Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - farları açınca yükselen hararet ibresi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

farları açınca yükselen hararet ibresi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zgr Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı zgr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: farları açınca yükselen hararet ibresi
    Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2012 Saat 00:30
merhabalar arkadaşlar. aracım 2001 model 206xt. bu aracın hararetinden çektiğim kadar hiç birşeyden çekmedim. araç çalışıp hararet 90 dereceyi bulduğunda farları açınca hararet ibresi 100 dereceyi geçiyor. farları kapatınca 10 derece kadar düşüyor. birde araç harareti 90 derecede iken stop edip, kontağı çevirdiğimde (marşa basmadan) hararet ibresi 110 dereceye kadar çıkıyor. marşa bastığımda yavaş yavaş iniyor. bu konuda fikri veya çözüm önerisi olan var mı? teşekkürler.
Yukarı Dön
toga406 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı toga406 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2012 Saat 09:51
birde araç harareti 90 derecede iken stop edip, kontağı çevirdiğimde (marşa basmadan) hararet ibresi 110 dereceye kadar çıkıyor. marşa bastığımda yavaş yavaş iniyor
---------------------------------------------------------------------------

bu sorunu yanıtlayabilirim. istop edince arabanı. motor fan soğutucu dönmüyorsa eğer yağ soğumamış demektir. kontağı açar açmaz tekrardan yağ eski ısısına dönmüş olacaktır. çünkü  motor bloğundaki ısıyı yağ emmiş demektir.

çözüm istop edince kontaağı bir çevir ve bırak 20  saniye veya yarım dakka fan soğutmaya devam etsin
Yukarı Dön
zgr Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı zgr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2012 Saat 10:00
dediğini bugün deniyorum . teşekkür ediyorum.
Yukarı Dön
monur Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
09 - Nisan - 1974

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı monur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2012 Saat 11:12
Aynı sıkıntı bende de vardı radyatörü değiştirdim sorun çözüldü.
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
Yukarı Dön
toga406 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı toga406 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2012 Saat 14:39
çok enteresan radyatör peteği ile sıcaklık arasında elbet ilişki var. ama anlatılan enteresan
Yukarı Dön
monur Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
09 - Nisan - 1974

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı monur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2012 Saat 21:20
Orjinalini yazan: toga406 toga406 Yazdı:

çok enteresan radyatör peteği ile sıcaklık arasında elbet ilişki var. ama anlatılan enteresan

Genleşme bidonuna geri giden hortumun bağlı olduğu plastik kısım hava yaptırıyor. Tekrar başınıza geldiğinde radyatör üst hortumunu sıkın, taş gibi sert olacağını göreceksiniz.Normalde bu hortumda basınç olur ama hiç bir zaman taş gibi sertleştirmez.Aracı çalıştırmadan 1 saat bekleyin o hortumun yine yumuşayacağına şahit olacaksınız Wink
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
Yukarı Dön
zgr Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı zgr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2012 Saat 22:58
arkadaşlar ben tam olarak anlatamadım sanırım sorunumu. farları yakınca ibre yükseliyor 10 derece kadar,söndürünce düşüyor hemen 10 derece. gösterge problemli desem değil diğer  ibrelerde benzin veya devir saatinde bir sorun olmuyor.sadece hararet ibresi.
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2012 Saat 23:17
Orjinalini yazan: zgr zgr Yazdı:

arkadaşlar ben tam olarak anlatamadım sanırım sorunumu. farları yakınca ibre yükseliyor 10 derece kadar,söndürünce düşüyor hemen 10 derece. gösterge problemli desem değil diğer  ibrelerde benzin veya devir saatinde bir sorun olmuyor.sadece hararet ibresi.

Sadece farlarda mi oluyor? Sinyal verdiginde de oluyor mu?
Yukarı Dön
zgr Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı zgr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2012 Saat 23:23
sinyalde olmuyor, dörtlüde de olmuyor. parkları yakınca başlıyor yükselmeye.
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2012 Saat 09:28

sinyalde olmuyor, dörtlüde de olmuyor. parkları yakınca başlıyor yükselmeye.

Tahminim bir yerde sasi sorunu var. Sorun hangi sasi noktasindan kaynaklandigini bulmakta. Iyi bir oto elektrikcisi ile cozume ulasabileceginizi dusunuyorum.
Yukarı Dön
toga406 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı toga406 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2012 Saat 10:46
bence gerçek bir durum değil anlattığın. sadece elektriksel bir sorun kısa devre gibi. yoksa fiilen harareti artıracağına ihtimal vermiyorum
Yukarı Dön
zgr Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı zgr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2012 Saat 16:31
Orjinalini yazan: toga406 toga406 Yazdı:

bence gerçek bir durum değil anlattığın. sadece elektriksel bir sorun kısa devre gibi. yoksa fiilen harareti artıracağına ihtimal vermiyorum

bende gerçekten hararetin yükseldiğini düşünmüyorum ancak ibre sona dayandığında insanın canını sıkıyor.gözüm takılıyor sürekli.
Yukarı Dön
zgr Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı zgr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2012 Saat 16:33

Tahminim bir yerde sasi sorunu var. Sorun hangi sasi noktasindan kaynaklandigini bulmakta. Iyi bir oto elektrikcisi ile cozume ulasabileceginizi dusunuyorum.
[/QUOTE]

tavsiye edebileceğiniz bu sorunu anlayacak iyi bir elektrikçi var mı? ist. avrupa yakasında

Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2012 Saat 17:01

tavsiye edebileceğiniz bu sorunu anlayacak iyi bir elektrikçi var mı? ist. avrupa yakasında

Ben Turkiye'de yasamadigimdan oneremiyorum ama fikri olan arkadaslar sizi yonlendireceklerdir.
Yukarı Dön
zgr Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı zgr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2012 Saat 20:20

Ben Turkiye'de yasamadigimdan oneremiyorum ama fikri olan arkadaslar sizi yonlendireceklerdir.
[/QUOTE]

teşekkür ederim. yazdıktan sonra farkettim belçikada olduğunuzu.
Yukarı Dön
kaan206 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kaan206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2023 Saat 21:36
Çözüm bulabildiniz mi?
Yukarı Dön
Selimben Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Selimben Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2024 Saat 12:22
Öncelikle s.a herkese  foruma yeni üye oldum  2 yıldır  206 roland garros kullanıcısıyım bende 2 yıldır  hararet sorunu yaşıyorum 2 gün önce  bende  şans eseri aracın farlarla alakalı  hararet ibaresi  yükselmesini fark ettim arkadaşın  bahsettiği  gibi gece 90 derece  ve aşağısı   iken  su sıcaklığı  sadece farları  açınca  ibre bir anda  100 civarı oluyor  kapatınca 2 saniyede  hemen 90 sana  geri düşüyor. Çok entervir durum  Ankara'daki elektrikci  arkadaşımı aradım  araç  fanı açıyorsa yapıştır geç dedi  bir yerde  alakasız  bir sorun var konuyu açan arkadaşım  sorunu  çözebildin mi inan senden  çok ben merak  ediyorum  ayrıca ben radyatör ekstra  İtalyan tofaş   müşürü  bağlattım  araçta şuanda 2 tane  müşür var yanlış tofaş  müşürü  87 lik  olduğu  için  fan hiç durmuyor neredeyse  bazen soketini çıkarmak zorunda kalıyorum  aracıda  stop  ettiğim de 10 dakikaya  yakın  çalışıyor ve 75 80 dereceye  düşürüyor  işte sorun  arkadaşın bahsettiği gibi saçma bir şey  lütfen  çözüm  bulan  yada başka bir önerisi olan  arkadaşlar konuyla  bir daha ilgilensin 
Yukarı Dön
Selimben Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Selimben Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2024 Saat 12:31
S.a aynı sorunu  bende  dün fark  ettim  2 tane müşür bağlı  aracımda  birisi  orijinal  İtalyan  87 lik tofaş müşürü  Marmaris'e tatile  gelirken  şans eseri fark  ettim 2 yıldır  bende  hararet  sorunuile uğraşıyorum  sorun  demekki çok dandik bir durummuş  gece farı açtım  şans  eseri farları  yakarken  gözüm  ibreye  takıldı  farı açtım karanlık  olduğu için ibre bir anda  100 oldu  hemen çektim  kenarı  stop  ettim  o esnada  farları  kapatmıştım  marşa  bastım  herşey normal  farları yakıp  yola  devam  etmek  istedim  farı yaktım  yine  farları bu şekilde   fark  ettim  lütfen  bir çözüm önerisi olan  lütfen kendim  ip leon  led  çektim far  sigortasına  bağladım  acaba oradan  olabilir mi sol sis içi  cürümüş  ondan şasi  yapıyor olabilir mi   başka araçta  eskide kapıya dokununca  çıt  çıt  elektrik geliyordu uzun  zamandıroda yok lütfen  fikir verin 
Yukarı Dön
Selimben Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Selimben Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2024 Saat 12:33
S.a aynı sorunu  bende  dün fark  ettim  2 tane müşür bağlı  aracımda  birisi  orijinal  İtalyan  87 lik tofaş müşürü  Marmaris'e tatile  gelirken  şans eseri fark  ettim 2 yıldır  bende  hararet  sorunuile uğraşıyorum  sorun  demekki çok dandik bir durummuş  gece farı açtım  şans  eseri farları  yakarken  gözüm  ibreye  takıldı  farı açtım karanlık  olduğu için ibre bir anda  100 oldu  hemen çektim  kenarı  stop  ettim  o esnada  farları  kapatmıştım  marşa  bastım  herşey normal  farları yakıp  yola  devam  etmek  istedim  farı yaktım  yine  farları bu şekilde   fark  ettim  lütfen  bir çözüm önerisi olan  lütfen kendim  ip leon  led  çektim far  sigortasına  bağladım  acaba oradan  olabilir mi sol sis içi  cürümüş  ondan şasi  yapıyor olabilir mi   başka araçta  eskide kapıya dokununca  çıt  çıt  elektrik geliyordu uzun  zamandıroda yok lütfen  fikir verin 
Yukarı Dön
Selimben Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Selimben Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2024 Saat 13:00
S.a aynı sorunu  bende  dün fark  ettim  2 tane müşür bağlı  aracımda  birisi  orijinal  İtalyan  87 lik tofaş müşürü  Marmaris'e tatile  gelirken  şans eseri fark  ettim 2 yıldır  bende  hararet  sorunuile uğraşıyorum  sorun  demekki çok dandik bir durummuş  gece farı açtım  şans  eseri farları  yakarken  gözüm  ibreye  takıldı  farı açtım karanlık  olduğu için ibre bir anda  100 oldu  hemen çektim  kenarı  stop  ettim  o esnada  farları  kapatmıştım  marşa  bastım  herşey normal  farları yakıp  yola  devam  etmek  istedim  farı yaktım  yine  farları bu şekilde   fark  ettim  lütfen  bir çözüm önerisi olan  lütfen kendim  ip leon  led  çektim far  sigortasına  bağladım  acaba oradan  olabilir mi sol sis içi  cürümüş  ondan şasi  yapıyor olabilir mi   başka araçta  eskide kapıya dokununca  çıt  çıt  elektrik geliyordu uzun  zamandıroda yok lütfen  fikir verin Tongue
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 4128 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 3314 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 781 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 208 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 1139 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 35711 2 elbir55
konu icon 206, 206+ ve 307....3 Satır Yol Bilgisayarı Ekranı son mesaja git 104880 591 ersin61
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 2116 3 Serdar102
konu icon Teyp Sessiz Modu son mesaja git 31340 15 Mehmetx
konu icon Al4 şanzıman hakkında bilmemiz gerekenler son mesaja git 53961 165 Fatih4624
konu icon 4 lü ikaz lamba hatası son mesaja git 1151 0 Hasan7478
konu icon 3008 - 2017 Allure P2563 Hata kodu. son mesaja git 18246 2 by_bozkurt
konu icon 2016 308 1.6 E-Hdi Classic Edition Plus son mesaja git 2258 0 kralbaba22
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 492 0 aziz271
konu icon Peugeot 206 Otomatik Vites Geçişlerinde Vuruntu son mesaja git 440 0 Samet.akky
konu icon 308 1.6 Bluehdi marş esnasında sarsıntılı alıyor son mesaja git 16983 10 serdarcan34
konu icon Peugeot 1.6 Bluehdi N75 sorunu çözümü son mesaja git 1906 0 serdarcan34
konu icon Urban move airbag son mesaja git 1952 0 Westbornova
konu icon 206 xt reset sorunu son mesaja git 3937 14 Buketstlmş
konu icon Maf Sensörü 4 kablonun voltaj degerleri son mesaja git 1868 0 tulpar737
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 MAY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Serdar102 2
torekV 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English