Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 1.4 xline atiker takıldı ama?

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=24013
Tarih: 27 Temmuz 2025 Saat 20:22
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 1.4 xline atiker takıldı ama?
Mesajı Yazan: lonelyroad
Konu: 206 1.4 xline atiker takıldı ama?
Mesaj Tarihi: 21 Temmuz 2012 Saat 16:19
Herkese merhaba.. aranıza yeni katıldım arkadaşlar.. arabam 2005 model 206 1.4 x line triptonik ve 2 gün önce atiker safe fast lpg taktırdım.. Sanki bana çok yakacakmış gibi geliyor.. daha önce benzinle k.m de 3.80 - 4-20 yakıyordu..  yani 50 tl lik 95 benzin ile 135 km yapıyordu hemen hemen..şimdi ise 70 km de ve sadece 2 yeşil ışık yanıyor..  SİZCE NORMAL Mİ ? ne kadar yakmalı? depo 40 lt lik..

VE bir diğer konu ise; şansumanım da selenoid valf denilen alet bozukmuş.. önce yağı değiştir sonra bakalım dediler değiştirdim ama hala aynı... bilenler wardır bunu.. bu yüzden araba çok yakıyor olabilir mi ?

-------------
peugeot 206 1.4 x.line triptonik lpg & benzin

Cevaplar:
Mesajı Yazan: nkre51
Mesaj Tarihi: 21 Temmuz 2012 Saat 16:24
lpg ışığına bakarsan aldanırsın
ışık bazen yanıltır
ben son yeşil ışıkla 250km gittiğimi biliyorum
lpg bitince anlarsın

Mesajı Yazan: zgr
Mesaj Tarihi: 21 Temmuz 2012 Saat 16:51
lpg göstergesine bakarak değerlendirme durumunu.deponun tamamen bitmesini . benim araçta son yeşil ışık yanıp sönerken 35-40 km. daha yol gidiyorum.

-------------
2001 206xt 1.6

Mesaj Tarihi: 21 Temmuz 2012 Saat 17:06
İnş dediğiniz gibi olur ya.. çok kafama takıyorum çok yakacak diye.. bakalım hayırlısı neo lacak

-------------

Mesajı Yazan: Sedat Yıldırım
Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2012 Saat 13:55
Orjinalini yazan: lonelyroad lonelyroad Yazdı:

Herkese merhaba.. aranıza yeni katıldım arkadaşlar.. arabam 2005 model 206 1.4 x line triptonik ve 2 gün önce atiker safe fast lpg taktırdım.. Sanki bana çok yakacakmış gibi geliyor.. daha önce benzinle k.m de 3.80 - 4-20 yakıyordu..  yani 50 tl lik 95 benzin ile 135 km yapıyordu hemen hemen..şimdi ise 70 km de ve sadece 2 yeşil ışık yanıyor..  SİZCE NORMAL Mİ ? ne kadar yakmalı? depo 40 lt lik..

VE bir diğer konu ise; şansumanım da selenoid valf denilen alet bozukmuş.. önce yağı değiştir sonra bakalım dediler değiştirdim ama hala aynı... bilenler wardır bunu.. bu yüzden araba çok yakıyor olabilir mi ?

Selamunaleykum.
Merhaba kardeşim.
Sizin iki sorununuzun ikisinide ben yaşadım ve daha tecrübem yeni.
Ben 2002 model 206 otomotik şanzuman aracıma bir yıl önce atiker tüp taktırdım.
Bildiğiniz gibi 206'ların,istepne dışarıda olduğu için,bagaja normal tank takılıyor.
Yer kaplamaması için de en ufak depolardan taktırdım,32 LT'lik.
Tamamen boşalmış 32 LT'lik depoya 26-27 LT gaz alıyor,bu litre miktarı soğuk havalarda daha yüksek olur,yazın depolar daha az gaz alır,gaz genleşmesinden dolayıç
Velhasıl Atiker'i takan usta gerçekten işinin erbabıydı ve ben çok memnunum.
Araç enjeksiyonlu olduğu için tüplü aracın çekişinde hiç değişiklik olmuyor,
aynı benzinli gibi gidiyor. Evden iş yerim günlük gidiş 7.5 + 7.5 akşam iş dönüşü.
Yani 15 Km'lik bir yol ve gittiğim yollar hep ara yollar,ışıklar ve dur kalklar çok.
Daha motor normal sıcaklığına ulaşmadan işe gitmiş,akşam eve gelmiş oluyorum.
Buna rağmen şu an Km're de 26-27 Kuruş civarı yakıyor.
27 litre ile 230-240 Km yol yapıyorum.
Gaz gösterge ışığına gelince,ışığa göre değerlendirme gaz tüketimin durumunu.
Gazı alırken Km'reyi sıfırlayıp,gaz tamamen bitenece kadar devam edin.
Gaz bittiğinde biiiib biiib ses çıkaracak ve araç gaz bittiği için kendisi benzine geçecektir.
O zaman siz sıfırladığınız Km'nize bakarsınız,kaç Km'e yol yapmışsınız.
Bir dahakine yine Km'eyi sıfırlarsınız gaz alırken,böylece gaz gösterge ışığına bakma
ihtiyacı hisstemez,sadece yaptığınız Km'eye bakarak gaz durumunuzu net öğrenebilirsiniz.
Şanzumana gelince,ben de aynı sorunu yaşadım,araç rampalarda zorlanıyor hele yüklüyken,
rampa yukarı vites küçültmüyordu,ara ara yanık lastik kokusu gibide koku geliyordu.
Bizim bir akrabanın servisine götürdüm,iki tane selonoid valfi değiştirdiler,bir iki kıvırzıvır
parça da değiştirmişler,araç şu an harika oldu,İnşaAllah sorununu tekrarlamaz.
Yaptırmadan önce 1-2 viteslerde çıktığım rampaları,şimdi "D" 'de çok rahat
çıkıyor.İsterseniz sizi benim şanzumanı yaptırdığım kişiyle görüştürürüm.
Selam ve Dua ile...

-------------
( 2002-206 XR-Otomatik Peugeot )
O' ne derse o olur.
O' ne derse o odur.
Eğ başını ey gönül.
Gerçek dost ancak O'dur...
Sedat Yıldırım

Mesaj Tarihi: 29 Temmuz 2012 Saat 17:59
Teşekkür ederim verdiğiniz bu bilgi için.. şimdi bi başka sorunum var ve az önce forum da okudum.. araç tüp ile giderken benzin ibresi düşüyor.. yani, 60 tl ye gaz aldım ve aynı anda 35 tl benzin aldım ve ibre düştü benzin bitti görünüyor. ama tüp hala var.. bu nasıl iş anlamadım

forum da yazanlara göre, benzin müşür değil de, araç teker dönüşü hesaplayıp ibreyi düşürürmüş benzin göstergesi bu doğru mu ?

-------------

Mesaj Tarihi: 29 Temmuz 2012 Saat 18:00
ayrıca, 20 tl lik gaz ile tam 100 km yol yapıyorum tüp ile... benzin ile 50 tl ye 140 km zor yapıordu.. sanrıım baya tasarruf ettim =)

-------------

Mesajı Yazan: albatros
Mesaj Tarihi: 04 Ekim 2012 Saat 16:20
merhaba. bende geçen hafta taktırdım safefast. 60 tl lpg ile şehiriçi 170 KM ,şehirdışı 380 KM yaptım. depo 32 lt'lik ancak 25 litrede doluyor.

Mesajı Yazan: ERSOY-06
Mesaj Tarihi: 04 Ekim 2012 Saat 16:55
arkadaşlar bende benzin ve lpg li araç kullanıyordum yıllardır ve sizin yaptığınız bu hesapları sürekli yapıyordum ama 4-5 aydır 1.4 HDI 206 ya biniyorum ve ilk kez bir dizel aracım oldu şehirler arası bir depoyla 1.100 ile 1.200 km yol gidiyor.bu güne kadar dizel araç kullanmadığıma pişmanım.saygılar

Mesajı Yazan: loiz
Mesaj Tarihi: 04 Ekim 2012 Saat 20:51
sürekli şehirler arası yol gitmediğimizden dolayı bende artık dizel 206'yı satıp benzin&lpg'li 1.4 araç almayı düşünüyorum..şimdi güncel fiyatlarla kim ne yakıyor bilgi verebilirmisiniz?

-------------
harder.better.faster.stronger
'04 206 XT 1.4HDI şeytann kımızı
'04 golf V 1.6FSI siyah

Mesajı Yazan: pierson
Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2012 Saat 17:18
merhaba arkaşlar...2002 model 206 xr otomatik arabama atiker sıralı sistem lpg taktırdım...üç gün oldu...gaz da gidiyordum ki benzin ibresi de düştü ve kırmızı benzin ışığı yandı...yani benzini ibresi gözle farkedilecek kadar düştü...acaba nedeni ne olabilir?bu konulardan hiç anlamam..yardımcı olursanız sevinirim
saygılarımla....

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2012 Saat 17:27
Normal durum hocam araç benzinle gitiğini düşünerek yakıt eksildiğini sanıyor ve göstergeyi düşürüyor, bir sonraki yakıt almanızda normal değeri gösterir. Forumda bi arkadaş ucuz yollu bi çözüm bulmuştu konuya http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13780&title=lpg-de-benzin-ibresi-dmesi-sorunu-ucuz-zm" rel="nofollow - buraya tıklarak ulaşabilirsiniz .

Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2012 Saat 17:36
bir sonra ki yakıt almam da dediniz...benzin almamı kastettiniz herhalde..benzin alırsam zaten kırmızı ısık sönmeyecek mi?yani daha benzin düşmeyecek mi gaz da giderken...linke tıkladım fakat çok zor benim için...her zaman benzin azalacak mı?aylık ne kadar benzin almam lazım?ustaya gitmem gerekeir mi?

Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2012 Saat 17:47
Aylık ne kadar benzin almanız gerekir bilemem, örneğin depoda 30 lt benzin var ve ışık yandı araç yok sanıyor 5 lt benzin eklerseniz gösterge 35 lt'ye göre gösterir ama zamanla benzinle kullanıyormuş gibi tekrar düşmeye başlar, tekrar alırsınız tekrar doğru benzini dösterir tekrar düşmeye başlar. Kısacası lpg'de kullandığınız sürece benzinde kullanıyormuş gibi gösterge düşer.

Mesajı Yazan: impact
Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2012 Saat 17:56
bende en sonunda ölçebildim 20 tl ye 102 km gidiyor 5 TL de benzin yakmış olsa 25kuruşa geliyor 

Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2012 Saat 18:35
peki serco arkadaşım..usta bana aylık 20 ya da 35 tl lik benzin yeter dedi...bu herkesin yaptığı koltuğu kaldır kabloları bu olayını saniye yaparlar mı?

Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2012 Saat 18:40
Hocam usta bilmiyosada konuyu gösterin yapar, benim aracım dizel, broadwaydan başka lpg'li aracım olmadı onuda hep lpg de çalılıştıtıp kullanırdım onun için sıralı sistemler aylık ne kadar benzin harcar bilemiyorum.

Mesajı Yazan: Mesut48
Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2012 Saat 18:44
Orjinalini yazan: Serco05 Serco05 Yazdı:

Aylık ne kadar benzin almanız gerekir bilemem, örneğin depoda 30 lt benzin var ve ışık yandı araç yok sanıyor 5 lt benzin eklerseniz gösterge 35 lt'ye göre gösterir ama zamanla benzinle kullanıyormuş gibi tekrar düşmeye başlar, tekrar alırsınız tekrar doğru benzini dösterir tekrar düşmeye başlar. Kısacası lpg'de kullandığınız sürece benzinde kullanıyormuş gibi gösterge düşer.

Arkadaşımın dediğinin biraz daha detaylı açılımıdır.

Lpg'de iken neden  benzin ibresi düşer ?

Aşağıdaki yazı ALINTI'dır.

....Günümüz araçlarında yakıt göstergeleri, yakıt deposu içerisindeki şamandıra koluna bağlı olan değişken değerli rezistans elemanının ürettiği elektriksel sinyallerin göstege paneline yansıtılması temel prensibiyle çalışır. Ancak Peugeot, Reunault ve Citroen gibi araçlarda durum daha farklıdır.Bu araçlarda depo şamandırası, yakıt ikmali yapıldıktan sonra sadece 1 defa depodaki yakıt miktarını elektronik kontrol ünitesine bildirir ve görevi bu noktada biter. Bundan sonra elektronik kontrol ünitesi, benzin enjeksiyon süresi ve motor devri sinyallerini kullanarak motorun ne kadaryakıt harcadığını hesaplayıp, şamandıranın gönderdiği ilk değerden sarfedilen yakıt miktarınıçıkartarak elde ettiği değeri gösterge paneline yansıtır. Dolayısı ile bu araçlarda yakıt göstergesiile depo şamandırasının direkt bağlantısı yoktur. Motor LPG ile çalışırken benzin enjektörleri uyutulduğu için benzin harcamaz ancak benzin ECU’su çalışmaya ve belirtilen hesaplamayadevam eder. Dolayısıyla yakıt göstergesi de, bir sonraki yakıt ikmaline kadar, araç benzin harcarmışçasına düşer. Yakıt ikmali yapıldığında elektronik kontrol ünitesi, şamandıradaki seviye değişimini algılar. Yakıt miktarını yine 1 defalığına şamandıradan okur, yakıt göstergesi doğru değeri gösterir ve anlatılan algoritmayı yürütmeye başlar.PSA modülü yakıt göstergesinin düşmesine engel olamaz ancak kontağın her kapanıp açılışında elektronik kontrol ünitesini sanki yakıt ikmali yapılmışçasına elektronik olarak yanıltır. Sanki yakıt şamandırasında seviye değişimi olmuş gibi emulasyon yapar ve yakıt göstergesi de doğru yakıt miktarını gösterir.

-------------
__B0DRUMLU__

Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2012 Saat 18:58
Belki akü kutup başını söküp geri takmakta işe yarayabilir, küçük bi ihtimal ama denenebilir.

Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2012 Saat 19:05
şimdi benim ne yapmam lazım...gaz da giderken benzin de bitiyor...diyelim gazda giderken benzin bitti...ne olur o zaman...yolda kalır mıyım?gazda gidiyorum...yakacak benzin de yok?ne olur arkadaşlar?

Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2012 Saat 19:09
Hocam depodaki benzin bitmiyor sadece gösterge düşüyor onu önce bilelim, eğerki uzun süre benzin almadız benzin gerçekten bitti, aracı direk lpg'de çalıştırmak için lpg göstergesindeki benzin lpg geçiş düğmesine basılı tutarak marş yaparsanız araç direk lpg'de çalışır, bu yöntemi mecbur kalmadıkça kullanmayın.

Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2012 Saat 19:15
hımmm...benzin bitmiyor demek kii...ben çok çekiniyorum ve hem benzin hem gaz yaktığı için de çok üzülüyorum...ilk arabam ilk şoförlük deneyimim...ne yapmam gerekir bilmiyorum...

Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2012 Saat 19:24
Yok hocam hem benzin hem lpg harcamaz, ilk çalışmada benzinle çalışır o zaman benzin harcar,lpg'ye geçince benzini keser. Siz ustanın dediği gibi aylık 30 tl civarında benzin alın, eğer yetmeyip benzin biterse anlattığım yöntemle çalıştırırsınız

Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2012 Saat 20:00
bir de arkadaşlar lpg yi daha yeni taktırdım...ruhsata işletmem lazım...pazartesi mühendis proje verecekmiş bana...usta dedi...ne zaman ruhsata işletmem lazım?ne kadar fiyat oluyor bu 2012 için?aracın muayenesı 2013 nisan ayında....

Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2012 Saat 20:05
Fatura tarihinden itibaren 1 ay içinde ruhsata işletmen lazım, araç tekraradan hem lpg hem fenni muayeneye girecek masrafını tam olarak bilmiyorum, ama 20-30 tl lpg muayenesi 130 tl civarı fenni muayene tutar, ruhsatda değişiyor o ne kadar tutar fikrim yok

Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2012 Saat 20:09
muayene yi zamanında yaptırsam olur dimi?erken yaptırmama gerek yok dimi?

Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2012 Saat 20:16
Faturayı aldıktan sonra 1 ay içinde muayeneyi yaptırmalısınız,fakat lpg takan iş yeriyle görüşüp nisan ayına kadar bekleyip faturayı nisan ayında alırsanız ruhsatadada o zaman işletebilirsiniz, muayeneyide erken yaptırmammış olursunuz.

Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2012 Saat 20:20
sigortacıya gitsem anlar mı?bana yardımcı olabilir mi?

Mesajı Yazan: Mesut48
Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2012 Saat 20:22
PSA modülü yakıt göstergesinin düşmesine engel olamaz ancak kontağın her kapanıp açılışında elektronik kontrol ünitesini sanki yakıt ikmali yapılmışçasına elektronik olarak yanıltır. Sanki yakıt şamandırasında seviye değişimi olmuş gibi emulasyon yapar ve yakıt göstergesi de doğru yakıt miktarını gösterir.

Koyu renkli yazdığım modülden eğer LPG taktırdığınız bayiide varsa taktırırsanız sorun çözülür.

Alıntı olarak eklediğim yazıyı sıkılmadan okursanız zaten sorununuzun tüm cevapları orada mevcut.

-------------
__B0DRUMLU__

Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2012 Saat 20:28
Anlar tabi hocam adamların işi bu, siz önce lpg taktırdığınız yerden gerekli evrakları alın (fatura, proje, vb) sonra bi sigortacıya gidin ek-1 belgesi doldurtun, sonra bütün belgelerle birlikte makina mühendisleri odasına bağlı lpg muayene istasyonunua gidin ordan sızdırmazlık raporunu alın ve fenni muayene için tüvtrük istasyonuna gidin fenni muayeneyide yaptırdıktan sonra bütün evraklarla birlikte bağlı olduğunuz trafik tescil birimine gidin. işleri yapmak basit sigortacıya para vermeye gerek yok. sadece ek-1 belgesini doldursanız yeter

Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2012 Saat 20:33
Orjinalini yazan: __bodrumlu__ __bodrumlu__ Yazdı:

PSA modülü yakıt göstergesinin düşmesine engel olamaz ancak kontağın her kapanıp açılışında elektronik kontrol ünitesini sanki yakıt ikmali yapılmışçasına elektronik olarak yanıltır. Sanki yakıt şamandırasında seviye değişimi olmuş gibi emulasyon yapar ve yakıt göstergesi de doğru yakıt miktarını gösterir.

Koyu renkli yazdığım modülden eğer LPG taktırdığınız bayiide varsa taktırırsanız sorun çözülür.

Alıntı olarak eklediğim yazıyı sıkılmadan okursanız zaten sorununuzun tüm cevapları orada mevcut.

2 yıl önce 150 liraydı, ucuzladımı bu modül ne kadar fiyatları

Mesajı Yazan: offchu
Mesaj Tarihi: 15 Aralık 2012 Saat 00:35
Psa modüle gerek yok hocam bir buton ve direnc ile hallettim ben , ayrıca ruhsata işletme için tüm masraflar 260 tl tuttu

Mesaj Tarihi: 15 Aralık 2012 Saat 09:38
260 tl nin içinde aracın yıllık muayenesi var mı?

Mesaj Tarihi: 15 Aralık 2012 Saat 19:57
Elbette hocam muayene dahil .

Mesaj Tarihi: 15 Aralık 2012 Saat 20:43
hocam ben şunu öğrenmek istiyorum...şimdi gaz taktırdım..ruhsata elbet işletecem ama biraz maddi sıkıntı içine girdim..yani bu ruhsata işletme işini bneim muayene ayım olan nisan 2013 e yakın ya da daha öncesine kaydırabilir miyim?

Mesaj Tarihi: 15 Aralık 2012 Saat 20:46
Hocam lpg taktırdığınız yerle görüşün faturayı bekletsin araç muayenesinin bitmesine 15 gün kala faturayı alın sonra gidin muayeneyi yaptırın, ben bacanağımın aracını lpg taktırdıktan sonra 1 yıl bekletmiştim ruhsata işletmek için, 1 yıl sonra işyerine gittim faturayı kestirdim 2 hafta sonrada muayeneye sokup ruhsata işlettim.

Mesaj Tarihi: 15 Aralık 2012 Saat 20:57
bir sorun çıkmaz dimi?trafikte yakalnadık diyelim?ne dicem ben o zaman?

Mesaj Tarihi: 15 Aralık 2012 Saat 21:01
Trafikte riski var tabiki, polis isterse aracı trafikten men bile edebilir,bugüne kadar başına gelen duymadım ama illaki vardır. Polise kıllık yapmadıkçada hiçbir polisin sorun çıkaracağını sanmıyorum.

Mesaj Tarihi: 15 Aralık 2012 Saat 21:05
serco05 çok teşekkür ederim herşey için...bu foruma da teşekkür ederim...herşeyi sorabilirim dimi burada araçla ilgili?

Mesaj Tarihi: 15 Aralık 2012 Saat 21:07
Rica ederim hocam, tabiki sorabilirsiniz, bütün arkadaşlar ellerinden gelen yardımı yapacaklardır.

Mesaj Tarihi: 15 Aralık 2012 Saat 21:15
bir de antifiriz olayını sormak istiyorum...yalova da oturuyorum ben...antirifiz nedir nereye konur ne zaman konur hangi marka olması lazım ve ben yapabilir miyim bu işi?

Mesaj Tarihi: 15 Aralık 2012 Saat 21:29
Hocam antifiriz radyatöre konur yaz kış antifiriz kullanılması önerilir, kışın motor suyunun donmasını engeller yazında hem motorda korozyon oluşumuna engel olur hemde motoru serin tutar. İbrahim.kut arkadaşımızın resimli anlatımına http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=25911&title=206-antifreeze-uygulamas" rel="nofollow - buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Eğer eliniz yatkın değilse bi petrol istasyonundan satın alıp koydurabilirsiniz, çoğu petrol istasyonları ücretsiz yapıyorlar.

http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=25911&title=206-antifreeze-uygulamas" rel="nofollow -

Mesaj Tarihi: 15 Aralık 2012 Saat 21:38
yok serco ben yapamam bunu...anladığımm kadarıyla antifirizi koymadan önce boşaltıyorlar ...içindeki suyu...

Mesaj Tarihi: 15 Aralık 2012 Saat 21:42
Hocam önce aracınızın suyuna baktırın yeterli antifiriz vardır belki, yağlama yıkama yapan petrol istasyonları ölçerler ona göre müdahele ederler, geç kalmayın ama, eğer araçta antifiriz yoksa havalar soğuyor kötü sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.

Mesaj Tarihi: 15 Aralık 2012 Saat 21:47
lpg taktırıken ustalar birşey koydu ama rengi su gibiydi...herhalde antifiriz değildi...o zaman ben hafta içi sanayiye gidiyorum...

Mesaj Tarihi: 15 Aralık 2012 Saat 21:51
Hocam benim muayene 2015 de idi 2012 model arac 1 sene kısaldı lpg yuzunden ,ama trafikte riski var bir an önce ruhsata işletirseniz sizin için daha iyi olur

Mesaj Tarihi: 15 Aralık 2012 Saat 21:53
Bu arada ilk önce benzinlige gidin ölçüm yaptırın ben castrol un mavi antifrizini ekledim

Mesaj Tarihi: 15 Aralık 2012 Saat 22:46
206 xr otomatik vitesteki 2 ve 3 numaralı yerler var...onlar ne işe yarar nerelerde ne zaman kullanabilirim?bir de 2 ye ve ya 3 attığımda S ve kar tanesi ışığı yanıp sönüyor ...

Mesaj Tarihi: 15 Aralık 2012 Saat 23:02
Aracınız hakkında tüm sorular bölümüne konu açıp sorarsanız bilen arkadaşlar yardımcı olur, burda çoğu kişi görmeyebilir, benimde bilgim yok malesef

Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2012 Saat 16:03
selam...şimdi arkadaşlar aracı alalı daha bir bucuk ay oldu...ruhsat falan aldım...şimdi bir de lpg taktırdım...tekrardan ruhsat değştirmem gerecek...projeyi mühendis verdi bana...sızdırmazlık raporu aldım 25 tl verip...şimdi daha ne kadar masraf çıkar bana...ruhsatın hepsini mi değiştirecekler yoksa sadece bir yaprağını mı?muayene nisan 2013 e kadardı..beklemeye gerek var mı?muayene parası ne kadar?

Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2012 Saat 16:18
Muayeneyi nisana kadar bekleyemezseniz beklerseniz gecikme cezası ödersiniz(geçen sene 62 TL idi) lpg fatura tarihinden itibaren 1 ay içinde ruhsata işletmeniz gerekir.
Bundan sonraki masraflarınız şöyle

Ek1 formu sigortacılar dolduruyorlar 10 TL
Egzoz muayenesi yoksa  yaptırmanız gerekli 28 TL (Egzoz muayene kartı yoksa oda 4 TL)
Araç muaynesi 149 TL
Ruhsat yenilenmesi tek yaprak 40 TL

Yukardaki fiyatların hepsi 2012 yılı için geçerli fiyatlar 2013 yılına bırakırsanız %10 civarında fark çıkabilir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net