Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - PEUGEOT 307 1.4 HDİ SORUNNNNNNNNN
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

PEUGEOT 307 1.4 HDİ SORUNNNNNNNNN

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
teoman_40 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı teoman_40 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: PEUGEOT 307 1.4 HDİ SORUNNNNNNNNN
    Gönderim Zamanı: 25 Mart 2012 Saat 12:10
Arkadaşlar merhaba. Ben 2004 1.4 HDI 307 XR sahibiym arabayı alalı 1 ay oldu.Benim temel 2 sorunum var:

1. Yakıtı çok ama çok yakıyor bunun nedeni ne olabilir sence? Uzun yolda ortalama 90 km civarı  hızla 6.5lt./100km.   . ( arabayı aldığımda yağ,yağ filtresi,mazot filtresi,hava filtresi,ısıtma bujileri gibi şeylerideğiştirdim ve arabayı devirli kullanan birisiyim. ) Şehir içinde hesaplamalarımda km. de 35-37 kuruşları gördüm:(

2. Turbodan ıslık sesi duyuluyor yeni başladı.Özellikle 2000-2400 devirler arasında.Turbo için ne yapılabilir bu bir sorun mudur? sorun ise turboyu değişmeden halledilebilir mi?Şimdiden teşekkürler.

3. Benim aracımın orjinal anahtarı kayıp.Yedek anahtarda uzaktan kumanda yok.Harici kumanda sistemi aldım .Arabanın sistemi desteklemiyor dediler ve takmadılar.Bu konuda bilgisi olan var mı? araç 2004 peugeot xr 1.4 hdi.

http://www.hepsiburada.com/Liste/modacar-m-cover-uzaktan-acma-kapama-34b007/productDetails.aspx?productId=otm34b007&categoryId=20029356&SKU=OTM34B007#Gorseller
Yukarı Dön
mbuyukavci Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mbuyukavci Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mart 2012 Saat 12:15
Merhaba
1. Arac gercekten cok yakiyor. Bende ayni model kullaniyorum sehir ici 20 kurus yakiyor .
3. Servise gidip bir anahtar kodlatabilirsin yaklasik 150 tl diye yazilmisti forumda.
Kolay gelsin
yeni pug cu :))
Yukarı Dön
toga406 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı toga406 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mart 2012 Saat 13:09
turbosu bozuk olabilir. sen daha fazla güç elde etmek için yok yere bu nedenle gaza yükleniyor olabilir sin dostum
Yukarı Dön
kiracoglu Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kiracoglu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mart 2012 Saat 13:10
Öncelikle 1. sorun için çözümü hakkında bir öneride bulunamıyorum ama gerçekten çok yakıyormuş. Benim arac 2006 1.6 HDİ mazot 4 tl olmuş buna ragmen km de 28-30 krs arası yakıyor.

2. Bence turbonun o sesi çıkarması normal diye biliyorum ama forumda bu konuda deneyimli arkadaşlar var yardımcı olacaklardır.

3.Arkadaşın da dediği gibi servisten alabilirsin kumandalı anahtarı.Biraz tuzludur Smile
2006 307 1.6HDİ KARABASAN
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı teoman_40 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mart 2012 Saat 19:34
Arkadaşlar çok yakma sorunu için öneriniz yok mu ne yapabilirim.Piyasada würt diye bir enjeksiyon temizleyicisi varmış ,yakıt deposuna konulan ondan kullansam faydası olur mu yakıta?

Turbo 2000devirde devreye giriyor ve hissettiriyor kendini.Benim merak ettiğim o ıslık sesi için bişey yapabilir miyiz?

Uzaktan kumandalı anahtarı servisten alabileceğimi biliyorum ama aldığım( linkini ilk mesajda gönderdim ) uzaktan kumanda kilidini nasıl monte ettirebilirim ,olur mu arabaya?
Yukarı Dön
gorkemteke Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı gorkemteke Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mart 2012 Saat 20:57
aynı araca sahibim ilk aldıgımda benimde yakıt tuketimim cok tu 2200-2400 arası vites degişiyorum ve aracı ortalama 2000-2100 devir arası kullanıyorum sorun devamlı yukse devirde kullanmandan kaynaklanabilir turbo ise normal bendede aynı devirde giriyor ve aynı sesi veriyor birde dedigim devirlerde kullanmayı dene forumdada bununla ilgili yazılar var bende ordna okumustum depoya katkı malzemesini önermiyorlar enjeksiyonlarda ilerde problem cıkarıyormus ama würt için bişey diyemem mantıken söyluyorum bunu denedigim birşey degil ama hava debimetresi arıza yapmıstı ozmaan benim araba deli gibi yakmıstı hava debi metresini bir temizle yada demizlet sen demizlersen kontak sprey ile yagsız 
2004 307 Hdi XR
Yukarı Dön
EmSul Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı EmSul Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mart 2012 Saat 21:14
20kuruş yakan araç hemde  4lira olmuşken mazot ancak şehirdışı sabit hızda o değeri yakalayabilir şehir içi o arabayı üreten adamlar bile o değeri mümkün görmüyor..
Ayrıca turbo sabit bir devirde 2000devir gibi devreye girer diye bir durum söz konusu değil turbonun çalışma prensibini okursanız..
1.4 bir motorun sıkıştırıldığı zaman da 8-9litre gibi değerlere çıkması şehir içi bence normal motor hacmi küçüldükçe araç yüksek devirlerde daha da zorlanacağından yakabilir .. Bipper 1.4hdi da sürekli 14-15litrelerde görüyorduk yakıt tüketimini hatta 20litrelere bile çıkıyordu kalkışlarda
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v"
"1998 Ford Mondeo 2.0 glx"
"2005 Peugeot Partner 2.0hdi"
"2004 Peugeot 307 1.6 bva"
Yukarı Dön
muratoner Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı muratoner Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mart 2012 Saat 22:02
  Ben 7 yıldır 307 kullanıcısıyım.Önceki aracım 1.4hdi idi ve rutin olarak her bakım yaptırdımda enjektör temizleme yaptırdım ve şimdiki aracım 1.6 hdi premium onada yaptırıyorum.Şeytan kulağına kurşun daha hiç sıkıntı yaşamadım.Tavsiye ederim ama ben depoya koydurmuyorum cihaza bağlatıyorum.Turbodan gelen ıslık sesi hissedilir seviyede ise turbon bozulmaya yüz tutmuş olabilir.Bir turbocuya gidip kontrol ettirmeli ve ses avansını yaptırman gerekebilir.307 1.4 hdi de turbo 1750 d/d devreye girer fakat 2000-2100 d/d gibi kullanıcı hisseder.Yakıtın olağanın üstünde ve eminim enjektörlerden kaynaklanıyor Temizleme işlemini yaptırınca düzelecektir.
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı teoman_40 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mart 2012 Saat 22:54
    Kardeş ben de söylediğin devirlerde kullanmaya çalışıyorum.Hava debimetresi nerde bulunur,kendim çıkartıp temizleyebilir miyim?Eğer foto falan koyma imkanın varsa sevinirim.Turbo için tamirciye,servise vs. gittin mi ?
Yukarı Dön
turbo27 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı turbo27 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mart 2012 Saat 15:57

çekiş problemı ve siyah duman atma problemı varmı? öncelıkle bu çok önemlı arıza bulmada,cekıs problemı var ise, zaten turbodanda ıslık sesı gelıyor demıssınız,turbo arızalıdır,turbın pervanesının uclarını erıtmıs olabılır,bu da sızın arac cekmedıgınden dolayı gaza bıraz daha fazla yuklenmeden dolayı yakıtı artırır,ıkıncısı ıse duman atma,eger sıyah duman atma oluyosa ve cekıs ıyıyse enjektör fazla mazot verıyor demektır sılındırlere,enjektörlerın ayarlanması gerekır.fakat her ne olursa olsun ıslık sesı gelen bı turbonun elı kulagında demektir,mutlaka yapılması gerekır..

Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı teoman_40 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mart 2012 Saat 16:14
Orjinalini yazan: turbo27 turbo27 Yazdı:

çekiş problemı ve siyah duman atma problemı varmı? öncelıkle bu çok önemlı arıza bulmada,cekıs problemı var ise, zaten turbodanda ıslık sesı gelıyor demıssınız,turbo arızalıdır,turbın pervanesının uclarını erıtmıs olabılır,bu da sızın arac cekmedıgınden dolayı gaza bıraz daha fazla yuklenmeden dolayı yakıtı artırır,ıkıncısı ıse duman atma,eger sıyah duman atma oluyosa ve cekıs ıyıyse enjektör fazla mazot verıyor demektır sılındırlere,enjektörlerın ayarlanması gerekır.fakat her ne olursa olsun ıslık sesı gelen bı turbonun elı kulagında demektir,mutlaka yapılması gerekır..

Daha önce dizel bir araç kullanmadım ama çekişin daha iyi olması gerekiyormuş gibi geliyor bana .Siyah duman genelde ilk çalışmalarda oluyor sonrasında normal.Hava debimetresinden de kaynaklanıyor olabiilir mive nasıl söküldüğünü ve temizlendiğini biliyor musunuz? Enjektörlere ayar verdirmek gerekiyorsa bu maliyetli birşey midir?
Yukarı Dön
turbo27 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı turbo27 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mart 2012 Saat 16:26
siyah duman ılk calıstırmada,yada ani gaz vermelerde hafıf olması normal,hava debımetresınden olacagını sanmıyorum,hava debımetresı arızalı olunca araçta bariz bı cekıs dusuklugu olur ve yuksek devırlere cıkamaz,debımetre temızlenmez,bozuksa alınır,duman yoksa enjektör arızasıda yoktur,turbonuzda ıslık sesı vaar dedınız arızanız turbo arızası gıbı gorunuyor..
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı teoman_40 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mart 2012 Saat 21:35
Orjinalini yazan: turbo27 turbo27 Yazdı:

siyah duman ılk calıstırmada,yada ani gaz vermelerde hafıf olması normal,hava debımetresınden olacagını sanmıyorum,hava debımetresı arızalı olunca araçta bariz bı cekıs dusuklugu olur ve yuksek devırlere cıkamaz,debımetre temızlenmez,bozuksa alınır,duman yoksa enjektör arızasıda yoktur,turbonuzda ıslık sesı vaar dedınız arızanız turbo arızası gıbı gorunuyor..

Yani "yakıtın fazla olması turbodan kaynaklanabilir" mi diyorsunuz?
Neyleyim köşkü neyleyim sarayı ,içinde salınan yar olmayınca...
Yukarı Dön
nupel307 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı nupel307 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mart 2012 Saat 00:01
benim aracta turbo ıslık sesi var..1.6 110 beygir..şehir dısı hız 90 km olursa 4.3 lt yi geçmiyor..şehir içi 7 oluyor..turbodan ıslık sesi anormal değilse sorun olmaz..baska bir problemdendir diye düşünüyorum
308 1.6 hdi 90 hp
Yukarı Dön
taskin Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
20 - Mayıs - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı taskin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mart 2012 Saat 01:13
benım araç 206 ve 307 ye göre biraz daha hafif bir araç şehir için de kış şartlarında 5,5 uzun yolda 110 km/s ortalama 100 km 4-4.5 litre yakmakta bu sıralar bıraz yakıt tüketimi çok azda olasa arttı ve kabınde mazot kokusu almaya başladım biraz nette araştırınca enjektör pulları ve hortumlarının zamanla sızdırma yaptıgını ögrendım açıp bakınca enjektörlerın baglı oldugu yerde bayagı mazot atmıştı. Cumartesi gün  aldım enjektörlerı bır temızletip durumuna bakılacak. Wurth mazot katkısını tavsıye ederim kesinlikle faydasını görursunuz ama asıl temızleme sökulup ayar makınasında bakılması lazım. Turbo aracın km baglı olarak belirli bir ömru var ve ses yapabilir fakat ben aracı aldıgımda baktırmıştım bir şeyler yaptılar ama ses daha arttı fakat araç bir rahatladı 5 10.000 km sonra aynı oldu o yuzden turbo ve enjektörlerin tamirlerine pek sıcak bakmıyorum.. Baskı balatanız ömrünü tamamlamış ise yakıt tüketimini etkiler..
Peugeot 206 1.4 hdi look
Yukarı Dön
turbo27 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı turbo27 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mart 2012 Saat 02:21
Aşırı yakmanın 2 ana konusu var,enjektor pompa, ve turbo..yakıt sistemi yani pompa enj.arızalı ise arabada yoğun bı sıyah duman atma durumu olur,eğerkı duman atma,gec calısma sıkıntısı yoksa,rolantıde saat gıbı calısıyosa,pompa yada enjektorlerde sorun yoktur,ama bunların dısında hala aşırı yakıt yakma ve CEKİŞ PROBLEMİ varsa sorun turbodan kaynaklanma ıhtımalı cok yuksektır..bazı turbo öter ses balansı yapılmamıstır,çekisi etkılemez,bazı turbo vardır öter,egsoz yada emme pervanesı kanatlarının ucu aşınmıstır erimiştir,hem öter hem cekmez..
Yukarı Dön
delice48 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı delice48 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mart 2012 Saat 20:45
Benim aracımda çok yakıyordu,  ama pek fazla araç binmediğimden okadarda önemsemiyordum akü değiştirme zamanı gelmişti aküyü değiştirince arabada motor arıza lambasının yandığını gördüm, arabayı bilgisayara bağlattım oksijen sensörü hatası çıktı, sensör değiştirildi yakıt tüketimi %15 oranlarında tasarruf oldu.. seninkindede böyle sorun olduğu anlamına gelmez başıma geldiği için paylaşmak istedim. inşallah sorunun çözülür..
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı teoman_40 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mart 2012 Saat 22:13
Teşekkür ederim bilgin için .Oksijen sensörü "hava debimetresiyle " aynı şeyler mi?
Yukarı Dön
istanbullu_3886 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mart 2012 Saat 22:13
arkadasım bence pp2000 cihazı olan iyi bi ustaya git aracın parametrelerini konrol ettir neden fazla yaktiginı sana söyler bu hata her şeyden olabilir bence en dogru çözum bu
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı teoman_40 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mart 2012 Saat 22:23
Orjinalini yazan: istanbullu_3886 istanbullu_3886 Yazdı:

arkadasım bence pp2000 cihazı olan iyi bi ustaya git aracın parametrelerini konrol ettir neden fazla yaktiginı sana söyler bu hata her şeyden olabilir bence en dogru çözum bu

O şekilde sorunun neyden kaynaklandığı kesin bir şekilde belli olur mu diyorsun?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 7381 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 490 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 618 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 374 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5178 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 614 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 402 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 692 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 265 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 568 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 769 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2306 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1034 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5659 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4909 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2085 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 524 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2236 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 37431 2 elbir55
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English