![]() |
|
307 kayışlardan gelen ses |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
göktuğ ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Eylül 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 661 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2012 Saat 18:23 |
|
arkadaşlar merhaba. triger kayışı tarafından sürtünmeye benzer bir ses geliyor kayışlarda olduğu aşikar sebebibi anlayamadım. aracım 88 binde triger mi eskidi acaba. bir de sabah ilk çalıştırdığımda yine aynı kısımdan cik cik diye ses geliyor. havalar -20 dolaylarında burada. soğuktan mı diyorum ama çözemedim bir türlü. ustaya göstermeden size bir danışayım dedim...
|
||
2004 PEUGEOT 307 xr 1.4 hdı
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
|
Alternatör kayışından geliyor ses.
|
||
![]() |
||
göktuğ ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Eylül 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 661 |
|
sebebi nedir peki?
|
||
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Trigger degisim zamaniniz gelmis, yil olarak gecmis bile.
|
||
![]() |
||
|
"alternatör kayışı kömürü ya da bilyası aşınmıştır. araç bu durumda kışın zor çalışır ve önden metal sürtünme sesi gelir.. " diye bir yazı okudum. sabah çalışmama sorunu da var arabanın sürtünme sesiyle birlikte. ondan olduğuna kanaat getirdim..
|
||
|
||
![]() |
||
djchaos ![]() 3. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
|
dizellerde triger 100 binde değişir soğuk havalarda kayış ötmesi normaldir ama siz yinde baktırın ilerde sorun büyümemesi için iyi bir check up yaptırın
|
||
![]() |
||
kuantum ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 16 Ağustos 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
|
krank kasnağından da gelebilir o ses. ben de cık cık diye ses alıyordum. kaç ustaya gösterdim bulamadı sesin kaynağını. en sonunda pat diye düştü kasnak yere. yolda kaldım. krank kasnağını kontrol ettir derim diğer öneriler işe yaramazsa tabi. anlattığın şey benim olayımla benzerlikler taşıyor.
|
||
![]() |
||
tilbe307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Şubat - 1982 Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2011 Konum: Bartın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 344 |
|
arkadaşlar aynı sorun bende de vardı. soğuk olduğunda bazen ilk çaıştırmada çiyaklama sesine benzeyen genelde tofaşlarda bolca şahit olduğumuz bir ses ilk marşa bastıktan bir kaç saniye sonra geliip gidiyordu. sonra ince bir ses olduğunu farkettim var bugün ustama gösterdim. iki şey yapıldı
1.si triger gergisi gevşemiş onu yerine getirdik 2. ise alternatör gergi rulmanını ve kayışı değiştirdir. kayış nosu 1069. bana maliyeti toplam işçilik parçalar dahil 155 tl ooldu bilginize |
||
2010 3008 1.6 VTİ 120 HP PRİNS LPG
|
||
![]() |
||
cerci07 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
|
alternator kayisini ve bu kayisa bagli kasnaklari kontrol ettirin
1.4 hdi ve 1.6 hdi lerin triger degisim zamani 180 000 km - 10 yildir!!! benzinlillerle karistirmayin
|
||
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
Bu triger değişim zamanı konusunda hiç sağlıklı bilgi edinmek mümkün değil. herkes bişey diyor. 1.4 hdı lerde 180 bin olduğundan eminmisiniz? |
||
|
||
![]() |
||
Meric42 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Aralık 2011 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 134 |
|
Ben 120.000 biliodm:) Orenmiş oLduk
|
||
![]() |
||
cerci07 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
|
bende 2002 fiesta var 141 000 km hala orjinal kayis var uzerinde
![]() |
||
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
aslan7333 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Aralık 2011 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 106 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aslan7333
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Öncelikle triger kayışı önemli bir konu,daha önce ne zaman değiştiğini veya durumunu bilmiyorsanız ve aracı uzun süre kullanmak niyetinde iseniz yenilemekte fayda var,kafanız rahat olur.
Sabahları kayışlarda ötme sesi soğuk havalarda daha bariz olur,motor ısınınca kesilir(kayışda ısınıyor tabi).Kayışlar belli süreler sonunda sertleşir,yenilemek gerekir,gergisi gevşemişde olabilir,kaçırıyordur.
|
||
![]() |
||
djchaos ![]() 3. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
|
10 bin 20 bin kilometre daha götürür mantığı ile asla hareket etmem servisin söylediği 100 bin ise ben 80 binde değişirim kafam rahat olur 3 kuruşun hesabını yapıp 5 kuruştan olmam
|
||
![]() |
||
GiTaRRa ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: 106 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 725 |
|
ıslak nemli havalarda geliyorsa normal dostum
|
||
Peugeot 106 XR..
1 saat yürüsem 5 km bu sirada 2 sigara içsem 75 kuruş,75 bölü 5 desek km de 15 kuruş yakiyorum PuG gibi adamım.:) KONYA |
||
![]() |
||
toga406 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
|
ah su cikcikleme vvve viyaklama sorunu. sıktım spreyi motora oldu bu sorun napacaz bilmem
|
||
![]() |
||
|
konuyu şubatta açmıştım. havalr ısınınca ses kesildi. ben de üzerine düşmedim bu yüzden. ama kayışlara toz pis kaçınca o da ses yapıyor. sprey de aynı etkiyi göstermiş olabilir... |
||
|
||
![]() |
||
toga406 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
|
göktuğ peki çözümü var mı haklısın spreyi tozu kiri akıtıyor ama sonraki ciyaklamaya çözüm var mı sence
|
||
![]() |
||
|
Hocam o ses için ben kışın 400 tl harcadm ama kış boyu devam etti taki servise gidip kayışı orjinaliyle degistirene kadar. Kasnak bilya hatta bilyayi tutandemir cubugu bile degistirdim,ama çare etmemisti
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |