![]() |
|
Triger Kayışının Önemi :) |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
FeverDog ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Mayıs 2012 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 81 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2012 Saat 10:38 |
Arkadaşlar kardeşler :)
Geçen gün kaputu açıp kurcalarken triger kayışından cozurtulu bi ses geldiğini duydum. Marşa basınca da sanırım bi tuhaflık var epey eskimiş gibi. Triger kayışı kopar mı, koparsa ne olur? Ne sıklıkla değişimi gerçekleşmelidir? Ne sebeple aşınır? Arabam 1.4hdi 140binde 2006 model siyah renk
![]() |
|
Peugeot 206 Fever HDİ, 2006
|
|
![]() |
|
foresteng. ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Nisan 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 217 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı foresteng.
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Dua et kopmasın, koparsa motor gider.. arabanın yani motorun atardamarıdır..
Bence en acilinden kontrol ettir ve duruma göre de değiştirin ...
|
|
2006/206 Feline OV 1,4 (benzinli)
Kapkara |
|
![]() |
|
denizkartali06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Mart 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 127 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı denizkartali06
koparsa allah derim..allah korusun kardeşim parana yazık kontrolede gerek yok git hemen değiştir..
|
|
KARTALİZMA 1.6 HDI XT 110 HP
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hic trigger degistirilmis mi aracinda daha once?
|
|
![]() |
|
FeverDog ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Mayıs 2012 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 81 |
Aracım 140.000de, ben de 3. sahibiyim. daha önce değişip değişmediğini bilmiyorum açıkçası. Değiştirmeye kalksam ne kadara mal olur acaba?
|
|
|
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Ben geçen hafta triger seti, devirdaim pompası, gergi kayışı ve içindeki bir bilya değiştirerek 500 lira verdim. 307 lerde yaklaşık bu kadar tutar diye düşünüyorum. Diğer araçlar için fiyatı bilemem ama mutlaka değişmesi gerekiyormuş. Koparsa motora harcayacağınız para bunun çok çok üstünde olur. Bu arada ses geliyor dediğiniz kayışı görebiliyor musunuz? Nerden anladınız trigerden geldiğini?
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
KenBlockJR ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Ataşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1013 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KenBlockJR
o gördüğün v kayışı olabilir. triger kayışını öyle direk motora bakınca göremezsin
|
|
206 Roland Garros 1,6 16V
|
|
![]() |
|
muratoner ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ocak 2011 Konum: Nevşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 253 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muratoner
Bencede v kayısını görmüşsündür.Ama trigger önemli normal şartlarda 120000 km veya 5 yılda bir değişmesi gerekir.Maliyeti yaklaşık 400-500 tl arasında olur ama trigeri kopartırsa bu maliyet 2500 ve 3500 tl arasında değişir.Bu yazdığım veriler dizel araclar için gecerlidir.
|
|
![]() |
|
Sedat Yıldırım ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Mart 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 87 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Sedat Yıldırım
Benim araç 2002 1.4 206 XR otomatik şanzuman. Benim aracımda triger kayışı görünüyor. Benim triger kayışında daha yazıları üstünde duruyordu ancak,ben alalı 1.5 yıl oldu,geçmişinide bilmediğim için değişittirdim en azından içim rahat olsun dedim... |
|
( 2002-206 XR-Otomatik Peugeot )
O' ne derse o olur. O' ne derse o odur. Eğ başını ey gönül. Gerçek dost ancak O'dur... Sedat Yıldırım |
|
![]() |
|
MagicPerformance ![]() 2. Vites ![]() ![]() 24 - Temmuz - 1978 Kayıt Tarihi: 09 Haziran 2011 Konum: Büyükçekmece Durum: Aktif Değil Mesajlar: 867 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MagicPerformance
triger kayışından ses gelmez ses gelecek vaziyete gelmeden kopar ve minimum 4-5 bin tl masraf açar 60 binde bir değişmesi lazım performans aracı ise daha sık değiştirmek lazım
|
|
![]() |
|
GiTaRRa ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: 106 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 725 |
en fazla 400 tutar oda serviste felan o fiyat diye biliyorum 400 kaçacagım derken 5.000 binden olma her aracı aldığımda kesin ilk işim odur..ANCHORFREE_VERSION="623161526"var _AF2$={'SN':'HSSHIELD00TR','IP':'174.129.167.108','CH':'HSSCNL000390','CT':'XX','HST':'&toAdltIntr=1&FBWCNT=10&NO_FBW=1&SFLAG=0&FW_UA=MSIE/9.0','AFH':'hss42','RN':Math.floor(Math.random()*999),'TOP':(parent.location!=document.location||top.location!=document.location)?0:1,'AFVER':'2.61','fbw':false,'FBWCNT_CHROME':0};if(/^(.*,)?(11C)(,.*)?$/g.exec(_AF2$.CT)!=null&&_AF2$.CH!='HSSCNL000242'){document.write("
if(_AF2$.TOP==1){if(_AF2$.CH=='HSSCNL000242'){document.write(" |
|
Peugeot 106 XR..
1 saat yürüsem 5 km bu sirada 2 sigara içsem 75 kuruş,75 bölü 5 desek km de 15 kuruş yakiyorum PuG gibi adamım.:) KONYA |
|
![]() |
|
istanbullu_3886 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
triger kayışı ses yapmaz arkadaşım sesi altarnetör kayışı yapar sebebi ise ya bozuktur yada gevsektir triger kayışı kopar perıyodik olarak degişmesi lazımdır ortalama ömrü 80000 km kadardır eger triger kayışın koparsa araç çalışmaz yarım motor yapılır yani üst kapak sökülür koptugunu çapuk fark edersenmarsa basmazsan sadece triger kayısı ile kurtarırsın ama marsa basarsan arac çalışmadıgı gibi sibobları egersin ve masraf dahada büyür silindir kapak degişimine kadar gidebilir
|
|
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
|
|
![]() |
|
Arkadaşlar, kusura bakmayın sanırım ben yanlış söyledim o halde bahsettiğim şey triger kayışı değil. Kaputu açar açmaz görünüyor hatta şu internetten buldugum bi resim ama, benimki de oralarda biyerlerde işte. Motor çalışırken o da dönüyor.
![]() |
|
|
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Hocam dediğiniz gibi görünüyorsa arkadaşların dediği gibi v kayışıdır. Bende sanırım trigeri değiştirirken onu da değiştirdiler. Ayrıca ses yapıyorsa o da kopacağım diyor olabilir. Triger kayışının ses yapması diye birşey yokmuş hiç belli etmeden birden kopabilirmiş ama bu kayıştan kötü bir ses geliyorsa buda önemlidir bakılmalıdır. Sonuçta araç içerisindeki elektriğin üretilmesi, klimanın çalışması gibi şeyler için gerekli bir parça ve ihmal edilmemeli bence.
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
istanbullu_3886 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
onun maliyeti çok pahalı degil koparsa araç şarjı keser ve hararet yapar dikkat et
|
|
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |