![]() |
|
206 Otomatik Şanzıman - NET SORUN - |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |||
ysndrsn ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Temmuz 2013 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 54 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2013 Saat 08:36 |
||
Yardim edebilecek kimse yok mu
|
|||
![]() |
|||
ysndrsn ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Temmuz 2013 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 54 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Soyle bir sorun var m ye aliyorum fakat 1 e gecmiyor o yuzden kaldiramiyorum arabayi. Ama bu daha oncede boyleydi. Ben mi bilmiyorum acaba m de kaldirmayi. Araci alali 2 ay olmadi
|
|||
![]() |
|||
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
||
M'ye geçiyor demişsiniz manuel 1'e alıp ilerleyemiyomusunuz?
|
|||
![]() |
|||
||
Cevabiniz icin tesekkur ederim. Ancak bitaz daha yardimci olursaniz ii olur. Arac parkettik yarim saat sonra calistirdim tekrar. D ye alip hareket etmeyi bekliyordum ancak d yerine geldigi halde vites kolu ekranda hala n yaziyor. Ve n ile d arasindada manuel vitesmis gibi bosluk var. Nedir acaba sorun
|
|||
![]() |
|||
msertkol ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Eylül 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
||
İyi akşamlar. Endişe duymayın, yağ fazla ısınmıştır. Biraz bekleyin, yarın yine denersiniz. Belki de fren müşürü falan takılmıştır. Ona bakın, P den D ye geçmede önemli rol oynuyor. Bir de kaputu açıp vites kontrolü şanzımanın üzerine bağlı mı ona bakın. Mesela kedi girer, bir şeyler taşır yiyecek falan. Onlar telin hareketini engeller.
İyi akşamlar... |
|||
307
2005 Model XR Otomatik 204500km - BRC Sıralı Sistem |
|||
![]() |
|||
||
Cok acil yardim bekliyorum. Peugeot 206 2006 model otomatik vites. Hersey normaldi araci parkettim bir saat sonra geldim vites m n r p ye geciyor fakat d ye gecmiyor ileri gidemiyorum. Sorun nedir acaba yardimci olur musunuz .
|
|||
![]() |
|||
mustafah ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Temmuz 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 126 |
||
Anladım
![]() ![]() |
|||
Artık PUG yok!!
|
|||
![]() |
|||
sukur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Şubat 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 159 |
||
Üstad aracımda düzelen şeyler de var düzelmeyenler de... Hemen açayım. Aracımın motor soğukken şanzımanı korumaya alma ( ile birlikte Kar ve Spor mod ışıklarının sırayla yanıp hata vermesi) sorunu çözüldü. Araç arıza vermiyor. Açık söyleyeyim çekişte de pek bir değişiklik olmadı. Yani araç arıza vermediği zamanlarda şuanki giib çekiyordu. Hallolmayan sorunum ise, Araç trafikte çok ısındığı zaman ( Hararet 80 ve üzeri olduğunda ) dur kalklarda şunu yapıyordu. Duruyorum diyelim. Kalkış için gaza bastığımda araç boştaymış gibi bağırıyor ama hareket almıyor ve 1-2 saniye içinde TAK diye aniden vitese geçip sanki arkadan bir araba vurmuş gibi kalkıyor. Normal seyirlerde araç 80 dereceyi aşmadığı için bunu yaşamıyorum. Ama aşırı dur kalkta hala oluyor. düzelmedi yani. Bir diğer olay ise hala tam olarak nerden geldiğini bilmiyorum. Aracı yaptırmadan önce de bir iki kere denk geldim sonra da aynı şekilde bir iki kere... Araçtan çok nadiren balata kokusu geliyor. Fren olmadığına emin olduğum bir balata kokusu. Fakat başka arabadan mı geliyor benimkinden mi diye düşünürken koku gidiyor. Eğer benden ise Sanırım bu da Şanzımanla ilgili bir sorun. ÖZET: Bu araçlarda binmeye niyetliysen satmak gibi bir düşüncen yoksa, revizyonsa çözüm revizyon yapacaksın, şunlka kurtarayım bunla kurtarayım diye uğraşmayacaksın. 1500 2000 bin neyse verip 100 bin KM için rahat gideceksin |
|||
PUG 206 1.4 XR 2000 BORDO
|
|||
![]() |
|||
mustafah ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Temmuz 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 126 |
||
Hocam sonuç ne oldu araç düzeldi mi
![]() |
|||
Artık PUG yok!!
|
|||
![]() |
|||
sukur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Şubat 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 159 |
||
Aracımın KM'si 134.000
|
|||
|
|||
![]() |
|||
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
||
İlk yazdığım uzun yazıda bir bölüm var hocam onu atlama sakın. Biz burada elektroniksel arızaların sebebini konuştuk. Mekanik olarak PC nin göremediği arızanız yoktur inşaallah. Yoksa bununlada uğreşmak zorunda kalabilirsiniz. Aracınızın km si neysi?
|
|||
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
|||
![]() |
|||
||
Dur hocam korkutma insanı :) Ben valflerle kurtaracağım arabamı inş. :) Monur'den aldığım destekle sanki o 409 TL yi hiç benden çıkmıyormuş gibi mutlu bir şekilde yarın gidip yaptıracağım aracımı. Dua edin ramazan vakti başka masraf çıkmasın da kalan paramız bir fakirin fukaranın nasibi olsun... Herkese desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Sanki kendi aracımızmış gibi her ilana aynı özeni gösteriyoruz. Güzel bir birliktelik
|
|||
|
|||
![]() |
|||
arachnid ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 122 |
||
evet bundan kaynaklanır. bende de aynen oluyordu. anlattıkların aynısını ne eksik ne fazla. sonuç revizyon yapıldı.
|
|||
![]() |
|||
||
Sevgili Monur ve diğer Arkadaşlar 3 litre yağ (MOBİL LT71141) : 69 TL
2 adet Orj S. Valfi : 240 TL
Özel servis değişim & işçilik : 100 TL TOPLAM : 409 TL 'YE DATA PEUGEOT MASLAK 'ta İbrahim ustaya yaptıracağım. Ayrıca cihaz ve yazılımların olduğunu, Güncellemesini de yapacağını söyledi.. Aynı sorunu yaşayanlar için fiyatları ayrıntılı yazdım. Piyasaya göre yaklaşık kar 150 TL İnş. sorunum giderilir. Bir de merak ettiğim bu araçlarda önceden ESSO kullanılıyormuş. Bu aracın hiç değişim yapılmadıysa ve ben üstüne MOBİL koyarsam sıkıntı olur mu? İkincisi Araç ısındığında önce boştaymış gibi bağırması ve sonra arkadan birisi vurmuş gibi kalkması da bu yaptıracağım sorundan mı kaynaklanır? |
|||
|
|||
![]() |
|||
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
||
Bingo, basınç farkından dolayı tork düşüşü algılamış şanzıman.Türbin de yavaştan göz kırpmaya başlamış. Valfler değişecek Şahin Peugeot dan orjinal Borg Warner marka alabilirsin 120 TL/adetti en son. Önce servisi ile görüş işçilik ve yazılım için ne fiyat verecekler? sonra sadece güncelleme için bir fiyat al. Eğer uyarsa dışarıda taktır serviste güncellet. nereden baksan 50-70 TL arası bir karın olur ama değiştiren kişi işi biliyor olması şart.
|
|||
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
|||
![]() |
|||
toga406 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
||
deneme tahtası mı bu iş ya nasıl usta bunlar. paragözler. öyle deneme tahtası misalini ben kendim de yaparım yazık onlara. buna ragmen miş ya bosuna verilen değştirilen parçaların parası nolcak düşecekler mi hesaptan hayır
|
|||
![]() |
|||
||
Arkadaşlar az önce gidip aracımı Bilgisayara bağlattım. ---- Basınç ayar fark / Tavsiye ---- diye bir hata verdi. Ustanın da bu hataya bakarak bana söylediği şey şu; Yağ ve valfler değişecek toplam 550 TL ... Buna rağmen çözülmezse valfleri kullanaraktan 2750 TL'ye şanzıman revizyonuna gideriz :S
Yorumlarınızı alayım |
|||
|
|||
![]() |
|||
toga406 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
||
hcbank o cep no sana mı ait 05422048340 olan açık olduğu için yazıdım
|
|||
![]() |
|||
||
HCBANK kardeşim. şu müthiş soorunu nereye çözdürdün kaça mal oldu bana gittigin yerin adını ve adresini versene. 2003 hdi bva 406 aynen senin aktardığın soruna sahip. çeşitli ustalar ve şanzımancıya gittim nafile.
bana kaça patlar ve adresi özelden bana mesajlar mısın lütfen. aracı elden çıkarmayı bile düşünüyorum emin ol.veya bana özelden cebini mesajlar mısın şimdiden çook teşekkürler sana
|
|||
![]() |
|||
hcbank ![]() 1. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1979 Kayıt Tarihi: 08 Ağustos 2011 Konum: ankara\söğütözü Durum: Aktif Değil Mesajlar: 156 |
||
arkadaşım 406 aracımda yaşadım aynı sorunu ,yağ değişimi vs çözmüyor sorunu
servise gittim komple şanzuman inecek sorun büyükse türübün dahil değişecek dendi 3000lira, şanzumancıya gittim açılacak dendi rakam vermedi,bende ankarada meşhur bir şanzumancıya gittim ---bağladı bilgisayara--- basınç değerleri kavrama devir süresi vs baktı selenoidleri değiştirelim çözülür sorun dediler . selenoidler takıldı ve---- en önemlisi selenoidleri araca tanıttı----0 hata sorun yok kar spor modu bidaha yanmadı en büyük artısı aracımın yakıt tüketimi otomatik olarak düştü ..allah yardımcın olsun
|
|||
hayatı gaz pedalı ile paspas arası yaşamak ...[vites sport konumunda]iken...05422048340
|
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |