle servofren diye tabir edilen westinghouse mekanizmasındaki bir arızaya bağlı olabilir. Normalde araç hızlanıp hareket ettikçe motor bu parçayı güçlü fren yapabilmesi için besler. Motor yeterli vakum vermediği zaman fren pedalı sertleşmeye başlar ve fren gücü zayıflar. Westinghouse'un içerisinde araç stop ettiğinde her ihtimale karşı aracı durdurmayı sağlayacak az miktar vakum vardır. Sanki sizin araçta bir anda westinghouse'a giden vakum kesilmiş ve bu durumda westinghouse son kalan hava ile acil durum olarak içindeki vakum ile frenleri kilitlemiş ve bir süre öyle kalmış olabilir. Frenlerin olay sonrasında taş gibi kesilmesinin nedeni bu olabilir. Aracı servise götürdüğünüzde westinghouse'un vakum değerlerini ölçsün, ayrıca motordan westinghouse'a giden check-valfi de kontrol ettirsin. Belki check valf arızalı olduğu için kısa bir süreliğine vakumu vermediğinden westinghouse'in arıza yapmasına neden olabilir. Benim düşüncelerim bunlar Wink

-------------
Artık PUG yok!!

Mesaj Tarihi: 20 Ağustos 2012 Saat 13:38

Öncelikle geçmiş olsun. 

Fren bakımı durumuna kesinlikle katılıyorum, en son frenler detaylı olarak ne zaman incelendi?

-------------
Artık PUG yok!!

Mesajı Yazan: Kadir
Mesaj Tarihi: 20 Ağustos 2012 Saat 13:59
Geçmiş olsun. Normalde bakım kitapçıklarında 2yıl ya da 60000km de bir fren hidrolik yağının değişmesi gerektiği yazıyor fakat genellikle fren sistemindeki bir arızadan dolayı hidroliğin boşalması haricinde  buna dikkat edilmiyor...

-------------
Peugeot 206+ 1.4HDI Urban Move 2012

Mesaj Tarihi: 20 Ağustos 2012 Saat 14:05
Orjinalini yazan: mustafah mustafah Yazdı:

Öncelikle geçmiş olsun. 

Fren bakımı durumuna kesinlikle katılıyorum, en son frenler detaylı olarak ne zaman incelendi?
enson 4 teker fren balatalarını ve yağını 4 ay önce arabayı ilk aldığımda değiştirdim,sanayideki herhangibir peugeot servisine yaptırdım şimdiye kadarda sorunsuz bir şekilde kullandım frenle ilgili hiçbir sorunum olmadı,zaten o olaydan sonra önümde daha 100 km yol vardı ve yine sorunsuz araba yürüdü,kaput altında  ve arabanın altında gözle görebileceğim herşeyi inceledim anormal hiçbişey yoktu halende yok sorun neydi ne oldu bende anlamadım.Ayrıca fren ve sistemiyle ilgili sorunlarda tutmayan frenle karşılaştık veya duyduk ama sorun sebebiyle tutan fren ne duyduk nede gördük.

-------------

Mesaj Tarihi: 20 Ağustos 2012 Saat 14:12

Cidden olay çok enteresan Allah yardımcınız olmuş Shocked Tamir sonrası serviste araca ne yapıldığına bir bakmak lazım. Ayrıca fren sertliği öncelikle servofren diye tabir edilen westinghouse mekanizmasındaki bir arızaya bağlı olabilir. Normalde araç hızlanıp hareket ettikçe motor bu parçayı güçlü fren yapabilmesi için besler. Motor yeterli vakum vermediği zaman fren pedalı sertleşmeye başlar ve fren gücü zayıflar. Westinghouse'un içerisinde araç stop ettiğinde her ihtimale karşı aracı durdurmayı sağlayacak az miktar vakum vardır. Sanki sizin araçta bir anda westinghouse'a giden vakum kesilmiş ve bu durumda westinghouse son kalan hava ile acil durum olarak içindeki vakum ile frenleri kilitlemiş ve bir süre öyle kalmış olabilir. Frenlerin olay sonrasında taş gibi kesilmesinin nedeni bu olabilir. Aracı servise götürdüğünüzde westinghouse'un vakum değerlerini ölçsün, ayrıca motordan westinghouse'a giden check-valfi de kontrol ettirsin. Belki check valf arızalı olduğu için kısa bir süreliğine vakumu vermediğinden westinghouse'in arıza yapmasına neden olabilir. Benim düşüncelerim bunlar Wink
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler,en kısa zamanda bu dediklerinize ve fren sistemine detaylıca baktırıcam inşallah,peki bu ilk defa benimmi başıma geliyor yoksa daha önceden böyle bir olay duydunuzmu?

-------------

Mesajı Yazan: Kadir
Mesaj Tarihi: 20 Ağustos 2012 Saat 14:53
Bu şekilde değilde bunun farklı bir versiyonu arkadaşımın başına gelmişti. Hyundai starex te frenler aniden kiteleme şeklinde değilde ön balatalar sıkılı kalıyormuş ve araçta aşırı bir titreme meydana geliyormuş. Dolayısıyla frenlerde ısınma ve yanık kokusu geliyor demişti.

-------------
Peugeot 206+ 1.4HDI Urban Move 2012

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 20 Ağustos 2012 Saat 16:00
Gecmis olsun. Allah korumus.

Mesajı Yazan: EErgul
Mesaj Tarihi: 21 Ağustos 2012 Saat 00:03
Allah korumuş gerçekten çok şükredin. 
yerinizde olsam yetkili serviste aracı yaptırdıysanız 2 gün önce, gidip bir hesap sorardım. hatta tazminat davası açmaya kadar bile gidebilirdim. ucuz atlatmışsınız

-------------
206 CC 1.6 16V 110 HP Roland Garros
2004 Model

Mesajı Yazan: Femida
Mesaj Tarihi: 21 Ağustos 2012 Saat 00:26
Arkadaşım Cenab-ı allah korumuş.... Olaylar gözümün önünden film şeridi gibi geçti.. Çok geçmiş olsun kardeşim..

-------------
2013 VolksWagen Comfortline Polo

Mesajı Yazan: jiyanxese
Mesaj Tarihi: 21 Ağustos 2012 Saat 00:50
geçmiş olsun

-------------
peugeot 307,2003 XT

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 21 Ağustos 2012 Saat 10:09

değerinin ne olması gerekli nasıl anlıyacağız anormal bir durum olduğunu sanayi insanı anlarmı yoksa illa servise mi götürmemiz gerekli herkesin ölçebileceği bir şey olmasa gerek?

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 21 Ağustos 2012 Saat 11:05
Orjinalini yazan: Çetinler Çetinler Yazdı:

Öncelikle geçmiş olsun. 

enson 4 teker fren balatalarını ve yağını 4 ay önce arabayı ilk aldığımda değiştirdim,sanayideki herhangibir peugeot servisine yaptırdım şimdiye kadarda sorunsuz bir şekilde kullandım frenle ilgili hiçbir sorunum olmadı,zaten o olaydan sonra önümde daha 100 km yol vardı ve yine sorunsuz araba yürüdü,kaput altında  ve arabanın altında gözle görebileceğim herşeyi inceledim anormal hiçbişey yoktu halende yok sorun neydi ne oldu bende anlamadım.Ayrıca fren ve sistemiyle ilgili sorunlarda tutmayan frenle karşılaştık veya duyduk ama sorun sebebiyle tutan fren ne duyduk nede gördük.

açıkcası yazınızı ilk okuduğumda aklıma aracın altında bulunan ve frenlere hidroliği eşit olarak dağıtan "westinghouse" dediğimiz fren merkezi geldi. Biz fren pedalına bastığımızda lastiklere eşit şekilde dağıtıyor.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 21 Ağustos 2012 Saat 13:50
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Gecmis olsun. Allah korumus.
çok teşekkür ederim rabbim dostlardan uzak etsin.

-------------

Mesaj Tarihi: 21 Ağustos 2012 Saat 13:51
Orjinalini yazan: EErgul EErgul Yazdı:

Allah korumuş gerçekten çok şükredin. 
yerinizde olsam yetkili serviste aracı yaptırdıysanız 2 gün önce, gidip bir hesap sorardım. hatta tazminat davası açmaya kadar bile gidebilirdim. ucuz atlatmışsınız
evet gerçekten allah korudu verilmişsadakamız varmış,özel serviste yaptırmıştım ama 3-4 ay oldu onların kabahati olduğunu sanmıyorum çünki bu süre zarfında sorunsuz kullandım.

-------------

Mesaj Tarihi: 21 Ağustos 2012 Saat 13:52
Orjinalini yazan: Femida Femida Yazdı:

Arkadaşım Cenab-ı allah korumuş.... Olaylar gözümün önünden film şeridi gibi geçti.. Çok geçmiş olsun kardeşim..
çok teşekkür ederim çok çok sagolun rabbim kimsenin başına böyle bir olay vermesin yinede ben çok ucuz atlattım

-------------

Mesaj Tarihi: 21 Ağustos 2012 Saat 13:53
Orjinalini yazan: jiyanxese jiyanxese Yazdı:

geçmiş olsun
çok teşekkür ederim çok sagolun

-------------

Mesaj Tarihi: 21 Ağustos 2012 Saat 13:57

Öncelikle geçmiş olsun. 

açıkcası yazınızı ilk okuduğumda aklıma aracın altında bulunan ve frenlere hidroliği eşit olarak dağıtan "westinghouse" dediğimiz fren merkezi geldi. Biz fren pedalına bastığımızda lastiklere eşit şekilde dağıtıyor.

batram dolayısıyla heryer kapalı bu sebebten dolayı sadece bilgi almak için bir ustayı aradım olayı anlattım hidrolik yağını püskürten memenin ucuna pislik gelmiş bu sebebten püskürttüğü yağı tekrar içeri alamamıştır milyonda bir ihtimal ama daha öncede duymuştum dedi.bayramdan sonra bakıcaz artık bi çaresine.

-------------

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 21 Ağustos 2012 Saat 14:07
geçmiş olsun

Mesajı Yazan: deme
Mesaj Tarihi: 21 Ağustos 2012 Saat 14:37
çok geçmiş olsun otomotik vites araçta bizzat kendim de yaşadım. vitezle alakalı olabilir

-------------
307 1.6 xt 110 luk manuel şeytan kırmızısı

Mesajı Yazan: ufuk91
Mesaj Tarihi: 21 Ağustos 2012 Saat 16:56
çok çok geçmiş olsun okurken tüylerim ürperdi zor bir durum bir yandan çocuğunuzun eşinizin can güvenliği tehlikede aynı sırada arabayı çalıştırmaya çabalıyorsunuz yaşadığınız panik ve eşinizin çocuğunuzun gözlerindeki korkuyu görmek cabası, allah korumuş yine kardeşinizin soğukkanlılığını da tebrik etmek lazım. düşük bir hızda olsanız neyse, hızla akan bir trafikte en sol şeritte kalmak kadar kötüsü olamaz heralde...

-------------
Roland Garros 2000 1.6 8v 90bg

Mesaj Tarihi: 21 Ağustos 2012 Saat 18:33

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler,en kısa zamanda bu dediklerinize ve fren sistemine detaylıca baktırıcam inşallah,peki bu ilk defa benimmi başıma geliyor yoksa daha önceden böyle bir olay duydunuzmu?

Araç sizin gibi uzun süre hareket halinde iken böyle bir olay duymadım, otomatik bir şanzımanda şanzıman arızasından kilitleme olayı duydum Shocked araç kendini bir anda p'ye almış başka marka bir araçta...

-------------
Artık PUG yok!!

Mesaj Tarihi: 21 Ağustos 2012 Saat 18:37
Orjinalini yazan: ibrahim.kut ibrahim.kut Yazdı:

değerinin ne olması gerekli nasıl anlıyacağız anormal bir durum olduğunu sanayi insanı anlarmı yoksa illa servise mi götürmemiz gerekli herkesin ölçebileceği bir şey olmasa gerek?

Normal sanayi ustalarında bulunan bir cihaz değil, fren üzerine uzmanlaşmış yerlerde yada yetkili servislerde bulunuyor. 

-------------
Artık PUG yok!!

Mesajı Yazan: falan
Mesaj Tarihi: 21 Ağustos 2012 Saat 19:41
arkadaşim çok geçmiş olsun.. acaba vites geçişlerinde bir hata yapmiş olabilirmisin?

-------------
2000 mod 206xr 1.4 8 valf 140000km benzin+lpg manuel

Mesajı Yazan: AydinBeyol
Mesaj Tarihi: 21 Ağustos 2012 Saat 22:49
çok geçmiş olsun. allaha şükür size ve başkalarına birşey olmamış.

-------------

Mesaj Tarihi: 23 Ağustos 2012 Saat 15:55
Orjinalini yazan: cigdemilker cigdemilker Yazdı:

geçmiş olsun
çok teşekkür ederim

-------------

Mesaj Tarihi: 23 Ağustos 2012 Saat 15:56
Orjinalini yazan: deme deme Yazdı:

çok geçmiş olsun otomotik vites araçta bizzat kendim de yaşadım. vitezle alakalı olabilir
benim araba otomatik vites değil bu sebebten dolayı vitesle alakalı olduğunu sanmıyorum zaten 4 teker kitledi

-------------

Mesaj Tarihi: 23 Ağustos 2012 Saat 15:57
Orjinalini yazan: ufuk91 ufuk91 Yazdı:

çok çok geçmiş olsun okurken tüylerim ürperdi zor bir durum bir yandan çocuğunuzun eşinizin can güvenliği tehlikede aynı sırada arabayı çalıştırmaya çabalıyorsunuz yaşadığınız panik ve eşinizin çocuğunuzun gözlerindeki korkuyu görmek cabası, allah korumuş yine kardeşinizin soğukkanlılığını da tebrik etmek lazım. düşük bir hızda olsanız neyse, hızla akan bir trafikte en sol şeritte kalmak kadar kötüsü olamaz heralde...
çok teşekkür ederim,şükürler olsunki kardeşim yanımdaydı,bundan daha kötüsü sol şeritten arabanın hiç hareket etmemesi olurdu heralde :)) neyseki 5 dakika sonra hareket etti.

-------------

Mesaj Tarihi: 23 Ağustos 2012 Saat 15:59
Orjinalini yazan: falan falan Yazdı:

arkadaşim çok geçmiş olsun.. acaba vites geçişlerinde bir hata yapmiş olabilirmisin?
hayır,çünki o esnada vites değiştirmiyordum 5. vitesde sabit gazla gidiyordum muhtemelen frenle alakalı.

-------------

Mesaj Tarihi: 23 Ağustos 2012 Saat 16:01
Orjinalini yazan: AydınBeyol AydınBeyol Yazdı:

çok geçmiş olsun. allaha şükür size ve başkalarına birşey olmamış.
çok teşekkür ederi,istemeyerekte olsa başka insanlarında hayatı tehlikeye girmişti,Allah korudu.

-------------

Mesajı Yazan: MemoTech
Mesaj Tarihi: 23 Ağustos 2012 Saat 17:30
Çok geçmiş olsun Allah korumuş güzel kardeşim. 
Allah ne bir daha sana nede hiç kimseye böyle bir olay göstermesin inşallah. 

-------------
PEUGEOT 308 SW HDi PANORAMIC PREMIUM PACK   (2009 KÖPEKBALIĞI GRİ)

Mesajı Yazan: raikkonen76
Mesaj Tarihi: 23 Ağustos 2012 Saat 19:50
Çok çok geçmiş olsun sana ve ailene.. Allah korumuş..senin yerine kendimi koydum..çok fena..sonuçta hepsi kul yapımı.. mutlaka hata payı var.. ama kesinlikle araştır derim ben..

-------------
2006 Model 206 Feline

Mesajı Yazan: black_rock
Mesaj Tarihi: 23 Ağustos 2012 Saat 22:06
Çok geçmiş olsun Allah korumuş inan,arkadaki seyir halındekı araclarda acemi sürücülerde olabılırdı tekrardan gecmiş olsun.

-------------
206 X-Line 2004 benzin+lpg

Mesajı Yazan: elsoberano
Mesaj Tarihi: 24 Ağustos 2012 Saat 00:40
Çok geçmiş olsun Allah daha beterinden korusun.

-------------
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON

Mesajı Yazan: peugeotefe
Mesaj Tarihi: 24 Ağustos 2012 Saat 00:51
Arka frenler mi kitledi ön fren lermi ? durduk yere fren kitlemesi görülmemiş bir arıza.Çok büyük geçmiş olsun.Kusura bakmayın ama bunda sizinde suçunuz var aracınıza bakım yaptırmadan yola çıkmamalısınız fren balatlarınızı 4 ay önce değiştirebilirsiniz ama fren balatalarınız yeni diye kampanalarda yeni olarak değil fren merkezide yeni olacak değil aracınız %90 arka fren merkezi kitlemiştir sizde fren pedalına üst üste basınç yaptığınız zaman açılmıştır.

-------------
PEUGEOT YEDEK PARÇA TAMİR BAKIM SERVİSİ

Mesaj Tarihi: 24 Ağustos 2012 Saat 14:13
Orjinalini yazan: peugeotefe peugeotefe Yazdı:

Arka frenler mi kitledi ön fren lermi ? durduk yere fren kitlemesi görülmemiş bir arıza.Çok büyük geçmiş olsun.Kusura bakmayın ama bunda sizinde suçunuz var aracınıza bakım yaptırmadan yola çıkmamalısınız fren balatlarınızı 4 ay önce değiştirebilirsiniz ama fren balatalarınız yeni diye kampanalarda yeni olarak değil fren merkezide yeni olacak değil aracınız %90 arka fren merkezi kitlemiştir sizde fren pedalına üst üste basınç yaptığınız zaman açılmıştır.
araba fren yaptığı esnada ben motorun yığılma sesini duydum yani sanki 5.vitesten 2. vitese atmış gibi bi sesti bizim arabalarda önden çekişli olduğuna göre ve ben motorun yığılma sesini duyduğuma göre ön tekerlerinde kitlemiş olması gerekiyor diye düşünüyorum,frenlerden dolayı bakıma girdiğinde ustaya ne gerekiyorsa yapılmasını söylemiştim demekki usta kampanaların değişmesi gerekmediğini düşünmüş bu sebebten dolayı kendimin suçlu olmadığını düşünüyorum.

-------------

Mesaj Tarihi: 24 Ağustos 2012 Saat 14:14
Orjinalini yazan: MemoTech MemoTech Yazdı:

Çok geçmiş olsun Allah korumuş güzel kardeşim. 
Allah ne bir daha sana nede hiç kimseye böyle bir olay göstermesin inşallah. 

iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür ederim sağolun.

-------------

Mesaj Tarihi: 24 Ağustos 2012 Saat 14:16
Orjinalini yazan: raikkonen76 raikkonen76 Yazdı:

Çok çok geçmiş olsun sana ve ailene.. Allah korumuş..senin yerine kendimi koydum..çok fena..sonuçta hepsi kul yapımı.. mutlaka hata payı var.. ama kesinlikle araştır derim ben..
çok teşekkür ederim,evet hepsi kul yapımı ve hayatımız pamuk ipliğine bağlı,ve bir erkeğin ayrılamayacağı tek kız KIZI.kızımda arka koltuktaydı.

-------------

Mesaj Tarihi: 24 Ağustos 2012 Saat 14:17
Orjinalini yazan: black_rock black_rock Yazdı:

Çok geçmiş olsun Allah korumuş inan,arkadaki seyir halındekı araclarda acemi sürücülerde olabılırdı tekrardan gecmiş olsun.
çok teşekkür ederim,çok şükürki arkadaki diğer araçlarda soğuk kanlılıklarını korudular.

-------------

Mesaj Tarihi: 24 Ağustos 2012 Saat 14:18
Orjinalini yazan: elsoberano elsoberano Yazdı:

Çok geçmiş olsun Allah daha beterinden korusun.
çok teşekkür ederim çok sağolun rabbim hepimizi korusun.

-------------

Mesajı Yazan: kuantum
Mesaj Tarihi: 04 Eylül 2012 Saat 14:26
buna benzer olaylardan çok fazla insan trafik kazasında hayatını yitirdi. acaba sorun bu muydu ki? 
http://www.harabe.net/topic/13389-otomobil-ani-fren-yapynca-tir-ezdi/" rel="nofollow - http://www.harabe.net/topic/13389-otomobil-ani-fren-yapynca-tir-ezdi/

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net