Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 206 1.4 xline atiker takıldı ama?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

206 1.4 xline atiker takıldı ama?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
lonelyroad Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı lonelyroad Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 206 1.4 xline atiker takıldı ama?
    Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2012 Saat 16:19
Herkese merhaba.. aranıza yeni katıldım arkadaşlar.. arabam 2005 model 206 1.4 x line triptonik ve 2 gün önce atiker safe fast lpg taktırdım.. Sanki bana çok yakacakmış gibi geliyor.. daha önce benzinle k.m de 3.80 - 4-20 yakıyordu..  yani 50 tl lik 95 benzin ile 135 km yapıyordu hemen hemen..şimdi ise 70 km de ve sadece 2 yeşil ışık yanıyor..  SİZCE NORMAL Mİ ? ne kadar yakmalı? depo 40 lt lik..

VE bir diğer konu ise; şansumanım da selenoid valf denilen alet bozukmuş.. önce yağı değiştir sonra bakalım dediler değiştirdim ama hala aynı... bilenler wardır bunu.. bu yüzden araba çok yakıyor olabilir mi ?
peugeot 206 1.4 x.line triptonik lpg & benzin
Yukarı Dön
nkre51 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı nkre51 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2012 Saat 16:24
lpg ışığına bakarsan aldanırsın
ışık bazen yanıltır
ben son yeşil ışıkla 250km gittiğimi biliyorum
lpg bitince anlarsın
Yukarı Dön
zgr Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı zgr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2012 Saat 16:51
lpg göstergesine bakarak değerlendirme durumunu.deponun tamamen bitmesini . benim araçta son yeşil ışık yanıp sönerken 35-40 km. daha yol gidiyorum.
2001 206xt 1.6
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı lonelyroad Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2012 Saat 17:06
İnş dediğiniz gibi olur ya.. çok kafama takıyorum çok yakacak diye.. bakalım hayırlısı neo lacak
Yukarı Dön
Sedat Yıldırım Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı Sedat Yıldırım Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2012 Saat 13:55
Orjinalini yazan: lonelyroad lonelyroad Yazdı:

Herkese merhaba.. aranıza yeni katıldım arkadaşlar.. arabam 2005 model 206 1.4 x line triptonik ve 2 gün önce atiker safe fast lpg taktırdım.. Sanki bana çok yakacakmış gibi geliyor.. daha önce benzinle k.m de 3.80 - 4-20 yakıyordu..  yani 50 tl lik 95 benzin ile 135 km yapıyordu hemen hemen..şimdi ise 70 km de ve sadece 2 yeşil ışık yanıyor..  SİZCE NORMAL Mİ ? ne kadar yakmalı? depo 40 lt lik..

VE bir diğer konu ise; şansumanım da selenoid valf denilen alet bozukmuş.. önce yağı değiştir sonra bakalım dediler değiştirdim ama hala aynı... bilenler wardır bunu.. bu yüzden araba çok yakıyor olabilir mi ?

Selamunaleykum.
Merhaba kardeşim.
Sizin iki sorununuzun ikisinide ben yaşadım ve daha tecrübem yeni.
Ben 2002 model 206 otomotik şanzuman aracıma bir yıl önce atiker tüp taktırdım.
Bildiğiniz gibi 206'ların,istepne dışarıda olduğu için,bagaja normal tank takılıyor.
Yer kaplamaması için de en ufak depolardan taktırdım,32 LT'lik.
Tamamen boşalmış 32 LT'lik depoya 26-27 LT gaz alıyor,bu litre miktarı soğuk havalarda daha yüksek olur,yazın depolar daha az gaz alır,gaz genleşmesinden dolayıç
Velhasıl Atiker'i takan usta gerçekten işinin erbabıydı ve ben çok memnunum.
Araç enjeksiyonlu olduğu için tüplü aracın çekişinde hiç değişiklik olmuyor,
aynı benzinli gibi gidiyor. Evden iş yerim günlük gidiş 7.5 + 7.5 akşam iş dönüşü.
Yani 15 Km'lik bir yol ve gittiğim yollar hep ara yollar,ışıklar ve dur kalklar çok.
Daha motor normal sıcaklığına ulaşmadan işe gitmiş,akşam eve gelmiş oluyorum.
Buna rağmen şu an Km're de 26-27 Kuruş civarı yakıyor.
27 litre ile 230-240 Km yol yapıyorum.
Gaz gösterge ışığına gelince,ışığa göre değerlendirme gaz tüketimin durumunu.
Gazı alırken Km'reyi sıfırlayıp,gaz tamamen bitenece kadar devam edin.
Gaz bittiğinde biiiib biiib ses çıkaracak ve araç gaz bittiği için kendisi benzine geçecektir.
O zaman siz sıfırladığınız Km'nize bakarsınız,kaç Km'e yol yapmışsınız.
Bir dahakine yine Km'eyi sıfırlarsınız gaz alırken,böylece gaz gösterge ışığına bakma
ihtiyacı hisstemez,sadece yaptığınız Km'eye bakarak gaz durumunuzu net öğrenebilirsiniz.
Şanzumana gelince,ben de aynı sorunu yaşadım,araç rampalarda zorlanıyor hele yüklüyken,
rampa yukarı vites küçültmüyordu,ara ara yanık lastik kokusu gibide koku geliyordu.
Bizim bir akrabanın servisine götürdüm,iki tane selonoid valfi değiştirdiler,bir iki kıvırzıvır
parça da değiştirmişler,araç şu an harika oldu,İnşaAllah sorununu tekrarlamaz.
Yaptırmadan önce 1-2 viteslerde çıktığım rampaları,şimdi "D" 'de çok rahat
çıkıyor.İsterseniz sizi benim şanzumanı yaptırdığım kişiyle görüştürürüm.
Selam ve Dua ile...

Düzenleyen Sedat Yıldırım - 28 Temmuz 2012 Saat 14:07
( 2002-206 XR-Otomatik Peugeot )
O' ne derse o olur.
O' ne derse o odur.
Eğ başını ey gönül.
Gerçek dost ancak O'dur...
Sedat Yıldırım
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı lonelyroad Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2012 Saat 17:59
Teşekkür ederim verdiğiniz bu bilgi için.. şimdi bi başka sorunum var ve az önce forum da okudum.. araç tüp ile giderken benzin ibresi düşüyor.. yani, 60 tl ye gaz aldım ve aynı anda 35 tl benzin aldım ve ibre düştü benzin bitti görünüyor. ama tüp hala var.. bu nasıl iş anlamadım

forum da yazanlara göre, benzin müşür değil de, araç teker dönüşü hesaplayıp ibreyi düşürürmüş benzin göstergesi bu doğru mu ?
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı lonelyroad Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2012 Saat 18:00
ayrıca, 20 tl lik gaz ile tam 100 km yol yapıyorum tüp ile... benzin ile 50 tl ye 140 km zor yapıordu.. sanrıım baya tasarruf ettim =)
Yukarı Dön
albatros Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı albatros Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2012 Saat 16:20
merhaba. bende geçen hafta taktırdım safefast. 60 tl lpg ile şehiriçi 170 KM ,şehirdışı 380 KM yaptım. depo 32 lt'lik ancak 25 litrede doluyor.
Yukarı Dön
ERSOY-06 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ERSOY-06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2012 Saat 16:55
arkadaşlar bende benzin ve lpg li araç kullanıyordum yıllardır ve sizin yaptığınız bu hesapları sürekli yapıyordum ama 4-5 aydır 1.4 HDI 206 ya biniyorum ve ilk kez bir dizel aracım oldu şehirler arası bir depoyla 1.100 ile 1.200 km yol gidiyor.bu güne kadar dizel araç kullanmadığıma pişmanım.saygılar
Yukarı Dön
loiz Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
16 - Mayıs - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı loiz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2012 Saat 20:51
sürekli şehirler arası yol gitmediğimizden dolayı bende artık dizel 206'yı satıp benzin&lpg'li 1.4 araç almayı düşünüyorum..şimdi güncel fiyatlarla kim ne yakıyor bilgi verebilirmisiniz?
harder.better.faster.stronger
'04 206 XT 1.4HDI şeytann kımızı
'04 golf V 1.6FSI siyah
Yukarı Dön
pierson Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pierson Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2012 Saat 17:18
merhaba arkaşlar...2002 model 206 xr otomatik arabama atiker sıralı sistem lpg taktırdım...üç gün oldu...gaz da gidiyordum ki benzin ibresi de düştü ve kırmızı benzin ışığı yandı...yani benzini ibresi gözle farkedilecek kadar düştü...acaba nedeni ne olabilir?bu konulardan hiç anlamam..yardımcı olursanız sevinirim
saygılarımla....
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2012 Saat 17:27
Normal durum hocam araç benzinle gitiğini düşünerek yakıt eksildiğini sanıyor ve göstergeyi düşürüyor, bir sonraki yakıt almanızda normal değeri gösterir. Forumda bi arkadaş ucuz yollu bi çözüm bulmuştu konuya buraya tıklarak ulaşabilirsiniz.

Düzenleyen Serco05 - 14 Aralık 2012 Saat 17:29
Yukarı Dön
pierson Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pierson Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2012 Saat 17:36
bir sonra ki yakıt almam da dediniz...benzin almamı kastettiniz herhalde..benzin alırsam zaten kırmızı ısık sönmeyecek mi?yani daha benzin düşmeyecek mi gaz da giderken...linke tıkladım fakat çok zor benim için...her zaman benzin azalacak mı?aylık ne kadar benzin almam lazım?ustaya gitmem gerekeir mi?
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2012 Saat 17:47
Aylık ne kadar benzin almanız gerekir bilemem, örneğin depoda 30 lt benzin var ve ışık yandı araç yok sanıyor 5 lt benzin eklerseniz gösterge 35 lt'ye göre gösterir ama zamanla benzinle kullanıyormuş gibi tekrar düşmeye başlar, tekrar alırsınız tekrar doğru benzini dösterir tekrar düşmeye başlar. Kısacası lpg'de kullandığınız sürece benzinde kullanıyormuş gibi gösterge düşer.
Yukarı Dön
impact Açılır Kutu Gör
BÖLGE TEMSİLCİSİ
BÖLGE TEMSİLCİSİ
Simge
İZMİR İL TEMSİLCİSİ

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı impact Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2012 Saat 17:56
bende en sonunda ölçebildim 20 tl ye 102 km gidiyor 5 TL de benzin yakmış olsa 25kuruşa geliyor 
Yukarı Dön
pierson Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pierson Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2012 Saat 18:35
peki serco arkadaşım..usta bana aylık 20 ya da 35 tl lik benzin yeter dedi...bu herkesin yaptığı koltuğu kaldır kabloları bu olayını saniye yaparlar mı?
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2012 Saat 18:40
Hocam usta bilmiyosada konuyu gösterin yapar, benim aracım dizel, broadwaydan başka lpg'li aracım olmadı onuda hep lpg de çalılıştıtıp kullanırdım onun için sıralı sistemler aylık ne kadar benzin harcar bilemiyorum.
Yukarı Dön
Mesut48 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Mesut48 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2012 Saat 18:44
Orjinalini yazan: Serco05 Serco05 Yazdı:

Aylık ne kadar benzin almanız gerekir bilemem, örneğin depoda 30 lt benzin var ve ışık yandı araç yok sanıyor 5 lt benzin eklerseniz gösterge 35 lt'ye göre gösterir ama zamanla benzinle kullanıyormuş gibi tekrar düşmeye başlar, tekrar alırsınız tekrar doğru benzini dösterir tekrar düşmeye başlar. Kısacası lpg'de kullandığınız sürece benzinde kullanıyormuş gibi gösterge düşer.

Arkadaşımın dediğinin biraz daha detaylı açılımıdır.

Lpg'de iken neden  benzin ibresi düşer ?

Aşağıdaki yazı ALINTI'dır.

....Günümüz araçlarında yakıt göstergeleri, yakıt deposu içerisindeki şamandıra koluna bağlı olan değişken değerli rezistans elemanının ürettiği elektriksel sinyallerin göstege paneline yansıtılması temel prensibiyle çalışır. Ancak Peugeot, Reunault ve Citroen gibi araçlarda durum daha farklıdır.Bu araçlarda depo şamandırası, yakıt ikmali yapıldıktan sonra sadece 1 defa depodaki yakıt miktarını elektronik kontrol ünitesine bildirir ve görevi bu noktada biter. Bundan sonra elektronik kontrol ünitesi, benzin enjeksiyon süresi ve motor devri sinyallerini kullanarak motorun ne kadaryakıt harcadığını hesaplayıp, şamandıranın gönderdiği ilk değerden sarfedilen yakıt miktarınıçıkartarak elde ettiği değeri gösterge paneline yansıtır. Dolayısı ile bu araçlarda yakıt göstergesiile depo şamandırasının direkt bağlantısı yoktur. Motor LPG ile çalışırken benzin enjektörleri uyutulduğu için benzin harcamaz ancak benzin ECU’su çalışmaya ve belirtilen hesaplamayadevam eder. Dolayısıyla yakıt göstergesi de, bir sonraki yakıt ikmaline kadar, araç benzin harcarmışçasına düşer. Yakıt ikmali yapıldığında elektronik kontrol ünitesi, şamandıradaki seviye değişimini algılar. Yakıt miktarını yine 1 defalığına şamandıradan okur, yakıt göstergesi doğru değeri gösterir ve anlatılan algoritmayı yürütmeye başlar.PSA modülü yakıt göstergesinin düşmesine engel olamaz ancak kontağın her kapanıp açılışında elektronik kontrol ünitesini sanki yakıt ikmali yapılmışçasına elektronik olarak yanıltır. Sanki yakıt şamandırasında seviye değişimi olmuş gibi emulasyon yapar ve yakıt göstergesi de doğru yakıt miktarını gösterir.
__B0DRUMLU__
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2012 Saat 18:58
Belki akü kutup başını söküp geri takmakta işe yarayabilir, küçük bi ihtimal ama denenebilir.
Yukarı Dön
pierson Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pierson Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2012 Saat 19:05
şimdi benim ne yapmam lazım...gaz da giderken benzin de bitiyor...diyelim gazda giderken benzin bitti...ne olur o zaman...yolda kalır mıyım?gazda gidiyorum...yakacak benzin de yok?ne olur arkadaşlar?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 208 yağ yakma son mesaja git 124 0 barisF
konu icon Otomobil Neden Hararet Yapar.? son mesaja git 18801 8 brs3393brs
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 5831 7 Serdar102
konu icon Atatürk'ün Gölgesi Yeter - Serdar Yıldırım son mesaja git 174 4 Serdar102
konu icon Külbütör yağ sızıntısı ve sesi yardım son mesaja git 513 1 Warcry
konu icon Kapı kilidi son mesaja git 12985 6 brs3393brs
konu icon Merhaba tanışma son mesaja git 1 0 brs3393brs
konu icon Merhaba tanışma son mesaja git 1 0 brs3393brs
konu icon Merhabalar son mesaja git 5 0 tunakrf
konu icon Peugeot 1.2 Puretech genel bakım ve değerlendirme son mesaja git 1100 0 Dustero59
konu icon 2024 Model Yeni Peugeot 2008 Type-C Sorunu son mesaja git 698 0 ergunasaf
konu icon Peugeot 206 kilit unutma sorunu son mesaja git 1486 0 Sabri45
konu icon 2008 Turbo Hava Hortumu Yağlanması son mesaja git 2968 1 Peugeotturkey123
konu icon 2023 Model Peugeot 208 GT kablosuz şarj hk son mesaja git 974 0 mhakan71
konu icon 2008 Kedi Çiziği Kırmızı ELIXIR son mesaja git 1114 0 55adige1919
konu icon 2004 1.4 HDI Klima ile ilgili son mesaja git 1130 0 Samet1697
konu icon Lastik basınç sensörü son mesaja git 7 0 DVRM77
konu icon 3008 2022 Far yüksekliği ayarı ve motor titremesi son mesaja git 981 0 berter
konu icon Peugeot 208 GT yeni nesil yakıt tüketimi hk son mesaja git 1057 0 mhakan71
konu icon Adblue seviyesini Kaç litre nasıl öğrenirim artık son mesaja git 737 0 Lepromer
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 SEPTEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Serdar102 9
brs3393brs 4
Warcry 2
tunakrf 1
barisF 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English