![]() |
|
206 Battery Charge Fault Hakkında |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
mhmttn ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ağustos 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 33 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2014 Saat 12:21 |
Merhabalar bu sorununuza bir çözüm bulabildiniz mi? çünkü bende de aynı problem var "http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=34532&title=aku-isigi-yanip-sonuyor-acil-yardim-lutfen" artık arabada sökülmedik parça kalmadı beyin değişecek yakında eğer çözüm bulabildiyseniz paylaşırsanız sevinirim.
|
|
![]() |
|
savi_206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ağustos 2008 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dün yine yaptı. Anlamadığım neden arabayı stop edip tekrar çalıştırınca düzeliyor. Umarım bu sıkıntı devam etmez ve beyinle ilgili değildir. ECU'nun soketlerini temizlemek istiyrum ama bu soketlerin nasıl çıkarılacağını bilen var mı? Üzerinde bir tür kilt sistemi var çokta zoramak istemedim. Peugeot planet ile ECU ve BSI'nin testi yapılabiliyor mu?
|
|
![]() |
|
tazmaniac ![]() 1. Vites ![]() ![]() 11 - Ekim - 1980 Kayıt Tarihi: 27 Eylül 2009 Konum: ist./üsküdar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 103 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tazmaniac
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
aslında birde aküyü yüke binidirip ölçün derim ama değerler normal gibi gözüküyor ki zaten birkaç gün kullanmayıp ilk marşta arabanın çalışmasında bir anormallik hissetmezseniz pek birşey yok gibi gözüküyor.anlık bir düşüş olduysa onun hatasını vermiş olabilir
bizim araçlar biraz nazlı:) diğer merkezi kilidin çaşlışmaması ya sizin de tahmin ettiğiniz gibi sadece merkezi kilit tesisatında bazen değmeyen bir kablo,korozyana uğramış küçücük bir yer var yada şarj sistemindeki aksaklıktan da anlık saçmalıyor olabilir.sıklaşırsa baktırmanızda fayda var
|
|
2004 Quiksilver
|
|
![]() |
|
savi_206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ağustos 2008 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
bugün ölçüm yaptım. araç çalışmıyorken akü voltajı 13V
araç çalışıyorken 14,3V. Alternatör ve akü de sorun yok gibi görünüyor.
|
|
![]() |
|
Cmoss06 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ağustos 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 549 |
Akü deşarj olmuş olabilir bir süreligine ama önemli olan alternatör görevini yapıyorsa akü eskimiş olabilir. |
|
206 XT HDI Siyah
COM2000 Yol Pc ('.')Göze Batan Çivi Çekici Yer |
|
![]() |
|
teşekkürler cevabınız için.
kitapçığa baktım ama sigortayı göremedim maalesef. O günden beri battery charge fault gelmiyor ve ir anormallik yok.Ama ugün araç çalışırken 4'lüleri yaktım daha sonra 4'lüler yanık vaziyette motoru susturdum.5-6 dk. sonra aracı tekrar çalıştırdım ve araç çalışırken 4'lüleri kapatamadım ve merkezi kilit düğmesi de çalışmadı.Daha sonra kontağı kapattım.4'lüleri kapattım.Merkezi kilit düğmesi de çalışmaya başladı .Araç çalışırken birkaç kere denedim ve orun çıkmadı. Tam olarak anlayamadım ama bu flaşör ve merkezi kilit düğmesinin ortak girdiği bir yer var sanırım.Çünkü sadece bu 2 sistemde problem yaşıyorum o da zaman zaman. Takip etmeye devam...
|
|
![]() |
|
tazmaniac ![]() 1. Vites ![]() ![]() 11 - Ekim - 1980 Kayıt Tarihi: 27 Eylül 2009 Konum: ist./üsküdar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 103 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tazmaniac
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
sonuçta şarj sisteminde olan parçalar bahsettiğiniz parçalar zaten ama ölçüm konusunda kesin bir sonuca varabileceğiniz parçalar değil bence çünkü özellikle alternatör araç rölantide iken aküyle beraber şarjı beslemeye çalışırki ölçeceğiniz değerler zaten akü destekli olur.ben uzun zaman önce orjinal teybin cd mekaniği yüzünden bayağı uğraştım sürekli şarj sisteminde arıyorduk arızayı ama teybin aküyü boşalttığını çok zor farkettim yani bu kötü olan senaryo böyle birşey de olabilir.hatayı verdiği sırada sıcaklık nasıldı bilmiyorum ama aşırı soğuk gibi sıcak da şarj sistemi için bir handikap.birde tam emin değilim ama şarj için bir sigorta olması da lazım ama kesin bilen bir arkadaş yardımcı olacaktır
|
|
2004 Quiksilver
|
|
![]() |
|
Aracım 2006 206 HDI. Bugün birkaç sıkıntı yaşadım.Aracı yolda kenara çektiğim de 4'lü flaşörü yaktım. Daha sonra yola devam edip flaşörü kapatmaya çalıştığımda düğmeye basmama rağmen kapanmadı. Stop edip tekrar çalıştırdım.Kapandı. Yolla çıktıktan 15-20 dk. sonra battery charge fault ikazı geldi ve gösterge panelinde batarya ikazı yandı. Tekrar kenara çekip stop edip çalıştırdım,düzeldi. Eve yaklaştığımda tekrar yandı ve ben yol bilgisayarı ekranının önünde ki flaşör düğmesi ve merkezi kilit düğmesine bastığımda çalışmadığını farkettim.Ama aracın yola çıktıktan sonra otomatik kilitlemesinde bir problem yok. Kumandayla kilitlediğimde ardarda 4 kere yaptım kilitledi,5. ve 6.'da kilitlemedi.Sonra tekrar kilitledi. Eve geldiğim de prosedüre uygun bir şekilde kutup başını söktüm ve bir süre sonra tekrar taktım.Sorunlar düzeldi şu an.
Böyle bir sorun yaşayan var mı acaba? Sorun aküden mi alternatörden mi bilmiyorum. Alternatör çıkışlarını nereden ölçebilirim? Teşekkürler...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |