![]() |
|
Şanzıman diş atıyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
cemesk ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 26 Haziran 2011 Konum: eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 80 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2012 Saat 17:03 |
Arkadaşlar aranızda hiç yaşayan oldumu merak ediyorum ben son zamanlarda fark ettım. 307 1.4 hdi aracımla hafif bir rampada durduğumda aracı 1 viteste yada geri viteste bırakırsam araç diş atarak hafif hafif hareket edıyor. El frenini çektiğimde sorun yok ama bugun ustama sordum ben bu problemle sıfır arabada bile karsılastım motor komproseru ıle ılgılı dedı. Peugeotların genelınde var dedı ben 4 yıldır kullanıyorum ılk defa fark ettım zaten baskı balatadan süphelenıyordum ama ustam alakası yok dedi . Aranızda hiç bunu yaşayan oldumu?
|
|
2004 307 1.4 HDI XR
|
|
![]() |
|
erenöz ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 20 Mayıs 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 61 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Söylediğiniz şeyin rampanın dikliği ile alakası var her araç yüksek viteslerde sekerek kayar. 1. vites ve geri vites için aynı durum söz konusu olmamalı. Baskı balatanız iyi değilse değiştirmenizi önemle tavsiye ederim. Bu size yakıt tasarrufu ve çekiş gücü olarak dönecektir.
|
|
307 SW 1.6 OV PACK
|
|
![]() |
|
cemesk ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 26 Haziran 2011 Konum: eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 80 |
Hocam çok fazla rampada değil aslında %10 meyilde bile hissedebilirsin. Dediğiniz gibi bencede bunun 1. ve geri viteste olmaması lazım ama ustam bu peugeotların genelınde var ben peugeot servisinde çalısırken çok karşılastım sıfır arabayı teslim etmek için garajdan çıkarırken bıle yaşadım dedi. Çok şaşırdım. Önümüzdeki hafta içi baskı balatayı değiştirecem. Ben daha onceden yaşadığımı hatırlamıyorum ama görecez baskı balatadan mı yoksa motor kompresorunden mi
|
|
2004 307 1.4 HDI XR
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Bence baskı balatadan da olabilir. Kaçırdığı için tutunamayıp kaçıyor olabilir.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
Bencede baskı balata ama usta butun hepsınde var belkı değişse bile düzeltemeye biliriz dedi kafam karıstı. Önümüzdeki hafta baskı balata değişecek sonucu görecez
|
|
2004 307 1.4 HDI XR
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
bir yerde okumuştum. aracın baskı balatasının bittiğini anlamak için aracı vitese takıp el frenini indirip yokuşta bırakınız diyorlardı. Eğer araç viteste olduğu halde yokuşta kaymaya başlarsa baskı balatan bitmiş demekdir diyorlardı.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
pug61 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Mayıs 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 32 |
peugeot larda var kardeş ustanın dediği doğru anca çoğu araba bunu yapar 306 ve 307 kullanıcısı olarak diyorum
|
|
![]() |
|
Arkadaşlar bugun baskı balatamı değiştirdim vites geçisleri aracın kalkısı falan cok guzel oldu fakat rampa asağı durdugumuzda yıne aynı sorunla karşılastık. Baskı balata değişmesine rağmen araba 1 . viteste diş atarak aşağıya doğru kayıyor. Ustam zaten soylemişti bunun motor kompresoru ıle alakası var ve butun peugeotlarda var dıye en azından baskı balatadan olmadığı kanıtlanmış oldu
|
|
2004 307 1.4 HDI XR
|
|
![]() |
|
maestro ![]() 2. Vites ![]() ![]() 28 - Haziran - 1983 Kayıt Tarihi: 26 Mart 2011 Konum: malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 413 |
kardeş serviste mi değiştin kaça maloldu?
|
|
Kem âlât ile kemâlât olmaz...
|
|
![]() |
|
Dışarda değiştirdim kendi ustama serviste 740 lira verdiler ki bırde indirim vardı geçen ay ben 500 e mal ettim şu anda gayet memnunum
|
|
2004 307 1.4 HDI XR
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |