![]() |
|
Motor Suyu Eksilmesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
marmarascorpion ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mart 2011 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 33 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı marmarascorpion
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Mart 2012 Saat 09:07 |
Merhaba Arkadaşlar,
Arabam motor soğutma suyunda eksilme yapıyor, aslında bir süredir 2 veya 3 ayda bir biraz ekliyordum ama son zamanlarda iki haftada bir eklemeye başladım. Sanırım silindir kapak contasının değişmesi gerekiyor, artı taşlanması felan. Kağıthane merkeze yakın uygun fiyatlı iyi bir motor ustası bildiği olan var mıdır. Bir de maliyet hakkında bilgisi olan var mı? tahmini ne kadar masraf çıkar, umarım çok çıkmaz :( Araç 2005 Peugeot 307 HDI-XR 172.000 'inde |
|
![]() |
|
scorpions_64 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Şubat - 1983 Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2010 Konum: Uşak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 275 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı scorpions_64
![]() ![]() ![]() ![]() |
valla aynı sorun bendede vardı ustaya sorduğumda, silindir kapak conta,taşlama,işçilik vs bana aşağı yukarı 600 tl fiyat çıkarmıştı. ama ne hikmetse şimdi hiç su eksiltmiyor (maşallah diyelim). peki aracında silindir kapak contasının yandığını nerden anladın? hararet falan mı yaptırmıştın?
|
|
206 gti 2.0 2000
|
|
![]() |
|
marmarascorpion ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mart 2011 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 33 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı marmarascorpion
Ben yaptırmadım ama sanırım aldığım şahıs hararet yaptırmış, su eksiltmeye ek olarak su deposunun kapağını açtığımda basınçla hava atıyor ve yolda giderken ön taraftan fokur fokur sesler geliyor (kaynama sesi değil) boruların içine sanırım hava giriyor ve bu havadan ötürü ses yapıyor olabilir, buda silindir kapak contasından kaynaklanıyor sanırım.
ek olarak bakıma gittiğimde tamirci söylemişti, o tamirciye yaptıramam çünkü çok pahalı :( |
|
![]() |
|
dukenukem82 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 04 - Aralık - 1982 Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 887 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dukenukem82
300-350 tl olması lazım bu conta değişimi ve taşlamanın fazlası cebe zarar
|
|
pug 206 1.4 75 hp 8v 1999
zavoli sıralı lpg |
|
![]() |
|
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
arkadasım aracında arıza belitisi olarak sadece motor suyunun eksiltmesı var anladığım kadarıyla. şimdi silindir kapak contasında bir problem varsa soğutma suyu silindirlerin yani motorun içine sızar dolayısıyla egzosundan beyaz buhar atar aracın. bu problem varmı? eğer yoksa, bence sorun borularda veya başka bi yerde olabilir. aracını aksam cektığın yerde motorun altına karton vb. bişi koy bakalım akma olcakmı?
|
|
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|
![]() |
|
mehmetaydinpug ![]() 2. Vites ![]() ![]() 13 - Ekim - 1985 Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 100 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mehmetaydinpug
dediği gibi yap yada radyötör kapağından atıyorda olabilir kuru bir bez sar radyötör kapağının etrafına yolda giderken suyu atıyor olabilir conta yakmış olsa yağla suyun karışması gerekiyo yağ çubuğunuzda yağ değilde tuaf bi renk görürsünüz
|
|
2000 106 Quicksilver
HAYAT SENİNLE GÜZEL PUG |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı marmarascorpion
aslında yağda da eksilme var ama öyle aşırı değil, 5 bin kilometrede 1 lt 'ye yakın eksiliyor, dün akşam arabayı olduğu yerden çıkarırken farkettim ön taraftan yerde siyahlıklar vardı sanırım yağ ve su karışımı gibi.
|
|
![]() |
|
scorpions_64 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Şubat - 1983 Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2010 Konum: Uşak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 275 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı scorpions_64
sormayı unuttum, aracı sabah yada soğukken çalışmanızda ilk 5 dakika gaza basınca araçta gaz yememe, tekleme, stop edecek gibi oluyormu? bunlar yoksa silindir kapak contasından olacağını zannetmiyorum. arkadaşlarda söylemiş zaten bence ara borulara, radyatörü ve devir daim pompasını kontrol ettir. daha olmadı sıvı olarak satılan (tozlardan alma) kalitelisinden radyatör tıkayıcıdan al araç yaklaşık 90-100 derece sıcakken bi yedek su deposuna doldur, biraz devirli kullan bakalım.
|
|
206 gti 2.0 2000
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |