![]() |
|
otomatik vites |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
secur73 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Mart 2012 Konum: MANİSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 206 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2012 Saat 01:46 |
arkadaşlar arabamın sorunu geri vitese atınca(güp)diye bir vuruntu oluyor akabinde firenden ayağımı çekince harekete geçmeden önce sanki ciyk diye bir lastik sesi gibi ses geliyor.nedeni nedir?? Arabamın performansında bir şey yok diğer vites geçişleri çok yumuşak..
|
|
2003 peugeot 307 xt premium
|
|
![]() |
|
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Araç soğukken bu vuruntu az,sıcakken çokmu? AL4 lerin hepsinde geri vitese takınca çok hafif bir vuruntu olur bu normal ama çok sertse sorunlu demektir.
-Aracın direksiyonunu sola çevirip vitesi R ye takın ve vuruntuyu gözlemleyin (motor sıcakken) -Aynı işlemi ters yönde deneyin -Vitesi P den değilde N den R ye alın (vuruntu azalır) 3 sebebi var; 1-Motor üst kulağı (genelde kopuyor ustanız motoru alttan krikoya alıp kontrol etsin) 2- Şanzıman takozunun traves e bağlantı yeri (ön kısmında sıkıntı gözükmesede arkası genelde yamulmuş oluyor) 1 ay evvel ben değiştirdim burcu yamultmuş 3-şanzıman içindeki burçlardan kaynaklı Eğer şanzıman iç burçlarından değilse ki zayıf bir ihtimaldir, 1 ve 2 maddelerdeki sorunun hepsi çıksa bile 100 TL yi geçmeyen bir masrafı olur size, ama şanzıman içindekiler çıkarsa geçen forumda bir arkadaş değiştirtti 700 TL ye mal olmuş (şanzıman inmesi gerekmiyor yan kapaktan değişebiliyor) Edit: Sağ aks üzerinde bağlı alt kulağının içinde (gözle görülür) bir rulman var ses bundan da geliyor olabilir.
Düzenleyen monur - 12 Ağustos 2012 Saat 02:05 |
|
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Vuruntunun ve ciyk sesinin kaynagi ayni yer olmayabilir. Egzos sisteminizde ya da katalitik konvertorde degisim yapilmis ise buyuk ihtimalle ses egzos flansindan geliyordur.
|
|
![]() |
|
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
Hayır değil Koliva şimdi hatırladım ![]() Sorunu %90 bu bilya.
|
|
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Düzenleyen bycem - 12 Ağustos 2012 Saat 13:44 |
|
![]() |
|
secur73 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Mart 2012 Konum: MANİSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 206 |
sorun bilya demişsin araç konusunda acemiyim benim şimdi nasıl bir yol izlemem gerekiyor aciliyeti varmı...
|
|
2003 peugeot 307 xt premium
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |