| 206 FELİNE HDI COK YAKIYOR

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
 Kategori:  PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
 Forum Adı:  206
 Forum Tanımlaması:  Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
 URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=21843
 Tarih: 31 Ekim 2025 Saat 16:08
 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 FELİNE HDI COK YAKIYOR
 Mesajı Yazan: impertore
 Konu: 206 FELİNE HDI COK YAKIYOR
 Mesaj Tarihi: 02 Mart 2012 Saat 08:25

| Merhabalar;
 206 feline
hdı aracım 3 ay önce 170 krş yakıyordu  kış'a girdik, 290 krş
yakıyor  ve motor  çok  sesli çalışıyor...   araçta
sorun varmıdır yoksa normal mi ? 
 -------------
 308 T9 Allure 1.6 eHdi
 |  

Cevaplar:
 Mesajı Yazan: Buğra
 Mesaj Tarihi: 02 Mart 2012 Saat 09:10

| benimkide sabah ilk çalıştırdığımda araç ısınana kadar traktör gibi sesli çalısıyoo. dizellerde normal soğukken sesli çalısması. sonucta ısınınca normal sesine dönüyor. bide tahminimce kışın aracı ısıtmak için yada buzlarını çözdürmek için falan fazla çalıştırıyoruz ya ondan sanırım fazla yakar. bide yolda kara yada buza saplanırsan tekerleri boşa dönüyoo araç haddin fazla devir yapıyoo. bunlar hep kış koşullarının etkisi ama sendeki artış biraz şüpheli. 
 -------------
 2005 model
 206 1.4 hdi panoramic
 |  
 Mesaj Tarihi: 02 Mart 2012 Saat 09:13

| servise bi gostereyim en iyisi 
 -------------
 308 T9 Allure 1.6 eHdi
 |  
 Mesajı Yazan: feline
 Mesaj Tarihi: 02 Mart 2012 Saat 11:39

| servise gösterip sonrada bizede haber verirsen çok güzl olur... 
 -------------
 206 1.4 hdi feline 2006 model

EDİRNEDEN KARSA,JAPONYADAN RUSYAYA BİZE HER YER TRABZON
 |  
 Mesajı Yazan: qqyyxx
 Mesaj Tarihi: 02 Mart 2012 Saat 12:04

| |  impertore Yazdı: 

MERHABALAR; 206 FELİNE HDI ARACIM 3 AY ÖNCE 170 KRŞ YAKIYORDU  KIŞ'A GİRDİK, 290 KRŞ YAKIYOR  VE MOTOR  ÇOK  SESLİ ÇALIŞIYOR...   ARAÇTA SORUN VARMIDIR YOKSA NORMAL Mİ ?    | 

29 krş çok fazla  filtrelere dikkat et orjinal kullanmaya çalış. bilgisayara bağlatıp kontrol ettirmende fayda var.  
 -------------
 206 hdi x-line
 307 hdi desingtech 1,6 90bg
 Focus ghia 2008    1,6 109 bg
 Astra  2012       1,3 cdti 90 bg
 2011 golf tdi 105bg
 |  
 Mesajı Yazan: oguzhan29
 Mesaj Tarihi: 02 Mart 2012 Saat 12:11

| bakım zamanı geldiyse bi bakım yaptır kardeşimm bilmiyorum bakımın ne durumda ama 
 -------------
 PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
 |  
 Mesaj Tarihi: 07 Mart 2012 Saat 11:59

| 
 Bakıma daha 4 bin km var ama fırsat bulursam bi filtrelere
flan baktırayım araçtan da hiç anlamam valla  acemiyim :d 
 -------------
 308 T9 Allure 1.6 eHdi
 |  
 Mesajı Yazan: Cmoss06
 Mesaj Tarihi: 07 Mart 2012 Saat 15:59

| Bakım ıstıyor ozellikle hava fılıtresı dolmuşsa yakıt sarfıyatı artıyor. 
 -------------
 206 XT HDI Siyah
 COM2000 Yol Pc
 ('.')Göze Batan Çivi Çekici Yer
 |  
 Mesajı Yazan: Özgür
 Mesaj Tarihi: 07 Mart 2012 Saat 17:18

| benimde dizel. 5.5 lt yi geçmedi daha. yani 21 kuruş maksimum. kesin birşey var araçta 
 -------------
 206 feline 1.4 hdi 2006
 |  
 Mesaj Tarihi: 07 Mart 2012 Saat 17:40

| 
 |  Özgür Yazdı: 
 benimde dizel. 5.5 lt yi geçmedi daha. yani 21 kuruş maksimum. kesin birşey var araçta
 | 
 4 arkadaş (herbirimiz 95 kilogramdan fazlayız) bide kayak malzemelerimiz 1.vitesde çoğunlukla 3.vitesi göremedim o şekilde dağa çıktık 170 km gittik geldik  ara ara cc kullanarak geldim.gelince tekrar depomu doldurdum.43 tl lik mazot aldım shell den  şimdi senin araç az mı yakıyor çok mu ve  nerede ne şekilde kullanıyorsun arabanı.çünkü 18 kuruştan yukarı hiç çıkmadım diyen arkadaşım vardı kocaeli gebze istanbul hergün otobanda gidiyormuş sonradan öğrendim :))) 
 -------------

|  
 Mesaj Tarihi: 07 Mart 2012 Saat 18:03

| bana soruyorsan izmirde şehiriçi trafikte kullanıyorum. ama nadiren kilitleniyor.bakım zamanı geldi. bakım yaptırınca 5 civarına düşecek eminim. 
 -------------
 206 feline 1.4 hdi 2006
 |  
 Mesaj Tarihi: 07 Mart 2012 Saat 18:40

| izmir şehiriçi ise iyi valla,bakım zamanı geldiyse yağ ve filtre değişecektir okadar etkileyeceğini sanmam ben 5 senedir kullanıyorum bu arabayı bakımlardan sonra az biraz artıyor yakıt sonra iniyor ama çok büyük farklar olmuyor ama hava filtresini sık değiştirince çekişte artıyor yakıt sarfiyatıda iniyor 
 -------------

|  
 Mesaj Tarihi: 07 Mart 2012 Saat 19:54

| bende 7 senedir kullanıyorum.tecrübeyle sabittir. evet. ama ben arabamı hiç sıkıştırmam. gecen gün cc ile aydın - izmir 150 ye sabitledim. 100 km yaptım 6,5 lt yaktı. bence mükemmel. çok memnunum. kesinlikle tavsiyemdir dizel. 
 -------------
 206 feline 1.4 hdi 2006
 |  
 Mesajı Yazan: onur3434
 Mesaj Tarihi: 07 Mart 2012 Saat 22:45

| |  impertore Yazdı: 

MERHABALAR; 206 FELİNE HDI ARACIM 3 AY ÖNCE 170 KRŞ YAKIYORDU  KIŞ'A GİRDİK, 290 KRŞ YAKIYOR  VE MOTOR  ÇOK  SESLİ ÇALIŞIYOR...   ARAÇTA SORUN VARMIDIR YOKSA NORMAL Mİ ?    | 
 Bendede 2006 FELİNE HDI var. KM de 354 krş yakıyor hava filitresi yeni değişti carbon cler yapıldı değişen olmadı mazot filitresini değiştirmedim. İkitelli bosc onur dizele götürdüm araçta bir sorun olmadığını ama enjektörlerin normal olduğunu ama meme uclarının genişlmeiş olabileceğini söyledi sadece bakılmasına 200tl meme uclarında sorun warsa 800 tl enjektörler tamir edilemezse 1300 tl fiyat çekti ama enjektörlerdede sorun çıkmazsa baska nedenlerden olabileceğini söyledi ama neyden kaynaklanabileceğni bilmedi. Bir tanıdık vasıtası ile Güngörende Bosch Car servisine götürdüm bilgisayara bağladığımzıda rolantide 4 enjektörlerden 2 sinin yakıt sarfıyatı 0,50 diğerinin 0,19 gösteriyordu bana ustanın söylediği bunlarının 0,10 u geçmemesi gerekiyor dedi vede enjektörlere giden mazotun ortalama 7-8 mil (yada bar tam hatıramıyorum) çıktı bunun en fazla 1,4 206 hdi için 4 mil çıkması lazım dedi enjektöreri gösterdi birde mazot filitresini değiştir dedi..   Bunların üzerine pejo servisini aradım telde anlattıktan sonra ejektör olabileceğini ama bizde tamir olamayacağını komple setinin değişiceğini bunada 2,000 tl fiyat çıkardı. + yağ  hava cart curt bakım için 430 tldede bakım lazım dedi.   Şİmdi ben ne yapacağım arkadaslar bu sorunu yaşayan arkadaslar warmı aranızda ??????   aracım 48 lt şehir içi 2,300 devirde vistes değiştiririm düz yol ev iş git gel toplam 20 km sabit 40-50 km hızla 530 km gidiyor en fazla   Yanlış duymadınız dizel araç :SSSS   
 -------------
 206 Feline - 1,4 HDI 70HP
 Şeytan Kırmızısı
 16" Pejo GTI Jant
 |  
 Mesaj Tarihi: 07 Mart 2012 Saat 23:27

| evet yakıtın çok fazla ilk defa duydum bunu bizim araçlar için ama hemen kendini ustalara ve özellikle servise kaptırtma .aracını birkaç yere daha götür.enjektörlerden olacağını düşünüyorum bende.fakat enjektördense maksimum 1000 tl ye halledersin.sıfır 4 tane enjektör takarsın olur biter ama enjektörlerini ayarlattırma yolunada gidebilirsin.heleki servise hiç bulaşma derim ben ayrıca mazot filtrenide değiştirsen iyi olur sıfır orjinali 60 tl gibi bişey zaten 45.000 de bir değişmesi gerekli ben 30.000 de bir değiştiriyorum yakıtı shellden aldığım halde 
 -------------

|  
 Mesajı Yazan: Meric42
 Mesaj Tarihi: 07 Mart 2012 Saat 23:28

| gerçekten cok yakıyor 2.0 partner var bende 210nun üstüne cıkmıyor şu kış şartlarında ve hızlı sürerim |  
 Mesajı Yazan: Alicilik
 Mesaj Tarihi: 08 Mart 2012 Saat 00:21

| Kışın kim ne derse desin sabahları en az 3 dk rölantide çalıştırırım. Uzun yoldan sonra veya yüklendiğim zamanlarda stop etmeden önce en az 30sn rölantide bekletirim turbo yağlaması ve mazot pompası için. 
 Yaz-kış, yağmur çamur dinlemem pek, düz yolda 120nin altına inmem sabah akşamda ankara trafiğindeyim 14kmyi 45 dk da geliyorum benim aracım kışın 6.7lt yazın 5.4 lt yakıyor.

Motorun ve turbonun hakkını veririm 2000 devrin altına düşürmem. Vaktinden önce bakımını yaptırırım.

şehir içi yoğun trafikte fabrika verisinden daha aşağı yakan insanla tanışmak isterim. Arabayı ne koşullarda nasıl kullanıyor görmek isterim.

Ayrıca aracım 6.7 lt yakmasına rağmen fullden aldığım indirimli yakıtla 21krş yakıyor anlamıyorum bu krş felsefesini. Neyin kafasındasınız. artık her araçta yol bilgisaayarı var olmadı aldığın yakıtın ltsini önce km ne sonra 100 e böl yine aynı hesap bunu konuşalım burada. yan yana iki benzinlik arasında bile 2-3 krş fiyat oynuyor.

-------------
 http://fb.me/hizimsabit" rel="nofollow - Hız sabitleme ve limitleme için
 DiagBox v7.82
 PP2000 v22
 Lexia 3 v45
 Sedre/Doc Backup 11.2013

|  
 Mesaj Tarihi: 08 Mart 2012 Saat 19:40

| |  feline Yazdı: 
 evet yakıtın çok fazla ilk defa duydum bunu bizim araçlar için ama hemen kendini ustalara ve özellikle servise kaptırtma .aracını birkaç yere daha götür.enjektörlerden olacağını düşünüyorum bende.fakat enjektördense maksimum 1000 tl ye halledersin.sıfır 4 tane enjektör takarsın olur biter ama enjektörlerini ayarlattırma yolunada gidebilirsin.heleki servise hiç bulaşma derim ben ayrıca mazot filtrenide değiştirsen iyi olur sıfır orjinali 60 tl gibi bişey zaten 45.000 de bir değişmesi gerekli ben 30.000 de bir değiştiriyorum yakıtı shellden aldığım halde
 | 
 Bildiğiniz  bir enjektörcü varmı Ayarlatmak için.. Eğer Sorun enjektörlerde ise sıfır takınca  200 lere inermi yakıt yani neredeyse  %45 lik orandan 0,150 kruşluk yakıt düşmesinden bahsediyorum :S Birde aracım 70 bg enjektrleri değiştirmişken 90 bg lik ejektör taksam olurmu :D.. 90bg lik enjektrler daha ucuz :)))) 
 -------------
 Şeytan Kırmızısı
 16" Pejo GTI Jant
 |  
 Mesaj Tarihi: 14 Mart 2012 Saat 14:29

| Servis'e
gösterdim aracı ilk etapda mazot filtre kutusunu değiştiler ve depoyu
fulleyip   yakıt durumunua  yeniden bakın dediler ole yaptım ama
yakıtın bitmesi uzun sürecek .. sonucu yazarım yine ..  
 -------------
 308 T9 Allure 1.6 eHdi
 |  
 Mesaj Tarihi: 14 Mart 2012 Saat 14:30

| |  feline Yazdı: 
 servise gösterip sonrada bizede haber verirsen çok güzl olur...
 | 

Servis'e gösterdim aracı ilk etapda mazot filtre kutusunu
değiştiler ve depoyu fulleyip   yakıt
durumunua  yeniden bakın dediler ole
yaptım ama yakıtın bitmesi uzun sürecek .. sonucu yazarım yine .. 
 -------------
 308 T9 Allure 1.6 eHdi
 |  
 Mesaj Tarihi: 19 Mart 2012 Saat 17:15

| mrb arkadaşlr ;  Filtre değişiminden sora da değişen birşey olmadı . Fren vakumu veya ön teker rulmanı da yakıtta etkili oluyormuş bilginiz var mi  ? 
 -------------
 308 T9 Allure 1.6 eHdi
 |  
 Mesaj Tarihi: 23 Mart 2012 Saat 15:14

| Çeyrek depo bitti 203 km yapmışım  290 dan 220 krş a düştü yakıtım. 
 -------------
 308 T9 Allure 1.6 eHdi
 |  
 Mesajı Yazan: Guests
 Mesaj Tarihi: 23 Mart 2012 Saat 17:13

| yakıtınızı rulman ve vakum mu arttırıyormuş? |  
 Mesaj Tarihi: 29 Mart 2012 Saat 14:01

| |  cigdemilker Yazdı: 
 yakıtınızı rulman ve vakum mu arttırıyormuş?
 | 

Onu daha yaptırmadım  mazot filtre kutusu değişti 220 krş düştü onu da bi değişeyim farkı  yazarım yine 180 krş  a inmesi lazım valla  başka türlü kurtarmaz  
 -------------
 308 T9 Allure 1.6 eHdi
 |  
 Mesajı Yazan: Guests
 Mesaj Tarihi: 29 Mart 2012 Saat 14:08

| sıkı pazarlık yapıyorsun.. aracınızın yerinde olsam bu pazarlığa size mahçup olmamak için geceleri diğer araçlardan yakıt dilenirdim   (benim sahip beni perişan edecek arkadaşlar allah rızası için 3 5 demeden yardımlarınızı esirgemeyin)  
 şaka bir yana şehir içi 220 çok iyi değil mi hiç dizel kullanmadım gerçi ama lpg ye göre çok iyi..  |  
 Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2012 Saat 11:01

| |  cigdemilker Yazdı: 
 sıkı pazarlık yapıyorsun.. aracınızın yerinde olsam bu pazarlığa size mahçup olmamak için geceleri diğer araçlardan yakıt dilenirdim
   (benim sahip beni perişan edecek arkadaşlar allah rızası için 3 5 demeden yardımlarınızı esirgemeyin)  
 şaka bir yana şehir içi 220 çok iyi değil mi hiç dizel kullanmadım gerçi ama lpg ye göre çok iyi..  | 
 İyi ama 4-5 ay öncesinde 170 yakıyordu :D   zam oldu biraz ama olsun 200 krş; vakup pompası mazot ile  havayı doğru orantılı  yaktırıyomuş sanrım  hava ii iletilmesse mazot daha fazla gider.. 200 ktş a düşene kadar bakım  şart :D 
 -------------
 308 T9 Allure 1.6 eHdi
 |  
 Mesajı Yazan: qqyyxx
 Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2012 Saat 13:22

| 22 krş  son zamlardan sonra çok iyi, sakın sesini çıkarma  1 hafta önce trabzon-samsun arası yolculuk yaptım 400 km yol aldıktan sonra depoyu fulledim 25 krş yakmışım. ama 120 nin  üzerinde gittim genelde. 
 -------------
 206 hdi x-line
 307 hdi desingtech 1,6 90bg
 Focus ghia 2008    1,6 109 bg
 Astra  2012       1,3 cdti 90 bg
 2011 golf tdi 105bg
 |  
 Mesajı Yazan: taskin
 Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2012 Saat 13:35

| Kış aylarında mozotlu aracın ısınması uzun sürdüğü için araç normalden çok yakması normal gibi bende dizel 206 kullanıyorum 4 aydır 7-8 bin km felan yaltım asla değerler birbirini tutmadı. 110 km/s hızda şehirler aarası kullansam 100 km 5 litre 100km/s ile kullansak 4,4 litre 90 km/s ile kullansak 4 lt gibi değerlerde geziyor. Tabi aracın yükü lastikler ve sürüş şekline göre çok fark ediyor aracın motor hacmi küçük oldugu için yüklü durumda çok daha fazla yakıt yakar.En önemlisi akaryakıta gelen zamlar artık depoyu fullemek 200 tl nın üzerinde... 
 -------------
 Peugeot 206 1.4 hdi look
 |  
 Mesajı Yazan: dsonat
 Mesaj Tarihi: 19 Nisan 2012 Saat 23:28

| |  impertore Yazdı: 

Bakıma daha 4 bin km var ama fırsat bulursam bi filtrelere
flan baktırayım araçtan da hiç anlamam valla  acemiyim :d | 
   merak etme öğrenirsin..ama temennimiz arabanın öğretmemesi.  ...bakımlarını yaptır,yükleri azalt,kötü bozuk yolu kullanma kestirme bile olsa,ani fren ani kalkış yapma,lastikleri kontrol et,çok devirli kullanma 2000-2500 lerde kullan,gerekirse yakıtı değiştir kaliteli bir yakıt olsun,çok ödersin ama (en fazla 7 lira fullesen o da) inan gideceğin km ile kar bile edersin..ben shell gtl kullanıyorum tavsiye ederim..bildiklerim bunlar zaten daha fazlasına da gerek yok..  |  
 Mesajı Yazan: dsonat
 Mesaj Tarihi: 19 Nisan 2012 Saat 23:37

| Bendede 2006 FELİNE HDI var. KM de 354 krş yakıyor hava filitresi yeni değişti carbon cler yapıldı değişen olmadı mazot filitresini değiştirmedim. İkitelli bosc onur dizele götürdüm araçta bir sorun olmadığını ama enjektörlerin normal olduğunu ama meme uclarının genişlmeiş olabileceğini söyledi sadece bakılmasına 200tl meme uclarında sorun warsa 800 tl enjektörler tamir edilemezse 1300 tl fiyat çekti ama enjektörlerdede sorun çıkmazsa baska nedenlerden olabileceğini söyledi ama neyden kaynaklanabileceğni bilmedi. Bir tanıdık vasıtası ile Güngörende Bosch Car servisine götürdüm bilgisayara bağladığımzıda rolantide 4 enjektörlerden 2 sinin yakıt sarfıyatı 0,50 diğerinin 0,19 gösteriyordu bana ustanın söylediği bunlarının 0,10 u geçmemesi gerekiyor dedi vede enjektörlere giden mazotun ortalama 7-8 mil (yada bar tam hatıramıyorum) çıktı bunun en fazla 1,4 206 hdi için 4 mil çıkması lazım dedi enjektöreri gösterdi birde mazot filitresini değiştir dedi..   Bunların üzerine pejo servisini aradım telde anlattıktan sonra ejektör olabileceğini ama bizde tamir olamayacağını komple setinin değişiceğini bunada 2,000 tl fiyat çıkardı. + yağ  hava cart curt bakım için 430 tldede bakım lazım dedi.   Şİmdi ben ne yapacağım arkadaslar bu sorunu yaşayan arkadaslar warmı aranızda ??????   aracım 48 lt şehir içi 2,300 devirde vistes değiştiririm düz yol ev iş git gel toplam 20 km sabit 40-50 km hızla 530 km gidiyor en fazla   Yanlış duymadınız dizel araç :SSSS  [/QUOTE]     Üstad sorunu halledebildin mi?  |  
 Mesaj Tarihi: 24 Nisan 2012 Saat 08:54

| |  dsonat Yazdı: 

Bendede 2006 FELİNE HDI var. KM de 354 krş yakıyor hava filitresi yeni değişti carbon cler yapıldı değişen olmadı mazot filitresini değiştirmedim. İkitelli bosc onur dizele götürdüm araçta bir sorun olmadığını ama enjektörlerin normal olduğunu ama meme uclarının genişlmeiş olabileceğini söyledi sadece bakılmasına 200tl meme uclarında sorun warsa 800 tl enjektörler tamir edilemezse 1300 tl fiyat çekti ama enjektörlerdede sorun çıkmazsa baska nedenlerden olabileceğini söyledi ama neyden kaynaklanabileceğni bilmedi. Bir tanıdık vasıtası ile Güngörende Bosch Car servisine götürdüm bilgisayara bağladığımzıda rolantide 4 enjektörlerden 2 sinin yakıt sarfıyatı 0,50 diğerinin 0,19 gösteriyordu bana ustanın söylediği bunlarının 0,10 u geçmemesi gerekiyor dedi vede enjektörlere giden mazotun ortalama 7-8 mil (yada bar tam hatıramıyorum) çıktı bunun en fazla 1,4 206 hdi için 4 mil çıkması lazım dedi enjektöreri gösterdi birde mazot filitresini değiştir dedi..   Bunların üzerine pejo servisini aradım telde anlattıktan sonra ejektör olabileceğini ama bizde tamir olamayacağını komple setinin değişiceğini bunada 2,000 tl fiyat çıkardı. + yağ  hava cart curt bakım için 430 tldede bakım lazım dedi.   Şİmdi ben ne yapacağım arkadaslar bu sorunu yaşayan arkadaslar warmı aranızda ??????   aracım 48 lt şehir içi 2,300 devirde vistes değiştiririm düz yol ev iş git gel toplam 20 km sabit 40-50 km hızla 530 km gidiyor en fazla   Yanlış duymadınız dizel araç :SSSS   | 
     Üstad sorunu halledebildin mi? [/QUOTE] 
Hallettim hocam mazot filtre kutusu değişti 80 tl servis te birde onun  içni iyice temzilediler.. sonrasında mazot u shell den aldım hep suan 180 krş yakıyor depo da temizlendi iyice .. arızanın nedeni mazot filtresi  onun nedeni de  sulu yakıt  sanırım( full den almıştım yakıtı )  siz siz olun  kalitesiz yerden yakıt almayın.. enjeksiyonları bozmadım allahtan birkere almıştım oda.. 
 -------------
 308 T9 Allure 1.6 eHdi
 |  
 Mesaj Tarihi: 24 Nisan 2012 Saat 14:15

| |  dsonat Yazdı: 

Bendede 2006 FELİNE HDI var. KM de 354 krş yakıyor hava filitresi yeni değişti carbon cler yapıldı değişen olmadı mazot filitresini değiştirmedim. İkitelli bosc onur dizele götürdüm araçta bir sorun olmadığını ama enjektörlerin normal olduğunu ama meme uclarının genişlmeiş olabileceğini söyledi sadece bakılmasına 200tl meme uclarında sorun warsa 800 tl enjektörler tamir edilemezse 1300 tl fiyat çekti ama enjektörlerdede sorun çıkmazsa baska nedenlerden olabileceğini söyledi ama neyden kaynaklanabileceğni bilmedi. Bir tanıdık vasıtası ile Güngörende Bosch Car servisine götürdüm bilgisayara bağladığımzıda rolantide 4 enjektörlerden 2 sinin yakıt sarfıyatı 0,50 diğerinin 0,19 gösteriyordu bana ustanın söylediği bunlarının 0,10 u geçmemesi gerekiyor dedi vede enjektörlere giden mazotun ortalama 7-8 mil (yada bar tam hatıramıyorum) çıktı bunun en fazla 1,4 206 hdi için 4 mil çıkması lazım dedi enjektöreri gösterdi birde mazot filitresini değiştir dedi..   Bunların üzerine pejo servisini aradım telde anlattıktan sonra ejektör olabileceğini ama bizde tamir olamayacağını komple setinin değişiceğini bunada 2,000 tl fiyat çıkardı. + yağ  hava cart curt bakım için 430 tldede bakım lazım dedi.   Şİmdi ben ne yapacağım arkadaslar bu sorunu yaşayan arkadaslar warmı aranızda ??????   aracım 48 lt şehir içi 2,300 devirde vistes değiştiririm düz yol ev iş git gel toplam 20 km sabit 40-50 km hızla 530 km gidiyor en fazla   Yanlış duymadınız dizel araç :SSSS   | 
     Üstad sorunu halledebildin mi? [/QUOTE]   yoK sorunu çözemedik :((( 
 -------------
 Şeytan Kırmızısı
 16" Pejo GTI Jant
 |  
 Mesaj Tarihi: 24 Nisan 2012 Saat 14:18

| Hallettim hocam mazot filtre kutusu değişti 80 tl servis te birde onun  içni iyice temzilediler.. sonrasında mazot u shell den aldım hep suan 180 krş yakıyor depo da temizlendi iyice .. arızanın nedeni mazot filtresi  onun nedeni de  sulu yakıt  sanırım( full den almıştım yakıtı )  siz siz olun  kalitesiz yerden yakıt almayın.. enjeksiyonları bozmadım allahtan birkere almıştım oda.. [/QUOTE]|  impertore Yazdı: 

|  dsonat Yazdı: 

Üstad sorunu halledebildin mi?  | 
     Benim hava filitresi değiştiğinde leş gibiydi ama mazot filitresini değiştirmemiştim ...  Eğer 290 krştan 180 krşa düşüren mazot filitresi ise bende değiştireyim kim bilir nasıl tıkıanmıştır desene  :(((( enjektörlere bulaşmadan en ucuz mazot filitresi desene ... 
 -------------
 Şeytan Kırmızısı
 16" Pejo GTI Jant
 |  
 Mesaj Tarihi: 24 Nisan 2012 Saat 21:58

| |  onur3434 Yazdı: 

Hallettim hocam mazot filtre kutusu değişti 80 tl servis te birde onun  içni iyice temzilediler.. sonrasında mazot u shell den aldım hep suan 180 krş yakıyor depo da temizlendi iyice .. arızanın nedeni mazot filtresi  onun nedeni de  sulu yakıt  sanırım( full den almıştım yakıtı )  siz siz olun  kalitesiz yerden yakıt almayın.. enjeksiyonları bozmadım allahtan birkere almıştım oda..|  impertore Yazdı: 

|  dsonat Yazdı: 

Üstad sorunu halledebildin mi?  | 
 | 
     Benim hava filitresi değiştiğinde leş gibiydi ama mazot filitresini değiştirmemiştim ...  Eğer 290 krştan 180 krşa düşüren mazot filitresi ise bende değiştireyim kim bilir nasıl tıkıanmıştır desene  :(((( enjektörlere bulaşmadan en ucuz mazot filitresi desene ...[/QUOTE] 
Servisteki arkadaş  gider borusunuda ilaçlı bir madde ele iyice temziledi.. 
 -------------
 308 T9 Allure 1.6 eHdi
 |  
 Mesaj Tarihi: 18 Mayıs 2012 Saat 12:18

| impertore Sen bu konuyu açtın  allah senden razı olsun :)yakıtım hiç düşmüyordu . Dedim enjektöre hiç bulaşmadan senin dediğini yaptım mazot filitresini değiştirdim ve aracıma yol bilgisayarıda taktım .. aracım şehir içi 320-350 yakan aracım 220-230 kruşlara düştü  yani 8,5 - 9 lt yakan aracım 5,8 - 6 Lt ye kadar düştü {dahada düşmüyor (:  } Çok mutluyum  ... yol bilgisayarında şehir içi 7 lt yazıyor orası enteresan ve ortalama hız hep sabit 18 km (otobanada çıksam da sabit) heralde bozuk ondan 7 lt yazıyor :S.. Eğer aracı fazla yakan arkadaslar enjektör diyen ustalara kendinizi teslim etmeyin mazot filitresini ilk değiştirin    [ustalar mazot filitresi yakıt okadar etkilemez derlersede iananmayın]... 
 -------------
 Şeytan Kırmızısı
 16" Pejo GTI Jant
 |  
 Mesaj Tarihi: 18 Mayıs 2012 Saat 14:19

| arkadaşlar sizi gerçekten anlamıyorum zaman zaman bas bas bağırıyorum orjinal hava fitresi 15 tl mazot filtreside 50 bilemdin 70 tl bunları değiştirmeden ustaların eline düşmeyim diyorum hele hava filtresi 5.000 km de bir değiştirin 15 tl verirsiniz ama uzun vadede aracınıza müthiş olumlu etkisi olur 
 -------------

|  
 Mesaj Tarihi: 18 Mayıs 2012 Saat 14:38

| Yok hava filitresini hep değiştiriyordum ama yakıtı düşürmüyor. mazot filitresini değiştirdim düştü :) 
 -------------
 Şeytan Kırmızısı
 16" Pejo GTI Jant
 |  
 Mesajı Yazan: metin
 Mesaj Tarihi: 18 Mayıs 2012 Saat 20:59

| |  impertore Yazdı: 

Servis'e
gösterdim aracı ilk etapda mazot filtre kutusunu değiştiler ve depoyu
fulleyip   yakıt durumunua  yeniden bakın dediler ole yaptım ama
yakıtın bitmesi uzun sürecek .. sonucu yazarım yine ..  | 

yakıtı bitirmene gerek yok, 100 km yapıp yeniden aynı pompadan fullersen ne kadar yaktığını hesaplayabilirsin.  
 206 1.4 hdi şehir içi fabrika değeri yakıt tüketimi 100 km de 5.5 litredir. Mazotun bugünkü fiyatı 3,79 TL
 hesaplayacak olursak; 
 5,5 x 3,79 = 20,845 TL, km de 0,20 krş yapar. Yani şuanda 0,170 krş yakmasını beklemen imkansız.  
 Ayrıca yakıtı nasıl hesaplıyorsun? Işık yandı yakıt aldın yeniden ışık yanana kadar gidip hesaplıyorsan yanlış.  
 En güzel hesaplama yöntemi, depoyu fulleyeceksin, 100 km yapıp yeniden fulleyeceksin. En iyi şekilde bu yolla hesaplarsın.  
 Işığa göre hesap yapıyorsan yanıltabilir çünkü ışık her zaman aynı seviyede yanmıyor. kullanıma göre değişyor. 

-------------
 Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
 Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
 Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
 |  

|