![]() |
|
Limp Home (topallama) mod hakkında... |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
3saniye ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Temmuz 2011 Konum: Denizli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2012 Saat 11:32 |
|
İyi günler arkadaşlar.
2008 model tiptronik vites LPG li 308 1,6 Vti sahibiyim. Daha öncede bu arızayla ilgili konu açmıştım. Şöyleki: Benzin seviyesi düşüp yakıt ışığı yandığı zaman şanzıman kendini "limp home"moduna alıyor. Bu şu demek. Vites 3 den yukarı çıkmıyor. Manuel vitesi kullanamıyorsunuz.araba kamyon gibi ağırlaşıyor. Ayrıca bu limp home moduyla beraber, rölantide vuruntulu çalışma ve titreme sorunları başlıyor. Benzin alıp yakıt ışığını söndürünce şanzıman limp home modundan çıkıyor ama arıza ışığını söndürmezseniz titreme ve vuruntu devam ediyor. Araç lpg li olduğu için arıza ışığı da sürekli yanıyor zaten. Bu sorunun nereden kaynaklandığını çözebilen olmadı henüz. Servisin önerisile sırasıyla elektrovanayı,daha sonra bujiler ve ateşleme bobinlerini değiştirdim. LPG sistemini tamamen söktürdüm. Motorun yazılımı güncellendi.Ve hiçbirinden sonuç alamadım. Yakıt ışığı yandıkça arıza yine ortaya çıkmaya devam etti. Bundan 3 hafta önce aracımı Antalya daki yetkili servise götürdüm. Cihaza bağladıktan sonra aşağıda yazdığım parçaların değişmesi gerektiğini söylediler ve ben onay verdikten sonra değiştirdiler. 1_Giriş ve çıkış oksijen sondaları 2_Elektrovana 3_Triger zinciri 4_Triger dişli lastiği 5_Gergi makarası 6_Depo somun contası Bu değişimler yapıldıktan sonra aracımı aldım. Araç gayet stabil olmuştu. Özellikle benzin ışığını yaktırıp kullandım ve sorun çıkmadı. Ama 700 km yol yaptıktan sonra benzin ışığının yanmasıyla aynı arıza tekrar etti. Sanki hiçbirşey yapılmamış gibi. Servise gidip tekrar arıza okuttuğumuzda aşağıdaki hata kodları okundu: p 0420 Arıza katalizör eskimesi p 0172 zenginlik ayarlaması hatası p 2196 giriş va çıkış sondası arası yakı zenginliği p 1336 silindirlerde yanma bozukluğu p 0325 arıza vuruntu kaptörü sinyali p 0020 CAN motor torku bilgisi p 0022 CAN motor torku bilgisi Servisin bu seferki tespiti arızanın ya katalitik konvertörden kaynaklandığı yada motor beyninin arızalandığı yönünde oldu. Bakalım artık deneme-yanılmayla gidiyoruz.Daha ne kadar maliyete yol açıcak bilmiyorum.Yukarıda anlattıklarım ışığında değerli tavsiyelerinizi bakliyorum. Belki birinizin bir bilgi damlası sorunuma çare olur. Şimdiden teşekkürler... Düzenleyen 3saniye - 01 Nisan 2012 Saat 11:36 |
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Eger servis bu hatalara bakarak oksijen sondalarini degistirmisse vay hallerine. Pek cok ustanin yaptigi ve anladigi gibi, burada gorulen hatalar o parcalarin arizali oldguklarini gostermez ancak hataya ulasmakta yol gosterirler. Bu hatalara bakarak ben bir yorum yapacak olursam soyle soylerim. Silindirlerde bir nedenle yanma bozuklugu olmus. Bunun sonucunda egzos manifolduna yanmamis yakit karisimi gitmis. Bu karisim katalizorde cevrilemediginden cikisa verilmis ve cikistaki oksijen sensorude farkli bir deger uretmis. Beyin bu degeri goruncede katalizor hatasi ve oksijen sensoru hatasini vermis. Bana kalirsa sizin aracinizin ne katalizorle ne oksijen sensoruyle alakasi var. Aracinizda bir sekilde yanma bozuklugu oluyor. Bunun nedeninin arastirilmasi gerek.
Bu hata kodlarinin goruldugu ekranda, hatanin hangi saatte ve saniyede, hangi hizda olustugu gibi bilgiler de vardir. Soyle bir soru sormak isterim. Aracinizda LPG varken de bu sorun olusuyordu anladigi kadariyla. Bildiginiz uzere benzin seviyesini gosteren ibre aracta LPG olup olmadigina bakmaksizin surekli dusuyor. Siz LPG ile seyir halindeyken benzin isigi yandiginda da bu hata oluyor muydu? Düzenleyen koliva - 01 Nisan 2012 Saat 20:04 |
||
![]() |
||
3saniye ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Temmuz 2011 Konum: Denizli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
|
Bu sorun Araçta LPG takılıyken başladı. Dediğiniz gibi araç otogazla çalışsa dahi yakıt ibresi düşüyor. Ve bu sorun, ister LPG de çalışsın ister benzinde, seyir halindeyken benzin ışığının yanmasıyla ortaya çıkıyor. Yukarıda bahsettiğiniz yanma bozukluğu motor beyninden kaynaklanıyor olabilir mi? Yakıt karışımını ayarlayamıyor olabilir. Servisin son yorumuna göre ya konverter arızalı yada motor beyni. |
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Lpg'de de benzinde de ayni hata olduguna gore bu bir elektronik sorun. Katalizorden kaynaklandigina hic ihtimal vermiyorum. Simdilik aklima birsey gelmiyor ama arastiracagim. |
||
![]() |
||
|
Teşekkürler... |
||
![]() |
||
kaan__ ![]() 2. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: konya/selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 571 |
|
yazılım güncellemesi yaptırmanızı tavsiye ederim
|
||
sahip olduğun herşey bir gün sana sahip olur...
2004 307 sw 1.6 auto 110hp 2009 308 sw 1.6hdi 110hp 2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp |
||
![]() |
||
|
Motor yazılımı güncellendi ama durumda değişiklik olmadı. Başka hangi güncellemeler yapılabilir? |
||
![]() |
||
onlyyou42 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Ağustos 2011 Konum: KONYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 50 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı onlyyou42
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
p 0020 CAN motor torku bilgisi
p 0022 CAN motor torku bilgisi BU iki mesajın kaynağını %100 biliyorum.bu mesaj bileşik bir mesaj selanoidlerle alakalı fakat selanoidleri değiştirmişsin , değiştirken o ustanın basınç sensörünü değiştirmeside lazımdı . |
||
Yalnız Sen (((peogeot 307 xt premium 1.6 )))
|
||
![]() |
||
|
Yok kardeş selenoidler değişmedi. Değişenler oksijen sondaları. Selenoid arızası otomatik şanzımanı korumaya aldırır mı? Düzenleyen 3saniye - 06 Nisan 2012 Saat 01:04 |
||
![]() |
||
okan4037 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 17 - Ağustos - 1989 Kayıt Tarihi: 06 Ekim 2009 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 511 |
|
zaten sendolid arızası motoru korumaya aldırır.. ya beyin yada sendolid sendolid değişirken basınç sensörüde değişir 2 arızadan birisi kesinlikle 307 kullanıcıların genel sorunudur atutomatic gear fault yani sendolidler
|
||
MEÜ... 2004 307 1.6 Cc
|
||
![]() |
||
|
Ama ben de hiç "Automatic Gear Fault" hatası vermedi. "Antipollution Fault" hatası veriyor ve ardından yakıt ışığı yanınca korumaya geçiyor. Yakıt ışığı sönünce korumadan çıkıyor. Buna rağmen selenoidlerden kaynaklanıyor diyebilirmiyiz?
|
||
![]() |
||
melihyilmaz ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 12 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı melihyilmaz
|
Son durum nedir hâlâ yardıma ihtiyacın varmı
|
||
![]() |
||
cloude33 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ekim 2014 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
|
Konuyu Hortlatmış gibi olacam ama kusura bakmayın benim 4 Ay önce Aldığım 2008 model tiptronik vites LPG li 308 1,6 Vti Aracımdada aynı sorun mevcut Arkadaş Çözüp çözmedğiyle ilgili bilgi paylaşmadığından ve belki yardımcı olacak birileri vardır diye tekrardan yardım bekliyorum.
|
||
![]() |
||
ercanayman ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2015 Konum: BEYLİKDÜZÜ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 48 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ercanayman
|
ARKADAŞLAR, Benimde ara ara ''Antipollution Fault'' hatası alıyordum.ancak iyi yakıt koyup biraz aracı zorlamak lazım pis yakıt araçtak atıldıktan sonra motor hatası otomatik sönüyor.Bende 2 kere bu şekilde hata kendiliğinden yok oldu.lpg den kaynaklı olabilir.
![]() |
||
PEUGEOT 308 1.6 VTİ 120 BG OTOMATİK
|
||
![]() |
||
xblax06 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2016 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 14 |
|
sorunu çözen varmı bendede aynı sorun var
|
||
![]() |
||
akk0212 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Ocak 2016 Konum: malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 112 |
|
deponun dibinde pislik olabilir, bu pislik benzin enjektörlerini tıkıyor olabilir, depo demizlenip, benzin enjektör temizleyici katkı, yarım depoya koyulup araç biraz sıkıştırılabilir, belki çözüm olur, ucuz bi yöntem
|
||
307 1.6 hdi
|
||
![]() |
||
xblax06 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2016 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 14 |
|
Hocam sorunu çözüldü,Arka oksijen sondası arızalı kablosal temassızlık gidip geliyor bank 1 sensör 2 voltaj 0 gösteriyor,obd cihazı ile sorunu kendim tespit edip parça siparişinide yurt dışından yaptım..(20 usd arka sensör)Türkiyede 400 TL :-D Sensör 2 nin görevi motora giren yakıt miktarını ayarlamak yakıt ışığı yandığında korumaya almasının sebebi buymuş..Herkese geçmiş olsun
|
||
![]() |
||
|
Tabi önce sensörü söküp temizlik yaptım olmadı,on board dianostik cihazını bağlayıp os2 nin dalgalanmadığını tespit ettim sonra en alt dip kablolarıyla oynadığımda çalıştığını ve vites korumadan çıktığını gördüm sabitledim ancak araç titreştikçe gidip geliyor...
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |