![]() |
|
çuk çuk ses yapıyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Çetinler ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Aralık 2010 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 92 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2012 Saat 10:35 |
selam arkadaşlar,bu sorunlar nezaman bitecek :((
2004 model 150000 km de 1.4 dizel 206 sahibiyim
bikaçgündür arabamda kaputu açıp baktığımızda sol tarafta görünen kayış sisteminin oradan çuk çuk çuk diye bi ses geliyor tabi gaz verince kayışın ve aksamının dönme hızı arttıkça bu sesde hızlanıyor,çok defalar dinledim sesi ama kayıştanmı yoksa kayışın sistemindeki bilyalardanmı yoksa o kayışla yanyana olan direksiyon pompasındanmı anlayamadım.
bikaçgüne servise gidicem ama daha öncesinde konu hakkında bilgim olsun istiyorum
bu sorun daha önceden başına gelen,konu hakkında herhangi bir bilgisi olan paylaşırsa sevinirim
herkese keyifli forumlar sorunsuz sürüşler ve şimdiden teşekkürler.
|
|
Peugeot 206 look 1.4 dizel
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bence ihmal etmeyin hemen gidip gosterin. Yolda birakabilir sizi.
|
|
![]() |
|
Çetinler ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Aralık 2010 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 92 |
|
|
|
|
![]() |
|
cerci07 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
sesi duymadan zor olur cuk cuk degilde cuf cuf ediyor ise enjektorlerin bakir pullarindan yapar kayislarin ordan geliyorsa bu motorlarda cok gorulen krank kasnagi arizasi olabilir birde v kayisi kismindanmi triger bolumunden mi geliyor o var o bolgede epey kasnak var su yapiryor diyemeyiz sokup kontrol etmek gerekli butun parcalari
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
dün akşam özel servis ustaya gittim,sesi dinledi kasnaktan yaptığını söyledi söktü baktı kasnakta sorun yok kayışı kontrol etti belki ayarı kaçmıştır dedi yerine taktı dinledik ses yok test sürüşü yaptık yine ses yok el emeğini verip ayrıldım daha 5 km yapmadan tekrar aynı sesi yapmaya başladı fırsat bulursam bu akşam tekrar gidicem :(((
|
|
|
|
![]() |
|
selam arkadaşlar,evet sorunum çözülmedi ama çuk çuk sesin kaynağı bulundu bahsettiğim kayış döndüğü sistemde en alttaki kasnağın üzerinde bir diş yana atlamış ve öyle dönüyor,kayışın iç yüzeyinde kanallar var biliyorsunuz,evet çok ilginç ama kayış o kasnağın üzerinden geçerken bir kanal yana atlamış ve bu yana atlama çuf çuf ses yapıyor,diğer kasnaklarda sorun yok kanallar tam yuvasına oturuyor,dahada ilginç olanı kayış sökülüp yuvasına oturtuluyor ve gergi ayarı veriliyor fakat bir süre sonra kendiliğinden yine yana atlayıp ses yapıyor,sökülüp bakıldı kasnakta sorun yok kayıştada sorun yok anlamadım gitti bunun sebebi nedir nasıl çözülür?
|
|
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Hizalamasinda problem vardir. Tum kasnaklar ayni hizada olmalilar. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |