![]() |
|
406 ya LPG dönüşüm uygunmudur |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
GSli 406 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ocak 2012 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 35 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Mart 2012 Saat 17:21 |
|
Slm arkadaşlar,
aracıma benzin yetiştiremez oldum ve son zamlardan sonra çok sıcak bakmasamda lpg dönüşümü yaptırmak istiyorum. lpg dönüşümü için marka ve usta yönlendirmelerinize(istanbul) ihtitacım var.marka kadar usta da önemli diye duydum.özellikle lpg araç kullanan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.peugeotta lpg çok sorun çıkarıyormu. iyi pazarlar
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ben burada (Belcika) bir 406 gordum. Sahibi arac 40 bin deyken LPI taktirmis. Su anda arac 200 binde hala saat gibi gidiyordu. Benim LPG sistemleri hakkinda cok bilgim yok. Ben de bu sayede bu soruyu sormus olayim. Turkiye'de LPI yok mu veya cok mu pahali? |
||
![]() |
||
GSli 406 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ocak 2012 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 35 |
|
Arkadaşlar dün itibari ile BRC marka sıralı sistem LPG taktırdım.şimdilik saat gibi çalışıyor(henüz 1 gün oldu).memnuniyetimi yada memnuniyetsizliğimi ilerleyen zamanda sizlerle paylaşacağım.ilgili arkadaşların dikkatine
|
||
![]() |
||
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
|
LPI ve LPG sistemi bildiğim kadarıyla sadece KIT farkı var yani izalasyon da kullanılan farklılık. LPG de gaz taşıma sistemi Bakır borularla yapılırken LPI de daha farklı bir sistem ile basınçlı platik yalıtımlı ve 345 bar basınca dayanıklı bir malzeme ile bu işlem yapılıyor, püskürtme sistemi ile motora aktarılıyor. Gazın sıvı halden gaz haline dönüştürmede kullandıkları sistem çok farklı. Yoksa yakılan yakıt aynı Likit Petrol Gazı..
|
||
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Yani cok daha iyi bir sistem diyebilir miyiz? Bunun Turkiye'de ucreti ne kadar bilginiz var mi? |
||
![]() |
||
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
|
Ben bu sistemin Türkiye'de uygulandığına şahit olmadım.Tahmin ediyorum VW FSI motorlar,Peugeot 308 lere uygulanan sistem bu olsa gerek. Çalışma mantıkları inanılmaz derecede farklı. LPG de likit buharlaşmış halde yanma odalarına verilirken LPI de direk sıvı olarak püskürtülüyor. Bende bu sistemi Hollanda'da bir Opel Vectra 2.2 de görmüştüm.
|
||
|
||
![]() |
||
|
Tesekkur ederim. Burada bayagi yaygin bu sistem. Gerci toplama bakarsak LPG+LPI li arac sayisi cok az. Ama ben onumuzdeki yillarda ayni Turkiye'deki gibi cok ragbet gorecegini dusunuyorum. Bildigim kadari ile kurulumu 2500 Euro ve 4 gun suruyor. |
||
![]() |
||
|
2500 EU Türkiye için fazla bir rakam.Yani çok fazla rağbet göreceğini sanmıyorum.Fakat güvenlik bakımından LPI sistemi en az benzin yada mazot kadar güvenli ve sağlıklı. Ayrıca Hollanda fiyatı bu ise Türkiye fiyatı X3 olur sanıyorum
![]() |
||
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |