![]() |
|
Sinyallerin anormal yanip sonmesi hk |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |||
tlp ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Eylül - 1985 Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2011 Konum: İzmit/Kartepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 407 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2012 Saat 13:32 |
||
Arkadaslar slm
Basliktada belirttigim gibi sinyallerim bicimsiz yaniyo yani soyleki Dortluleri yaktigim vakit standart surede yanip sonuyor (orn:1 sn de bir) Ama sag veya sola sinyal verdigimde bu sure yari yariya dusuyor yani hizli yanip sonuyo (orn:0.5 sn de bir) Bu durum gecenlerde arabanin sinyal ve park duylarinin yerlerini (kablolarini daha dogrusu) degistirmemden sonra ortaya cikti yani fardaki sinyal duyuna parkin kablolarini,park duyuna ise sinyal kablolarini tasidim (amerikan park modulunun ucretsiz hali) Aklima sinyal misuru (okundugu gibi yazdim) geldi sizce nedendir ve misuru degistirince duzelirmi |
|||
![]() |
|||
aslan7333 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Aralık 2011 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 106 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aslan7333
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Sinyal kablolarını direk parklara paralel bağlarsanız sinyal sisteminin çekeçeği akım parklar yanıkken azalır,sönükken çoğalır.Her iki durumda da sinyal yanıp sönme süreleriniz sapıtır.Normal şartlarda da sinyal ampullerinizin bir patlarsa aynı durum olur.
|
|||
![]() |
|||
djchaos ![]() 3. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
benimde aynı sorun vardı elektirikçiye götürdüm sorun hal oldu sanırım aslan7333 arkadaşımızın dediği sistem den dolayı artı parkları frenlere bağlattım frene basınca arka stoplar artı ön parklar aynı anda yanıyor.
|
|||
![]() |
|||
tlp ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Eylül - 1985 Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2011 Konum: İzmit/Kartepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 407 |
||
kabloları direk olarak yani paralel bağlamadım.
avatardımda da görüldüğü gibi turuncu yanan bölüm normalde (orjinalde) sinyal alanıydı.Kabloları kesip biçerek taşıma yaptım.
neyse sanırım ampullerın akımından kaynaklanıyor bu durum . ama anlamadıgım dortluler yanarken normal , sag veya sol tek yanarken anormal yanıyor :S
yaptığın iş için muhtemelen diyot v.b. bir parça kullanılmış olsa gerek yoksa parkları yakıncada giden akım fren lambalarınıda yakması gerekiyor
|
|||
![]() |
|||
peugeotefe ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2009 Konum: İKİTELLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3222 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
||
Amerikan park yaparken çift duy ampül kullanmanız gerek arkadasım
|
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Yaptığım şey şu , sinyal duyuna giden kabloyu kesip park duyuna , park duyuna giden kabloya kesip sinyal duyuna taşıdım.
Diğer bir değişle duyların yerini farlarda bulunan yuvalara oturmyacagından kabloların yerini değiştirdim.
Dipsiz duy olanı (orjinalde park olması gerekiyor fakat sinyal) sinyal olarak yanıyor
Tek duy olanı (orjinalde sinyal olması gerekiyor fakat park) park olarak yanıyor
|
|||
![]() |
|||
djchaos ![]() 3. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
||
nasıl yapıldığını soramadım parklar kapalı iken frene bastığımda ön park lambaları yanıyor arka frenlere paralel olarak değişiklik olsun diye yaptırttım ama akıl edip sormadım |
|||
![]() |
|||
||
yaptığın uygulamayı biyerde okumuştum hatırlamıyorum neresiydi fakat uygulama şöyle , aracın kapıları açıldığında yanan tavan ışığına paralel park lambaları bağlanıyor.Kapılar açılınca parklarda yanıyor ve hatta yeni sistemdeki araçlarda tavan lambası yavaş yavaş sönüyor ya işte parklarda öyle sönüyor...
hoş ve göz alıcı bir uygulama aslında ama yazıda birde dip not vardı "diyot kullanın yoksa parkları acarsanız tavan ışığıda yanar" diye.Ordan aklıma geldide yazdım.
Elektrik işlerinden pek anlamam ama sanırım diyot tek taraflı akım sağlıyor ki frene basınca parkların yanıyor.Yoksa parkları açıncada fren lambaların yanması gerekiyodu :)) (mantıken)
|
|||
![]() |
|||
peugeotefe ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2009 Konum: İKİTELLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3222 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
||
farketmez sonuçta şaseler farklı yerlerden gitmiş oluyor ve park ampulunun gördüğü işlem ile sinyal ampulunun gorduğü işlem farklı
|
|||
|
|||
![]() |
|||
||
hmmm süpersin valla
o zaman akım değeri yüksek bir ampül alınca sorun düzelecek (mi?)
Mesela ledli bir park ampülü (dipsiz duy olduğu için başka uyarmı bılmıyorum yada uyan varmı)
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
||
Sen anladığım kadarı ile sinyallerinin direk yanmasını istiyosun elektrikçiden 2 tane çiftli duy ve çiftli duy ampulü al sinyal duylarına bağla parkında normal çalışır sinyalinde normal çalışır
|
|||
|
|||
![]() |
|||
||
bir nevi öylede diyebiliriz.
Sinyaller park görevi görsün , parklarda sinyal görevi görsün istedim
|
|||
![]() |
|||
aslan7333 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Aralık 2011 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 106 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aslan7333
||
Sinyal ampulleri genelde 5 watt dır,sağ veya sol yaptığınızda 3 er tanesi yanıp söner,toplamda 15 W yani,buda aşağı yukarı 1,3 amper çeker,eğer daha fazla veya az akım çekerse sinyaller hızlanır,dörtlüde bu durum devre dışıdır.
|
|||
![]() |
|||
||
bilgilendirme için sağolun
bu durumu kurtarabilecek ne yapabilirim peki?
tavsiye edilebilecek ampül veya durumu düzeltebilecek bir devre ?
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aslan7333
||
Park ampullerinin sinyal ampulleri ile aynı güçte (Watt) olanın bulabilirseniz onları takıp bir deneyin.
|
|||
![]() |
|||
||
aşağıkaki resimdeki ampül kullanılıyordu sınyallerde ve sanırım 21w mış. peki 21w degerinde bi park ampulu varmı kı ? :S
![]() |
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |