![]() |
|
farları açınca yükselen hararet ibresi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
zgr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mayıs 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 340 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2012 Saat 00:30 |
merhabalar arkadaşlar. aracım 2001 model 206xt. bu aracın hararetinden çektiğim kadar hiç birşeyden çekmedim. araç çalışıp hararet 90 dereceyi bulduğunda farları açınca hararet ibresi 100 dereceyi geçiyor. farları kapatınca 10 derece kadar düşüyor. birde araç harareti 90 derecede iken stop edip, kontağı çevirdiğimde (marşa basmadan) hararet ibresi 110 dereceye kadar çıkıyor. marşa bastığımda yavaş yavaş iniyor. bu konuda fikri veya çözüm önerisi olan var mı? teşekkürler.
|
|
![]() |
|
toga406 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
birde araç harareti 90 derecede iken stop edip, kontağı çevirdiğimde (marşa basmadan) hararet ibresi 110 dereceye kadar çıkıyor. marşa bastığımda yavaş yavaş iniyor---------------------------------------------------------------------------
bu sorunu yanıtlayabilirim. istop edince arabanı. motor fan soğutucu dönmüyorsa eğer yağ soğumamış demektir. kontağı açar açmaz tekrardan yağ eski ısısına dönmüş olacaktır. çünkü motor bloğundaki ısıyı yağ emmiş demektir. çözüm istop edince kontaağı bir çevir ve bırak 20 saniye veya yarım dakka fan soğutmaya devam etsin
|
|
![]() |
|
zgr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mayıs 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 340 |
dediğini bugün deniyorum . teşekkür ediyorum.
|
|
![]() |
|
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
Aynı sıkıntı bende de vardı radyatörü değiştirdim sorun çözüldü.
|
|
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
|
![]() |
|
toga406 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
çok enteresan radyatör peteği ile sıcaklık arasında elbet ilişki var. ama anlatılan enteresan
|
|
![]() |
|
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
Genleşme bidonuna geri giden hortumun bağlı olduğu plastik kısım hava yaptırıyor. Tekrar başınıza geldiğinde radyatör üst hortumunu sıkın, taş gibi sert olacağını göreceksiniz.Normalde bu hortumda basınç olur ama hiç bir zaman taş gibi sertleştirmez.Aracı çalıştırmadan 1 saat bekleyin o hortumun yine yumuşayacağına şahit olacaksınız
![]() |
|
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
|
![]() |
|
arkadaşlar ben tam olarak anlatamadım sanırım sorunumu. farları yakınca ibre yükseliyor 10 derece kadar,söndürünce düşüyor hemen 10 derece. gösterge problemli desem değil diğer ibrelerde benzin veya devir saatinde bir sorun olmuyor.sadece hararet ibresi.
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Sadece farlarda mi oluyor? Sinyal verdiginde de oluyor mu? |
|
![]() |
|
sinyalde olmuyor, dörtlüde de olmuyor. parkları yakınca başlıyor yükselmeye.
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Tahminim bir yerde sasi sorunu var. Sorun hangi sasi noktasindan kaynaklandigini bulmakta. Iyi bir oto elektrikcisi ile cozume ulasabileceginizi dusunuyorum. |
|
![]() |
|
bence gerçek bir durum değil anlattığın. sadece elektriksel bir sorun kısa devre gibi. yoksa fiilen harareti artıracağına ihtimal vermiyorum
|
|
![]() |
|
bende gerçekten hararetin yükseldiğini düşünmüyorum ancak ibre sona dayandığında insanın canını sıkıyor.gözüm takılıyor sürekli.
|
|
![]() |
|
Tahminim bir yerde sasi sorunu var. Sorun hangi sasi noktasindan kaynaklandigini bulmakta. Iyi bir oto elektrikcisi ile cozume ulasabileceginizi dusunuyorum. [/QUOTE] tavsiye edebileceğiniz bu sorunu anlayacak iyi bir elektrikçi var mı? ist. avrupa yakasında
|
|
![]() |
|
Ben Turkiye'de yasamadigimdan oneremiyorum ama fikri olan arkadaslar sizi yonlendireceklerdir. |
|
![]() |
|
[/QUOTE] teşekkür ederim. yazdıktan sonra farkettim belçikada olduğunuzu.
|
|
![]() |
|
kaan206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2019 Konum: EDİRNE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 465 |
Çözüm bulabildiniz mi?
|
|
![]() |
|
Selimben ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2024 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Öncelikle s.a herkese foruma yeni üye oldum 2 yıldır 206 roland garros kullanıcısıyım bende 2 yıldır hararet sorunu yaşıyorum 2 gün önce bende şans eseri aracın farlarla alakalı hararet ibaresi yükselmesini fark ettim arkadaşın bahsettiği gibi gece 90 derece ve aşağısı iken su sıcaklığı sadece farları açınca ibre bir anda 100 civarı oluyor kapatınca 2 saniyede hemen 90 sana geri düşüyor. Çok entervir durum Ankara'daki elektrikci arkadaşımı aradım araç fanı açıyorsa yapıştır geç dedi bir yerde alakasız bir sorun var konuyu açan arkadaşım sorunu çözebildin mi inan senden çok ben merak ediyorum ayrıca ben radyatör ekstra İtalyan tofaş müşürü bağlattım araçta şuanda 2 tane müşür var yanlış tofaş müşürü 87 lik olduğu için fan hiç durmuyor neredeyse bazen soketini çıkarmak zorunda kalıyorum aracıda stop ettiğim de 10 dakikaya yakın çalışıyor ve 75 80 dereceye düşürüyor işte sorun arkadaşın bahsettiği gibi saçma bir şey lütfen çözüm bulan yada başka bir önerisi olan arkadaşlar konuyla bir daha ilgilensin
|
|
![]() |
|
Selimben ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2024 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
S.a aynı sorunu bende dün fark ettim 2 tane müşür bağlı aracımda birisi orijinal İtalyan 87 lik tofaş müşürü Marmaris'e tatile gelirken şans eseri fark ettim 2 yıldır bende hararet sorunuile uğraşıyorum sorun demekki çok dandik bir durummuş gece farı açtım şans eseri farları yakarken gözüm ibreye takıldı farı açtım karanlık olduğu için ibre bir anda 100 oldu hemen çektim kenarı stop ettim o esnada farları kapatmıştım marşa bastım herşey normal farları yakıp yola devam etmek istedim farı yaktım yine farları bu şekilde fark ettim lütfen bir çözüm önerisi olan lütfen kendim ip leon led çektim far sigortasına bağladım acaba oradan olabilir mi sol sis içi cürümüş ondan şasi yapıyor olabilir mi başka araçta eskide kapıya dokununca çıt çıt elektrik geliyordu uzun zamandıroda yok lütfen fikir verin
|
|
![]() |
|
S.a aynı sorunu bende dün fark ettim 2 tane müşür bağlı aracımda birisi orijinal İtalyan 87 lik tofaş müşürü Marmaris'e tatile gelirken şans eseri fark ettim 2 yıldır bende hararet sorunuile uğraşıyorum sorun demekki çok dandik bir durummuş gece farı açtım şans eseri farları yakarken gözüm ibreye takıldı farı açtım karanlık olduğu için ibre bir anda 100 oldu hemen çektim kenarı stop ettim o esnada farları kapatmıştım marşa bastım herşey normal farları yakıp yola devam etmek istedim farı yaktım yine farları bu şekilde fark ettim lütfen bir çözüm önerisi olan lütfen kendim ip leon led çektim far sigortasına bağladım acaba oradan olabilir mi sol sis içi cürümüş ondan şasi yapıyor olabilir mi başka araçta eskide kapıya dokununca çıt çıt elektrik geliyordu uzun zamandıroda yok lütfen fikir verin
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |