![]() |
|
Acillll |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
jiyanxese ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Kasım 2011 Konum: antep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 223 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı jiyanxese
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2012 Saat 13:50 |
mrb arkadaşlar bu sabah şehir içinde 3-4 km yol yaptım ama hareretin 95-100 ü geçtiğini gördüm evin önüne çektim radyatör su kutusunun boş olduğunu gördüm su ekledim ilk su hemen derinlere indi sonra yine su doldurdum max. seviyeye ulaşınca durdum 5-10 dk bekledim su azalmadı sonra arabayı rolantide 5 dk çalıştırdım suya baktım azalmadı ama sol ön çamurluktan su damladığını gördüm , ama daha önemlisi şuan ilçede usta bulmak zor peugeout servisi ve diğer özel servisler ise 150 km uzak ne yapmalıyım . yardımınızı bekliyorum
|
|
peugeot 307,2003 XT
|
|
![]() |
|
Cmoss06 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ağustos 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 549 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Başkan borularda kaçak yada delik vardır.Arabaya bidonla su al radyatör yedek su deposunu kontrol ederek gidebilirsin.Maglum kış zaten fazlada yüksek devirde kullanma.Ama ihmal gelme büyük sorunlar açabilir.
|
|
206 XT HDI Siyah
COM2000 Yol Pc ('.')Göze Batan Çivi Çekici Yer |
|
![]() |
|
droprain72 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 30 - Haziran - 1966 Kayıt Tarihi: 28 Ağustos 2011 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 62 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı droprain72
![]() ![]() ![]() ![]() |
merhaba
arkadaşım bence ilk önce kaputu açıp su geçen hortumları bi kontrol et derim.belki hortum çatlamış olabilir.kelepçesi gevşemiş olabilir.belkide çok basit bişeydir.madem usta ya uzaksın en azından ustaya götürene kadar yanında yedek su alarak arabayı zorlamadan götür derim. |
|
2005 307 sw hdi
|
|
![]() |
|
aslan7333 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Aralık 2011 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 106 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aslan7333
Suyu doldurup çalıştırın ve suyun geldiği yeri tam tesbit edin.sol ön çamurluk demişsiniz zaten,bölge belli,gerekirse herhangibir ustaya gidip orada beraber takip edin,yerini bulun.Basit bir hortun çatlaması veya kelepce gevşemesi olma ihtimali yüksek.
|
|
![]() |
|
jiyanxese ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Kasım 2011 Konum: antep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 223 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı jiyanxese
bahsettiğim sorundan saat sonra tekrar arabayı çalıştırdım hareret 90-95 arası gidip geliyordu rastgele bi tamirciye gösterdim kaputu açıp arabayı çalıştırdım beraber baktım ama görünürde hiç bi su akıntısı yada hortumda yada radyatörde su sızıntısı bulamadık,tamircide kutu suyu eksilirse dikkatli ol dedi görünürde bişi yok dedi daha sonra şehir içinde tekrar 4-5 km yol yaptım arabayı eve getirip kaputu açtım su seviyesi değişmemişti su akıntısıda yoktu tüm hortumlar kuruydu. ancak 2 ay önce arabaya antifiriz ekledik usta tüm suyu boşaltmıştı haliyle antifiriz den sonra hiç kontrol etmedim ve su ilavesi de yapılmadı, acaba bundan dolayı olabilir mi. yada gözükmeyen bir yerde çatlama yada gevşeme olabilir mi
|
|
peugeot 307,2003 XT
|
|
![]() |
|
Cmoss06 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ağustos 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 549 |
Araca antifriz koyarken havasını almadıysanız,ondan bu sorun olabilir ama yinede sürekli kontrol edin.Hararet 90-95 normal deger zaten.
|
|
206 XT HDI Siyah
|
![]() |
|
erenuluoz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Şubat 2012 Konum: ADANA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 79 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı erenuluoz
selamlar soğuk bir yerde iseniz antifiriz seviyesini de sürekli olarak belli bir düzeyde tutmalısınız, aksi taktirde bu kez ALLAH göstermesin motor içindeki ve radyatördekis su donup hem motor blogunu hem su ve kalörifer radyatörünü çatlatabilir ki bu durumda yandınız demektir. Siz bir bidonda antifiriz ekleyin derim ben aciiiiiiiiiiiiiiiiilllllllllllllllleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeennnnnnnnnnnnnnnnn. Sorun çıkmaması dileğiyle , hoşçakalın..
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı jiyanxese
antifiriz koyarken usta ilk başta hortumu bulamadı (havasını almaya çalışıyordu bnde sinirden gülüyordum) sonra buldu havasını aldım dedi ama hareret epey yaptı araba , yani adam peugeot' tan anlamıyordu . bildiğim bu kadar ondan sonra hareret 90-95 gidip geliyor suyuda hiç kontrol etmedim taki bu sabah ibre kırmıızıya gelince arabayı durdurup baktım ki arabasının radyotör su deposu bomboş. yarın sabah kontrol edeceğim inş su eksilmemiştir,eksilirse pazartesi servisin yolunu tutacağım.
|
|
peugeot 307,2003 XT
|
|
![]() |
|
tilbe307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Şubat - 1982 Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2011 Konum: Bartın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 344 |
örneğin hararet 90 95 arası ama kalorifer ısıtmıyor gibi bir sıkıntıyla karşılaşıyormusun
|
|
2010 3008 1.6 VTİ 120 HP PRİNS LPG
|
|
![]() |
|
erenuluoz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Şubat 2012 Konum: ADANA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 79 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı erenuluoz
Siz altından kalkılmayacak bir masraf açmadan direk servise gidin bence,, üzülürüz sonra, üzmeyin peugeotunuzu
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Hayır kesinlikle eger oyle bir sorun varsa kalorifer petegi tıkalıdır,sogutma sisteminde hava vardır ya da kalorifer petegine giren sıcak suyu kapatıp açan vanada sıkıntı vardır. |
|
206 XT HDI Siyah
|
![]() |
|
kaan__ ![]() 2. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: konya/selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 571 |
muhtemelen aracınız antifiriz eksikliğinde günümüz soğuna dayanayıp suyu dondu ve çözülünce radyotörde bi çatlaklık oluştu...bu sebebten ötürü de radyotör suyunuz bu çatlaktan boşaldı...
bu arada radyotör sökülüp tamir edilir...çok büyük bi dlinme yada çatlak yoksa...direk diğişimi düşünmeyin bence tabi bu arada umarım daha kötüsü olmamıştır... |
|
sahip olduğun herşey bir gün sana sahip olur...
2004 307 sw 1.6 auto 110hp 2009 308 sw 1.6hdi 110hp 2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp |
|
![]() |
|
djchaos ![]() 3. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
havasını alamamış sıkışma sonucu hortuma zarar vermiş aracınızı bu şekil kullanmayın en kısa zamanda işten anlayan bir ustaya baktırın kaçağın yerini tespit ettikten sonra su ve (kırmızı) antifirizi ekleyip havasını alsın bir süre araç sanayide veya serviste çalışsın kaçak veya eksiltme yoksa aracınızı güle güle kullanmaya devam edin yanlız hortum harici termostat kaçağıda olabilir kesinlikle termostata baktırın.
|
|
![]() |
|
Bencede sistemde hala hava vardır,kaçak bulunması lazım.Büyük sıkıntılar çıkarabilir.
|
|
206 XT HDI Siyah
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı jiyanxese
evet kalorifer ısıtmıyor .
|
|
peugeot 307,2003 XT
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı jiyanxese
ama otobanda 140 ile giderken kalorifer ısıttı yavaşlayınca yada şehir içindeyken ısıtmıyor. umarım sorunu çözecek biri çıkarda bende ne yapacağımı öğrenirim, hepinize teşekkür ediyorum
|
|
peugeot 307,2003 XT
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı jiyanxese
arkadaşlar bu sabah arbaya baktım suyu azaltmıştı birde ön sol paspası kaldırdım resmen bir göletle karşılaştım kakoriferden geldiğini tahmin ettim zaten daha öncede ısı vermiyordu . bir ustaya gösterdim evet kakorifer peteği olabilir dedi ,açtık peteği tıkalıydı içinde öyle şeyler çıktıki inanamadık eski antifiriz kırıntıları kireçlenme vs. iki saat su doldur çalkala boşalt yaptık temizledik tekrar taktırdık yeni contalarla hortumu sıktık tekrar su ilave ettik çalıştırdık havasını aldık kalorifer çalıştı içi sıcacık oldu arabamın . herkese tşk
|
|
peugeot 307,2003 XT
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı jiyanxese
son bi şey , paspasın oraya akan antifirizi temizlemeye çalıştım ama olmuyor ilerdede koku yapacaktır , bunun bir çözümü varmıdır? otokuaförüne gitmek hariç :)
|
|
peugeot 307,2003 XT
|
|
![]() |
|
kaan__ ![]() 2. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: konya/selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 571 |
evdeki halı yıkıma makinesiyle bi kaç es ıslatıp çektirin
![]() bişey kalmaz tertemiz olur |
|
sahip olduğun herşey bir gün sana sahip olur...
2004 307 sw 1.6 auto 110hp 2009 308 sw 1.6hdi 110hp 2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |