Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sanzimandan gelen ses
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Sanzimandan gelen ses

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
riva70 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
01 - Ocak - 1984

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı riva70 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Sanzimandan gelen ses
    Gönderim Zamanı: 06 Mart 2012 Saat 09:47
Merhaba
307nin sanjiman yagina nasil bakilir? Bittigi yada azaldigi nasil anlasilir. Vites gecislerinde cark diye rahatsiz edici bir ses duyuyorum ancak aracin icindeyken fazla duyulmuyor disarida iken cok ses geliyor.
Peugeot 307 1.6 XS seytan kırmızı
atiker multifast system
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mart 2012 Saat 11:05

Siz kendiniz biraz zor bakarsiniz.
Sanziman yaginin seviye gostergesi, yagin bosaltildigi tapa ile aynidir. Yag doldurmak icin ise hava filtresi, kutusu, aku, aku tablasi cikartilmasi gerekir. Yani biraz uzun is. Yine de yapmak istiyorum derseniz daha detayli bilgi verebilirim.
Yukarı Dön
riva70 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
01 - Ocak - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı riva70 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mart 2012 Saat 11:38
Tesekkurler en iyisi usta baksin halletsin merak etmistim. Peki o ses sorunu sanziman yagindan midir.
atiker multifast system
Yukarı Dön
mucahidyasar34 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mucahidyasar34 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mart 2012 Saat 11:40
O ses büyük ihtimalle sanzıman yagındandır kardes. Arabanın fazla üstüne gitme dişlisini kırabilirsin daha sonra sanzımanı indirtmen gerekir ki, cok masraflı olur
106 Quicksilver İSTANBUL
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mart 2012 Saat 11:45
Orjinalini yazan: riva70 riva70 Yazdı:

Tesekkurler en iyisi usta baksin halletsin merak etmistim. Peki o ses sorunu sanziman yagindan midir.

Yagdan olma ihtimali var tabi. Yag eksik ise tamamlatmak yerine hepsini(hemen hemen) degistirmenizi tavsiye ederim.
Yukarı Dön
furkan111 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı furkan111 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mart 2012 Saat 22:41

sorununuz tam olarak söyle mi mesela bosta sabitken tırıltı mı geliyor... ? debraja basınca sesi kesiyor bırakınca yine mi aynı sesi tekrarlıyor mu...rahatsız edici bi ses degil ... ama kafayı taktıgınızda cok ses gibi oluyor...

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mart 2012 Saat 22:46
Şanzuman yağını değiştirmek kolivanın dediği şekilde olduğu gibi genelde ustalar basınçlı pompo ile akü,kutusu v.s sökülmeden yağın boşaltıldığı yerden dolum yapabiliyorlar.Bu da daha az işçilik ücreti demek.
Yukarı Dön
riva70 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
01 - Ocak - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı riva70 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mart 2012 Saat 23:00
Orjinalini yazan: furkan111 furkan111 Yazdı:

sorununuz tam olarak söyle mi mesela bosta sabitken tırıltı mı geliyor... ? debraja basınca sesi kesiyor bırakınca yine mi aynı sesi tekrarlıyor mu...rahatsız edici bi ses degil ... ama kafayı taktıgınızda cok ses gibi oluyor...

hayır sadece 1. vitese veya geriye takarken garc gibi sanki yağsız metalleri birbiri arasından gecer gibi bir ses çıkartıyor dediğim gibi aracın içindeyken neredeyse duymuyorum ama aracın dışında ses bihayli fazla.vites geçişleri normal ancak hızım 10 civarı iken 2 den bira zor geciyor sanırım buda sanzımandan kaynaklı 
atiker multifast system
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı furkan111 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mart 2012 Saat 23:43

öncelikle aracınız alttan sanjıman yagını kacırıyor mu bunu bi kontrol edin...hareket halinden park ettiginizde damlar genelde...bu bir ikincisi eger damlama yoksa durduk yere yag bosalmaz. bencede bi yagını gostermekte fayda var.cogu yagcı yanlıs yag koyuyor sanzımana ... 70 lik olması lazım genelde 80 koyuyorlar benim basıma geldi.yagına baktır eksikse 70 lik koysunlar eksik degilse yani hersey normalse sanzımandan oldugu kadar baskı balatadan filanda yapabilir diye dusunuyorum.ayrıca yag eksildi ise sanzımana yag koyarken sanzıman borları var ben kullanıyorum cok fark etti bilginize

Yukarı Dön
Cmoss06 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Cmoss06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mart 2012 Saat 11:45
Şanzuman yagını kontrol ettir,yagda sıkıntı yoksa baskıdan yapıyordur,degısırse sorun gıderılır
206 XT HDI Siyah
COM2000 Yol Pc
('.')Göze Batan Çivi Çekici Yer
Yukarı Dön
riva70 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
01 - Ocak - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı riva70 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mart 2012 Saat 16:28
Orjinalini yazan: furkan111 furkan111 Yazdı:

öncelikle aracınız alttan sanjıman yagını kacırıyor mu bunu bi kontrol edin...hareket halinden park ettiginizde damlar genelde...bu bir ikincisi eger damlama yoksa durduk yere yag bosalmaz. bencede bi yagını gostermekte fayda var.cogu yagcı yanlıs yag koyuyor sanzımana ... 70 lik olması lazım genelde 80 koyuyorlar benim basıma geldi.yagına baktır eksikse 70 lik koysunlar eksik degilse yani hersey normalse sanzımandan oldugu kadar baskı balatadan filanda yapabilir diye dusunuyorum.ayrıca yag eksildi ise sanzımana yag koyarken sanzıman borları var ben kullanıyorum cok fark etti bilginize

Alttan yag kacirma kesinlikle yok cunku park ettigim yer beton zemin hic yag yok baski balata ? Bir gostereyim ama burda fazla anlayan usta yok
atiker multifast system
Yukarı Dön
aspirinxlarge Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
23 - Ocak - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı aspirinxlarge Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mart 2012 Saat 16:44
yağ değişimi çok kolay arkdaşlar direksiyonu tam sağ yapıyolar tabayı çıkarıyorlar ve anında yağı basıyolar ama ne kadar yağ kaldığını sanırım öğrenemiyosun bence sen direk 3 lirte şansuman yağı al ve ustaya git onu direk doldursun.  marka oalrak sanırım castrol iyi. 
Sevene Can Feda Sevmeyene Elveda ! 206 XS 110hp Full Tesco
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı furkan111 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mart 2012 Saat 21:12
önce yagı koyup deneyin.belki sorun cozulur.cözülmezse eger baskı dan derlerse bence gittigi yere kadar gitsin....bizim burada baskı balata 250 TL işcilik 100 TL tabi yer yer degişir...ayrıca kesinlikle yan sanayi alma yan sanayilerde 100-120 arası.eger tanıdık degilse orjinal diye yan sanayi takan yerleri cok duydum dikkat etmekte fayda var...
Yukarı Dön
uğur33 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı uğur33 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2013 Saat 22:31
benim 307 de tam sizin bahsettiğiniz sorun var boşta çalışırken debriyaja basınca ses kesiliyor bırakınca tırıltı geliyor ustalar şanzumandan kaynaklanıyo diyo sizin yardımınızı alabilirmiyim
Yukarı Dön
ByHack Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
06 - Ocak - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ByHack Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2013 Saat 02:47
eğer bahsettiğiniz gibi geri vitese geçişte, yavaşlarken 2. vitesten 1. vitese düşerken (kasis veya öndeki araçtan dolayı gibi mesela) vites geçişinde sıkıntı yaşıyorsanız senkromenç dişlisinden olma ihtimali yüksek...
307 XT (2004) 1.6 110 Hp....BRC Seq24 LPG
Yukarı Dön
samet206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı samet206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2013 Saat 12:43
Bende bu sorunu yaşıyorum çözumunu bulan varsa yazsın  şanzumana zarar vermekten korkuyorum vites 2 den 1 e veya 1 den 2 ye geçerken zorlanıyor geri vitese geçerkende ses değil ama bazen geçmıyor çok uğraştırıyor son zamanlarda ıyıce canımı sıktı bu olay debrıyajda yukarda kavrıyo ya dişlilerden yağına baktırdım tam dendı ama değişime gitmedım.Yağı baskı balatayı ne varsa değiştircem olcağını bılsem ama sorun nedır varmı daha önce yaşayıp çözumunu bulan varsa yazsın extra masraf etmek ıstemıyorum servis şanzumanda sorun olmadığını yağğının tam olduğun baskı balatadan yapabıleceğini söyluyor ?
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2013 Saat 20:41
arkadaşlar şanzıman yağının eksilmesi gibi bir durum söz konusu olamaz.
arkadaş zaten bahsetmiş.yağ akması veya yere damlatma gibi bir durum söz konusu değil demiş.
bence arızası senkromeçten.
samet 206 senin sorunun senkromeç arkadaşım.
1. ve 2. vites dişlilerini senkromeç eşitlemiyor.
Yukarı Dön
samet206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı samet206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2013 Saat 21:09
Orjinalini yazan: maverick maverick Yazdı:

arkadaşlar şanzıman yağının eksilmesi gibi bir durum söz konusu olamaz.
arkadaş zaten bahsetmiş.yağ akması veya yere damlatma gibi bir durum söz konusu değil demiş.
bence arızası senkromeçten.
samet 206 senin sorunun senkromeç arkadaşım.
1. ve 2. vites dişlilerini senkromeç eşitlemiyor.

Bu nasıl bır sorun hocam malıyetı çok yuksekmıdır basıt bır ışlemmı ?
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2013 Saat 22:03
sanzıman inmesi lazım.
şanzıman dağıtılacak.zaten açılınca usta senkromeçin bozuk olduğunu söyler.
senkromeç ucuz bir parça. 1. ve 2. vites dişlilerinin arasına o senkromeçi yerleştirecek.
sonra tekrar  toplayacak. tabi şanzıman inmişken sana baskı balatayı da değiştirelim der.
bence mantıklısı da o. şanzıman inmişken baskı balatayı da değiştirmende fayda var.
baskı balata 250 tl desek,usta da 250 alsa(çünkü şanzıman indirmekle kalmıcak,sanzımanı dağıtacak-toplayacak),senkromeç te 50 tl civarı olsa 600 tl ye işi bitirirsin gibime geliyor.
tabi bu tahmini fiyatın içine baskı balatayı da ekledim.

Yukarı Dön
sezar206 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
18 - Haziran - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sezar206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2013 Saat 22:14
2 den 1 e geçerken biraz zor geçmesi normal. Hareket halindeki araç hemen geçmez 1 e. Bunda sorun yok. Çok aşırı sert değilse. Pejolarda geri vitese hemen geçmez çoğu zaman. Hatta çoğu arabada. Bu da normal. Ama gıcırtı geliyorsa onu bilemem. Bi  kontrol ettirin  yağını felan. Çok ciddi bir şey olduğunu sanmıyorum.
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 3008 1.2 Puretech 130 Eat8 Ateşleme sorunu son mesaja git 9169 7 erthe
konu icon Subap kaldirma valf hatasi son mesaja git 248 0 Mertdr
konu icon GİDERİLEMEYEN ARIZA son mesaja git 89 0 TİMSAH 71
konu icon GİDERİLEMEYEN ARIZA son mesaja git 79 0 TİMSAH 71
konu icon 207 Coilover & Süspansiyon son mesaja git 272 0 ShoryuReppa
konu icon Ariza son mesaja git 164 0 Bayram 0816
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 2323 2 talip206
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 6755 17 talip206
konu icon 206 otomatik basınç ayar arızası son mesaja git 145 1 talip206
konu icon Satilik Peugeot 208 2015 Coilover Basaran son mesaja git 149 0 selahattnsahman
konu icon 208(2015) Başaran Coilover son mesaja git 147 0 selahattnsahman
konu icon Araç içi ekran android auto sorunu hk. son mesaja git 733 1 Ozzy1903
konu icon Peugeot 208 2015 1.2 PureTech Yakıt Tüketimi son mesaja git 198 0 selahattnsahman
konu icon 5008 GT Şanzıman Arızası son mesaja git 186 0 eRRoR
konu icon 306 1.6 8V silindir kapak son mesaja git 888 0 freestyle53
konu icon PEVGEOT 206 TEKLEM SORUNU son mesaja git 349 0 kartal5200
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 563 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 415 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107917 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1658 0 kralex18
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 AUGUST EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
selahattnsahman 3
talip206 3
TİMSAH 71 2
eRRoR 1
ErkamC 1
Ozzy1903 1
Bayram 0816 1
ShoryuReppa 1
Mertdr 1
erthe 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English