Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 307 uzaktan kumanda ve motor çalışmıyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

307 uzaktan kumanda ve motor çalışmıyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
eray307 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı eray307 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 307 uzaktan kumanda ve motor çalışmıyor
    Gönderim Zamanı: 18 Mart 2012 Saat 22:22
Merhaba arkadaşlar,
Bugün öğlen aracımı kısa süreli durdurdum ve tekrar geldiğimde motoru çalıştıramadım.marş basıyor ama motor çalışmıyor,daha sonra da uzaktan kumandanın çalışmadığını farkettim.sadece manuel kilitleyip açabiliyorum.Çaresiz arabayı olduğu yere park ettim,şu anda sunroof ve şöfor camı yarı açık vaziyette bekliyor.Gece yağmur falan yağarsa durum vahim.
Forumumuzdan ve netten araştırdığım kadarıyla problem immobilizer kaynaklı,anahtarı falan gösterttim anahtarın immobilizerinde hiçbir problem yok,yine de pilini de değiştirdim ama nafile.
Birçok konuda problemden bahsedilmiş ama çözümler aktarılmamış,bana bu konuda bilgi sahibi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.Cevaplarınızı bekliyorum
Yukarı Dön
göktuğ Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı göktuğ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mart 2012 Saat 23:00
YEDEK KONTAĞIN YOK MU ONLa bir denesen...
2004 PEUGEOT 307 xr 1.4 hdı
Yukarı Dön
eray307 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı eray307 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mart 2012 Saat 23:23
malesef yedek anahtarım arabayı aldığımda yoktu :(
Yukarı Dön
ibrahim YILDIZAK Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
15 - Eylül - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ibrahim YILDIZAK Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mart 2012 Saat 23:55
imbolizer'ında sorun ya da bsi beyninde bilgisayara baglayıp tekrar senkronize olması gerekiyor olmazsa bsi beynine bir baktırın

01 COA 084 ARh(+)
Yukarı Dön
eray307 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı eray307 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mart 2012 Saat 00:22
bakalım yarını beklicem mecbur inşallah önemli bişi değildir
Yukarı Dön
scorpions_64 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
25 - Şubat - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı scorpions_64 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mart 2012 Saat 10:44
Böyle arızalar aracın enjeksiyon beyninden kaynaklanabiliyor. sorununu halledersen cevabınıda bekliyoruz. 
206 gti 2.0 2000
Yukarı Dön
eray307 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı eray307 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mart 2012 Saat 19:25
Arkadaşlar tekrar merhaba,

Bugün sabah servisi aradım geldiler araçla,bilgisayara bağladı ecm kilitli tarzında bir hata kodu vermiş ve immobilizer devreye girmiş.Ne yapıp ettiyse de anahtarı bi türlü okutamadı araca,neyse arabayı servise çektirdik.
İlk önce problemin kesinlikle anahtardan kaynaklandığını söylediler,anahtarı değiştirdik yenisi ile,o da ne yine çalışmadı.Bilgisayarda problem anahtarda gibi görünsede aslında anahtarda problem yokmuş.Daha sonra motor ve içerideki sigorta panelindeki tüm sigortaların bir aletle elektriki kontrolü yapıldı,yine de nafile araba bi türlü çalışmıyor.En son orta el freninin oralar(sanırım beyin orada) söküldü ve beyine girip çıkan tüm kabloların kontrolü yapıldı ve sorun direksiyonun altındaki bir kablonun beyinle arasındaki iletişimsizliğinden kaynaklanıyormuş,yani benim anladığım öyle.Kabloları yenileyince araba hemen çalıştı ve normale döndü.
Bu arıza arama işlemi saat 11'den saat 3'e kadar sürdü abartmıyorum çok can sıkıcı bi durum malesef :(
Serviste kablo onarımı vs. zımbırtılar dahil 75tl aldılar Allahtan daha büyük birşey çıkmadı.Umarım kimsenin başına gelmez ;)
Yukarı Dön
scorpions_64 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
25 - Şubat - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı scorpions_64 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mart 2012 Saat 23:25
Orjinalini yazan: eray307 eray307 Yazdı:

Arkadaşlar tekrar merhaba,

Bugün sabah servisi aradım geldiler araçla,bilgisayara bağladı ecm kilitli tarzında bir hata kodu vermiş ve immobilizer devreye girmiş.Ne yapıp ettiyse de anahtarı bi türlü okutamadı araca,neyse arabayı servise çektirdik.
İlk önce problemin kesinlikle anahtardan kaynaklandığını söylediler,anahtarı değiştirdik yenisi ile,o da ne yine çalışmadı.Bilgisayarda problem anahtarda gibi görünsede aslında anahtarda problem yokmuş.Daha sonra motor ve içerideki sigorta panelindeki tüm sigortaların bir aletle elektriki kontrolü yapıldı,yine de nafile araba bi türlü çalışmıyor.En son orta el freninin oralar(sanırım beyin orada) söküldü ve beyine girip çıkan tüm kabloların kontrolü yapıldı ve sorun direksiyonun altındaki bir kablonun beyinle arasındaki iletişimsizliğinden kaynaklanıyormuş,yani benim anladığım öyle.Kabloları yenileyince araba hemen çalıştı ve normale döndü.
Bu arıza arama işlemi saat 11'den saat 3'e kadar sürdü abartmıyorum çok can sıkıcı bi durum malesef :(
Serviste kablo onarımı vs. zımbırtılar dahil 75tl aldılar Allahtan daha büyük birşey çıkmadı.Umarım kimsenin başına gelmez ;)
haydi geçmiş olsun, hallebildiğine sevindim. Smile
206 gti 2.0 2000
Yukarı Dön
Celalll Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Celalll Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Mart 2012 Saat 08:34
eray307
Yaşadığın problemi ve problemin nereden kaynaklandığını bizimle paylaşıp; çıkabilecek arızalara karşı, bizi uyardığın için teşekkür ederim.
2005 Model 307 1.6XT PREMİUM AT. BRC MY11 LPG KİT
Yukarı Dön
eray307 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı eray307 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mart 2012 Saat 00:37
Evet bende sevinmiştim hallolduğuna fakat dün servisten 4te aldım arabayı akşam 9 da yine aynısını yapmasın mı Angry Arabayı yıkattım ve elektronik aksam ve göstergeler gitti tamamen.Belki düzelir diye stop ettim,tekrar çalıştırdım çalışmadı.yine marş basıp çalışmama ve uzaktan kumanda problemi.
Neyse servisi aradım,yapacak birşey yok oraya park edin yarın serviste bakacağız dediler.Daha sonra arabayı iterken kenara göstergeler gelir gibi oldu,hemen marşa bastım çalıştı.Doğru servise gittim ve aracı içeri bekçiye teslim ettim.Tabi giderken silecekler devamlı çalışıyor,göstegler kendi kendine açılıp kapanıyor,farlar kapanıp açılıyor vs.Sabah erken servisten tel. ettiler gelince çalıştırdık hiçbir sıkıntı yok diye.Bende kafayı yedim bu arada.

Arkadaşlar günlerdir yaşadığım sorun neymiş biliyor musunuz?Ses sisteminin tesisatını yapan yer aküden '+' kablosunu  ön camın solunda biyer var ordan delip sigorta kutusuna inmişler.Tabi yalıtım malıtım hakgetire.Yağmurda ve arabayı yıkatınca da ordan sızan su sigorta paneline yürüyüp BSI denen beyni ıslamış.Bu da airbag lambası yanması ve bahsettiğim sorunları yaratmış.Sonuçta BSI temizlenmiş ve üstüne koruma tarzı bişi yapmışlar.Eskiden kafasına göre yanan airbag ışığı dahil komple söndü ve şimdi hiçbir sorun yok.
Bu arada kablonun oradan su gireceğini dün gece rastgele netten okuyup öyle öğrendim ve ustaya telefon edip söyledim,yoksa bulunur muydu bilmiyorum.....

Ses sistemi tesisatını yaptırdığım yer ise Eskişehir'de Işık car audio diye biryer.Bi görseniz sözde Dünya'nın en iyileri,media marktın falan da işlerini alıyorlar,ama gördüğünüz gibi yaptıkları acemilik tarif edilemez cinsten.Servis BSI değişimi için 1000tlyi geçik para istedi,ama bozulma olayı yok o yüzden değiştirmediler.
Söz konusu işyerine gidecek varsa bidaha düşünsün,birdaha gider kendim yaparım o arabayı elden çıkarırım ama böyle kendini bilmiş iş bilmezlere de gitmem.....
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mart 2012 Saat 06:04
Orjinalini yazan: eray307 eray307 Yazdı:

Evet bende sevinmiştim hallolduğuna fakat dün servisten 4te aldım arabayı akşam 9 da yine aynısını yapmasın mı Angry Arabayı yıkattım ve elektronik aksam ve göstergeler gitti tamamen.Belki düzelir diye stop ettim,tekrar çalıştırdım çalışmadı.yine marş basıp çalışmama ve uzaktan kumanda problemi.
Neyse servisi aradım,yapacak birşey yok oraya park edin yarın serviste bakacağız dediler.Daha sonra arabayı iterken kenara göstergeler gelir gibi oldu,hemen marşa bastım çalıştı.Doğru servise gittim ve aracı içeri bekçiye teslim ettim.Tabi giderken silecekler devamlı çalışıyor,göstegler kendi kendine açılıp kapanıyor,farlar kapanıp açılıyor vs.Sabah erken servisten tel. ettiler gelince çalıştırdık hiçbir sıkıntı yok diye.Bende kafayı yedim bu arada.

Arkadaşlar günlerdir yaşadığım sorun neymiş biliyor musunuz?Ses sisteminin tesisatını yapan yer aküden '+' kablosunu  ön camın solunda biyer var ordan delip sigorta kutusuna inmişler.Tabi yalıtım malıtım hakgetire.Yağmurda ve arabayı yıkatınca da ordan sızan su sigorta paneline yürüyüp BSI denen beyni ıslamış.Bu da airbag lambası yanması ve bahsettiğim sorunları yaratmış.Sonuçta BSI temizlenmiş ve üstüne koruma tarzı bişi yapmışlar.Eskiden kafasına göre yanan airbag ışığı dahil komple söndü ve şimdi hiçbir sorun yok.
Bu arada kablonun oradan su gireceğini dün gece rastgele netten okuyup öyle öğrendim ve ustaya telefon edip söyledim,yoksa bulunur muydu bilmiyorum.....

Ses sistemi tesisatını yaptırdığım yer ise Eskişehir'de Işık car audio diye biryer.Bi görseniz sözde Dünya'nın en iyileri,media marktın falan da işlerini alıyorlar,ama gördüğünüz gibi yaptıkları acemilik tarif edilemez cinsten.Servis BSI değişimi için 1000tlyi geçik para istedi,ama bozulma olayı yok o yüzden değiştirmediler.
Söz konusu işyerine gidecek varsa bidaha düşünsün,birdaha gider kendim yaparım o arabayı elden çıkarırım ama böyle kendini bilmiş iş bilmezlere de gitmem.....

Gecmis olsun. Bu soylediginiz olay tesisat cekme islemlerinde ozellikle 307'lerde sikca karsilasiliyor. Sorunuzu sorarken bastan "silecekler devamlı çalışıyor,göstegler kendi kendine açılıp kapanıyor,farlar kapanıp açılıyor vs." demis olsaydiniz ben ilk olarak buraya bakmanizi onerirdim. Forumda bu konu hakkinda baslik olmasi lazim. Tekrar gecmis olsun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 6341 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 414 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12638 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 542 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 302 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5055 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 582 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 380 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 618 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 219 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 547 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 752 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2225 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1006 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5536 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4778 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2004 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 505 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2182 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 37237 2 elbir55
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English