![]() |
|
307'min camlarıyla ilgili bazı sorunlar? (VİDEOLU) |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
kuantum ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 16 Ağustos 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2012 Saat 19:45 |
Aracımın camları ile ilgili 3 sorunum var: 2- ayrıca aracımın aynı camının(sol ön) kapanması için sürekli düğmeye basılı tutmam lazım. eğer elimi düğmeden çekersem camın kapanması duruyor. bunun normelde düğmeye hızlıca bir kaç kez basarak ayarlanabiliyor olması lazım. Ama malesef ayarlanamıyor, nasıl düzeltebilirim? 3- Aracımın ön sağ camını ise sol tarafımdaki düğmeden kapatıp açamıyorum. Sadece sağ kağıdaki düğmeden açıp kapatabiliyorum. Onun için her seferinde sağa doğru eğilmem lazım. Sol kapıdaki düğme neden açmıyor olabilir. oksitlenme falan olabilir mi? aracı aldığımda çok zor da olsa arada çalışıyordu düğme. artık hiç çalışmıyor.. ama soldaki camı açıp kapatıyor.. yardımcı olabilir misiniz?
|
|
![]() |
|
altantezcan ![]() 1. Vites ![]() ![]() 30 - Mayıs - 1989 Kayıt Tarihi: 25 Temmuz 2011 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 178 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı altantezcan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
2. sorunu bende yaşıyorum son zamanlarda bozuldu önceden sorun yoktu ama nedenini bilmiyorum bi kaç kere o gri metali silgiyle silin falan diye okumuştum ama anlamamıştım bilen varsa paylaşırsa seviniriz
|
|
Peugeut 307 1.6 XT Premium 2003
! Kara Kedi ! |
|
![]() |
|
bestfear ![]() 2. Vites ![]() 01 - Nisan - 1977 Kayıt Tarihi: 27 Eylül 2010 Konum: Aydın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 121 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
2. sorun benim araçtada var... Açılışta tek seferde açılıyor..kapatmak için sürekli basılı tutmak gerekiyor...
Bir ara benim camlarda çok düzensiz çalışıyordu... Beyin sisteminden bilgisayara bağlanarak düzeltildi... Düzenleyen bestfear - 04 Şubat 2012 Saat 23:02 |
|
![]() |
|
riva70 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 01 Mayıs 2010 Konum: Osmaniye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 230 |
2 ve 3 sorun bende de vardı usta düğmeleri açıp alkolle temizledi düzeldi. Ama geçici çözüm dedi tuş takımının yenilenmesi gerek dedi.
|
|
Peugeot 307 1.6 XS seytan kırmızı
atiker multifast system |
|
![]() |
|
endorphine ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2010 Konum: ? Durum: Aktif Değil Mesajlar: 192 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı endorphine
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
3. sorun belli dönemlerde bendede oluyor. Tuşları söküp kolonyalı pamuk ile temizliyorum. Bayağı bir süre sorun çıkmıyor.
|
|
2006 307 comfort otm.
|
|
![]() |
|
ByHack ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Ocak - 1986 Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2011 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 264 |
Arkadaşlar kumanda düğmelerinde-soketlerde oksitlenme zamanla olur, olabilir(bölgesel faktörlerde kısmen etkili, nem sopuk vs gibi). Özellikle oksitlenmeye başladığı ilk zamanlarda gerekenden fazla bir bastırma kuvveti uygulayarak(Türk mantığı:) çalıştırdığımızdan mütevellit bağlantı noktalarında kopmalar dahi meydana gelebilmektedir.
Şİmdi camın inip çıkmasındaki zaman farkı çözmek için öncelikle cam krikosuna ve camın hareket ettiği kızağa bakmak lazım(camın kenarlarına). Cam kalkarken hareket etiiği kızağın kenarlarında bulunan keçe gibi contalar zamanla kıvrılıp camın inip çıkarken sıkışmasına neden olabilir, krikonun hareketli parçalarında yağ tortuları sıkışmasına neden olabilir, hiç tahmin etmezsiniz belki ama kapının terazisi bozuksa bundan dahi olabilir(arkadaşın opelinde rastladığımız için söylüyorum:) Yalnız burda enteresan olan 307'lerin camları sekansiyel yani zorlandığı zaman geri iner dahası elinizi kolunuzu sıkıştırdığınızda otomatik tekrar açılır. Senin probleminde böyle bişey olduysa sitemin çalışmasında sorun yok, sorun mekanik aksamdan.
Şimdi yukaridakilerin hepsini hallettik, kumanda kolunu, tesisatı kontrol ettik ama camlarımız hala abuk subuk hareket ediyor, kalkarken yarı yerde vazgeçip iniyor, yada tam tersi açılırken kapanıyor neyse işte; o zaman aküyünün artı kutpunu söküp, bi sigara molası veriyoruz, sigaramız bittikten sonra aküyü takıp kontağı bir kademe (akü lambası yanınca) çevirip ön ve arka cam açma düğmesini ikişer ikişer bi 10 saniyeliğine kapatma yönünde çekili tutuyoruz, olay bitiyor. Kendi aracımda birkaç defa karşılaştığım için bu yöntem benimkinde işe yarıyor diyebilirim. Aküyü söktükten sonra diğer sistemleri(far, otokilit vs) aktif etmek için aynı basılı tutma yöntemini uygulayın.
Bütün bunlar işe yaramaz yada beni uğraştırma kardeşim diyosan iyi bir pp200 sahibi ustanın yanına varır meseleyi hallettirirsin. Tabi arıza bahsettiğim noktalardan kaynaklı ise tamam ama beyinle alakalı bir durumsa bizi aşar(arabanın beyni:), haddimizi bilelim biz susalık ustalar konuşsun:) Neyse vesselam sorunun çözülmesi temennisi ile kal selametle... Düzenleyen ByHack - 05 Şubat 2012 Saat 21:23 |
|
307 XT (2004) 1.6 110 Hp....BRC Seq24 LPG
|
|
![]() |
|
kaan__ ![]() 2. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: konya/selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 571 |
ayrıca cam düğmelerinini kodlandığını duymuştum hatta benim usta yapmıştı yanlış hatırlamıyosam...
bi kaç kez basılı tutarak açıp kapatılıyodu sanki.. |
|
sahip olduğun herşey bir gün sana sahip olur...
2004 307 sw 1.6 auto 110hp 2009 308 sw 1.6hdi 110hp 2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |