Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >308 T7 (2008-2013)
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Limp Home (topallama) mod hakkında...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Limp Home (topallama) mod hakkında...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
3saniye Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 3saniye Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Limp Home (topallama) mod hakkında...
    Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2012 Saat 11:32
İyi günler arkadaşlar.
2008 model tiptronik vites  LPG li 308 1,6 Vti sahibiyim.
Daha öncede bu arızayla ilgili konu açmıştım. Şöyleki: Benzin seviyesi düşüp yakıt ışığı yandığı zaman şanzıman kendini "limp home"moduna alıyor. Bu şu demek. Vites 3 den yukarı çıkmıyor. Manuel vitesi kullanamıyorsunuz.araba kamyon gibi ağırlaşıyor. Ayrıca bu limp home moduyla beraber, rölantide vuruntulu çalışma ve titreme sorunları başlıyor. Benzin alıp yakıt ışığını söndürünce şanzıman limp home modundan çıkıyor ama arıza ışığını söndürmezseniz titreme ve vuruntu devam ediyor. Araç lpg li olduğu için arıza ışığı da sürekli yanıyor zaten. Bu sorunun nereden kaynaklandığını çözebilen olmadı henüz. Servisin önerisile sırasıyla elektrovanayı,daha sonra bujiler ve ateşleme bobinlerini değiştirdim. LPG sistemini tamamen söktürdüm. Motorun yazılımı güncellendi.Ve hiçbirinden sonuç alamadım. Yakıt ışığı yandıkça arıza yine ortaya çıkmaya devam etti. Bundan 3 hafta önce aracımı Antalya daki yetkili servise götürdüm. Cihaza bağladıktan sonra aşağıda yazdığım parçaların değişmesi gerektiğini söylediler ve ben onay verdikten sonra değiştirdiler.

1_Giriş ve çıkış oksijen sondaları
2_Elektrovana
3_Triger zinciri
4_Triger dişli lastiği
5_Gergi makarası
6_Depo somun contası

Bu değişimler yapıldıktan sonra aracımı aldım. Araç gayet stabil olmuştu. Özellikle benzin ışığını yaktırıp  kullandım ve sorun çıkmadı. Ama 700 km yol yaptıktan sonra benzin ışığının yanmasıyla aynı arıza tekrar etti. Sanki hiçbirşey yapılmamış gibi. Servise gidip tekrar arıza okuttuğumuzda aşağıdaki hata kodları okundu:

p 0420 Arıza katalizör eskimesi
p 0172 zenginlik ayarlaması hatası
p 2196 giriş va çıkış sondası arası yakı zenginliği
p 1336 silindirlerde yanma bozukluğu
p 0325 arıza vuruntu kaptörü sinyali
p 0020 CAN motor torku bilgisi
p 0022 CAN motor torku bilgisi

Servisin bu seferki tespiti arızanın ya katalitik konvertörden kaynaklandığı yada motor beyninin arızalandığı yönünde oldu.

Bakalım artık deneme-yanılmayla gidiyoruz.Daha ne kadar maliyete yol açıcak bilmiyorum.Yukarıda anlattıklarım ışığında değerli tavsiyelerinizi bakliyorum. Belki birinizin bir bilgi damlası  sorunuma çare olur. Şimdiden teşekkürler...

Düzenleyen 3saniye - 01 Nisan 2012 Saat 11:36
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2012 Saat 12:08
Eger servis bu hatalara bakarak oksijen sondalarini degistirmisse vay hallerine. Pek cok ustanin yaptigi ve anladigi gibi, burada gorulen hatalar o parcalarin arizali oldguklarini gostermez ancak hataya ulasmakta yol gosterirler. Bu hatalara bakarak ben bir yorum yapacak olursam soyle soylerim. Silindirlerde bir nedenle yanma bozuklugu olmus. Bunun sonucunda egzos manifolduna yanmamis yakit karisimi gitmis. Bu karisim katalizorde cevrilemediginden cikisa verilmis ve cikistaki oksijen sensorude farkli bir deger uretmis. Beyin bu degeri goruncede katalizor hatasi ve oksijen sensoru hatasini vermis. Bana kalirsa sizin aracinizin ne katalizorle ne oksijen sensoruyle alakasi var. Aracinizda bir sekilde yanma bozuklugu oluyor. Bunun nedeninin arastirilmasi gerek.

Bu hata kodlarinin goruldugu ekranda, hatanin hangi saatte ve saniyede, hangi hizda olustugu gibi bilgiler de vardir. Soyle bir soru sormak isterim. Aracinizda LPG varken de bu sorun olusuyordu anladigi kadariyla. Bildiginiz uzere benzin seviyesini gosteren ibre aracta LPG olup olmadigina bakmaksizin surekli dusuyor. Siz LPG ile seyir halindeyken benzin isigi yandiginda da bu hata oluyor muydu?

Düzenleyen koliva - 01 Nisan 2012 Saat 20:04
Yukarı Dön
3saniye Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 3saniye Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2012 Saat 19:45
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Eger servis bu hatalara bakarak oksijen sondalarini degistirmisse vay hallerine. Pek cok ustanin yaptigi ve anladigi gibi, burada gorulen hatalar ariza ile bire bir baglantili degildir ancak hataya ulasmakta yol gosterirler. Bu hatalara bakarak ben bir yorum yapacak olursam soyle soylerim. Silindirlerde bir nedenle yanma bozuklugu olmus. Bunun sonucunda egzos manifolduna yanmamis yakit karisimi gitmis. Bu karisim katalizorde cevrilemediginden cikisa verilmis ve cikistaki oksijen sensorude farkli bir deger uretmis. Beyin bu degeri goruncede katalizor hatasi ve oksijen sensoru hatasini vermis. Bana kalirsa sizin aracinizin ne katalizorle ne oksijen sensoruyle alakasi var. Aracinizda bir sekilde yanma bozuklugu oluyor. Bunun nedeninin arastirilmasi gerek.

Bu hata kodlarinin goruldugu ekranda, hatanin hangi saatte ve saniyede, hangi hizda olustugu gibi bilgiler de vardir. Soyle bir soru sormak isterim. Aracinizda LPG varken de bu sorun olusuyordu anladigi kadariyla. Bildiginiz uzere benzin seviyesini gosteren ibre aracta LPG olup olmadigina bakmaksizin surekli dusuyor. Siz LPG ile seyir halindeyken benzin isigi yandiginda da bu hata oluyor muydu?

Bu sorun Araçta LPG takılıyken başladı. Dediğiniz gibi araç otogazla çalışsa dahi yakıt ibresi düşüyor. Ve bu sorun, ister LPG de çalışsın ister benzinde, seyir halindeyken benzin ışığının yanmasıyla ortaya çıkıyor. Yukarıda bahsettiğiniz yanma bozukluğu motor beyninden kaynaklanıyor olabilir mi? Yakıt karışımını ayarlayamıyor olabilir. Servisin son yorumuna göre  ya konverter arızalı yada motor beyni.
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2012 Saat 20:14
Orjinalini yazan: 3saniye 3saniye Yazdı:

Bu sorun Araçta LPG takılıyken başladı. Dediğiniz gibi araç otogazla çalışsa dahi yakıt ibresi düşüyor. Ve bu sorun, ister LPG de çalışsın ister benzinde, seyir halindeyken benzin ışığının yanmasıyla ortaya çıkıyor. Yukarıda bahsettiğiniz yanma bozukluğu motor beyninden kaynaklanıyor olabilir mi? Yakıt karışımını ayarlayamıyor olabilir. Servisin son yorumuna göre  ya konverter arızalı yada motor beyni.

Lpg'de de benzinde de ayni hata olduguna gore bu bir elektronik sorun. Katalizorden kaynaklandigina hic ihtimal vermiyorum. Simdilik aklima birsey gelmiyor ama arastiracagim.
Yukarı Dön
3saniye Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 3saniye Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2012 Saat 19:44
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Lpg'de de benzinde de ayni hata olduguna gore bu bir elektronik sorun. Katalizorden kaynaklandigina hic ihtimal vermiyorum. Simdilik aklima birsey gelmiyor ama arastiracagim.

Teşekkürler...
Yukarı Dön
kaan__ Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
02 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kaan__ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2012 Saat 21:13
yazılım güncellemesi yaptırmanızı tavsiye ederim
sahip olduğun herşey bir gün sana sahip olur...
2004 307 sw 1.6 auto 110hp
2009 308 sw 1.6hdi 110hp
2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp

Yukarı Dön
3saniye Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 3saniye Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2012 Saat 22:26
Orjinalini yazan: kaan__ kaan__ Yazdı:

yazılım güncellemesi yaptırmanızı tavsiye ederim

Motor yazılımı güncellendi ama durumda değişiklik  olmadı. Başka hangi güncellemeler yapılabilir?
Yukarı Dön
onlyyou42 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı onlyyou42 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2012 Saat 23:49

BU iki mesajın kaynağını %100 biliyorum.bu mesaj bileşik bir mesaj selanoidlerle alakalı fakat selanoidleri değiştirmişsin , değiştirken o ustanın basınç sensörünü değiştirmeside lazımdı .
Yalnız Sen (((peogeot 307 xt premium 1.6 )))
Yukarı Dön
3saniye Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 3saniye Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2012 Saat 00:32
Orjinalini yazan: onlyyou42 onlyyou42 Yazdı:

BU iki mesajın kaynağını %100 biliyorum.bu mesaj bileşik bir mesaj selanoidlerle alakalı fakat selanoidleri değiştirmişsin , değiştirken o ustanın basınç sensörünü değiştirmeside lazımdı .

Yok kardeş selenoidler değişmedi. Değişenler oksijen sondaları. Selenoid arızası otomatik şanzımanı korumaya aldırır mı?

Düzenleyen 3saniye - 06 Nisan 2012 Saat 01:04
Yukarı Dön
okan4037 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
17 - Ağustos - 1989

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı okan4037 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2012 Saat 08:25
zaten sendolid arızası motoru korumaya aldırır.. ya beyin yada sendolid sendolid değişirken basınç sensörüde değişir 2 arızadan birisi kesinlikle 307 kullanıcıların genel sorunudur atutomatic gear fault yani sendolidler
MEÜ... 2004 307 1.6 Cc
Yukarı Dön
3saniye Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 3saniye Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2012 Saat 23:03
Orjinalini yazan: okan4037 okan4037 Yazdı:

zaten sendolid arızası motoru korumaya aldırır.. ya beyin yada sendolid sendolid değişirken basınç sensörüde değişir 2 arızadan birisi kesinlikle 307 kullanıcıların genel sorunudur atutomatic gear fault yani sendolidler
Ama ben de hiç "Automatic Gear Fault" hatası vermedi. "Antipollution Fault" hatası  veriyor ve ardından yakıt ışığı yanınca korumaya geçiyor. Yakıt ışığı sönünce korumadan çıkıyor. Buna rağmen selenoidlerden kaynaklanıyor diyebilirmiyiz?
Yukarı Dön
melihyilmaz Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı melihyilmaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2012 Saat 01:41
Son durum nedir hâlâ yardıma ihtiyacın varmı
Yukarı Dön
cloude33 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cloude33 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mart 2015 Saat 15:57
Konuyu Hortlatmış gibi olacam ama kusura bakmayın benim 4 Ay önce Aldığım 2008 model tiptronik vites  LPG li 308 1,6 Vti Aracımdada aynı sorun mevcut Arkadaş Çözüp çözmedğiyle ilgili bilgi paylaşmadığından ve belki yardımcı olacak birileri vardır diye tekrardan yardım bekliyorum.
Yukarı Dön
ercanayman Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ercanayman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mart 2015 Saat 17:34

Orjinalini yazan: okan4037 okan4037 Yazdı:

Ama ben de hiç "Automatic Gear Fault" hatası vermedi. "Antipollution Fault" hatası  veriyor ve ardından yakıt ışığı yanınca korumaya geçiyor. Yakıt ışığı sönünce korumadan çıkıyor. Buna rağmen selenoidlerden kaynaklanıyor diyebilirmiyiz?

ARKADAŞLAR,

Benimde ara ara ''Antipollution Fault'' hatası alıyordum.ancak iyi yakıt koyup biraz aracı zorlamak lazım pis yakıt araçtak atıldıktan sonra motor hatası otomatik sönüyor.Bende 2 kere bu şekilde hata kendiliğinden yok oldu.lpg den kaynaklı olabilir.Clap
PEUGEOT 308 1.6 VTİ 120 BG OTOMATİK
Yukarı Dön
xblax06 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı xblax06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2016 Saat 13:00
sorunu çözen varmı bendede aynı sorun var
Yukarı Dön
akk0212 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı akk0212 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2016 Saat 14:48
deponun dibinde pislik olabilir, bu pislik benzin enjektörlerini tıkıyor olabilir, depo demizlenip, benzin enjektör temizleyici katkı, yarım depoya koyulup araç biraz sıkıştırılabilir, belki çözüm olur, ucuz bi yöntem
307 1.6 hdi
Yukarı Dön
xblax06 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı xblax06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2016 Saat 12:59
Hocam sorunu çözüldü,Arka oksijen sondası arızalı kablosal temassızlık gidip geliyor bank 1 sensör 2 voltaj 0 gösteriyor,obd cihazı ile sorunu kendim tespit edip parça siparişinide yurt dışından yaptım..(20 usd arka sensör)Türkiyede 400 TL :-D Sensör 2 nin görevi motora giren yakıt miktarını ayarlamak yakıt ışığı yandığında korumaya almasının sebebi buymuş..Herkese geçmiş olsun 
Yukarı Dön
xblax06 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı xblax06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2016 Saat 13:03
Tabi önce sensörü söküp temizlik yaptım olmadı,on board dianostik cihazını bağlayıp os2 nin dalgalanmadığını tespit ettim sonra en alt dip kablolarıyla oynadığımda çalıştığını ve vites korumadan çıktığını gördüm sabitledim ancak araç titreştikçe gidip geliyor...

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 334 3 Serdar102
konu icon Teyp Sessiz Modu son mesaja git 29732 15 Mehmetx
konu icon Al4 şanzıman hakkında bilmemiz gerekenler son mesaja git 51501 165 Fatih4624
konu icon 4 lü ikaz lamba hatası son mesaja git 356 0 Hasan7478
konu icon 3008 - 2017 Allure P2563 Hata kodu. son mesaja git 15271 2 by_bozkurt
konu icon 2016 308 1.6 E-Hdi Classic Edition Plus son mesaja git 450 0 kralbaba22
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 400 0 aziz271
konu icon Peugeot 206 Otomatik Vites Geçişlerinde Vuruntu son mesaja git 354 0 Samet.akky
konu icon 308 1.6 Bluehdi marş esnasında sarsıntılı alıyor son mesaja git 16891 10 serdarcan34
konu icon Peugeot 1.6 Bluehdi N75 sorunu çözümü son mesaja git 383 0 serdarcan34
konu icon Urban move airbag son mesaja git 385 0 Westbornova
konu icon 206 xt reset sorunu son mesaja git 3850 14 Buketstlmş
konu icon Maf Sensörü 4 kablonun voltaj degerleri son mesaja git 810 0 tulpar737
konu icon P2074 hatası 308 2012 model 1.6 vti son mesaja git 3167 1 Saido26
konu icon Uzaktan kumanda ile cam kapanma sorunu son mesaja git 34588 27 Muhammed1983
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 239 0 heavyburak26
konu icon 508 Otomatik Park son mesaja git 596 0 tayfuny1
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 778 3 Serdar102
konu icon Fen disk ve balatalari Garanti kapsamı hakkında. son mesaja git 477 0 Ceyhun29
konu icon 206 Teyp Değişiminden Sonra Araç Çalışmaması son mesaja git 525 2 Elkadarbiroglan
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 APRIL EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Serdar102 4
serdarcan34 3
Westbornova 1
Samet.akky 1
aziz271 1
kralbaba22 1
by_bozkurt 1
Hasan7478 1
Fatih4624 1
Mehmetx 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English