![]() |
|
Klima kapanıp açılıyor! |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
sukur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Şubat 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 159 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2012 Saat 11:32 |
Herkese iyi haftalar arkadaşlar. Bu sabah aracımda bir şey farkettim. Dur kalk yaparken Klima açıkken çıt diye bir ses geliyor Klima motoru duruyor. Gaza basıyorum yine ikinci bir çıt ve Klima motoru ( Ya da kompresörü) işte o aracı titreten ne ise tekrar açılıyor. Aracım yeni olduğu için bilemiyorum. Bu normal bir durum mudur? Bunu yaşadığım sırada Araç harareti 80 idi... |
|
PUG 206 1.4 XR 2000 BORDO
|
|
![]() |
|
toga406 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sitede bu konu ile ilgili makale vardı. basıma geldi bende de sıcaklık ile alakalı bişey gazla değil
aracın içi fazla ısınınca yapıyuor kronik pejo hatası bence. üretimden kaynaklı bir devre hatası fransa bizden soguk değil mi gelince araç sıcak yere sapıtıyor |
|
![]() |
|
toga406 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
senin için forumdaki linki de vereyim aradım buldum
faydfalı olur umarım |
|
![]() |
|
sukur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Şubat 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 159 |
Çok teşekkür ederim. Okuyayım soracğaım birşey olursa yine yazarım Toga406
|
|
|
|
![]() |
|
ibrahim YILDIZAK ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2010 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 753 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibrahim YILDIZAK
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu verilen link'le arkadaşın anlattığı bambaşka şeyler. Bu link'teki uygulama dijital klimalar'ın baze devirlerde çalışmama ya da oradaki transistör ısınınca klimanın hiç çalışmama sorunuyla ilgilidir. |
|
01 COA 084 ARh(+) |
|
![]() |
|
ibrahim YILDIZAK ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2010 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 753 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibrahim YILDIZAK
Araç rölantideyken giriş çıkış yapıyorsa (sürekli çat çut ses duyuyorsanız) Bu gazın fazla olmasından kaynaklanır. Size tavsiyem gazı manuel elindeki saat şeklindeki şeyle yapanlardan değil dijital olarak bu işi yapan peugeot bayilerinde yaptırmanızdır.
|
|
01 COA 084 ARh(+) |
|
![]() |
|
[/QUOTE] Araç rölantideyken giriş çıkış yapıyorsa (sürekli çat çut ses duyuyorsanız) Bu gazın fazla olmasından kaynaklanır. Size tavsiyem gazı manuel elindeki saat şeklindeki şeyle yapanlardan değil dijital olarak bu işi yapan peugeot bayilerinde yaptırmanızdır.[/QUOTE]
Evet böyle birşey bekliyordum İbrahim bey. Önce bir yere bastırdım. sonra sağ taraf soğutmamaya başladı. Baktırdım yeniden kaçak olduğu için yapar dediler. Ardından Başka bir özel Pejo servise verdim ve dedim kaçak varmış Gaz basıp kaçakları iptal edelim dedim. Aracı alırken gaz kaçağı siboplardanmış giderdik dediler. DEmek ki çok basmışlar. Peki şimdi napmam lazım. Gazın birazını boşalttırayım mı? Zarar verir mi klima motoruna |
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibrahim YILDIZAK
Tam olarak kaç bar gaz basılır bilmiyorum.Dijital makineyle batırın gazınızı diğer manuel cihazlar pek doğru değer vermiyor. Motora zarar verir muhtemelen sürekli gir çık yapar çünkü.
Düzenleyen ibrahim YILDIZAK - 14 Ağustos 2012 Saat 18:47 |
|
01 COA 084 ARh(+) |
|
![]() |
|
ozaannn ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ekim 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 721 |
Ayni sorun bendede var anladigim kadariyla sag torpido gozunun altindan geliyor sanki ses cit cit bi aciliyor bi kapaniyor gibi arac 206 gaz bitmisti bitmeden oncede vardi ses tekrar gaz bastirdim ama sese baktirmadim hic aklima gelmedi daha dogrusu neyse klimada gaz yokken de yapiyordu gaz doldurttum yine yapiyor sanirim
Senin sorununda gazla alakali degil bende bu hafta ici baktirmayi dusunuyorum sen benden once yaptirirsan bu konu uzerinden paylasim yaparsan sevinirim |
|
ozaann
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibrahim YILDIZAK
gaz yoksa da yapar giriş çıķış ama fazlaysa daha çok yapar torpido'dan gelmiyor sizib seste klima kompresorunden geliyor kaputun sag tarafında oldugundan siz oradan geldigini saniyorsunuz.
|
|
01 COA 084 ARh(+) |
|
![]() |
|
Dostum ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2011 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 72 |
Arkadaşlar aynı sorunu yukarıdaki linte bende dile getirmiştim.Benim araçta da aynı sorun var,ama bir çözüm bulmadık.Anladığım kadarıyla bezinli araçlarda rolanti motoru ile alakalı olabilir deniliyor,ancak benim araç dizel ve rolanti ayarı bsi tarafından otomatik düzenleniyormuş,bsi ye de müdahale edilemiyormuş dışarıdan,nasıl iş bu anlamadım...
|
|
![]() |
|
ozaannn ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ekim 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 721 |
Bende bi elektrikci var klima iside yapiyor mucit gibi bisey gel bakalim buluruz dedi ve dediyse mutlaka nedenini bulur biliyorum sabaha kadar ugrasir bulur yarin gidicem nasil oldugunu neden oldugunu burdan yazarim tekrar
|
|
ozaann
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |