![]() |
|
yeni bir gün , yeni bir sorun: gösterge paneli |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |||
zgr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mayıs 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 340 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2012 Saat 15:36 |
||
merhabalar arkadaşlar. gün geçmiyor ki aracım bana yeni bir uğraş konusu çıkarmasın. şimdi de gösterge panelinde yanan ışıklar sorunlu olmaya başladı. aracım günün ilk çalıştırmasında, marşa bastıktan sonra stop ışığı ve yağ ışığı diğerlerinden ( akü,airbag,arıza ışıkları) çok sonra sönüyor. bu motor ısınana kadar böyle. motor ısındıktan sonra marşa bastığımda sorun yok. ancak motor ısındıktan sonra kontağı kapatıp marşa basmadan (aksesuar kısmına kadar çevirdiğimde) da stop ışığı yanmıyor, diğerleri yanıyor. sorunun sebebi hakkında değerli yorumlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkürler hepinize...
|
|||
2001 206xt 1.6
|
|||
![]() |
|||
xpyhre ![]() 2. Vites ![]() ![]() 11 - Aralık - 1987 Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2011 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 737 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Direksiyon altındaki sigortalarda sorun olabilir. Yerinden cıkmiş olanlar vardir. Bir ihtimal kontrol etmekte fayda var. Yenileri ile değiştirmekte bir çözüm olasiliği. Motor yıkandıysa kesinlikle bir kısadevre vardır. Yakın zamanda aracın elektrik tesisatıyla bir işlem yapıldımı? yapıldıysa eski haline tekrar getirip deneyin. Şasi bağlanti noktalarini kontrol etmekte fayda var.
Düzenleyen xpyhre - 24 Haziran 2012 Saat 15:55 |
|||
Peugeot 206 gti 2.0 (s16)
|
|||
![]() |
|||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
||
Yag isigi derken yagdanlik resminde olani mi kastediyorsunuz?
|
|||
![]() |
|||
zgr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mayıs 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 340 |
||
evet onu kastediyorum.
|
|||
2001 206xt 1.6
|
|||
![]() |
|||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
||
Yani asagidaki resimdeki 16 numarali lamba. Aracinizin yag seviyesine yag cubugundan baktiginizda yag nerede duruyor?
![]() Düzenleyen koliva - 24 Haziran 2012 Saat 16:23 |
|||
![]() |
|||
||
evet 16 numaralı lamba. son kontrol ettiğimde yağ çubuğundaki iki çentik arasındaydı. ancak bu ışığın geç sönmesinden sonra bakmadım, neden aklıma gelmediyse? bu lamba bu yüzden konulmuş değil mi
![]() |
|||
2001 206xt 1.6
|
|||
![]() |
|||
||
Araclarimizin yagini ve suyunu haftada bir kez kontrol etmeliyiz. Sorun olustuktan sonra kontrol etmenin bazen hic faydasi olmaz cunku is isten coktan gecmistir. Siz bir kontrol edin bakalim seviye ne durumda. Yorumunu sonra yapariz. Gostergede Stop yazisi sizi uyarmak icin cikiyor. Yani bir sorun oldugunu gosteriyor. Birsey soracagim. En son ne zaman yag+su kontrolu yaptiniz? |
|||
![]() |
|||
||
Araclarimizin yagini ve suyunu haftada bir kez kontrol etmeliyiz. Sorun olustuktan sonra kontrol etmenin bazen hic faydasi olmaz cunku is isten coktan gecmistir. Siz bir kontrol edin bakalim seviye ne durumda. Yorumunu sonra yapariz. Gostergede Stop yazisi sizi uyarmak icin cikiyor. Yani bir sorun oldugunu gosteriyor. Birsey soracagim. En son ne zaman yag+su kontrolu yaptiniz? [/QUOTE] yağ kontrolü en son 15 gün olmuştur yanılmıyorsam. su kontrolü ise triger değiştikten sonra usta yeni koydu antifriz ve suyu oda 10 gün olmuştur. bende birşey sormak, öğrenmek istiyorum. yağ kontrolü için gerekli ortam şartları ne olmalı? motor hemen durdurulunca yapılmamalı diye duydum, ve benim evim yokuşlu bir sokakta araba yokuştayken yapılan yağ kontrolü doğru sonuç verir mi? nelere dikkat etmeliyiz kontrol sırasında?
|
|||
2001 206xt 1.6
|
|||
![]() |
|||
xpyhre ![]() 2. Vites ![]() ![]() 11 - Aralık - 1987 Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2011 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 737 |
||
yağ kontrolü en son 15 gün olmuştur yanılmıyorsam. su kontrolü ise triger değiştikten sonra usta yeni koydu antifriz ve suyu oda 10 gün olmuştur. bende birşey sormak, öğrenmek istiyorum. yağ kontrolü için gerekli ortam şartları ne olmalı? motor hemen durdurulunca yapılmamalı diye duydum, ve benim evim yokuşlu bir sokakta araba yokuştayken yapılan yağ kontrolü doğru sonuç verir mi? nelere dikkat etmeliyiz kontrol sırasında? [/QUOTE]Düz bir zemine parkedip 5dk yağın süzülmesini beklemeliyiz. Kaputu kaldırıp motor yağ çubuğunu çıkararak temiz bir bezle silmeliyiz. Çubuğu tekrar yerine yerleştirip biraz bekledikten sonra tekrar çıkarmalıyız. Yağ seviyesi çubuğun uç kısmındaki “Min” ve “Max” çizgileri arasında ise yağ sorununuz yok demektir. Eğer seviye “Min” çizgisine çok yakın veya altındaysa kullandığınız motor yağından biraz ekleme yapabilirsiniz.Kesinlikle “Max” çizgisini geçmeyiniz.Her 2000 kilometrede Periyodik yağ kontrolünü yapmanız önerilir. |
|||
Peugeot 206 gti 2.0 (s16)
|
|||
![]() |
|||
||
Düz bir zemine parkedip 5dk yağın süzülmesini beklemeliyiz. Kaputu kaldırıp motor yağ çubuğunu çıkararak temiz bir bezle silmeliyiz. Çubuğu tekrar yerine yerleştirip biraz bekledikten sonra tekrar çıkarmalıyız. Yağ seviyesi çubuğun uç kısmındaki “Min” ve “Max” çizgileri arasında ise yağ sorununuz yok demektir. Eğer seviye “Min” çizgisine çok yakın veya altındaysa kullandığınız motor yağından biraz ekleme yapabilirsiniz.Kesinlikle “Max” çizgisini geçmeyiniz.Her 2000 kilometrede Periyodik yağ kontrolünü yapmanız önerilir. [/QUOTE] çok teşekkür ediyorum verdiğiniz faydalı bilgiler için. yağ kontrolünü yapıp sigortalara da bir göz atıcam.
|
|||
2001 206xt 1.6
|
|||
![]() |
|||
||
Duz bir zeminde tercihen motor sogukken bakilmali.
|
|||
![]() |
|||
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Peki aracın su tüketimini etkileyen faktörler nedir? Benim aracımı devamlı kontrol ederim. Su seviyesi şu anda max ile min arasında ama min'e daha yakın konumda. İlk aracım olduğundan 9 ay önce usta koymuştu ve nasıl koyulur bilmiyorum bile. 9 aylık sürede suda bu kadarlık azalma normal midir? Su ekleyeyim desem, nasıl su olacak bu? Anti freeze li su falan değil demi? Teşk...
|
|||
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|||
![]() |
|||
||
Sogutma suyu seviyesi kesinlikle motor sogukken yapilir. Kesinlikle max seviyesinden yukarida su konulmaz. Araclarimizdaki sogutma mekanizmasi kapali devre oldugundan (evlerdeki kalorifer tesisati gibi), fazla su koymaniz durumunda (maximumdan daha fazla) motor isindikca sogutma suyunda genlesme olacaktir ve en kolay cikis kapisi olan genlesme kabinin (suyu koydugunuz bidonun adi) kapagindan disariya atacaktir. Sonra da aracim su eksiltiyor diye yana yakila sebep arayacaksiniz. Bilmem forumda birilerinin kulaklari cinladi mi ![]() Araclarimizda hicbir zaman (silecek fiskiyeleri de dahil) sebeke suyu kullanmiyoruz. Ayni zamanda yaz-kis antifirizli sogutma suyu kullaniyoruz. Antifiriz dedigimiz antifiriz+saf su karisimidir ve genellikle 50% oraninda karistirilir. Sizin durumunuzda cok az bir ekleme yapacaginizdan dolayi o miktar genel orani onemsenecek kadar etkilemez. O yuzden direk saf su koyabilirsiniz. Düzenleyen koliva - 24 Haziran 2012 Saat 18:10 |
|||
![]() |
|||
blazes06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 52 |
||
Selamlar yağ ışığının her yanması araç yağının eksik olduğunun anlamına gelmez. Yağ seviyenizi kontrol ettikten sonra eğerki normal seviyedeyse aracınızı fazla kullanmamanızı tavsiye ederim yağ ışığı; yağ seviyesi düşüklüğünden, çalışmayan yağ pompasından, arızalı yağ basınç sensöründen, yağlama sisteminin tıkalı olmasından yanabilmektedir. Daha önce böyle bir olay başıma geldi ve çok önemsemedim ve aracım yağ pompasının tam çalışmaması nedeniyle yolda giderken yatak sardı. Ustaya götürmende fayda var. Geçmiş olsun.
|
|||
![]() |
|||
||
teşekkür ederim ancak benim yağ ışığım sürekli yanmıyor. sadece diğer ışıklardan daha geç sönüyor. bazen 10-15 saniyeyi buluyor stop ve yağ ışığının sönmesi. bu arada yağ seviyesini kontrol ettim minimuma daha yakın ancak iki çizgi arasında duruyor.
|
|||
2001 206xt 1.6
|
|||
![]() |
|||
||
Yagi en son ne zaman degistirmistin?
|
|||
![]() |
|||
||
8200 km kadar oldu. zaman olarak ise ekim 2011 de değişti.
|
|||
2001 206xt 1.6
|
|||
![]() |
|||
||
Benim tavsiyem ilerleyen gunlerde normal bakim zamanini beklemeden yag+filtre degisimi yaptirman. Filtre olarak kesinlikle orjinal filtre kullan. |
|||
![]() |
|||
||
geçen bakımını yolüstü bir serviste yaptırmıştım. her araca bakan servislerden. bu sefer peugeot özel servisinde yaptırıcam. orjinal parçalar kullanıyorlar. yaz tatili başlamadan bakımı yaptırmayı düşünüyorum zaten. teşekkürler.
|
|||
2001 206xt 1.6
|
|||
![]() |
|||
||
Bu bakim cok fazla bir meblag tutmaz. Yaz tatili ne zaman basliyor bilemiyorum ama tavsiyem hemen yarin gidip yaptirman. Muhtemelen aracinda orjinal filtre kullanilmamistir. Ozellikle buna cok ozen goster. Parcanin uzerinde mutlaka peugeot amblemleri olsun. Ornegin orjinal yag filtresi purflux marka ise kalkip purflux'un direk piyasaya surdugu urunlerden alma. Filtreler cesit cesit, kutusunu gostermek amaciyla resim koyuyorum. Orjinal urun boyledir: ![]() Düzenleyen koliva - 25 Haziran 2012 Saat 22:23 |
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |