![]() |
|
206 FELİNE HDI COK YAKIYOR |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
impertore ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2012 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 106 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı impertore
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Mart 2012 Saat 08:25 |
206 feline hdı aracım 3 ay önce 170 krş yakıyordu kış'a girdik, 290 krş yakıyor ve motor çok sesli çalışıyor... araçta sorun varmıdır yoksa normal mi ? Düzenleyen impertore - 14 Mart 2012 Saat 15:23 |
|
308 T9 Allure 1.6 eHdi
|
|
![]() |
|
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
benimkide sabah ilk çalıştırdığımda araç ısınana kadar traktör gibi sesli çalısıyoo. dizellerde normal soğukken sesli çalısması. sonucta ısınınca normal sesine dönüyor. bide tahminimce kışın aracı ısıtmak için yada buzlarını çözdürmek için falan fazla çalıştırıyoruz ya ondan sanırım fazla yakar. bide yolda kara yada buza saplanırsan tekerleri boşa dönüyoo araç haddin fazla devir yapıyoo. bunlar hep kış koşullarının etkisi ama sendeki artış biraz şüpheli.
|
|
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|
![]() |
|
impertore ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2012 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 106 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı impertore
![]() ![]() ![]() ![]() |
servise bi gostereyim en iyisi
|
|
308 T9 Allure 1.6 eHdi
|
|
![]() |
|
feline ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ekim 2011 Konum: erzurum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 445 |
servise gösterip sonrada bizede haber verirsen çok güzl olur...
|
|
206 1.4 hdi feline 2006 model
EDİRNEDEN KARSA,JAPONYADAN RUSYAYA BİZE HER YER TRABZON |
|
![]() |
|
qqyyxx ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mart 2011 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
29 krş çok fazla filtrelere dikkat et orjinal kullanmaya çalış. bilgisayara bağlatıp kontrol ettirmende fayda var.
|
|
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg Focus ghia 2008 1,6 109 bg Astra 2012 1,3 cdti 90 bg 2011 golf tdi 105bg |
|
![]() |
|
oguzhan29 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2010 Konum: GÜMÜŞHANE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2352 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan29
bakım zamanı geldiyse bi bakım yaptır kardeşimm bilmiyorum bakımın ne durumda ama
|
|
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı impertore
Bakıma daha 4 bin km var ama fırsat bulursam bi filtrelere flan baktırayım araçtan da hiç anlamam valla acemiyim :d Düzenleyen impertore - 14 Mart 2012 Saat 15:22 |
|
308 T9 Allure 1.6 eHdi
|
|
![]() |
|
Cmoss06 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ağustos 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 549 |
Bakım ıstıyor ozellikle hava fılıtresı dolmuşsa yakıt sarfıyatı artıyor.
|
|
206 XT HDI Siyah
COM2000 Yol Pc ('.')Göze Batan Çivi Çekici Yer |
|
![]() |
|
Özgür ![]() 3. Vites ![]() ![]() 07 - Şubat - 1982 Kayıt Tarihi: 15 Ağustos 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1664 |
benimde dizel. 5.5 lt yi geçmedi daha. yani 21 kuruş maksimum. kesin birşey var araçta
|
|
206 feline 1.4 hdi 2006
|
|
![]() |
|
feline ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ekim 2011 Konum: erzurum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 445 |
4 arkadaş (herbirimiz 95 kilogramdan fazlayız) bide kayak malzemelerimiz 1.vitesde çoğunlukla 3.vitesi göremedim o şekilde dağa çıktık 170 km gittik geldik ara ara cc kullanarak geldim.gelince tekrar depomu doldurdum.43 tl lik mazot aldım shell den şimdi senin araç az mı yakıyor çok mu ve nerede ne şekilde kullanıyorsun arabanı.çünkü 18 kuruştan yukarı hiç çıkmadım diyen arkadaşım vardı kocaeli gebze istanbul hergün otobanda gidiyormuş sonradan öğrendim :)))
|
|
|
![]() |
|
Özgür ![]() 3. Vites ![]() ![]() 07 - Şubat - 1982 Kayıt Tarihi: 15 Ağustos 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1664 |
bana soruyorsan izmirde şehiriçi trafikte kullanıyorum. ama nadiren kilitleniyor.bakım zamanı geldi. bakım yaptırınca 5 civarına düşecek eminim.
|
|
206 feline 1.4 hdi 2006
|
|
![]() |
|
izmir şehiriçi ise iyi valla,bakım zamanı geldiyse yağ ve filtre değişecektir okadar etkileyeceğini sanmam ben 5 senedir kullanıyorum bu arabayı bakımlardan sonra az biraz artıyor yakıt sonra iniyor ama çok büyük farklar olmuyor ama hava filtresini sık değiştirince çekişte artıyor yakıt sarfiyatıda iniyor
|
|
|
![]() |
|
bende 7 senedir kullanıyorum.tecrübeyle sabittir.
evet. ama ben arabamı hiç sıkıştırmam. gecen gün cc ile aydın - izmir 150 ye sabitledim. 100 km yaptım 6,5 lt yaktı. bence mükemmel. çok memnunum. kesinlikle tavsiyemdir dizel.
|
|
206 feline 1.4 hdi 2006
|
|
![]() |
|
onur3434 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 15 - Ocak - 1986 Kayıt Tarihi: 03 Ağustos 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 51 |
Bendede 2006 FELİNE HDI var. KM de 354 krş yakıyor hava filitresi yeni değişti carbon cler yapıldı değişen olmadı mazot filitresini değiştirmedim.
İkitelli bosc onur dizele götürdüm araçta bir sorun olmadığını ama enjektörlerin normal olduğunu ama meme uclarının genişlmeiş olabileceğini söyledi sadece bakılmasına 200tl meme uclarında sorun warsa 800 tl enjektörler tamir edilemezse 1300 tl fiyat çekti ama enjektörlerdede sorun çıkmazsa baska nedenlerden olabileceğini söyledi ama neyden kaynaklanabileceğni bilmedi.
Bir tanıdık vasıtası ile Güngörende Bosch Car servisine götürdüm bilgisayara bağladığımzıda rolantide 4 enjektörlerden 2 sinin yakıt sarfıyatı 0,50 diğerinin 0,19 gösteriyordu bana ustanın söylediği bunlarının 0,10 u geçmemesi gerekiyor dedi vede enjektörlere giden mazotun ortalama 7-8 mil (yada bar tam hatıramıyorum) çıktı bunun en fazla 1,4 206 hdi için 4 mil çıkması lazım dedi enjektöreri gösterdi birde mazot filitresini değiştir dedi..
Bunların üzerine pejo servisini aradım telde anlattıktan sonra ejektör olabileceğini ama bizde tamir olamayacağını komple setinin değişiceğini bunada 2,000 tl fiyat çıkardı. + yağ hava cart curt bakım için 430 tldede bakım lazım dedi.
Şİmdi ben ne yapacağım arkadaslar bu sorunu yaşayan arkadaslar warmı aranızda ??????
aracım 48 lt şehir içi 2,300 devirde vistes değiştiririm düz yol ev iş git gel toplam 20 km sabit 40-50 km hızla 530 km gidiyor en fazla
Yanlış duymadınız dizel araç :SSSS
|
|
206 Feline - 1,4 HDI 70HP
Şeytan Kırmızısı 16" Pejo GTI Jant |
|
![]() |
|
evet yakıtın çok fazla ilk defa duydum bunu bizim araçlar için ama hemen kendini ustalara ve özellikle servise kaptırtma .aracını birkaç yere daha götür.enjektörlerden olacağını düşünüyorum bende.fakat enjektördense maksimum 1000 tl ye halledersin.sıfır 4 tane enjektör takarsın olur biter ama enjektörlerini ayarlattırma yolunada gidebilirsin.heleki servise hiç bulaşma derim ben ayrıca mazot filtrenide değiştirsen iyi olur sıfır orjinali 60 tl gibi bişey zaten 45.000 de bir değişmesi gerekli ben 30.000 de bir değiştiriyorum yakıtı shellden aldığım halde
Düzenleyen feline - 07 Mart 2012 Saat 23:30 |
|
|
![]() |
|
Meric42 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Aralık 2011 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 134 |
gerçekten cok yakıyor 2.0 partner var bende 210nun üstüne cıkmıyor şu kış şartlarında ve hızlı sürerim
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Kışın kim ne derse desin sabahları en az 3 dk rölantide çalıştırırım. Uzun yoldan sonra veya yüklendiğim zamanlarda stop etmeden önce en az 30sn rölantide bekletirim turbo yağlaması ve mazot pompası için.
Yaz-kış, yağmur çamur dinlemem pek, düz yolda 120nin altına inmem sabah akşamda ankara trafiğindeyim 14kmyi 45 dk da geliyorum benim aracım kışın 6.7lt yazın 5.4 lt yakıyor. Motorun ve turbonun hakkını veririm 2000 devrin altına düşürmem. Vaktinden önce bakımını yaptırırım. şehir içi yoğun trafikte fabrika verisinden daha aşağı yakan insanla tanışmak isterim. Arabayı ne koşullarda nasıl kullanıyor görmek isterim. Ayrıca aracım 6.7 lt yakmasına rağmen fullden aldığım indirimli yakıtla 21krş yakıyor anlamıyorum bu krş felsefesini. Neyin kafasındasınız. artık her araçta yol bilgisaayarı var olmadı aldığın yakıtın ltsini önce km ne sonra 100 e böl yine aynı hesap bunu konuşalım burada. yan yana iki benzinlik arasında bile 2-3 krş fiyat oynuyor. |
|
![]() |
|
onur3434 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 15 - Ocak - 1986 Kayıt Tarihi: 03 Ağustos 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 51 |
Bildiğiniz bir enjektörcü varmı Ayarlatmak için.. Eğer Sorun enjektörlerde ise sıfır takınca 200 lere inermi yakıt yani neredeyse %45 lik orandan 0,150 kruşluk yakıt düşmesinden bahsediyorum :S
Birde aracım 70 bg enjektrleri değiştirmişken 90 bg lik ejektör taksam olurmu :D..
90bg lik enjektrler daha ucuz :))))
|
|
206 Feline - 1,4 HDI 70HP
Şeytan Kırmızısı 16" Pejo GTI Jant |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı impertore
Servis'e gösterdim aracı ilk etapda mazot filtre kutusunu değiştiler ve depoyu fulleyip yakıt durumunua yeniden bakın dediler ole yaptım ama yakıtın bitmesi uzun sürecek .. sonucu yazarım yine .. Düzenleyen impertore - 14 Mart 2012 Saat 15:23 |
|
308 T9 Allure 1.6 eHdi
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı impertore
Servis'e gösterdim aracı ilk etapda mazot filtre kutusunu değiştiler ve depoyu fulleyip yakıt durumunua yeniden bakın dediler ole yaptım ama yakıtın bitmesi uzun sürecek .. sonucu yazarım yine .. Düzenleyen impertore - 14 Mart 2012 Saat 15:21 |
|
308 T9 Allure 1.6 eHdi
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |