![]() |
|
307 lastik basıncı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
endorphine ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2010 Konum: ? Durum: Aktif Değil Mesajlar: 192 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı endorphine
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2012 Saat 10:39 |
|
2006 model 307 aracımda brigdestone 195/65/15 lastikler mevcut. Birkaç kişiye sordum ama kesin bir cevap alamadım. Lastik basınçları ne olmalı aracın?
|
||
2006 307 comfort otm.
|
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Aracın şöför kapısını açtığınızda kapı menteşelerinin olduğu kısımda, boya kodu ve lastik basınçlarının olması gereken değeri görebilirsiniz. Yanlış hatırlamıyorsam araç boşken 2,5 bar, dolu iken de arkalar 2,7 bar olması gerekiyor. Bazı istasyonlarda bar yerine psi olarak hesaplanıyor. 1 bar = 14.50326 psi. 2,5 bar ise 36,2 psie tekabul ediyor. Yani aracınız boş iken 35 psi, dolu iken de 37 psi değerleri yeterlidir.
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
endorphine ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2010 Konum: ? Durum: Aktif Değil Mesajlar: 192 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı endorphine
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Doğru, kapının kenarında bu bilgiler mevcut. Psi olmadığı için tereddüt ettim. Ayrıca 35psi çok değil mi? 30 falan diyorlar genelde. Tabi bu araca ve lastiğe göre değişiyordur. Benim kaygım fazla şişirmemek lastiği. Kaş yapalım derken göz çıkarmayalım.
|
||
2006 307 comfort otm.
|
||
![]() |
||
hsnsnl ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2012 Konum: ögrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1254 |
|
bizim yollara gore o havaları basarsanız aracınızın hıc esneme payı kalmaz butun yolu ıcerı alır aracınız 30-32psi arası basmanız gerekir 4lastigedex
|
||
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance
|
||
![]() |
||
selkentli ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mayıs 2012 Konum: ısparta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 48 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı selkentli
|
hsnsnl ye katılıyorum bizim yollarda ortalama 32-33 yeter, ancak özellikle uzun yola çıkarken aracındaki yüke kişi sayısına göre arttırmalısın, benzinliklerdeki makina listelerinde 36 yazar, ancak 307 nin süspansiyon sisteminin ne kadar sesli çalıştığını ve bizim yolları düşünürsen çok yüksek...
sesten ve sürekli sert vuruyor diye şikayet edersin. lastiğin üzerindeki açıklamayı okursan 40 a kadar basabiliyorsun :)) ben ortalama 33 kullanıyorum gayet iyi .. hayırı kazasız sürüşler...
|
||
# selkentli #
|
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
Aynı araç ve aynı lastiği uzun süre kullandım. Güvenle 35 psi basabilirsiniz. zaten aracın kapısında 2,5 bar (36 psi) yazıyor.
Düzenleyen metin - 31 Mayıs 2012 Saat 18:46 |
||
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Metinin de dedigi gibi kapi direginde ne yaziyorsa guvenle o uygulanmali.
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı endorphine
|
Cevaplar için teşekkürler. Yarın benzin almaya gideceğim. O arada hallederim artık.
|
||
2006 307 comfort otm.
|
||
![]() |
||
Cmoss06 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ağustos 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 549 |
|
32 normal
|
||
206 XT HDI Siyah
COM2000 Yol Pc ('.')Göze Batan Çivi Çekici Yer |
||
![]() |
||
206206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mart 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 247 |
|
türkiye yolları malum her an karşınızıa süpriz çukur çıkabiliyor bu nedenle 32 gayet iyi
|
||
pegeout 207 1,4 hdi trndy
|
||
![]() |
||
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
|
Bu işi de hiç mi hiç anlamış değilim valla. 5 tane farklı ustaya gösterdim ( birkaçı motorcu birkaçı lastikçi) hepsi 32 bas yeter dedi. Kapıda 36 yazıyor (2.4 bar) ustalara güvenip 32 basıyorum. Her seferinde de 307 min ön tekerler sanki inik havası veriyor bana (sonuçta motor önde orada ağırlık daha fazla). Sonuç: kafa karışıklığı ve 32 psi lik lastiklerle sorun yok :)
|
||
![]() |
||
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
|
Pardon 2.4 bar 34 psi olacak arkalar yüklüyken 2.5 yani 36psi yazıyor.
|
||
![]() |
||
|
Değerinden düşük olması konforlu olur fakat sağlıklı değildir. ![]() Lastik havası eksik olduğunda lastiğin sadece kenarları yola tutunur, orta kısım tutunmaz, havası fazla olduğunda da sadece orta kısım yola tutunuz. Eksik ya da fazla hava olduğunda fren mesafesinden tutun da virajlarda savrulmaya kadar, yuvarlanma direnci arttığından yakıtta artmaya kadar sizi olumsuz etkileyecektir. Lastiğinizin yere tam basması için gerekli hava neyse o havayı basınız.
|
||
||
![]() |
||
cnrars ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 372 |
|
arkadaşlar arabam çok patur kütür gidiyordu, 2 hafta önce ankara istiklerden lastik almıştım , petlas, 195 65 15 boyutları, bugün gelirken havasını kontrol edeyim dedim, önler 61-57 arkalar 49-57 inanamadım, hemen gittim başka yere, 1 er az/fazla anyı değerler.
hepsini 32 yaptım, bu paldur küldür gitmesi lastiklerin havasındandır değil mi? Bir de ön takımlarda bu yüzden bir sıkıntı olmuş olabilir mi? çünkü yolda leblebi olsa hissediliyordu, takur tukurdu araba. |
||
![]() |
||
mami202 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Aralık 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 458 |
|
düşük hava basıncının konfor etkisi verdiği gerçek bizim usta lastiklerin havasını 29 psi basıp göndermiş haberim yok ne güzel araba bayaa sessiz yumuşak gidiyor, benzincide öylesine kontrol ettim baktım hepsi 29 32 psi yaptım hepsini eski ses ve sertlik başladı hava basıncı bayaa etkiliyormuş öğrenmiş olduk. |
||
![]() |
||
ahmet_bjk ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
|
Kullandığınız lastikler orijinal ebattaysa mutlaka aracın kapısında yazan değerleri kullanmalısınız. Çok basarsanız sürüş kalitesi düşer, fren mesafesi artar ve yakıt tasarrufu yaparsınız. Az basarsanız sürüş kalitesi artar, direksiyonun dönmesi zorlaşır ve fren mesafesi azalır ; ama normalden fazla yakar. En ideali üretici firmanın tavsiye ettiği değerlerdir. Dikkat edilesi gereken önemli bir nokta da lastiklere uzun yol sırasında veya lastikler sıcakken lastiklere hava basmamaktır. Çünkü sıcak hava ile soğuk havanın basınçları farklı olur. |
||
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |