![]() |
|
Vites ağırlaşıyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
safrane23 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2011 Konum: a Durum: Aktif Değil Mesajlar: 95 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı safrane23
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2012 Saat 19:34 |
Arkadaşlar ortalama bir haftadır öyle bir sıkıntım varki sabahları aracımı çalıştırdığımda herşeş çok normal vites geçişleri o kadar güzel ve yumuşak ki ama ıslak bir zaminde veya arabanın motoru ısındığında vites öyle bir ağırlaşıyorki sanki kamyon kullanıyorum. ertesi sabah arabayı çalıştırdığımda sorun tekrar ortadan kalkmış oluyor. Vİtesin bu denli ağırlaşmaşının sebebi neden olur sizce. Çok soğuk kış günlerinde sabahları hani vites çok sert olurya araba biraz ısındığında normalleşir şimdi ise bunun tam tersini yaşıyorum.
Düzenleyen safrane23 - 14 Nisan 2012 Saat 19:46 |
|
http://img2.netcarshow.com/Peugeot-206_Sedan_2006_800x600_wallpaper_06.jpg
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bana devriyajla alakali gibi geldi. Saniyorum debriyajiniz tam ayirmiyor. Kavrama cok dipte mi oluyor?
|
|
![]() |
|
safrane23 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2011 Konum: a Durum: Aktif Değil Mesajlar: 95 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı safrane23
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kavrama ile ilgili sorun yok ama bazen geri vitese takarken debriyaja iki kere basmak zorunda kalıyorum.
|
|
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Tamam iste bu verdigin bilgi yine debriyaja isaret ediyor. Yapmani istedigim bir test var. Aracini duz bir zeminde park et. El freni inik ve arac bostayken aracin hareket etmediginden emin ol yani o derece duz olsun. Sonra aracini calistir, debriyaja bas ve 1. vitese al. Sonra hala ayagin debriyaja basili iken gaza bayagi bir yuklen. Gorebilecek yuksek devirlere kadar ciksin. Eger aracin az da olsa hareket etmeye basliyor ise debriyajin tam ayirmiyordur ve problem oradan kaynaklaniyordur. |
|
![]() |
|
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
geri vitese geçişler zaten sıkıntılı genelde bende bazen iki üç defa deniyorum ve bir çok arkadaş ta aynısını söyledi.o sorun sayılmaz ama sonradan vitesin sertleşmesine bir şey diyemeyeceğim.
|
|
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı safrane23
Dostum söylediklerini birazdan petrole gidip orada deneyecem.Orası oldukça düz tam test edilecek yer denedikten sonra aksam sonucunu tekrar yazacam.
Düzenleyen safrane23 - 15 Nisan 2012 Saat 11:58 |
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı safrane23
kanka aynen dediğini yaptım vitesi bire aldım ayagım debrajda 6 bin devire kadar bastım ama nafile kımıldamadı.
|
|
|
|
![]() |
|
Tamam o zaman debriyaji simdilik bir kenara birakalim. Peki arac isindiginda, yani vites gecisleri zorlastiginda bu zorluk butun viteslerde ayni derecede mi oluyor yoksa belirli viteslerin gecisleri mi zor oluyor?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı safrane23
tüm viteslerde aynı zorluk değişen birşey yok. Dayanamadım ustaya gittim şanzıman yağından dedi tamam ekleme yapalım dedim arabayı tünele aldık altına üstüne baktı fakat nereden ekleme yapacağını bulamadı :) arkadaşlar sizden bir yardım istesem bu aracın şanzıman yağını nereden ekliyorlar motorun neresinde bu.
aracım 1.4 8v 75hp motor
Düzenleyen safrane23 - 16 Nisan 2012 Saat 16:38 |
|
|
|
![]() |
|
Sanziman, kaputu actiginda motorun sag kisminda akunun alt tarafinda kalir. Muhtemelen sol on tekerlegi ve davlumbazi sokerler. Koyacaklari yagin orjinal oldugundan emin ol. Asagidakinden alman gerek: ![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı safrane23
way be demekki usta o yüzden bulamadı davlumbazı ve tekeri sökmesi gerekiyor demkki bilgilendirdiğin için teşekkürler. Yarın tekrar sanayi yolunu tutacam.
|
|
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Her araçta değişir mi bilmiyorum;
aracı lifte kaldırıp sol tekerleğin yanında yan duran bir tıpa vardır,o tıpadan şanzuman yağı boşaltması yapılır ve basınlı makine ile yağ da eklenebilir. |
|
![]() |
|
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
aynen laedrinin dediği gibi lifte kaldırıp değiştirirler.
|
|
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |