![]() |
|
motorun düzensiz çalışması... |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Dostum ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2011 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 72 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2012 Saat 08:57 |
Selam Arkadaşlar...Aracım 2005 model 307 hdi,aracı yeni aldım...Sorunum,aracı sabah marşa basıp çalıştırdığımda motor rolentide ,düzensiz çalışıyor,rolantideyken gaza bastığımda sorun yok,hareket edip özellikle motor ısındıktan sonra bu sıkıntı ortadan kalkıyor...
Bu durum canımı sıkıyor,usta önceki sahibi kalitesiz mazot kullanmış biraz kullan geçer dedi ama,aracı aldım alalı yaklaşık 5 depo mazot tükettim ama her defasında ilk çalıştırmada motor düzentiz çalışyor,sanki öksürüyor gibi,ya da voltajı az gelen ampül misali rolantide dalgalı şeklde düzensiz çalışyor...Bu arada mazot filtresini de yenisiyle değiştirdik,önceki mazot filtresi adeta su ile dolmuş olduğunu gözlemledik.
Sıkıntının neden kaynaklandığı hususunda yardımlarınızı bekliyorum.
Şunu özellikle yineleyeyim,motorun düzensiz çalışması ilk çalıştırmada motor soğukken rolanti dışında olmuyor,yani araç seyir halinde iken ve özellikle ısındıktan sonra devam etmiyor,ısındıktan sonra rolantide de olsa motorun düzensiz çalışması sona eriyor...
Pejo ustama enjektörlerden olabilir mi dedim,öyle olsa sürekli yapması gerekirdi,yakıtın kalitesiz kullanımından kaynaklanıyor,zamanla geçer, dedi...Tabi bu bi görüş...
Araç rolantide iken ilk çalışma esnasında eksozdan siyah duman çıkıyor,araç yol aldıktan sonra ve özellikle motor ısındıktan sonra rolantideki bu düzentiz çalışma son buluyor,eksozdan da duman değilde su buharı çıkıyor...
Bir de,bu aracın benden önceki sahibi kalitesiz mazot kullanmış,o yüzden önceleri ani gaza basışlarda gösterge panelinde vana şekli ve "antiplition default" hatası yazısı çıkıyor idi..Araca bu zamana kadar yaklaşık 4-5 depo total exellium mazot tüketerek kullandım,çok şükür,ani hızlanmalarda dahi o vana şekli ve hata yazısı bir daha çıkmadı...
Acaba,egr valfi dışında, https://www.masotomotiv.com.tr/ud-Elektrovana-812.html egr elektro vanası diye başka bir parça var imiş,rolantide düzensiz çalışma bu parçanın arızalı olmasından kaynaklanabilir mi,bu parçanın konrolü nasıl yapılır,yardımcı olursanız sevinirim...Saygılarımla...
|
|
![]() |
|
kuantum ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 16 Ağustos 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
gaz kelebeğini temizletmenin bir faydası olabilr belki. bu konu üzerinden de bir araştırın derim.
|
|
![]() |
|
ByHack ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Ocak - 1986 Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2011 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 264 |
Kardeşim soğuk havalara karşı dizel araçlar daha hassastır. Çalıştığım yerin soğuk olması dolayısı ile(yozgat, bu sene -35 gördük:) bu anlattığın durumla hemen hemen hergün karşılaşıyoruz. Aynı yerde çalıştığımız bir arkadaşımızın da dizel 307 si var. Oda aynı ses ve çalışma şeklinden bahsediyor. Komşularımdan birinin dizel fusionu, diğerininda accenti var sabahları onlarda da aynı. Benim araba benzinli bende de aynı:) Motor soğukken hafif dalgalı rölanti, dizellerde dalgalı rölantiyle birlikte eşlik eden hafiften siyah duman. Bu arada bujilerini de göz önünde bulundurarak bir ustaya göstermende elbette fayda var. Hadi kal selametle...
|
|
307 XT (2004) 1.6 110 Hp....BRC Seq24 LPG
|
|
![]() |
|
cerci07 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
havalardan yapabilir karkadasin dedigi gibi yakita enjektor temizleyici katki koyapta deneyebilirsin egr vanasi motorun arka kisminda sokulup temizlenebilir kolay kolay bozulacak bi parca degil
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
albayman ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2011 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 585 |
-8 derece soğukta çalıştırdım, sorun yok. rölanti normal, ısınana kadar 1000 devir civarı. ısınınca 800-750 civarı. tekleme problemi yaşamadım çok şükür...
|
|
2006 307sw 1.6 hdi comfort + cruise control
|
|
![]() |
|
djchaos ![]() 3. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
dostum mazot filtresi baktırt derim su birikme olabilir.küçük bir bakıma sok hava filitresi değişimi yağ gibi eğer bunlar yapıldıysa dediğim gibi mazot filtresi
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |