Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Klima Çalışmıyor...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Klima Çalışmıyor...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dostum Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Dostum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Klima Çalışmıyor...
    Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2012 Saat 00:00
Selam,Arkadaşlar...Aracım 307 1.6 HDİ dijital klimalı...Akşam trafikte seyir halinde iken 21 derecede klima ac modda soğuk üflüyorken birden içerisi sıcaklaşmaya başladı...Dereceyi 14 e kadar düşürmeme rağmen yinede ılık üflemeye devam etti.Sabah dijital ac mod olarak çalıştırdım,yine soğutmuyor,üfleme var,ama eco moduyla aynı üfleme yani soğutma yok..Motor kaputunu açtım,klima kompresörden de ses  gelmediğinin farkına vardım...Klima metal borularını kontrol ettim,sıcak olduğunu tespit ettim,klima borusu üzerinde silindir seklinde bir metal parça var,onun da sıcak olduğunu fark ettim...Gerek motor içindeki gerekse kabin içindeki direksiyon altındaki sigortaları kontrol ettim bir sorun yok...Klima dijital göstergesinde ac modunda çalışıyor güzükmesine rağmen soğutma yapmıyor,sadece fan üfleme yapıyor...Sorun nedir acaba... 

Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2012 Saat 00:20
Gazina baktirma zamanin gelmis buyuk ihtimalle.
Yukarı Dön
EmSul Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı EmSul Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2012 Saat 01:11
Aynen benimde aynıydı bu sabah klima bakımına bıraktım gazını yenilemişler yeni bi toyota corlla da vardı gazı yenilenmiş denediler corolla 11 dereceye düşürebildi iç sıcaklığı benim gtı 5 dereceye :) utanmasa kar tanecikleri çıkarmaya başlıcak maaşallah klimam :)
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v"
"1998 Ford Mondeo 2.0 glx"
"2005 Peugeot Partner 2.0hdi"
"2004 Peugeot 307 1.6 bva"
Yukarı Dön
306maviş Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 306maviş Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2012 Saat 19:05
aynn gazı bitmiş sıkıntısız merak etme
306 maviş
Yukarı Dön
Dostum Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Dostum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2012 Saat 21:40
Arkadaşlar,ben ayanlış anlattım herhalde.Aracımın kliması daha önceden soğutuyordu...Seyir halinde iken klima soğutmada çalışırken ve soğutuyorken bir anda ılık hava vermeye başladı...Gaz böyle bir anda soğuk hava verirken biter mi...Ayrıca,bugün yine kontrol ettim,klima ac modda çalışıyor gözüküyor,ama ılık hava üflüyor,ayrıca klima kompresöründe herhangi bir çalışma olmadığını gözlemledim...Gaz biterse klima kompresörü hiç çalışmaz mı...
Yukarı Dön
phoenix.1905 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
07 - Aralık - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı phoenix.1905 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2012 Saat 22:27
Dostum bir soğutmacı olarak klima gazı öyle kendiliğinden rahatça bitecek birşey değil. Ya ciddi bir kaçak vardır, ya da soğutma parçalarından biri arızalanmıştır. Senin dediğin bir anda soğutmadan çıktı ve kompresöründe çalışmadığını farkettim dedin.. Bu bir kaç sebebten olabilir.. Kesin şudur diyemicem.. Bence bi oto klimacıya kontrol ettirmelisin..
Peugeot 306 xr platinium (2001)
Yukarı Dön
Dostum Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Dostum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2012 Saat 11:56
      Arkadaşlar,dün araçlara klima üretimi ve bakımı yapan firmaya aracımı kontrol ettirdim...Araç sisiteminde kaçak olmadığını,450 gr gaz olduğunu söylediler ve 550 grama tamamladılar,aracı çalıştırdılar,ac modunda klima soğutmaya geçti,ancak bişey dikkatlerini çekti,araç rolantide klima soğuturken kompresörden çıt çıt şeklinde bir sesin gelip gittiği bunun klimanın komprosörü içinde swic anahtarı olduğu,kendisini kapatıp açtğını farkettiler...Komprosörün kendini kapatıp açmasının nedenini ise motorun rolantide düzensiz çalışmasıyla alakalı olduğunu,motor devrinin düşmesi halinde komprosörün kendini kapatarak korumaya aldığını,motor devrinin yükselmesi halinde ise komrosörün kendini korumadan çıkarak soğutmaya başladığını tespit ettiler...Bu tespiti benim yanımda yaparak; rolantide gaza hafifçe basıp devir saati ibresini 10 üzerinde sabit tuttuklarında komprosörün çalıştığı,gazdan ayağı çekince devir saati ibresinin 10 un altına düştüğünü komprosörün çıt sesiyle kendini korumaya alıp çalışmadoğı yani soğutma yapmadığını gözlemledik.
      Bana,sistemde bir kaçak olmadığını eksik gazın ilave edildiğini,ama sorunun motor rolantisinin özellikle gaza basılı değilken düzensiz çalışması nedeniyle klima komrosörünün kendisini korumaya alması nedeniyle soğutma yapmadığını,motordaki bu rolanti ayarının yapılması gerektiği belirttiler.
       Ben de bu durumu pejo ustama aynen aktardım,dizel motorda motorun çalışmasını ecu beyninin otomatik olarak yaptığını,aracın devir veya rolantisinin arttırılmasının manuel olarak yapılamayacağını,ama yine de bu durumu daha önce çalıştığı servisten soracağını söyledi.Peki arkadaşlar bu durumda ne yapmalıyım,motor gereçeken rolantide iken ısınmış olsa bile düzensiz çalışıyor,klimayı açtığımda rolatide ibra devir saatindeki 10 altında oluyor,motorun (1.6 HDİ 110 hp) düzensiz rolanti çalışması ayarnamaz mı,bu sorun nasıl çözülecek...  
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2012 Saat 12:10
Evet elle manuel olarak ayarlanamaz. ECU, farkli sensorlerden bilgiler alarak yakit miktarini vs. ayarlar. Sizin durumunuzda muhtemelen bir veya birkac cevre biriminden hatali veri geliyor o yuzden ECU yanlis yorumluyor. Pek cok neden olabilir. Kotu yakit bile neden olabilir. Liste uzar gider. Onerim ilk once hararet musurunu kontrol ettirmendir.

Birde tabi aracini bilgisayara baglat bakalim herhangi bir hata var mi?

Düzenleyen koliva - 25 Temmuz 2012 Saat 12:11
Yukarı Dön
Dostum Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Dostum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2012 Saat 12:23
Hararet müşürü yeni değişti.Bir de kontrolü nasıl oluyor bu parçanın acaba...
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2012 Saat 12:37
Orjinalini yazan: Dostum Dostum Yazdı:

Hararet müşürü yeni değişti.Bir de kontrolü nasıl oluyor bu parçanın acaba...

Musure giden iki kablo vardir. Musuru cikarin ve ici su dolu bir tencerenin icine ucu suyun icinde kalacak sekilde daldirin. Kablolarin uclarini ise ohmmetreye baglayin. Daha sonra tenceredeki suyu isitmaya baslayin. Su isindikca direnc degerinde azalma gormeniz gerekiyor.

Su 10 derece ise 9650-10260 ohm
Su 20 derece ise 6080-6400 ohm
Su 30 derece ise 3930-4130 ohm
Su 40 derece ise 2600-2710 ohm
Su 50 derece ise 1770-1830 ohm
Su 60 derece ise 1220-1270 ohm
Su 80 derece ise 620-636 ohm

gormeniz gerekiyor. Musur sadece bir fikir. Yeni degistirmisseniz sorunlu olma ihtimali az ama yok degil. Karar sizin tabi.
Yukarı Dön
Dostum Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Dostum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2012 Saat 16:57
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Evet elle manuel olarak ayarlanamaz. ECU, farkli sensorlerden bilgiler alarak yakit miktarini vs. ayarlar. Sizin durumunuzda muhtemelen bir veya birkac cevre biriminden hatali veri geliyor o yuzden ECU yanlis yorumluyor. Pek cok neden olabilir. Kotu yakit bile neden olabilir. Liste uzar gider. Onerim ilk once hararet musurunu kontrol ettirmendir.

Birde tabi aracini bilgisayara baglat bakalim herhangi bir hata var mi?
Ben yaklaşık 1 ay önce aşırı siyah duman ve göster panelindeki "vana" şeklindeki arıza ışığı nedeniyle egr vanasını değiştirmiştim,sorun (duamn büyük ölçüde) ve arıza hatası ortadan kalktı...
Acaba,yukarıdaki likte "elektrovana" diye başka bir parça varmış,bu rolantinin düzensiz çalışmasına neden olur mu...Bu vananın bozuk olup olmadığını nasıl kontrol edebiliriz.
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2012 Saat 17:22
Bu parca dizel araclar icin olsa gerek.

Simdi gordum, aciklamada "Hdi araclara uyumlu elektrovana" diyor.

Düzenleyen koliva - 25 Temmuz 2012 Saat 17:23
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 306 1.6 8V silindir kapak son mesaja git 213 0 freestyle53
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 6422 16 a.selim
konu icon PEVGEOT 206 TEKLEM SORUNU son mesaja git 180 0 kartal5200
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 457 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 369 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107564 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1608 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3244 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 9949 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 8978 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 1077 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 1195 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1689 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55626 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 324 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1433 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 2693 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 285 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 2852 0 berkancelik
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
alibozoglu1 1
kartal5200 1
İlyas41 1
a.selim 1
badking530 1
freestyle53 1
CBerkG 1
kaya52 1
karauurböcei 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English